poune
23rd April 2011, 10:35 PM
http://fa.parsiteb.com/images/normall/sausage2.jpg
کيف بچهها را هم پر ميکنيد از نانهايي که لاي آن از اينجور چيزها چپانده شده؟ شکي نيست که آماده کردن و خوردن يک ساندويچ کالباس خيلي سريعتر و راحتتر از تهيه يک وعده آبگوشت بزباش است و احتمالاً، متاسفانه بچهها هم از آن استقبال بيشتري ميکنند.
اما هيچ شده به زيانها و خطرهاي اين رژيمي که به آن عادت کردهايد، فکر کنيد؟ بهتازگي محققان هشدارهاي جديدي درباره زيانهاي اينگونه فراوردههاي گوشتي آماده دادهاند.
البته تا به حال هشدارهاي زيادي درباره خطر فراوردههاي گوشتي، مانند همبرگر، هاتداگ، سوسيس، کالباس و مشابه آن شنيده بوديم، اما بيشتر اين خبرها حول اين محور ميچرخيد که مواد نگهدارنده موجود در اين فراوردهها ميتواند احتمال بروز انواع سرطانها را زياد کند؛ بهخصوص سرطانهاي دستگاه گوارش. چندي قبل هم هشداري از محققان شنيديم درباره بالا رفتن احتمال ابتلا به سرطان سينه در افرادي که از اين فراوردههاي گوشت قرمز بيشتر استفاده ميکنند.
اين بار محققان هشدار ديگري دادهاند و آن اينکه نيتريت موجود در اين مواد غذايي ميتواند احتمال بيماري «انسداد مزمن ريوي» را بالا ببرد.
به گزارش پايگاه اينترنتي رويترز، اين محققان دانشگاه كلمبيا در آمريکا، ميگويند حتي حذف عوامل خطرساز ديگر، مانند سيگار كشيدن، رژيم غذايي ناسالم و نيز بالا رفتن سن هم اثري در اين نتيجهگيري ندارد و باز هم ميتوان گفت احتمال ابتلا به بيماري مزمن انسداد ريوي در افرادي كه دستكم ۱۴بار در ماه فراوردههاي گوشتي مصرف ميكردند، ۷۸ درصد بيشتر از افرادي بود كه اين فراوردههاي گوشتي را مصرف نميكردند.
در بيماري انسداد مزمن ريوي، که به آن «برونشيت مزمن» هم ميگويند، عملکرد ريه تا حدي پايين ميآيد و فرد بهطور مداوم دچار سرفه و تنگي نفس است. اغلب اين بيماران که سيگاري هم هستند، لبها و انگشتان کبودي دارند که نشان دهنده پايين آمدن اشباع اکسيژن خون آنها به دليل ناکارآمدي مجاري ريويشان است.
به گفته اين محققان، نيتراتها كه براي پيشگيري از خراب شدن گوشت و رنگدار كردن به فراوردههاي گوشتي اضافه ميشوند، ميتوانند به بافت ريه آسيب بزنند. لازم به توضيح است که در صنايع غذايي، در تهيه اغلب غذاهاي آماده و کنسروي، از اين نوع مواد نگهدارنده، براي حفظ طعم و تازگي خوراکيها، بهطور گسترده استفاده ميشود.
با اين حال به نظر ميرسد هنوز براي اعلام نظر قطعي جامعه پزشکي پيرامون اين اتهام جديد عليه همبرگر و سوسيس و کالباس، خيلي زود باشد.
خود اين محققان تاكيد كردهاند ملاحظات و محدوديتهايي در اين مطالعه وجود دارد که نميتوان از آن يک نتيجه قاطع و صد در صد، عليه نيتريتها و فراوردههاي گوشتي گرفت.
براي اين کار نياز است که موضوع در گروههاي جمعيتي مختلف و نمونههاي بيشتري مطالعه شود. تا آن زمان، البته شرط احتياط و عقل آن است که از غذاهاي تازه و همچنين گوشت سفيد مرغ و ماهي بيشتر در رژيم غذاييمان استفاده کنيم و مصرف مقادير کافي از ميوه و سبزيجات را فراموش نکنيم؛ چرا که به هر حال فايدههاي اينها مشخص شده است.
اين تحقيق در آخرين شماره نشريه «بيماريهاي تنفس و مراقبتهاي ويژه» آمريکا منتشر شده است.
کيف بچهها را هم پر ميکنيد از نانهايي که لاي آن از اينجور چيزها چپانده شده؟ شکي نيست که آماده کردن و خوردن يک ساندويچ کالباس خيلي سريعتر و راحتتر از تهيه يک وعده آبگوشت بزباش است و احتمالاً، متاسفانه بچهها هم از آن استقبال بيشتري ميکنند.
اما هيچ شده به زيانها و خطرهاي اين رژيمي که به آن عادت کردهايد، فکر کنيد؟ بهتازگي محققان هشدارهاي جديدي درباره زيانهاي اينگونه فراوردههاي گوشتي آماده دادهاند.
البته تا به حال هشدارهاي زيادي درباره خطر فراوردههاي گوشتي، مانند همبرگر، هاتداگ، سوسيس، کالباس و مشابه آن شنيده بوديم، اما بيشتر اين خبرها حول اين محور ميچرخيد که مواد نگهدارنده موجود در اين فراوردهها ميتواند احتمال بروز انواع سرطانها را زياد کند؛ بهخصوص سرطانهاي دستگاه گوارش. چندي قبل هم هشداري از محققان شنيديم درباره بالا رفتن احتمال ابتلا به سرطان سينه در افرادي که از اين فراوردههاي گوشت قرمز بيشتر استفاده ميکنند.
اين بار محققان هشدار ديگري دادهاند و آن اينکه نيتريت موجود در اين مواد غذايي ميتواند احتمال بيماري «انسداد مزمن ريوي» را بالا ببرد.
به گزارش پايگاه اينترنتي رويترز، اين محققان دانشگاه كلمبيا در آمريکا، ميگويند حتي حذف عوامل خطرساز ديگر، مانند سيگار كشيدن، رژيم غذايي ناسالم و نيز بالا رفتن سن هم اثري در اين نتيجهگيري ندارد و باز هم ميتوان گفت احتمال ابتلا به بيماري مزمن انسداد ريوي در افرادي كه دستكم ۱۴بار در ماه فراوردههاي گوشتي مصرف ميكردند، ۷۸ درصد بيشتر از افرادي بود كه اين فراوردههاي گوشتي را مصرف نميكردند.
در بيماري انسداد مزمن ريوي، که به آن «برونشيت مزمن» هم ميگويند، عملکرد ريه تا حدي پايين ميآيد و فرد بهطور مداوم دچار سرفه و تنگي نفس است. اغلب اين بيماران که سيگاري هم هستند، لبها و انگشتان کبودي دارند که نشان دهنده پايين آمدن اشباع اکسيژن خون آنها به دليل ناکارآمدي مجاري ريويشان است.
به گفته اين محققان، نيتراتها كه براي پيشگيري از خراب شدن گوشت و رنگدار كردن به فراوردههاي گوشتي اضافه ميشوند، ميتوانند به بافت ريه آسيب بزنند. لازم به توضيح است که در صنايع غذايي، در تهيه اغلب غذاهاي آماده و کنسروي، از اين نوع مواد نگهدارنده، براي حفظ طعم و تازگي خوراکيها، بهطور گسترده استفاده ميشود.
با اين حال به نظر ميرسد هنوز براي اعلام نظر قطعي جامعه پزشکي پيرامون اين اتهام جديد عليه همبرگر و سوسيس و کالباس، خيلي زود باشد.
خود اين محققان تاكيد كردهاند ملاحظات و محدوديتهايي در اين مطالعه وجود دارد که نميتوان از آن يک نتيجه قاطع و صد در صد، عليه نيتريتها و فراوردههاي گوشتي گرفت.
براي اين کار نياز است که موضوع در گروههاي جمعيتي مختلف و نمونههاي بيشتري مطالعه شود. تا آن زمان، البته شرط احتياط و عقل آن است که از غذاهاي تازه و همچنين گوشت سفيد مرغ و ماهي بيشتر در رژيم غذاييمان استفاده کنيم و مصرف مقادير کافي از ميوه و سبزيجات را فراموش نکنيم؛ چرا که به هر حال فايدههاي اينها مشخص شده است.
اين تحقيق در آخرين شماره نشريه «بيماريهاي تنفس و مراقبتهاي ويژه» آمريکا منتشر شده است.