PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : قد و غذا رابطه دارند!



غزل بارون
2nd April 2011, 10:41 AM
وقتي صحبت از قد و روش‌هاي افزايش آن به ميان مي‌آيد، هزاران روش رنگارنگ رديف مي‌شوند كه در اين ميان برخي فقط در حد حرف هستند و برخي ديگر تا حدودي مي‌توانند مفيد باشند. اما تغيير در وضعيت تغذيه از جمله اقداماتي است كه اثرات مثبتي مي‌تواند داشته باشد زيرا متخصصان تغذيه عقيده دارند تا زماني كه رشد طولي استخوان‌ها وجود دارد يعني تا زماني كه بلوغ به پايان نرسيده، نوع غذايي كه خورده مي‌شود، مي‌تواند به افزايش قد كمك كند....


البته نبايد فراموش كرد كه كوتاهي قد در بچه‌ها (در صورتي كه زمينه ژنتيكي وجود نداشته باشد) نشانه سوءتغذيه در چند سال گذشته است. بنابراين مي‌توان برنامه غذايي را غني‌تر كرد، مي‌پرسيد با چه؟ بهتر است به موارد زير توجه كنيد:

1.كلسيم از آنجايي كه تركيب اصلي استخوان‌ها را كلسيم تشكيل مي‌دهد دريافت روزانه اين ماده معدني براي افزايش قد ضروري است. بنابراين، به منظور دريافت كلسيم مورد نياز بايد شير، ماست، ماهي با استخوان مثل ساردين و سبزيجاتي مانند انواع كلم و البته كنجد و بادام را در برنامه غذايي روزانه گنجاند.


2.روي اين ماده معدني در رشد و تمايز سلولي نقش بسزايي دارد و كمبود آن موجب كاهش سرعت رشد و كوتاهي قد مي‌شود پس منابع غذايي اين ماده مغذي را كه شامل انواع ماهي‌ها، نان تهيه شده از آرد گندم كامل، عدس و نخودفرنگي هستند، رژيم‌تان بگنجانيد.


3.مسمس در به حركت در آوردن و انتقال آهن از ذخاير به مغز استخوان و سنتز كلاژن و الاستين در بافت همبند دخالت دارد بنابراين كمبود آن رشد غيرطبيعي اسكلت و پوكي استخوان را همراه دارد. پس از مواد غذايي مانند انواع حبوبات و تخمه آفتابگردان به عنوان منابع اين ماده معدني بيشتر استفاده كنيد.


4.منيزيم اين ماده معدني نيز از اجزاي ساختماني استخوان‌هاست و كمبود آن باعث اختلال در عملكرد ويتامين d مي‌شود. بنابراين عادت به خوردن نان تهيه شده از آرد گندم كامل، تخمه آفتابگردان و دانه كامل برنج و جو به عنوان تامين‌كننده اين ماده معدني توصيه مي‌شود.


5.ويتامين a اين ويتامين در رشد و ترميم استخواني دخالت دارد و در كودكي و نوجواني موجب سرعت گرفتن مراحل رشد مي‌شود پس جگر، زرده تخم‌مرغ و پنير به خصوص پنير چدار را به عنوان منابع ويتامين a و ميوه و سبزيجات رنگي نظير هويج، فلفل‌دلمه‌اي قرمز و نارنجي،‌ كلم بروكلي، گوجه‌فرنگي، انبه، زردآلو و هلو را به عنوان منابع بتاكاروتن (پيش‌ساز ويتامين a) هر روز ميل كنيد.


6.ويتامين k اين ماده مغذي در توليد پروتئين‌هايي كه نقش ساختماني و تنظيمي در استخوان‌ها بازي مي‌كنند، دخيل است. در ضمن كمبود آن نقص در فرآيند بازسازي و معدني‌شدن استخوان‌ها را همراه دارد. از اين رو، خوردن مواد غذايي مانند اسفناج، كلم بروكلي، جگر و چاي سبز به عنوان تامين‌كننده‌هاي اين ويتامين در طول روز توصيه مي‌شود.


7.ويتامين dويتامين d به جذب كلسيم و ذخيره‌سازي مواد معدني در استخوان‌ها كمك مي‌كند و كمبودش موجب بروز بيماري نرمي استخوان مي‌شود. پس گنجاندن مواد غذايي نظير ماهي آزاد، ماهي تن، جگر، پنير و تخم انواع پرندگان براي دريافت به اندازه اين ماده مغذي ضروري است. البته نبايد فراموش كرد كه بودن در معرض آفتاب خود يك روش عالي براي دريافت اين ويتامين است

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد