*yas*
2nd June 2011, 02:35 PM
وقتی نوشابه سیاه می*خورید چه اتفاقی می*افتد؟ ...
http://www.up.funshad.com/images/sm24r7jvbkkwj6lzaz3.jpg
10 دقیقه بعد
10 قاشق چایخوری شکر وارد بدن*تان می*شود. می*دانید چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمی*شوید؟ چون اسید فسفریک، کمی طعم آن را می*گیرد و شیرینی*اش را خنثی می*کند.
20 دقیقه بعد
قند خون*تان بالا می*رود و به ترشح ناگهانی و یک*جای انسولین منجر می*شود. کبدتان شروع می*کند به تبدیل قند به چربی تا قند خون، بیشتر از این بالا نرود.
40 دقیقه بعد
حالا دیگر جذب کافئین کامل شده، مردمک*های*تان گشاد می*شود، فشار خون*تان بالا می*رود و در پاسخ به این حالت، کبدتان قند را به داخل جریان خون رها می*کند. گیرنده*های آدنوزین مغز حالا بلوک می*شوند تا از احساس خواب*آلودگی جلوگیری کنند.
45 دقیقه بعد
ترشح دوپامین افزایش پیدا می*کند و مراکز خاصی در مغز که حالت سرخوشی ایجاد می*کنند، تحریک می*شوند. این همان مکانیسمی است که در مصرف هروئین به ایجاد سرخوشی منجر می*شود.
60 دقیقه بعد
اسیدفسفریک موجود در نوشابه، داخل روده کوچک، به کلسیم، منیزیم و روی می*چسبد. متابولیسم بدن افزایش پیدا می*کند. میزان بالای قند خون و شیرین*کننده*های مصنوعی، دفع هرچه بیشتر کلسیم را از طریق ادرار باعث می*شوند.
مدتی بعدتر
کافئین در نقش یک داروی مدر (ادرارآور) وارد عمل می*شود. حالا دیگر کلسیم و منیزیم و روی که قرار بود جذب بدن شود، بیش از پیش از طریق ادرار دفع می*شود و به همراه آن مقادیر زیادی آب، سدیم و دیگر الکترولیت*ها نیز از دست می*رود.
... و بالاخره
کم*کم آن غوغایی که در بدن*تان ایجاد شده بود فروکش می*کند و نوبت به افت قند می*رسد. در این مرحله یا خیلی حساس و تحریک*پذیر می*شوید یا خیلی کرخت و بی*حال. حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده بودید، دفع کرده*اید؛ آبی که می*شد به جای اسید و کافئین و شکر، حاوی مواد مفیدی برای بدن*تان باشد. تا چند ساعت بعد اثر کافئین هم از بین می*رود و شما هوس یک نوشابه دیگر می*کنید.
http://www.up.funshad.com/images/sm24r7jvbkkwj6lzaz3.jpg
10 دقیقه بعد
10 قاشق چایخوری شکر وارد بدن*تان می*شود. می*دانید چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمی*شوید؟ چون اسید فسفریک، کمی طعم آن را می*گیرد و شیرینی*اش را خنثی می*کند.
20 دقیقه بعد
قند خون*تان بالا می*رود و به ترشح ناگهانی و یک*جای انسولین منجر می*شود. کبدتان شروع می*کند به تبدیل قند به چربی تا قند خون، بیشتر از این بالا نرود.
40 دقیقه بعد
حالا دیگر جذب کافئین کامل شده، مردمک*های*تان گشاد می*شود، فشار خون*تان بالا می*رود و در پاسخ به این حالت، کبدتان قند را به داخل جریان خون رها می*کند. گیرنده*های آدنوزین مغز حالا بلوک می*شوند تا از احساس خواب*آلودگی جلوگیری کنند.
45 دقیقه بعد
ترشح دوپامین افزایش پیدا می*کند و مراکز خاصی در مغز که حالت سرخوشی ایجاد می*کنند، تحریک می*شوند. این همان مکانیسمی است که در مصرف هروئین به ایجاد سرخوشی منجر می*شود.
60 دقیقه بعد
اسیدفسفریک موجود در نوشابه، داخل روده کوچک، به کلسیم، منیزیم و روی می*چسبد. متابولیسم بدن افزایش پیدا می*کند. میزان بالای قند خون و شیرین*کننده*های مصنوعی، دفع هرچه بیشتر کلسیم را از طریق ادرار باعث می*شوند.
مدتی بعدتر
کافئین در نقش یک داروی مدر (ادرارآور) وارد عمل می*شود. حالا دیگر کلسیم و منیزیم و روی که قرار بود جذب بدن شود، بیش از پیش از طریق ادرار دفع می*شود و به همراه آن مقادیر زیادی آب، سدیم و دیگر الکترولیت*ها نیز از دست می*رود.
... و بالاخره
کم*کم آن غوغایی که در بدن*تان ایجاد شده بود فروکش می*کند و نوبت به افت قند می*رسد. در این مرحله یا خیلی حساس و تحریک*پذیر می*شوید یا خیلی کرخت و بی*حال. حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده بودید، دفع کرده*اید؛ آبی که می*شد به جای اسید و کافئین و شکر، حاوی مواد مفیدی برای بدن*تان باشد. تا چند ساعت بعد اثر کافئین هم از بین می*رود و شما هوس یک نوشابه دیگر می*کنید.