poune
24th June 2011, 09:35 PM
http://konjkav.com/images/image.php?w=200&h=200&url=/images/news/58838_634443569991785426_m1308818298.jpeg نمک دریا نمکی است تصفیه نشده که دارای انواع ناخالصیها از جمله فلزات سنگین بوده و خطر سرطانزایی آنها به اثبات رسیده است.
زهرا عبداللهی سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: نمک دریا علاوه برداشتن ناخالصیها، دارای میزان کم ید و یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تامین نمیکند.
عبداللهی افزود: وزارت بهداشت ظرف 20 سال گذشته برای کاهش شیوع گواتر و اختلالات ناشی از کمبود ید، سیاست افزودن ید به نمکهای خوراکی را در پیش گرفته و درحال حاضر تمام کارخانجات تولید کننده موظفند ید را به میزان توصیه شده وزارت بهداشت به نمکهای خوراکی اضافه کنند زیرا استفاده از نمک یددار تصفیه شده تنها راه رساندن ید به بدن برای انجام اعمال حیاتی است.
وی تصریح کرد: نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری شامل گواتر، ناهنجاریهای مادرزادی، افزایش موارد سقط و مرده زایی، هیپوتیروییدی مادرزادی(کم کاری تیرویید)، کرولالی مادرزادی و کاهش بهره هوشی همراه است.
سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه با تأکید بر این که نمک دریا نمیتواند املاح دیگری مانند منیزیم و کلسیم را تامین کند، گفت: مقدار کلسیم و منیزیمی که نمک دریا به بدن میرساند آنقدر ناچیز است که کاملاً قابل چشم پوشی است ضمن اینکه این املاح را از سایر منابع غذایی میتوان دریافت کرد.
وی با بیان این که تبلیغاتی که به طور گسترده در زمینه نمک دریا در کشور میشود، برخلاف سیاست های وزارت بهداشت است، ابراز داشت: افراد سودجویی که سعی در ترویج مصرف نمک دریا دارند، نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر انداخته بلکه موجب برگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاریهای مادرزادی و بسیاری پیامدهای زیانبار بهداشتی خواهند بود.
زهرا عبداللهی سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: نمک دریا علاوه برداشتن ناخالصیها، دارای میزان کم ید و یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تامین نمیکند.
عبداللهی افزود: وزارت بهداشت ظرف 20 سال گذشته برای کاهش شیوع گواتر و اختلالات ناشی از کمبود ید، سیاست افزودن ید به نمکهای خوراکی را در پیش گرفته و درحال حاضر تمام کارخانجات تولید کننده موظفند ید را به میزان توصیه شده وزارت بهداشت به نمکهای خوراکی اضافه کنند زیرا استفاده از نمک یددار تصفیه شده تنها راه رساندن ید به بدن برای انجام اعمال حیاتی است.
وی تصریح کرد: نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری شامل گواتر، ناهنجاریهای مادرزادی، افزایش موارد سقط و مرده زایی، هیپوتیروییدی مادرزادی(کم کاری تیرویید)، کرولالی مادرزادی و کاهش بهره هوشی همراه است.
سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه با تأکید بر این که نمک دریا نمیتواند املاح دیگری مانند منیزیم و کلسیم را تامین کند، گفت: مقدار کلسیم و منیزیمی که نمک دریا به بدن میرساند آنقدر ناچیز است که کاملاً قابل چشم پوشی است ضمن اینکه این املاح را از سایر منابع غذایی میتوان دریافت کرد.
وی با بیان این که تبلیغاتی که به طور گسترده در زمینه نمک دریا در کشور میشود، برخلاف سیاست های وزارت بهداشت است، ابراز داشت: افراد سودجویی که سعی در ترویج مصرف نمک دریا دارند، نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر انداخته بلکه موجب برگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاریهای مادرزادی و بسیاری پیامدهای زیانبار بهداشتی خواهند بود.