poune
3rd April 2011, 02:59 PM
مجله پزشكي نيوانگلند در مقاله جديدي اعلام كرد: فقر آهن با بروز نارسايي قلبي ارتباط دارد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، نتايج يك تحقيق جديد در اين زمينه نشان ميدهد كه با كشف اين رابطه ميتوان به روشهاي جديدي براي درمان مبتلايان به نارسايي قلبي دست يافت.
محققان ميگويند؛ توجه به مشكل فقر آهن و بهبود آن در درمان بيماران مبتلا به نارسايي مزمن قلب حائز اهميت است.
به گزارش ايسنا، فقر آهن يا کم خوني عارضهاي است که درآن تعدادي از گلبولهاي قرمز يا مقدارهموگلوبين موجود درخون کاهش مييابد و تبادل اکسيژن و دي اکسيدکربن بين خون و سلولها دچار اختلال ميشود.
ازعلل ايجاد کننده کم خوني ميتوان کمبودهاي تغذيهاي، خونريزي، ناهنجاريهاي ژنتيکي، بيماريهاي مزمن يا مسموميتهاي دارويي را نام برد. منظور از کم خونيهاي تغذيهاي، کم خونيهايي است که در اثر دريافت کم مواد مغذي ايجاد ميشوند. از مهمترين مواد غذايي جهت خون سازي که کمبود آن در بدن موجب بروز کم خوني ميشوند، ميتوان به آهن، ويتامين ب 12 و اسيد فوليک اشاره کرد که از بين آنها کم خوني ناشي از فقر آهن يکي از شايعترين نوع کم خوني تغذيهاي است.
فقرآهن يکي از شايعترين اختلالات تغذيهاي در کشورهاي در حال توسعه و مهمترين نوع کم خوني تغذيهاي در کودکان و زنان در سنين بارداري است که با ايجاد گلبولهاي قرمز کوچک و کاهش ميزان هموگلوبين مشخص ميشود. اگرچه پيامدهاي اقتصادي و اجتماعي کم خوني فقرآهن به صورت کميتي محاسبه نشده ولي لازم است به اين نکته توجه شود که اين بيماري سبب اتلاف منابع و مراقبتهاي بهداشتي، کاهش بهره وري در اثر افزايش ميزان مرگ و مير، ابتلا به بيماري در مادران و کودکان و بالاخره کاهش ظرفيت جسمي و رواني در بخش بزرگي از جامعه ميشود.
ميزان نياز به آهن براساس سن، جنس و وضعيت فيزيولوژيکي افراد متفاوت است. مثلاً زنان باردار به علت افزايش حجم خون، رشد جنين و جفت و ساير بافتها به آهن بيشتري نياز دارند. به همين دليل بيش از سايرين در معرض خطر کم خوني قرار دارند. در شيرخواران - در صورت سلامت مادر- ، ميزان آهن موجود در شير مادر براي چهار تا شش ماه اول زندگي کافي است ولي در مورد نوزاداني که با وزن کم متولد ميشوند ذخايرآهن کم بوده و بايد بعد از سه ماهگي آهن اضافي به صورت قطره خوراکي خورانده شود.
به گفته متخصصان تغذيه؛ ميزان آهن خون را ميتوان با مصرف مواد غذايي سرشار از اين ماده معدني مانند گوشت قرمز، فرآوردههاي لبني، غذاهاي غني از آهن، نان سبوس دار و سبزيجات با برگهاي پهن به رنگ سبز تيره افزايش داد. همچنين لازم است كه ميزان جذب آهن در بدن هر فرد با كمك متخصص اندازهگيري و بررسي شود.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، نتايج يك تحقيق جديد در اين زمينه نشان ميدهد كه با كشف اين رابطه ميتوان به روشهاي جديدي براي درمان مبتلايان به نارسايي قلبي دست يافت.
محققان ميگويند؛ توجه به مشكل فقر آهن و بهبود آن در درمان بيماران مبتلا به نارسايي مزمن قلب حائز اهميت است.
به گزارش ايسنا، فقر آهن يا کم خوني عارضهاي است که درآن تعدادي از گلبولهاي قرمز يا مقدارهموگلوبين موجود درخون کاهش مييابد و تبادل اکسيژن و دي اکسيدکربن بين خون و سلولها دچار اختلال ميشود.
ازعلل ايجاد کننده کم خوني ميتوان کمبودهاي تغذيهاي، خونريزي، ناهنجاريهاي ژنتيکي، بيماريهاي مزمن يا مسموميتهاي دارويي را نام برد. منظور از کم خونيهاي تغذيهاي، کم خونيهايي است که در اثر دريافت کم مواد مغذي ايجاد ميشوند. از مهمترين مواد غذايي جهت خون سازي که کمبود آن در بدن موجب بروز کم خوني ميشوند، ميتوان به آهن، ويتامين ب 12 و اسيد فوليک اشاره کرد که از بين آنها کم خوني ناشي از فقر آهن يکي از شايعترين نوع کم خوني تغذيهاي است.
فقرآهن يکي از شايعترين اختلالات تغذيهاي در کشورهاي در حال توسعه و مهمترين نوع کم خوني تغذيهاي در کودکان و زنان در سنين بارداري است که با ايجاد گلبولهاي قرمز کوچک و کاهش ميزان هموگلوبين مشخص ميشود. اگرچه پيامدهاي اقتصادي و اجتماعي کم خوني فقرآهن به صورت کميتي محاسبه نشده ولي لازم است به اين نکته توجه شود که اين بيماري سبب اتلاف منابع و مراقبتهاي بهداشتي، کاهش بهره وري در اثر افزايش ميزان مرگ و مير، ابتلا به بيماري در مادران و کودکان و بالاخره کاهش ظرفيت جسمي و رواني در بخش بزرگي از جامعه ميشود.
ميزان نياز به آهن براساس سن، جنس و وضعيت فيزيولوژيکي افراد متفاوت است. مثلاً زنان باردار به علت افزايش حجم خون، رشد جنين و جفت و ساير بافتها به آهن بيشتري نياز دارند. به همين دليل بيش از سايرين در معرض خطر کم خوني قرار دارند. در شيرخواران - در صورت سلامت مادر- ، ميزان آهن موجود در شير مادر براي چهار تا شش ماه اول زندگي کافي است ولي در مورد نوزاداني که با وزن کم متولد ميشوند ذخايرآهن کم بوده و بايد بعد از سه ماهگي آهن اضافي به صورت قطره خوراکي خورانده شود.
به گفته متخصصان تغذيه؛ ميزان آهن خون را ميتوان با مصرف مواد غذايي سرشار از اين ماده معدني مانند گوشت قرمز، فرآوردههاي لبني، غذاهاي غني از آهن، نان سبوس دار و سبزيجات با برگهاي پهن به رنگ سبز تيره افزايش داد. همچنين لازم است كه ميزان جذب آهن در بدن هر فرد با كمك متخصص اندازهگيري و بررسي شود.