PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : 3 فایده پتاسیم برای بدن



غزل بارون
12th April 2011, 12:06 PM
پتاسیم یکی از مواد مغذی مورد نیاز بدن است. این ماده ی معدنی موجب افزایش شادابی و تحرک در فرد می شود، فشار خون بالا را کنترل می کند و خطر ابتلا به سکته ی مغزی را کاهش می دهد.
پتاسیم عصبانیت را کاهش می ‌دهد


مصرف پتاسیم سبب کاهش عصبانیت و در نتیجه افزایش شادابی (http://www.njavan.com/Nutrition_Health/dites/disease_dites/other_disease/2010/8/9/133116.html) و تحرک در فرد می‌ شود.

http://img.tebyan.net/big/1390/01/841721515798920621518420696143965297.jpg
هر سلولی دارای یک پمپ سدیم پتاسیم است که سدیم را از سلول به خارج و پتاسیم را به داخل سلول پمپ می‌ کند، بر همین اساس اگر سدیم از درون سلول به خارج پمپ نشود آب در سلول تجمع یافته و سبب تورم یا پارگی آن می‌ شود.
این پمپ برای فعالیت‌ های ماهیچه ‌ای و عصبی اهمیت ویژه ‌ای دارد و به همین علت است که کمبود پتاسیم ابتدا بر ماهیچه‌ ها و اعصاب اثر می‌ گذارد.
فقدان پتاسیم همچنین سبب کاهش سطوح گلیکوژن ذخیره شده می شود و این امر می‌ تواند به وسیله ی کاهش سریع انرژی، ورزش را کند و سبب ضعف و خستگی (http://www.njavan.com/Sports/Educational_ScientificContent/2008/1/15/58412.html) شدید ماهیچه‌ ای که از اولین علایم کمبود هستند، ‌شود.

پتاسیم به کنترل فشارخون بالا کمک می کند


بسیاری از تحقیقات نشان داده ‌اند که یک رژیم کم پتاسیم و پرسدیم نقش مهمی در ابتلا به سرطان و بیماری‌ های قلبی ـ عروقی ایفا می‌ کند، به طوری که یک رژیم کم سدیم و پُرپتاسیم سبب پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌ ها می‌ شود.
سطوح پایین پتاسیم با فشار خون بالا (http://www.njavan.com/Nutrition_Health/dites/disease_dites/heart/2011/1/23/152899.html)ارتباط دارد و در اغلب افراد، محدودیت سدیم به تنهایی سبب بهبود کنترل فشار خون نمی‌ شود و باید با دریافت بالای پتاسیم همراه باشد.
مصرف روزانه 500 میلی گرم تا یک گرم منیزیم (http://www.njavan.com/nutrition_health/nutrients/minerals/2003/5/7/2137.html) و 800 میلی گرم کلسیم (http://www.njavan.com/Nutrition_Health/nutrients/minerals/2007/11/29/54730.html)نیز می‌ تواند در کاهش فشار خون مؤثر باشد، بر همین اساس برای اطمینان از دریافت کافی پتاسیم، یک رژیم طبیعی غنی از میوه و سبزیجات پرپتاسیم توصیه می ‌شود.

پتاسیم در بسیاری از کشورهای جهان کمتر از مقدار توصیه شده از سوی
مقامات بهداشتی است در حالی که مقدار مناسب مصرف این ریزمغذی خطر
ابتلا به سکته ی مغزی و بیماری‌ های قلبی وعروقی را کاهش می‌ دهد



موز (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/fruits/other_fuits/2005/2/24/10562.html)، آواکادو (http://www.njavan.com/Nutrition_Health/(Foods)/fruits/other_fuits/2009/10/21/105406.html)، ذرت (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/cereals_legumes/2008/12/3/80010.html)، سیب زمینی (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/vegetables/2005/5/24/11573.html)و لوبیا سفید از منابع خوب این ماده معدنی هستند. میوه‌ هایى که پتاسیم بالایى دارند نظیر طالبى (http://www.njavan.com/Nutrition_Health/(Foods)/fruits/summer_fruits/2004/8/12/7880.html)، موز و پرتقال (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/fruits/winter_fruits/2004/1/19/5177.html) از بروز نارسایى قلبى جلوگیرى مى‌ کنند و در صورت بروز، از شدت آن مى ‌کاهند.
خوردن مواد غذایى که منبع پتاسیم هستند، بسیار ضرورى است. برای دریافت میزان کافی از پتاسیم باید رژیم غذایی سالم و متعادلی داشت. میزان دریافت پتاسیم توصیه شده در روز برای یک فرد بزرگسال حدود 3 هزار و 500 میلی ‌گرم در روز و منابع مناسب این عنصر شامل میوه ‌ها، سبزیجات، لبنیات و ماهی است.
از دیگر منابع پتاسیم می ‌توان به اسفناج (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/vegetables/2006/8/15/19278.html)پخته، آلو (http://www.njavan.com/Nutrition_Health/(Foods)/fruits/summer_fruits/2006/7/6/18489.html)ی خشک شده، کدو تنبل (http://www.njavan.com/Nutrition_Health/(Foods)/vegetables/2009/4/5/88808.html)و گوجه فرنگی (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/vegetables/2010/11/30/145855.html)و محصولات کنسروی آن مانند سس گوجه (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/vegetables/2008/5/3/41124.html)هم اشاره کرد.
http://img.tebyan.net/big/1389/11/14512024114116751154112118191254359721030117.jpg
پتاسیم خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش می دهد


متخصصان علوم پزشکی در آمریکا در یک تحقیق جدید تاکید کردند که مصرف مواد غذایی غنی از پتاسیم خطر ابتلا به سکته ی مغزی (http://www.njavan.com/Nutrition_Health/dites/disease_dites/heart/2006/7/23/18789.html)و بیماری ‌های قلبی را کاهش می ‌دهد.
این متخصصان در آزمایشات جدید خود دریافته ‌اند که مصرف این گروه از مواد غذایی خطر بروز سکته مغزی را تا 21 درصد کاهش می ‌دهد و در پیشگیری از بروز بیماری‌ های قلبی نیز می ‌تواند موثر و مفید باشد
به گزارش سایت اینترنتی هلت دی نیوز، دکتر پاسکال استرازولو، استاد دانشکده ی پزشکی ناپلس در یک دانشگاه ایتالیایی در این تحقیق متذکر شد: میانگین روزانه مصرف غذاهای حاوی پتاسیم در بسیاری از کشورهای جهان کمتر از مقدار توصیه شده از سوی مقامات بهداشتی است در حالی که مقدار مناسب مصرف این ریزمغذی خطر ابتلا به سکته ی مغزی و بیماری‌ های قلبی وعروقی را کاهش می‌ دهد.
علائم کمبود پتاسیم در بدن شامل خستگی، خواب آلودگی، ضعف عضلانی، یبوست، (http://www.njavan.com/Nutrition_Health/dites/disease_dites/digestive/2010/12/21/148475.html)نامنظمی ضربان قلب و تأخیر در تخلیه معده هستند.

احتیاط کنید!
پتاسیم زیاد برای افراد سالمند و کسانی که به اختلالات کلیوی (http://www.njavan.com/Nutrition_Health/dites/disease_dites/other_disease/2010/2/17/115985.html)دچار هستند زیاد مناسب نیست. پتاسیم بر تعادل مایعات در بدن تاثیر می‌ گذارد و با توجه به این که با افزایش سن کلیه ‌ها کمتر قادر به حذف پتاسیم از خون خواهند بود بنابراین پیش از دریافت بدون نسخه ی هرگونه مکمل پتاسیم باید با پزشک مشورت کرد.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد