PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سوال سود بانک ها

amane$
18th February 2011, 03:33 PM
سلام
سودی که بانکها در سپرده گذاری میدن چه حکمی داره؟[soal]
ممنون میشم جواب بدید[golrooz]

kamanabroo
18th February 2011, 03:53 PM
اجوبه الاستفتائات امام خامنه ای:
س 1620: رباى قرضى چيست؟ آيا درصدى كه سپرده‏گذاران به عنوان سود از بانكها دريافت مى‏كنند، ربا محسوب مى‏شود؟

ج: رباى قرضى آن مقدار اضافه بر مبلغ قرض است كه قرض گيرنده بخاطر قرضى كه مى‏گيرد به قرض دهنده مى‏دهد و امّا سود حاصل از كاركرد پولى كه به عنوان سپرده به بانك داده شده تا به وكالت از طرف صاحب آن در يكى از عقود صحيح شرعى بكار گرفته شود، ربا نيست و اشكال ندارد.

kamanabroo
18th February 2011, 03:54 PM
س 1905: باتوجه به اينكه معاملات بانكها واقعا مضاربه نيستند، زيرا بانك هيچ خسارتى را بر عهده نمى‏گيرد، آيامبلغى كه سپرده‏گذاران هر ماه به عنوان سود پولشان از بانك مى‏گيرند، حلال است؟

ج: صرف عدم تحمل خسارت توسط بانك، موجب بطلان مضاربه نمى‏شود. و همچنين دليل بر صورى و شكلى بودن عقد مضاربه هم نيست، زيرا شرعا اشكال ندارد كه مالك يا وكيل او در ضمن عقد مضاربه شرط كنند كه عامل، ضامن ضرر و زيانهاى صاحب سرمايه باشد،
بنابراين تا زمانى كه احراز نشود مضاربه‏اى كه بانك به عنوان وكيل سپرده‏گذاران ادعاى انجام آن را دارد، صورى و به سببى باطل است، آن مضاربه محكوم به صحت مى‏باشد و سودهاى حاصل از آن كه به صاحبان اموال مى‏دهد، براى آنان حلال است.

س 1920: گرفتن سود پولهايى كه به بانكهاى كشورهاى اسلامى سپرده شده چه حكمى دارد؟

ج: در صورتى كه سپرده‏گذارى به صورت قرض و به قصد گرفتن سود و يا مبتنى بر آن و يا به قصد دستيابى به سود باشد، گرفتن آن جايز نيست.

kamanabroo
18th February 2011, 03:56 PM
س 1926: آيا سپرده‏گذارى در بانك به قصد بكارگيرى آن در يكى از معاملات حلال و بدون تعيين دقيق سهم سپرده‏گذار از سود، به اين شرط كه بانك هر شش ماه سهم او را از سود بپردازد، جايز است؟

ج: اگر سپرده گذارى در بانك به اين صورت باشد كه سپرده گذار همه اختيارات را به بانك داده باشد حتّى انتخاب نوع فعاليت و تعيين سهم سپرده‏گذار از سود هم به عنوان وكالت در اختيار بانك باشد، اين سپرده گذارى و سود حاصل از بكارگيرى پول در معامله حلال شرعى، اشكال ندارد و جهل صاحب مال به سهم خود در زمان سپرده گذارى ضررى به صحت آن نمى‏زند.

amane$
18th February 2011, 04:00 PM
ممنون[golrooz]

kamanabroo
18th February 2011, 04:04 PM
ممنون[golrooz]
خواهش میکنم

مسلم لله
8th March 2011, 01:11 PM
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر بقیة الله و یاران پاک آن حضرت
جناب کمان ابرو،جسارت نکرده باشم
ببخشید
خواهرم،سودی که بانک به ما میدهد،سود پول ما است.
پولی که ما به عنوان سپرده در بانک قرار میدهیم،بانک ها در قسمت های مختلف آن را سرمایه گذاری میکنند،سودی که از این سپرده ها بدستم می آید،قائدتا باید برسد به صاحب سپرده ها و خود بانک.
پس این پول ما است که باعث این سود شده فلذا اشکال شرعی ندارد.

مسلم لله
8th March 2011, 01:14 PM
الله اکبر

البته من فقط سودی که بانک ها در قبال سپرده به ما پرداخت میکنند را عارض شدم،اما سودی که بانک ها برای دادن وام دریافت میکنند دقیقا عین ربا است و حرام است.(که البته چون بانک مربوط میشود به . . . پس حرام نیست!)

amin_745
8th March 2011, 05:11 PM
[golrooz]

مسلم لله
8th March 2011, 07:57 PM
الله اکبر

[golrooz]

محسن آزماینده
8th March 2011, 09:22 PM
بسم الله الرمن الرحيم
بنده مقاصد سياسي ندارم
در خاطرات يكي از روحانيوني كه قبل از انقلاب فعاليت مي كردن خوندم:
((قبل از انقلاب ذبراي اينكه مي خواستيم پايه هاي اقتصاد ر‍ژيم پهلوي را سست كنيم فتوا داديم كه سود بانكها رباست تا مردم در امور اقتصادي مشاركت نكنند))
عزيزان چيزي را كه پيامبر (ص)حرام اعلان كرده تا قيامت حرام و چيزي كه حلال اعلان كرده تا قيامت حلال است
در مورد سود بانها نيز چون فرمول دقيثق محاسبه سود را به مشتري نمي دهند و اصلا در قبول ضرر وزيان ضمانتي ندارند پس حرام است
چيزي كه گفتم نظر خودمه
البته اينم بگم كه مجتهد نيستم و به آن حد هم نرسيدم ولي همه ما قدرت استدلال داريم و ميتونم حرفم را ثابت كنم

مسلم لله
8th March 2011, 09:45 PM
الله اکبر

داداش محسن کاش که نمیگفتی!
این چیزا تو فضای مجازی سایت درست نیست.
یهو میبینی مثل من چپ و راست تخلف میاد تو پروفایلت.
گفتم که چون این بانک ها ربط به . . . داره ربا بخورند حلاله.

محسن آزماینده
8th March 2011, 10:07 PM
چند نفر آدم عاقل داريم بحث ميكنيم
دليل نداره تخلف به پروفايلم بفرستن
ما اينجا بحث ميكنيم نه تو پروفايلم
چيزايي هم كه گفتم همش مستنده
هر كسي هم حق داره نظرش را بگه همه نظرها هم واسم محترمه
همه نظرها هم ارزش بررسي كردن دارن ،وقتي كه منطقي ميتونيم به نتيجه برسيم دليلي نداره كه نظرهامونو پنهان كنيم

مسلم لله
10th March 2011, 01:06 PM
لا اله الا الله

داداش خیلی راحت صحبت میکنی انگار نمیدونی. . .

msd21
22nd March 2011, 03:12 PM
این ربا نیست؟
میخواستم وام مسکن بگیرم
گفتن 50میلیون وام مسکن با حداقل بهره یعنی 12درصد و بازپرداخت 13ساله
وقتی تو خونه با اقساطش حساب کردم دیدم 13 ساله میشه 93میلیون و 600هزار
یعنی 86درصد پول وامم میگیرن
من که به همه بانکداریشون شک کردم
به نظرتون این حلاله؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟

محسن آزماینده
25th March 2011, 02:00 PM
این ربا نیست؟
میخواستم وام مسکن بگیرم
گفتن 50میلیون وام مسکن با حداقل بهره یعنی 12درصد و بازپرداخت 13ساله
وقتی تو خونه با اقساطش حساب کردم دیدم 13 ساله میشه 93میلیون و 600هزار
یعنی 86درصد پول وامم میگیرن
من که به همه بانکداریشون شک کردم
به نظرتون این حلاله؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟

تو دین و زندگی دبیرستان خوندیم:
اگه پول مستقیما مورد معامله قرار بگیره رباست
میان پول را به دوبرار قیمتش بهت میفروشن
این روزها هم که ماشاالله بانک شده عیو قارچ
هر روز یه بانک جدید افتتاح میشه
این بانکها چه نقشی در اقتصاد کشور دارند وقتی که حاضر به سرمایه گذاری صنعتی نیستند؟
اصلا بانک باید سرمایه گذار و شریک مشتری باشه،این یعنی در زیان مشتری نیز سهمی داشته باشد ولی بانکهای ما تنها سود پول را می گیرن و به بقیه امور کاری ندارن
حتی نمخوان بدونن این پول در کجا سرمایه گذاری میشه

مسلم لله
1st April 2011, 04:32 PM
بسم الله الرحمن الرحیم

سودی که بانک ها برای دادن وام میگیرند دقیقا عین رباست.در این شکی نیست.
همان طور که قبلا عارض شدم چون بانک ها مربوط میشه به . . . پس اگر ربا بگیرند اشکال نداره.
بگذریم. . .
به نظر من این بحث هیچ نتیجه ای نمیده.
تنها نتیجه اش اینه که میفهمیم وام بانک ها که باید برای اون بهره هم پرداخت کنیم ربا است و حرام.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد