poune
12th June 2011, 02:05 PM
افراط در مصرف کله و پاچه موجب سائیدگی زانو میشود
عضوانجمن جامعه جراحان دست و ارتوپدی ایران این تصور که برای پیشگیری از سائیدگی مفصل زانو بایستی غذاهایی مثل پاچه و یا غضروف دامی مصرف کرد را غلط دانست و نسبت به نتیجه عکس این روش غلط هشدار داد.
سلامتنیوز: عضوانجمن جامعه جراحان دست و ارتوپدی ایران این تصور که برای پیشگیری از سائیدگی مفصل زانو بایستی غذاهایی مثل پاچه و یا غضروف دامی مصرف کرد را غلط دانست و نسبت به نتیجه عکس این روش غلط هشدار داد.
دکتر سید محسن سعادت جو در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز، گفت:«مشکل سائیدگی زانو بسته به سن وقوع آن مختلف است و عموما و اساسا در اشخاص میانسال بروز میکند و بروز این بیماری در بین دو جنس تفاوتی ندارد اما در سنین بعد از میانسالی در زنان به علت تغییرات هورمونی ممکن است بیشتر به این مشکل دچار شوند.»
وی افزود:« اساسا قانون کلی در این مورد این است که هر چه بیشتر از چیزی استفاده شود بیشتر مستعمل می شود به همین دلیل باید گفت مفاصل و از جمله مفصل زانو به دلیل کارکرد بیشتر، زودتر مستعمل میشوند و افرادی که کارهای سنگین انجام می دهند و یا به علت نوع شغل خود مجبورند از پله های بیشتری بالا و پایین بروند و یا افرادی که وزن زیادی دارند و دچار افزایش وزن میشوند بیشتر در معرض سائیدگی زانو قرار می گیرند و آنچه در مفاصل مورد توجه است و منجر به بروز سائیدگی مفصل زانو می شود استفاده بیش از حد متعارف و نامناسب از مفصل است.»
این فوق تخصص جراحی ترمیمی و میکروسکوپی دست و پا تاکید کرد:«تعدیل وزن، پرهیز از حرکات اضافی مثل حرکاتی که زانو را در معرض تاشدگی قرار میدهد، پرهیز از حرکات با رنج شدید، پیاده روی بر روی سطحی که شیب دار نباشد، همچنین شنا کردن که هم از بروز آرتروز جلوگیری میکند و هم علائم ناشی از آرتروز و سائیدگی زانو را کاهش می دهد از جمله مواردی است که از سائیدگی زانو جلوگیری کرده و در درمان آن نقش موثری دارد.»
وی تصریح کرد:«تغذیه نقش چندانی در بروز یا پیشگیری از سائیدگی زانو ندارد و برخی افراد تصور میکنند برای پیشگیری از سائیدگی مفصل زانو بایستی غذاهایی مثل پاچه و یا غضروف دامی مصرف کنند در صورتی که این تفکر اساسا پایه علمی ندارد و بلکه ممکن است اثر معکوس داشته باشد به اینصورت که با مصرف زیاده از حد این مواد غذایی فرد دچار افزایش وزن میشود که نقش موثری در سائیدگی زانو دارد.»
دکتر سید محسن سعادت جو خاطر نشان کرد:« برخی از متخصصین روش گرما درمانی را برای بهبود و درمان سائیدگی زانو توصیه میکنند که در کاهش درد مفاصل و علائم التهاب مفاصل ناشی از سائیدگی نقش بسزایی دارد و گاهی هم سرمادرمانی برای بهبود سائیدگی زانو توصیه میشود که ما گرمادرمانی را بیشتر توصیه میکنیم.»
عضوانجمن جامعه جراحان دست و ارتوپدی ایران این تصور که برای پیشگیری از سائیدگی مفصل زانو بایستی غذاهایی مثل پاچه و یا غضروف دامی مصرف کرد را غلط دانست و نسبت به نتیجه عکس این روش غلط هشدار داد.
سلامتنیوز: عضوانجمن جامعه جراحان دست و ارتوپدی ایران این تصور که برای پیشگیری از سائیدگی مفصل زانو بایستی غذاهایی مثل پاچه و یا غضروف دامی مصرف کرد را غلط دانست و نسبت به نتیجه عکس این روش غلط هشدار داد.
دکتر سید محسن سعادت جو در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز، گفت:«مشکل سائیدگی زانو بسته به سن وقوع آن مختلف است و عموما و اساسا در اشخاص میانسال بروز میکند و بروز این بیماری در بین دو جنس تفاوتی ندارد اما در سنین بعد از میانسالی در زنان به علت تغییرات هورمونی ممکن است بیشتر به این مشکل دچار شوند.»
وی افزود:« اساسا قانون کلی در این مورد این است که هر چه بیشتر از چیزی استفاده شود بیشتر مستعمل می شود به همین دلیل باید گفت مفاصل و از جمله مفصل زانو به دلیل کارکرد بیشتر، زودتر مستعمل میشوند و افرادی که کارهای سنگین انجام می دهند و یا به علت نوع شغل خود مجبورند از پله های بیشتری بالا و پایین بروند و یا افرادی که وزن زیادی دارند و دچار افزایش وزن میشوند بیشتر در معرض سائیدگی زانو قرار می گیرند و آنچه در مفاصل مورد توجه است و منجر به بروز سائیدگی مفصل زانو می شود استفاده بیش از حد متعارف و نامناسب از مفصل است.»
این فوق تخصص جراحی ترمیمی و میکروسکوپی دست و پا تاکید کرد:«تعدیل وزن، پرهیز از حرکات اضافی مثل حرکاتی که زانو را در معرض تاشدگی قرار میدهد، پرهیز از حرکات با رنج شدید، پیاده روی بر روی سطحی که شیب دار نباشد، همچنین شنا کردن که هم از بروز آرتروز جلوگیری میکند و هم علائم ناشی از آرتروز و سائیدگی زانو را کاهش می دهد از جمله مواردی است که از سائیدگی زانو جلوگیری کرده و در درمان آن نقش موثری دارد.»
وی تصریح کرد:«تغذیه نقش چندانی در بروز یا پیشگیری از سائیدگی زانو ندارد و برخی افراد تصور میکنند برای پیشگیری از سائیدگی مفصل زانو بایستی غذاهایی مثل پاچه و یا غضروف دامی مصرف کنند در صورتی که این تفکر اساسا پایه علمی ندارد و بلکه ممکن است اثر معکوس داشته باشد به اینصورت که با مصرف زیاده از حد این مواد غذایی فرد دچار افزایش وزن میشود که نقش موثری در سائیدگی زانو دارد.»
دکتر سید محسن سعادت جو خاطر نشان کرد:« برخی از متخصصین روش گرما درمانی را برای بهبود و درمان سائیدگی زانو توصیه میکنند که در کاهش درد مفاصل و علائم التهاب مفاصل ناشی از سائیدگی نقش بسزایی دارد و گاهی هم سرمادرمانی برای بهبود سائیدگی زانو توصیه میشود که ما گرمادرمانی را بیشتر توصیه میکنیم.»