PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : معنای زندگی از دید دکتر علی شریعتی

تووت فرنگی
20th February 2011, 03:19 PM
در شبي از آن ششصد شب سلول انفرادی خواب بودم خواب ديدم كه تالار بزرگي است بي‌سروپايان و تمامي چهره‌هاي آشنايم جمع‌اند و من از انسان و زندگي و عمر و فلسفه زيستن و بودن حرف مي‌زدم. يكي از ميان جمع برخاست و پرسيد: شما كه هميشه از انسان و فلسفه و معني زندگي و اين مسائل حرف مي‌زنيد قبلاً بايد يك حقيقت اوليه و اساسي را روشن كنيد. و آن موضوع اصلي همة اين مباحث و تمامي اين نظريات است. اصلاً مي‌توانيد بگوييد زندگي خود چيست؟ آدم در خواب توانايي‌هايي دارد كه در بيداري فاقد است بي‌درنگ و بااطمينان گفتم: يادداشت كنيد: نان آزادي فرهنگ ايمان و دوست‌داشتن.
من شكست نخواهم خورد ورزشكار شكست مي خورد، تاجر ورشكست مي‌شود و سياستمدار ناكام مي‌گردد… من شكست نمي‌خورم.
نان! من هيچگاه گرسنه نبوده‌ام .
آزادي! همين است آن چه نداريم .
فرهنگ! خدا را سپاس كه غنی ام آن قدر كه جهان را در تاريخ و جامعه را و فلسفه و علم و دين را و انسان را و ميراث انسان را و انسانهاي بزرگ و خوب را در هر كجاي زمان و زمين بوده‌اند و هستند توانستم بفهمم و بشناسم نه زياد همين‌قدر كه ناداني و بي‌شعوري چهره‌ام را ترحم‌انگيز و رقت‌بار نكرده است.
ايمان! زندگي‌ام مگرجز در آن گذشته است و لحظه اي را جز براي آن زيسته‌ام؟ حتي ايمان‌هايي زلال‌تر و قوي‌تر از ايمان خويش در سرزمينم پرورده‌ام آفريده‌ام بيش از ارزش و توان خويش در خلق ارزشهاي تازه و مرگ ارزشهاي كهنه و بد توانايي به خرج داده‌ام.
دوست‌داشتن! واي چقدر دل من مي‌تواند دوست بدارد؟ باوركردني نيست. گاه خودم مي‌بينم و مي‌يابم و باور نمي‌توانم كرد ولي من شكست نمي خورم اگر تنها‌ترين تنهايان شوم باز هم خداهست و او جانشين همه نداشتن‌هاست. نفرین ها و آفرين‌هاي بي‌ثمر است، اگر تمامي خلق گرگهاي هار شوند و از آسمان هول و كينه بر سرم بارد تو مهربان جاودان آسيب‌ناپذيرمن هستي. اي پناهگاه ابدي تو مي‌تواني جانشين همه بي‌پناهان شوي.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد