باستان شناس
4th April 2011, 11:58 AM
آفات و حشرات موزه ای
بید بادام ( Almond Moth (http://www.insectslimited.com/Insects%20Limited%20Product%20Guide%2013.asp) (http://www.insectslimited.com/Insects%20Limited%20Product%20Guide%2013.asp))
این بید با نام علمی ( Ephestia Cautella ) شباهت زیادی به یک نسخه ی کدر و تیره از بید آرد ذرت ( Indian Meal Moth ) یا بید آرد مدیترانه ای ( Mediterranean Flour Moth ) دارد اندازه ی بالی در حدود 14_20 mm داشته و بیشتر مایل به تغذیه بر روی غذاهای خشک و موادی مانند آجیل، بذر ها و دانه ها از همه ی انواع آن و همچنین خشکبار است. ( تصویر شماره ی (http://www.insectslimited.com/Almond%20Moth%20web.jpg)1 (http://www.insectslimited.com/Almond%20Moth%20web.jpg) ) (http://www.insectslimited.com/Almond%20Moth%20web.jpg)
چرخه ی زندگی:
در این گونه، بید ماده حدود 14 تخم را در درون یا پیرامون منابع غذائی بالقوه می گذارد و لاروها پس از گذشت 4_8 روز از تخم خارج می شوند. دوره ی نوزادی وابسته به شرایط محیطی حدود 64 روز به طول می انجامد و چرخه ی کامل زندگی این بید در 82 روز اتفاق می افتد.
تله گذاری و جایابی تله: نوع نر بید بادام به شدت نسبت به طعمه های دارای فرومون ( pheromone : ماده ی شیمیائی حاصل از بدن موجود زنده که در میان حشرات موجب جذب جنس مخالف می شود ) واکنش نشان داده و جذب آن می شود، در حال حاضر طعمه های آماده ای از این نوع را به سهولت می توان در بازارهای جهانی یافت، این نوع از طعمه ها را می بایست در امتداد دیوارها یا جائی روی طاقچه ها آویزان و یا در داخل کشو های نگهداری مواد نصب و از آنها استفاده نمود.
نکته:
ذکر این نکته لازم است که این تله های آماده خود دارای انواعی هستند بطوریکه برخی از آنها به صورت طعمه های خوراکی، برخی به شکل طعمه های چسبناک و برخی به صورت طعمه های تماسی و یا انواع روشهای دیگر عمل می کنند، این شیوه ی مقابله با حشرات موزه ای در مقایسه با روش هائی که در گذشته و حتی شاید امروزه به شکل گرد پاشی و بخاردهی به وسیله ی انواع سموم و آفت کشها انجام می شده و به احتمال فراوان هنوز هم مورد استفاده ی ما می باشند محاسن فراوانی دارد که شاید بتوان از آن جمله سهولت در استفاده، کنترلی بودن این نوع از تله ها، بی خطر بودن آن برای کاربران و در مهمترین حسن، عدم تاثیر سوء بر روی مواد موزه ای را نام برده و از آن یاد کرد، فراموش نکنیم در زمینه ی استفاده از سموم در هر صورت ما مجبور به بهره گیری از مواد شیمیائی هستیم که خود در طولانی مدت علاوه بر مقاومت پذیری از سوی حشرات می توانند موجب تغییرات و آسیبهائی در ظاهر و یا بافت اشیاء موزه ای شوند، و البته کتمان پذیر نیست که در موارد استثنائی که موزه ها با هجوم گسترده ی آفاتی از این دست روبرو هستند شاید بهترین را حل، استفاده از همان شیوه های گذشته باشد.
ادامه دارد.....
بید بادام ( Almond Moth (http://www.insectslimited.com/Insects%20Limited%20Product%20Guide%2013.asp) (http://www.insectslimited.com/Insects%20Limited%20Product%20Guide%2013.asp))
این بید با نام علمی ( Ephestia Cautella ) شباهت زیادی به یک نسخه ی کدر و تیره از بید آرد ذرت ( Indian Meal Moth ) یا بید آرد مدیترانه ای ( Mediterranean Flour Moth ) دارد اندازه ی بالی در حدود 14_20 mm داشته و بیشتر مایل به تغذیه بر روی غذاهای خشک و موادی مانند آجیل، بذر ها و دانه ها از همه ی انواع آن و همچنین خشکبار است. ( تصویر شماره ی (http://www.insectslimited.com/Almond%20Moth%20web.jpg)1 (http://www.insectslimited.com/Almond%20Moth%20web.jpg) ) (http://www.insectslimited.com/Almond%20Moth%20web.jpg)
چرخه ی زندگی:
در این گونه، بید ماده حدود 14 تخم را در درون یا پیرامون منابع غذائی بالقوه می گذارد و لاروها پس از گذشت 4_8 روز از تخم خارج می شوند. دوره ی نوزادی وابسته به شرایط محیطی حدود 64 روز به طول می انجامد و چرخه ی کامل زندگی این بید در 82 روز اتفاق می افتد.
تله گذاری و جایابی تله: نوع نر بید بادام به شدت نسبت به طعمه های دارای فرومون ( pheromone : ماده ی شیمیائی حاصل از بدن موجود زنده که در میان حشرات موجب جذب جنس مخالف می شود ) واکنش نشان داده و جذب آن می شود، در حال حاضر طعمه های آماده ای از این نوع را به سهولت می توان در بازارهای جهانی یافت، این نوع از طعمه ها را می بایست در امتداد دیوارها یا جائی روی طاقچه ها آویزان و یا در داخل کشو های نگهداری مواد نصب و از آنها استفاده نمود.
نکته:
ذکر این نکته لازم است که این تله های آماده خود دارای انواعی هستند بطوریکه برخی از آنها به صورت طعمه های خوراکی، برخی به شکل طعمه های چسبناک و برخی به صورت طعمه های تماسی و یا انواع روشهای دیگر عمل می کنند، این شیوه ی مقابله با حشرات موزه ای در مقایسه با روش هائی که در گذشته و حتی شاید امروزه به شکل گرد پاشی و بخاردهی به وسیله ی انواع سموم و آفت کشها انجام می شده و به احتمال فراوان هنوز هم مورد استفاده ی ما می باشند محاسن فراوانی دارد که شاید بتوان از آن جمله سهولت در استفاده، کنترلی بودن این نوع از تله ها، بی خطر بودن آن برای کاربران و در مهمترین حسن، عدم تاثیر سوء بر روی مواد موزه ای را نام برده و از آن یاد کرد، فراموش نکنیم در زمینه ی استفاده از سموم در هر صورت ما مجبور به بهره گیری از مواد شیمیائی هستیم که خود در طولانی مدت علاوه بر مقاومت پذیری از سوی حشرات می توانند موجب تغییرات و آسیبهائی در ظاهر و یا بافت اشیاء موزه ای شوند، و البته کتمان پذیر نیست که در موارد استثنائی که موزه ها با هجوم گسترده ی آفاتی از این دست روبرو هستند شاید بهترین را حل، استفاده از همان شیوه های گذشته باشد.
ادامه دارد.....