PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : فلسفه نماز خوندن؟؟

تووت فرنگی
18th February 2011, 11:39 AM
سلام به همگی دوستان ...
این تاپیک مربوط به اینکه چرا نماز میخونیم؟ اصلا فلسفه نماز خوندن ما چیست؟
لطفا همه دوستان شرکت کنن تا از نظرات هم استفاده کنیم.
ممنون.

تووت فرنگی
18th February 2011, 11:40 AM
من واقعا نمیدونم...یعنی فکرمیکنم واسه نزدیکی به خدا[golrooz]

نازخاتون
18th February 2011, 12:28 PM
فلسفه نماز خوندن موارد بسياري داره كه تا اونجا كه من شناخت پيدا كردم بدين صورت است كه:
١_ فريضه واجب بر هر مسلمان است...

٢_ نماز وسيله قرب به خداست...

٣_بهترين راه تشكر از خداست به جهات تمامي نعمات...

٤_ اين مورد چهارم كه به مقوله روانشناسي ارتباط داره بحث آرامش است:
در زندگي ما امواجي به نام امواج مثبت و منفي وجود دارد كه امواج مثبت موسوم به امواج آلفاست كه تمامي آرامش و حتي مقداري از زيبايي ما منوط به اين امواج است... بدين ترتيب كه منبع اين امواج در نقطه اي از كره خاكي ما واقع شده اند كه پس از بررسي دانشمندان متوجه شده اند كه منبع اين امواج در نقطه اي است كه خانه كعبه واقع شده است و امواج آلفا از خود ساطع مي كند... فلسفه تعيين قبله از سوي خداوند به سمت كعبه همين آرامش است.
انسان امروز كه كاملا تحت تاثير امواج هاي گوناگون قرار دارد با سر نهادن بر روي مهر از امواج منفي و مضر تخليه و امواج آلفا را از سمت سر و دست و پا و انگشتان كه مهمترين مراكز مبادله انرژي هستند دريافت و در تمامي بدن و حتي ديگران پخش مي كند.
قبل و بعد از نماز به چهره خود در آينه بنگريد و تفاوت را احساس كنيد.
علم و دين دو مقوله جدايي ناپذيرند...

Admin
18th February 2011, 12:30 PM
فلسفه نماز خواندن یعنی عبادت خداوند ...

اینکه خداوند انسان رو آفرید و با دادن اختیار به اون از انسان خواست که همواره خداوند رو همانند تمامی موجودات دیگه پرستش کنه امری است ناگزیر ...

عبادت خداوند مراتبی داره ...

مثلا مهربان بودن ، درستکار بودن یا حتی شانه زدن به مو و نظافت و پاکی نیز خودش عبادت محسوب میشه.

منتها نماز رتبه ی برتر عبادت و رابطه ی معنوی بین بنده و خداست.

kamanabroo
18th February 2011, 01:17 PM
تشکر می کنم از ایجاد این تایپیک...

همون طور که می دونید توی نماز بحث خیلی زیاده
خیلی خوبه هر کدوم از ما به یه گوشه ایش اشاره می کنیم و یاد می گیریم...

در قرآن یکی از اثرات (حکمت ها) بر پا داشتن رو اینطور بیان می کنه که

«.... وَأَقِمِ الصَّلَاةَ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَلَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَرُ وَاللَّهُ یعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ»«العنکبوت/45»
و نماز را برپا دار، که نماز (انسان را) از زشتیها و گناه بازمی‌دارد، و یاد خدا بزرگتر است؛ و خداوند می‌داند شما چه کارهایی انجام می‌دهید!

و جالبه یه تعاملی بین نماز و اعمال انسان بر قرار هست که هر چقدر ما نمازمون به قول خودمون نماز باشه (یعنی اجزا و شرایطش کامل و با حس و حال و اخلاص و توجه)
اعمالمون هم پاک تر ، نیت هامون قشنگ تر و ... میشه

LaDy Ds DeMoNa
18th February 2011, 01:34 PM
نماز را برپا دار، که نماز (انسان را) از زشتیها و گناه بازمی‌دارد

اینو واقعا خودم به تجربه کسب کردم . . .
جدا به این اعتقاد رسیدم که نماز خواندن می تونه در زندگیت تاثیر خیلی زیادی بزاره
و تو آگاهانه و یا نااگاهانه از انجام خیلی از گناهها و خطراتی که ممکنه زندگیت رو نابود کنه دور می کنه

مسلم لله
18th February 2011, 02:18 PM
بسم الله الرحمن الرحیم

توصیف های کوتاهی از نماز

1) نماز،برقراری ارتباط با الله و بریدن از آلهه هاست.
2) نماز،سکوی اعتلا و عروج انسان است.
3) نماز،معیار حق جویی،شکوفایی جوانه های وجود و پیمان تسلیم است.
4) نماز،پیام مکتب،ستون دین و قله بالندگی است.
5) نماز،درس خاک طبعی و فروتنی و بریدن از منیت هاست.

6) نماز،کلاس درس و کتاب هستی است.
7) نماز،صف آرایی در کرانه هستی و دیدن نادیدنی هاست.
8) نماز،نیاز همیشه انسان به شکفتن است.
9) نماز،سکینه روح،آرامش و خاطره و وقار ظاهر است.
10) نماز،کشش عاشقان،محبوب خاشعان و مهر معبود است.

11) نماز،منشور سفیران حق،وفای عهد رشد یافتگان و پیام آمران به معروف،ناهیان از منکر و مصلحان زمین است.
12) نماز،قربانی کردن هوس ها،زدودن زشتی ها،نفی انحصار طلبی ها،سد کژروی ها،عامل خویشتن داری ها و رهبر نیکی ها و زیبایی هاست.
13) نماز،صیقل وجود و آیینه حق است.
14) نماز،بانگ برپایی تعظیم ارزش ها و تکریم انسان هاست.
15) نماز،ترسیم کننده طریق فلاح و نقطه اوج صیرورت انسان است.

16)نماز،چراغ هر خانه و کاشانه،زینت هر شهر و دیار و عطر حیات است.
17)نماز،درس توحید،رمز اخلاص و راز عبودیت است.
18)نماز،پرفروزترین ستاره آسمان احکام اسلامی است.
19)نماز،نویدبخش سلامت جسم،بهداشت روان و طهارت روح است.
20)نماز،چشمه جوشان معرفت است.

مسلم لله
18th February 2011, 02:26 PM
هو العلی

سلام و رحمة خداوند بر حضرت حجة بن الحسن و یاران پاک ایشان
هر انسانی به صورت فطری نیاز به برقراری ارتباط با خالق خویش دارد.
حتی بت پرستان
آن ها بت ها را نمادی از خدا میدانند نه این که آن را بپرستند.(نعوذبالله)
یا عده ای گاو را نماد خداوند میدانند.(نعوذبالله)
و . . .
انسان به صورت فطری عشق و علاقه خاصی به پروردگارش دارد.
نماز نه تنها در دین اسلام بلکه در ادیان آسمانی دیگر هم وجود دارد.
انسان به وسیله نماز با خالق خویش سخن میگوید.
اجازه میخوام که ساده بگم،به قول خودمون باید با خدا عشق بازی کنیم.
این از نظر معنوی بود.

حال از نظر مادی
وقتی ارتباط ما با خدا خالصانه باشد به یقین در همه کار ها موفق خواهیم بود ان شاء الله.
اینم ساده میگم: اگر به خدا حال بدیم خدا هم به ما حال میده.

من پاسخم را بسیار ساده گفتم که همه ما متوجه شویم زیرا من از گزاف گویی خوشم نمی آید و حاشیه نمیروم.

یا الله

Rez@ee
18th February 2011, 02:36 PM
نماز و اسرار تربيتى آن

(http://www.njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.balagh.net%2Fp ersian%2Ffeqh%2Ffalsafeh_ahkam%2F004.htm%23lh_0001 ) 1- نماز موجب ياد خداست: ياد خدا بهترين وسيله براى خويشتن دارى و كنترل غرايز سركش و جلوگيرى از روح طغيان است. «نمازگزار» همواره به ياد خدا مى‏باشد، خدايى كه از تمام كارهاى كوچك و بزرگ ما آگاه است، خدايى كه از آنچه در زواياى روان ما وجود دارد و يا از انديشه ما مى‏گذارد، مطلع و باخبر است و كمترين اثر ياد خدا اين است كه به خودكامگى انسان و هوسهاى وى اعتدال مى‏بخشد، چنان كه غفلت از ياد خدا و بى خبرى از پاداشها و كيفرهاى او، موجب تيرگى عقل و خرد و كم فروغى آن مى‏شود. انسان غافل از خدا در عاقبت اعمال و كردار خود نمى‏انديشد و براى ارضاى تمايلات و غرايز سركش خود حد و مرزى را نمى‏شناسد و اين نماز است كه او را در شبانه روز پنج بار به ياد خدا مى‏اندازد و تيرگى غفلت را از روح و روانش پاك مى‏سازد. به راستى، انسان كه پايه حكومت غرايز در كانون وجود او مستحكم است، بهترين راه براى كنترل غرايز و خواستهاى مرزنشناس او همان ياد خدا، ياد كيفرهاى خطاكاران و حسابهاى دقيق و اشتباه‏ناپذير آن مى‏باشد. از اين نظر قرآن يكى از اسرار نماز را ياد خدا معرفى مى‏كند: «اقم الصلوة لذكرى؛ نماز را براى ياد من بپادار!» [1] (http://www.njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.balagh.net%2Fp ersian%2Ffeqh%2Ffalsafeh_ahkam%2F004.htm%23lz_01)
2- دورى از گناه: نمازگزار ناچار است كه براى صحت و قبولى نماز خود از بسيارى از گناهان اجتناب ورزد؛ مثلا، يكى از شرايط نماز مشروع بودن و مباح بودن تمام وسايلى است كه درآن به كار مى‏رود، مانند آب وضو و غسل، جامه‏اى كه با آن نماز مى‏گزارد و مكان نمازگزار، اين موضوع سبب مى‏شود كه گرد حرام نرود و در كار و كسب خود از هر نوع حرام اجتناب نمايد؛ زيرا بسيار مشكل است كه يك فرد تنها در امور مربوط به نماز به حلال بودن آنها مقيد شود و در موارد ديگر بى پروا باشد. گويا آيه زير به همين نكته اشاره مى‏كند و مى‏فرمايد: «ان الصلوة تنهى عن الفحشاء و المنكر؛ كه نماز (انسان را) از زشتيها و گناه باز مى‏دارد.» [2] (http://www.njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.balagh.net%2Fp ersian%2Ffeqh%2Ffalsafeh_ahkam%2F004.htm%23lz_02) بالاخص اگر نمازگزار متوجه باشد كه شرط قبولى نماز در پيشگاه خداوند اين است كه نمازگزار زكات و حقوق مستمندان را بپردازد؛ غيبت نكند؛ از تكبر و حسد بپرهيزد؛ از مشروبات الكلى اجتناب نمايد و با حضور قلب و توجه و نيت پاك به درگاه خدا رو آورد و به اين ترتيب نمازگزار حقيقى ناگزير است تمام اين امور را رعايت كند. روى همين جهات، پيامبر گرامى ما(ص) مى‏فرمايد: نماز چون نهر آب صافى است كه انسان خود را در آن شست و شو دهد، هرگز بدن او آلوده و كثيف نمى‏شود. همچنين كسى كه در شبانه روز پنج مرتبه نماز بخواندو قلب خود را در اين چشمه صاف معنوى شست و شو دهد، هرگز آلودگى گناه بر دل و جان او نمى‏نشيند.
3- نظافت و بهداشت: از آنجا كه نمازگزار در برخى از مواقع همه بدن را بايد به عنوان «غسل» بشويد و معمولا در شبانه روز چند بار وضو بگيرد و پيش از غسل و وضو تمام بدن خود را از هر نوع كثافت و آلودگى پاك سازد؛ ناچار يك فرد تميز و نظيف خواهد بود. از اين نظر نماز به بهداشت و موضوع نظافت كه يك امر حياتى است كمك مى‏كند.
4- انضباط و وقت‏شناسى: نمازهاى اسلامى هر كدام براى خود وقت مخصوص و معينى دارد و فرد نمازگزار بايد نمازهاى خود را در آن اوقات بخواند، لذا اين عبادت اسلامى به انضباط و وقت‏شناسى كمك مؤثرى مى‏كند. بالاخص كه نمازگزار بايد براى اداى فريضه صبح پيش از طلوع آفتاب از خواب برخيزد، طبعا يك چنين فردى گذشته از اين كه از هواى پاك و نسيم صبحگاهان استفاده مى‏نمايد، به موقع فعاليتهاى مثبت زندگى را آغاز مى‏كند. آثار فردى و تربيتى نماز به آنچه كه گفته شد منحصر نيست؛ ولى اين نمونه مى‏تواند نشانه اسرار بزرگ اين عبادت بزرگ اسلامى باشد.
(http://www.njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.balagh.net%2Fp ersian%2Ffeqh%2Ffalsafeh_ahkam%2F004.htm%23lh_0002 )

Rez@ee
18th February 2011, 02:42 PM
حال از نظر مادی
وقتی ارتباط ما با خدا خالصانه باشد به یقین در همه کار ها موفق خواهیم بود ان شاء الله.

به نظر من تعبیر قشنگی نیست چون خدابه نمازخواندن ما احتیاج ندارد
و اگرکسی گرفتار بود وبه اصطلاح خدا بهش حال نداد میتونه نماز نخونه؟

مسلم لله
18th February 2011, 02:58 PM
الله اکبر

جناب ارضایی سوال بسیار قشنگی پرسیدید.
خداوند از اینکه بنده اش ایشان را ستایش کند خوشنود میشود،منظور بنده از حال دادن به خدا این بود.
امکان ندارد با خدا باشیم اما خدا با ما نباشد.
باید یقین داشته باشیم.
در اینگونه موارد جای هیچ شک و تردیدی نیست:

و اگرکسی گرفتار بود وبه اصطلاح خدا بهش حال نداد میتونه نماز نخونه؟

یقین داشته باشید:
امکان ندارد با خدا باشیم اما خدا با ما نباشد.

نازخاتون
18th February 2011, 03:55 PM
خداوند هميشه، هر لحظه، هر مكان با ماست...

ما در انديشه كاريم و خدا با ماست.

ما در خوابيم و خداوند با ماست.

ما در غفلت و بي خبري هستيم باز هم خدا با ماست.

او را از يا مي بريم اما او به فكر ماست...

چه دوست خوب و وفاداري

قدرش را بدانيم...

نازخاتون
18th February 2011, 03:57 PM
نماز ستون دين است، واقعا انسان وقتي كاهل نماز و يا بي نماز گرديد جسارت انجام گناه در او بيشتر خواهد شد..

تووت فرنگی
18th February 2011, 04:09 PM
هو العلی

سلام و رحمة خداوند بر حضرت حجة بن الحسن و یاران پاک ایشان
هر انسانی به صورت فطری نیاز به برقراری ارتباط با خالق خویش دارد.
حتی بت پرستان
آن ها بت ها را نمادی از خدا میدانند نه این که آن را بپرستند.(نعوذبالله)
یا عده ای گاو را نماد خداوند میدانند.(نعوذبالله)
و . . .
انسان به صورت فطری عشق و علاقه خاصی به پروردگارش دارد.
نماز نه تنها در دین اسلام بلکه در ادیان آسمانی دیگر هم وجود دارد.
انسان به وسیله نماز با خالق خویش سخن میگوید.
اجازه میخوام که ساده بگم،به قول خودمون باید با خدا عشق بازی کنیم.
این از نظر معنوی بود.

حال از نظر مادی

من پاسخم را بسیار ساده گفتم که همه ما متوجه شویم زیرا من از گزاف گویی خوشم نمی آید و حاشیه نمیروم.

یا الله

حرف زدنتون اصلا خوب نیست.[nishkhand]

تووت فرنگی
18th February 2011, 04:09 PM
به نظرمن بعضی آدما نماز رو از سرزور میخونن.دوستان لطفا نظر خودتونو بگید [golrooz]

A M S E T I S
18th February 2011, 05:57 PM
خدا به حضرت موسی فرمود:اقم الصلاه لذکری:نماز را برای یاد من به پا دار

اگر همونطور که خدا گفته نماز رو در همه نوبت به جا بیاریم همیشه به یاد خداوند هستیم که یاد خدا همیشه باعث میشه از خیلی از پلیدی ها و گناهان دور بمونیم

kamanabroo
18th February 2011, 09:09 PM
به نظرمن بعضی آدما نماز رو از سرزور میخونن.دوستان لطفا نظر خودتونو بگید [golrooz]

آره منم قبول دارم یه عده خیلی کمی از کسایی که نماز می خونن
و جوون هم هستن یه جورایی به زور نماز می خونن

به نظر من به زور نماز خوندن دو جور معنا داره:

یعنی از اینکه دارن نماز می خونن احساس خوبی ندارن! ولی می دونن باید بخونن بالاخره!
و اینکه بخاطر ظاهر سازی و ترس و ... نماز می خونه.

همه اینها هم نشون از عدم شناخت و تامل در حقیقت نماز داره.
یعنی اگه بیاد به برکات نماز ، تاثیرات نماز و ... دقت کنه شاید انگیزه اش برای خودجوش نماز خوندن بیشتر بشه.

مثل روایتی که رسول اکرم فرمود:
کسی که نماز رو سبک بشماره (از روی بی توجهی نخواند و یا گاهی بخواند و گاهی نه) از امت من نیست و شفاعتم شامل حال او نمی شه.

تووت فرنگی
19th February 2011, 06:12 AM
بعضی ها هم ازرو عذاب وجدان...البته تعدادی هم هستن که به دلیل اینکه خانواده نمیخونن فرزندان هم نمیخونن و کوتاهی میکنن!اما بااین 17 رکعت نماز چقدر به خدا نزدیک میشین؟[golrooz]
ممنون ازهمه که شرکت میکنن..آخه همش واسه بنده سوال.
ممنون[golrooz]

محسن آزماینده
19th February 2011, 10:00 AM
سلام
امام صادق (ع):
نماز 2 گونه است،اول عادت و دوم عبادت
بعضی از ماها عادت کردیم که هر روز نماز بخونیم و اصلا به فلسفه اون توجه نمی کنیم
بعضیا هم مناز میخونن واسه ریا کردن
البته معذرت می خوام
وقتی کسی قراره استخدام بشه و قراره بیان محل تحقیق نماز را به جماعت تو مسجد می خونه ولی بقیه روزا یا نماز نمی خونه یا تو خونه میخونه
ولی دسته سومی هستن که نماز را برای خودشون می خونن این افراد یا به دلیل رسیدن به ارامش نماز میخونن یا برای ترس از عذاب(که هر 2 کار خوبی میکنن)
ولی یه عده هم صرفا برای عبادت خدا و بندگی این کار را میکنن(که عالیترین مرتبه عبادته)
ولی کسی که نماز را همیشگی به جا میاره موارد 3و4
در بقیه افراد موارد 1و2 هم سهم دارن
البته این نظر شخصی من هستش و امیدوارم کسی ناراحت نشه

نازخاتون
19th February 2011, 10:57 AM
از فردي مومن شنيدم كه مي توانيد دو ركعت نماز در نيمه شب يا هر موقع كه دوست داشتيد براي خود خدا و به عشق خدا بخوانيد و در آخر نماز هم چيزي از خدا نخواهيد ... و فقط بگوئيد كه خدايا اين نماز را فقط به عشق تو مي خوانم .... ولي وجدانا به جهت بررآورده شدن آرزوها اين نماز را نخوانيد ... و ببينيد كه چه خواهد شد...

parvazeh
19th February 2011, 12:36 PM

آره منم قبول دارم
به زور مامان و بابا و جامعه و آبرو و............
یه عده هم از روی عادت حتی نمیفهمن چی دارن میگن ، حواسشون جای دیگه اس.
اما خب یه موقع هاییی هس که آدم نیاز به نماز خوندن رو حس میکنه وگرنه که خدا از همه چی بی نیازه.
نماز به آدم روحیه میده یعنی بمن که میده اما نمیگم همیشه.
یه جایی خوندم
خدا میگه: بنده وقتی نماز می خونه طوری به حرفاش گوش میدم که انگار فقط همین یه بنده رو دارم، اما اون طوری حرف میزنه که انگار صدها خدا داره.

مسلم لله
19th February 2011, 09:17 PM
بسم الله الرحمن الرحیم

حرف زدنتون اصلا خوب نیست.[nishkhand]

منظورتون چیه؟
من سعی میکنم (البته جناب کمان ابرو مرا ببخشند) مانند روحانیون صحبت نکنم.
چون همین الآن اکثر ما میدانیم که خیلی ها برا روحانیون تره هم خورد نمیکنند،فلذا من سعی دارم احکام و . . . را طوری بیان کنم که با شنیدن آن کاملا به پاسخ خود برسند و پاسخ خود را درک کنند و به پرسیدن دوباره تحریک شوند.
فسالوا اهل الذکر انکنتم لا تعلمون (از اهل ذکر بپرسید اگر نمیدانید)
من سعی دارم کسی که از من سوال میکند را طوری پاسخ دهم که به پرسیدن دوباره تحریک شود تا بداند.

جناب مهدوی،منو حلال کنید:

لآن اکثر ما میدانیم که خیلی ها برا روحانیون تره هم خورد نمیکنند

مسلم لله
19th February 2011, 09:19 PM
الله اکبر

خدا میگه: بنده وقتی نماز می خونه طوری به حرفاش گوش میدم که انگار فقط همین یه بنده رو دارم، اما اون طوری حرف میزنه که انگار صدها خدا داره.

این به نظر من باید حدیث قدسی باشد.
لطف میکنید منبع را ذکر کنید.پ
با تشکر

kamanabroo
20th February 2011, 12:12 AM
بسم الله الرحمن الرحیم

منظورتون چیه؟
چون همین الآن اکثر ما میدانیم که خیلی ها برا روحانیون تره هم خورد نمیکنند،

فکر نمی کنم که این تصوری که شما از روحانیون دارین، بقیه داشته باشند
و اصلا در جامعه اینطور باشه!
( بله یه مقداری دید کلی خوب نیست اون هم بخاطر اینه که شناخت کاملی از روحانی و ... وجود نداره و اینکه یه عده کمی از روحانیون جلوه خوبی از خودشون بجای نگذاشتن!)اما اینطوری هم که شما می گین..

چیزی که من الان از روحانیون (مخصوصا قشر جوان) دارم می بینم دقیقا برعکس حرف شماست.
اگر قبول نمی کنید از شما دعوت می کنم بیایید قم تا از نزدیک پذیرای شما باشم و
خلاف حرفتون رو با چشمای خودتون ببینید...نه تنها در قم ...

علاوه بر تمام این حرفا به نظر شما من چجوری حرف زدم
اصلا دوستان قضاوت کنند اگر بد حرف میزنم یا بد پاسخ می دم یا هر عیب و نقصی هست
بهم بگید تا اصلاح کنم

kamanabroo
20th February 2011, 12:20 AM
من سعی دارم کسی که از من سوال میکند را طوری پاسخ دهم که به پرسیدن دوباره تحریک شود تا بداند.

جالبه که شما خودتون رو مصداق اهل الذکر می دونین...

حلال حلال
تمام روحانیون دیگری که (آنهایی که کارشون درسته) شما درموردشون قضاوت کردین رو چجوری راضی می کنین....

A M S E T I S
20th February 2011, 07:46 AM
[quote=مسلم لله;205671]
بسم الله الرحمن الرحیم

جناب کمان ابرو که کارشناس مذهبی سایت هستند ادعا اهل ذکر بودن نکردند شما هنوز نیومده همه رو کافر کردی و خودتو بنده مخلص....اعتماد به نفس

تووت فرنگی
20th February 2011, 01:33 PM
بسم الله الرحمن الرحیم

منظورتون چیه؟
چون همین الآن اکثر ما میدانیم که خیلی ها برا روحانیون تره هم خورد نمیکنند،فلذا من سعی دارم احکام و . . . را طوری بیان کنم که با شنیدن آن کاملا به پاسخ خود برسند و پاسخ خود را درک کنند و به پرسیدن دوباره تحریک شوند.

سلام...اولا شما از طرف خودتون بگید که انسان ها برای روحانیون تره خورد نمیکنن.من به شخصه بعضی هاشونو قبول دارم و واسشون احترام فراوانی قائلم...
شماهم فقیه نیستید که طوری صحبت کنید ما متوجه شیم....
شماهم بهتره که مطالعه تونو افزایش بدید چون صحبت های آقای کمان ابرو قابل تامله!!![golrooz][golrooz][golrooz][golrooz]

Rez@ee
20th February 2011, 02:18 PM
بنده هم معتقدم بین سخنان جناب کمان ابرو وجناب مسلم لله یک فرق اساسی هست وان اینکه کمان ابرو بسیار مستند وبی ادعا مطالبشان رابیان می کنندو
مسلم لله فقط ادعا دارند وفکر میکنندشیرین وپر محتوا بحث میکنند

تووت فرنگی
20th February 2011, 03:00 PM
بنده هم معتقدم بین سخنان جناب کمان ابرو وجناب مسلم لله یک فرق اساسی هست وان اینکه کمان ابرو بسیار مستند وبی ادعا مطالبشان رابیان می کنندو

ممنون[golrooz]

ارغنون
20th February 2011, 08:03 PM
حتما شنیدید که خدا گفته
"و رحمتی وسعت کل شی"
تا حالا فکر کردین این کل شی شامل هر چی میشه
از جمله جهنم!
تو خود سوره الرحمن هم جهنم اومده که من تو بعضی تفاسیر دیدم جهنم نعمته!

خود من شاید اگه ترس جهنم نبود نماز نمیخوندم!
پس به نظرم جهنم یه نعمته و در واقع علت نماز خوندن من!و احتمالا خیلی از آدما

اما یه چیز دیگه هم هست!

"کل شی هالک الا وجهه"
یعنی با این وجود فکر میکنم این نماز من قبول نیست[negaran]

این در مورد خودم!

فلسفه نماز خوندنم فکر کنم یه جورایی کمک به بینشه ماست در حدی که بتونیم تو هر چیزی خدا رو ببینیم!درسته نمازای کلاغی امثال من که نه شامل حضوره نه وقتی ازم میگیره ولی با هر عبادت دیگه ای فرق داره یعنی با دعا و حتی قرآنم حسش متفاوته!

ارغنون
20th February 2011, 08:10 PM

آقای مسلم لله به نظر بنده دین رو خیلی خشک میگیرن و این جور حرف زدن راجع به دین به نظر من که البته نظر من زیاد مهم نیست باعث جلب قلوب نمیشه که خودش یه نقص بزرگه امیدوارم از دست من ناراحت نشن!

ما قبلنا یه معلم قرآن داشتیم ایشون هر وقت مخصوصا تو ماه رمضون وقتی حرف میزدن از قیامت خودش رو میگفت
همیشه یادمه با یه شیرینی خاص میگفت خدا جون اون دنیا فقط کمکم کن یه چادر سیاه داشته باشم زیرش قایم شن نگن این ....... که اینقدر ادعا داشت رو ببینین!
این جور وقتا همیشه میگفتم این آدم نورانی(واقعا تو چهر ه شون نور دیده میشد) اینجوری میگه وای به حال من تا چند روزم واقعا به طرز جوگیرانه ای خوب میشدم!

اما در نقطه ی مقابل مجالسی هست که طرف از اول تا آخر میگه خانومم با این تار موت که بیرونه میری جهنم!و هی خودشو مومن حساب میکنه و بقیه رو کافر!

به قول امام صادق دعوت کننده مردم به نیکی باشید اما نه با گفتار با رفتار

امیدوارم دوست خوبم مسلم لله منظورمو بگیره!

نیک باشین و بهروز

kamanabroo
20th February 2011, 08:30 PM
دوستان واقعا به بنده لطف دارید
قابل این حرفا هم نیستم
هر چی هست و نیست و می گم و ... همه هدیه خداست
من از خودم هیچی ندارم
من فقط وظیفه مو انجام میدم
نوکر همه شما هم هستم...
@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-

kamanabroo
20th February 2011, 09:31 PM
حتما شنیدید که خدا گفته
"و رحمتی وسعت کل شی"
تا حالا فکر کردین این کل شی شامل هر چی میشه
از جمله جهنم!
تو خود سوره الرحمن هم جهنم اومده که من تو بعضی تفاسیر دیدم جهنم نعمته!

خود من شاید اگه ترس جهنم نبود نماز نمیخوندم!
پس به نظرم جهنم یه نعمته و در واقع علت نماز خوندن من!و احتمالا خیلی از آدما

آره این دید خیلی خوبیه

اما یه چیز دیگه هم هست!

"کل شی هالک الا وجهه"
یعنی با این وجود فکر میکنم این نماز من قبول نیست[negaran]

این در مورد خودم!

فلسفه نماز خوندنم فکر کنم یه جورایی کمک به بینشه ماست در حدی که بتونیم تو هر چیزی خدا رو ببینیم!...

انشا الله که قبوله
خوبه که ما از نتیجه اعمالمون ترس داشته باشیم
و هم به رحمت خداوند امیدوار باشیم...

درسته بخاطر همین که خدا رو در هر چیزی می بینیم (با نماز خوندن) دیگه در برابرخدا معصیتی انجام نمی دیم و
حیا می کنیم...

UniverCell
21st February 2011, 01:27 PM
به نظر من خدا نماز رو براي ريزش گناهان بنده هاش قرار داده
تا با وضوي قبل از نماز و با خود نماز خودشون رو پاكيزه كنند
تازه اگر نماز نبود بيچاره مي شديم با چه راهي با خدا حرف ميزديم

kamanabroo
21st February 2011, 03:21 PM
به نظر من خدا نماز رو براي ريزش گناهان بنده هاش قرار داده
تا با وضوي قبل از نماز و با خود نماز خودشون رو پاكيزه كنند
تازه اگر نماز نبود بيچاره مي شديم با چه راهي با خدا حرف ميزديم

احسنت ...
بخاطر همینه که می گن:
اگه میخواین با خدا حرف بزنین نماز بخونین
اگه میخواین خدا با شما حرف بزنه قرآن بخونین

تووت فرنگی
21st February 2011, 05:33 PM
سلام..اول از همه دوستان ممنون که شرکت میکنن ....واقعا متشکر...
دوم اینکه واقعا این درسته که نماز انسانو از خیلی گناها باز میداره واینکه واقعا یک قوت قلب و انرژی دهنده به انسانِ...[golrooz]

مسلم لله
22nd February 2011, 08:08 PM
بسم الله الرحمن الرحیم

لعنت خدا بر کسانی که تهمت به دیگران میزنند.
خیلی از دوستان من روحانی اند و در همان قم درس میخوانند،اون حرفی که من زدم عقیده من نبود.خیلی مجالس حضور داشتم که به روحانیون توهین میشد.نمونه اش اینکه گرچه علاقه ای به آقای خامنه ای ندارم اما از ایشان با نام خامنه ای یاد کردند من گفتم آقای خامنه ای یا یک کلیپ برای جناب آقای خامنه ای درست کرده بودند وقتی به من نشان دادن به شدت ناراحت شدم(گرچه علاقه ای به آقای خامنه ای ندارم) پرسیدند چرا ناراحت شدی؟ من هم دلیلش را گفتم.من از به سخره گرفتن دیگران خوشم نمی آید.
اگر دقت کرده باشید من نوشتم:
از اهل ذکر بپرسید اگر نمیدانید
من (( اگر نمیدانید )) رو قرمز نوشتم نه اهل ذکر رو،منظور من این بود که اگر نمیدانید باید بپرسید.
تا الآن که من اینجوری جواب میدادم هیچ مشکلی نداشت.
من دارم خدا رو دوست داشتنی میکنم.
به ماه قسم که بعد از خورشید جلوه میکند از شخصی شنیدم که میگویند،خدای مسلمانان ترسناک ترین خداست!
چرا باید اینجوری باشه؟
نمیدانم شبکه sat7pars که مخصوص مسحیان فارسی زبان است مشاهده کردید یا نه؟
انجیل را تفسیر میکنند،چنان عشقی در دل انسان ایجاد میکنند که گویی انسان از خود بی خود میشود.میگوید وقتی چنین خدایی دارم دیگر چه کم دارم؟
حال اسلامی های ایرانی فقط تهمت زدن،دروغ گفتن،رشوده دادن،ربا و . . . یاد گرفته اند.
بانک به خاطر قرضی که میدهد سود میگیرد،این ربا نیست.دلیلش چیست؟ چون بانک است.
از موضوع فاصله نگیریم،اگر علاقه به بحث در رابطه با مسائل بالا دارید میتوانید در تاپیک چگونه مسلمان شدیم بحث کنید.
بگذریم. . .

به بحثتان برسید.

تووت فرنگی
23rd February 2011, 06:05 PM
بسم الله الرحمن الرحیم

لعنت خدا بر کسانی که تهمت به دیگران میزنند.
خیلی از دوستان من روحانی اند و در همان قم درس میخوانند،اون حرفی که من زدم عقیده من نبود.خیلی مجالس حضور داشتم که به روحانیون توهین میشد.نمونه اش اینکه گرچه علاقه ای به آقای خامنه ای ندارم اما از ایشان با نام خامنه ای یاد کردند من گفتم آقای خامنه ای یا یک کلیپ برای جناب آقای خامنه ای درست کرده بودند وقتی به من نشان دادن به شدت ناراحت شدم(گرچه علاقه ای به آقای خامنه ای ندارم) پرسیدند چرا ناراحت شدی؟ من هم دلیلش را گفتم.من از به سخره گرفتن دیگران خوشم نمی آید.
اگر دقت کرده باشید من نوشتم:
از اهل ذکر بپرسید اگر نمیدانید
من (( اگر نمیدانید )) رو قرمز نوشتم نه اهل ذکر رو،منظور من این بود که اگر نمیدانید باید بپرسید.
تا الآن که من اینجوری جواب میدادم هیچ مشکلی نداشت.
من دارم خدا رو دوست داشتنی میکنم.
به ماه قسم که بعد از خورشید جلوه میکند از شخصی شنیدم که میگویند،خدای مسلمانان ترسناک ترین خداست!
چرا باید اینجوری باشه؟
نمیدانم شبکه sat7pars که مخصوص مسحیان فارسی زبان است مشاهده کردید یا نه؟
انجیل را تفسیر میکنند،چنان عشقی در دل انسان ایجاد میکنند که گویی انسان از خود بی خود میشود.میگوید وقتی چنین خدایی دارم دیگر چه کم دارم؟
حال اسلامی های ایرانی فقط تهمت زدن،دروغ گفتن،رشوده دادن،ربا و . . . یاد گرفته اند.
بانک به خاطر قرضی که میدهد سود میگیرد،این ربا نیست.دلیلش چیست؟ چون بانک است.
از موضوع فاصله نگیریم،اگر علاقه به بحث در رابطه با مسائل بالا دارید میتوانید در تاپیک چگونه مسلمان شدیم بحث کنید.
بگذریم. . .

به بحثتان برسید.

لعنت برریاکار و دورو [tashvigh][tashvigh][tashvigh]

مسلم لله
23rd February 2011, 07:51 PM
بسم الله الرحمن الرحیم

حرف شما درست است

ساناز فرهیدوش
23rd February 2011, 11:18 PM
فواید نماز و تاثیر ش بر سلامتی بر کسی پوشیده نیست .بار ها به ما یاد اور شدند که باید نماز بخونیم و شاید هر یک از ما بر حسب عادت ، اجبار ، وظیفه ، ترس یا تشویق نماز خوندیم .
اما نماز خواندن من به درد کسی نخواهد خورد . ایجاد یه حس خوبه بین خودت و خدایی که جزئی از اونی .
یه شارژه ، گرفتن دستان مهربانی که بی هیچ منتی پذیرای توست .
اما یک نیاز واقعی روحه حداقل برای من.

مسلم لله
24th February 2011, 10:59 PM
بسم الله الرحمن الرحیم

بد نیست بدانید که اصل نمازی که خداوند متعال دستور فرمود 10 رکعت بود(5تا 2رکعتی)
اما پیغمبر اسلام صلی الله علیه و آله سلم طبق حقی که داشت 7 رکعت اضافه نمود.
چون علاقه به مستند بودن حرف ها دارید:
تفسیر جامع جلد دوم

ساناز فرهیدوش
27th February 2011, 10:41 PM
نیایش با معبود در تمام ادیان تصریح شده چرا که یک نیاز است برای خلوت کردن ، دوباره شدن و لذت بردن از حیات خویش.

sheri khoshgele
29th May 2011, 11:49 PM
میدونین من تازه شروع کردم نماز بخونم گرچه میدونم دیره ولی دیر متوجه شدم چقدر نماز ب درد میخوره همیشه ب این فکر میکنم ک خداوند ب همه ی فرشته هاش دستور داد ب انسان سجده کنن و از انسانم میخاد ک ب اون سجده کنه این خیلی بی انصافیه اگه ما ب خدا سجده نکنیم وقتی خدا انقد ارزش انسانو بالا میدونه.نه؟
در ضمن ما باید هممون بدونیم ک خدا بی نیازه و ب نماز ما نیازی نداره اگه از ما میخواد نماز بخونیم بی شک در نماز ی سودی برای ما هست و هر کس خودش باید ب اون فایدش اعتقاد پیدا کنه.

kamanabroo
5th June 2011, 12:24 PM
میدونین من تازه شروع کردم نماز بخونم گرچه میدونم دیره ولی دیر متوجه شدم چقدر نماز ب درد میخوره همیشه ب این فکر میکنم ک خداوند ب همه ی فرشته هاش دستور داد ب انسان سجده کنن و از انسانم میخاد ک ب اون سجده کنه این خیلی بی انصافیه اگه ما ب خدا سجده نکنیم وقتی خدا انقد ارزش انسانو بالا میدونه.نه؟
در ضمن ما باید هممون بدونیم ک خدا بی نیازه و ب نماز ما نیازی نداره اگه از ما میخواد نماز بخونیم بی شک در نماز ی سودی برای ما هست و هر کس خودش باید ب اون فایدش اعتقاد پیدا کنه.

خیلی خوبه که خودت به این حقیقت رسیدی
امیدوارم که موفق باشی و خدا هم همیشه پشت و پناهت باشه.

درسته نماز یعنی حرف زدن انسان با خدا
و اونی که نیاز به این حرف زدن داره ما هستیم...

* Pary *
5th June 2011, 12:51 PM
من از وقتی که یادم می آد یعنی قبل از سن تکلیف نمازمی خوندم ، اونم توو خونه ای که بقیه زیاد اهل نمازخوندن نبودن . همیشه هم سروقت ،هنوزم ادامه میدم یعنی نمی تونم ترکش کنم ولی حالا یه چیزایی واسم مبهمه !!!
با خودم می گم چرا وقتی نماز می خونیم می گیم آخیش راحت شدم ؟
چرا وقتی در حال نماز خوندن هستیم چیزایی رو که گم کردیم پیدا می کنیم ؟
چرا از اینهمه چیزی که می گیم معنی یه کلمه اش رو هم دقیقا نمی دونیم چیه ؟
چرا باید حتما عربی نماز بخونیم ؟
چرا اونایی که نماز می خونند هزار و یک کار دیگه که نباید بکنند می کنن ؟
چرا می گن زن باید پشت سر مرد نماز بخونه ؟
چرا اگه دستاتو این مدلی بگیری یا پاهاتو چه می دونم درست کنار هم جفت نکنی نمازت درست نیست ؟
چرا من نبایدم با خدای خودم فارغ و به دور از این قواعد و قوانین و فرمولا ارتباط برقرار کنم ؟
چرا نباید با زبون قلبم باهاش حرف بزنم ؟
چرا فقط توو نماز باید سجده کنم ولی وقتی عظمت یه کوه رو می بینم ، دریا رو می بینم اونوقت سربه سجده نیارمو از خدا تشکر نکنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

kamanabroo
5th June 2011, 01:46 PM
من از وقتی که یادم می آد یعنی قبل از سن تکلیف نمازمی خوندم ، اونم توو خونه ای که بقیه زیاد اهل نمازخوندن نبودن . همیشه هم سروقت ،هنوزم ادامه میدم یعنی نمی تونم ترکش کنم ولی حالا یه چیزایی واسم مبهمه !!!
چرا اگه دستاتو این مدلی بگیری یا پاهاتو چه می دونم درست کنار هم جفت نکنی نمازت درست نیست ؟
چرا من نبایدم با خدای خودم فارغ و به دور از این قواعد و قوانین و فرمولا ارتباط برقرار کنم ؟
چرا فقط توو نماز باید سجده کنم ولی وقتی عظمت یه کوه رو می بینم ، دریا رو می بینم اونوقت سربه سجده نیارمو از خدا تشکر نکنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

انشاالله تو مسیرتون مستدام باشین
بخشی از سوالاتتون به نوع نگاه ما به نماز بر می گرده

وقتی ما نماز رو به عنوان یه مزاحم یا یه تکلیفی که باید از سر گذروند نگاه کنیم، با خوندنش می گیم آخیش!
اما اگه اینطور نگاه کنیم که توی 24 ساعت با معبودمون با مایه آرامشمون می خواهیم فقط چند دقیقه صحبت کنیم، جون بگیریم، آروم بشیم از دنیا دور بشیم ... اونوقت مشتاق هم میشیم و وقتی نماز تموم شد ناراحت میشیم کاش میشد بیشتر توی این حالت موند...
گاهی ما کار دنیا رو ترجیح میدیم به نماز، بخاطر همین وقتی وارد نماز میشیم منتظریم تا تموم بشه...
اگه به این فکر کنیم که داریم با خدا حرف میزنیم، با وجود لایتناهایی که برای ما وقت گذاشته که باهاش خلوت کنیم بدون نوبت گرفتن، بدون هیچ ترسی ، با وجود قدرتمند و مهربانی که همه وجود ما رو حرف ما رو درک می کنه می خواهیم حرف بزنیم چرا باید منتظر تمام شدن نماز باشیم!
مگه مشکل نسل جدید بشر نداشتن همدم و گم کردن خدا نیست....

شیطان وقتی می بینه انسان وارد یه کار مثبت مثل دعا مناجات و نماز و ... میشه
سعی می کنه ذهنش رو به مسائلی که براش اهمیت داشته و داره منعطف کنه تا از نماز بهره کمتری ببره
کاری که ما باید در قبال کار شیطان انجام بدیم اینه که به معانی نمازی که می خونیم دقت کنیم
حداقل یکبار هم که شده معانی عباراتی که می خونیم رو یاد بگیریم تا وقتی نماز می خونیم بفهمیم چی داریم میگم وبه اونها فکر کنیم
اگه معنای عبارات نماز رو بفهمیم راحت تر می تونیم توجه پیدا کنیم
میشه معانی عبارت نماز رو پیدا کرد و خوند و یاد گرفت.
وقتی فکر دیگه ای میاد سراغمون، نگذاریم ادامه پیدا کنه...

kamanabroo
5th June 2011, 01:57 PM
.
.

یکسری از عبادات و دعاها و اسماء الهی هست که حتما باید همونجوری که خدا گفته و ائمه علیهم السلام به ما گفتن انجام بدیم.
چون در خود این عبارات حکمت هایی هست و نورانیت و تاثیر هایی داره.
مثل اسماء الهی و ...که اگه ما مثلا کلمه «لااله اله الله»«سبحان الله» و ... عبارت فارسی اش رو بگیم نورانیت و تاثیر عبارت عربی اش رو نداره
علاوه بر اینکه وقتی خداوند در یکسری دعاها و ... میاد به ما زبان و متن مخصوصی میده، یعنی دوست داره که اینجوری باهاش ارتباط برقرار کنیم
و وقتی خداوند دوست داره ما که بنده هاش هستیم اینطوری باهاش ارتباط برقرار کنیم چه بهتر که همونطور رفتار کنیم.
البته خداوند راه حرف زدن، درد دل کردن، با زبان مادری مون، مناجات کردن
راحت حرف زدن رو به روی ما نبسته
فقط بعضی از راه های ارتباطی رو اونجوری که به نفع ماست برای ما معرفی کرده
مثل عبارات نماز
مثل قرآن....

بخاطر اینکه نمازی که می خونیم، اونطوری که باید باشه نیست.
درروایتی هست که می فرماید:
«اگر می خواهید بدانید چقدر نمازهاتون قبول شده، ببینید چقدر در مقابل گناه مقاوم هستید.»
یعنی وقتی ما گناه می کنیم و هر کاری که نباید رو انجام میدیم و نماز هم می خونیم، یعنی نمازمون فقط لقلقه زبان هست وبس.
باید به نمازمون بیشتر اهمیت بدیم
به کسی که داریم باهاش حرف می زنیم
به ادبی که در مقابلش داریم
به حرمتی که براش قائلیم
و به معنای حرفایی که میزنیم....

kamanabroo
5th June 2011, 02:01 PM

با مرورى به روايات احكام و آداب نماز، دو نكته به خوبى جلوه‏گر است:
1- اجتناب از هر چيزى كه باعث توجه به غير خداست.
2- رعايت وقار و حيا.
از آن جا كه زن همانند گُل است و خواسته يا ناخواسته چشم‏هاى مردان را مى‏ربايد، شارع مقدس براى صيانت زن، دستورات واجب يا مستحبى را در نماز يا غير آن داده است؛ كنار هم قرار دادن پاها هنگام قيام و هنگام رفتن به سجده، ابتدا زانوها را روى زمين قرار دادن، گذاشتن آرنج‏ها و شكم بر زمين، چسباندن اعضاى بدن به يكديگر در هنگام سجده و... همگى نشان دهنده آن است كه اين كارها مانع از در معرض ديد قرار گرفتن برجستگى‏هاى بدن زن، به ويژه در نماز است كه با نشستن، برخاستن، ركوع و سجود همراه است و تصور اين امر، به ويژه در زنانى كه چادر نمى‏پوشند، راحت‏تر است. از دستورات ديگر براى صيانت زن، جلوتر قرار گرفتن مردان از زنان در هنگام نماز - با تأكيد بيشتر - و در جاهاى ديگر - با تأكيد كمتر - است.
اين ادب، از نوع حركت حضرت موسى عليه‏السلام و دختر حضرت شعيب عليه‏السلام به خوبى نمايان است. هنگامى كه دختر حضرت شعيب عليه‏السلام به درخواست پدرش از حضرت موسى عليه‏السلام دعوت كرد، بر اساس برخى روايات، دختر براى راهنمايى، از پيش رو حركت كرد و موسى عليه‏السلام از پشت سر و چون باد بر لباس دختر مى‏وزيد، حضرت موسى عليه‏السلام به دختر گفت: من جلو راه مى‏روم و تو بر سر دو راهى‏ها، مرا راهنمايى كن.
حاصل آن كه دليل اين حكم، روايات متعددى است كه از پيشوايان معصوم عليهم‏السلام رسيده است و شايد يكى از حكمت‏هاى آن - چنان كه گفته شد - اهتمام و اصرار دين اسلام بر حفظ عفت و حياى زنان و دور نگه‏داشتن مردان از توجه به غير خدا در هنگام نماز باشد. پرسمان س4 ش28

در علم فیزیولوژى هم گفته شده كه زنان از نظر مغز، قلب، شریان ها، اعصاب و عضلات بدنى، با مردان تفاوت دارند. در زندگى زنان، «احساس» و در حیات مردان تعقّل غلبه دارد. (البته متوسط زنان و مردان این گونه هستند) و به علت همین تفاوتى كه در آفرینش زن و مرد وجود دارد، قوانین اسلام هم با آفرینش انسان سازگار است، به همین جهت، در اسلام، وظایف و تكالیف عمومى و اجتماعى كه به تعقل و صلابت بیشترى نیاز دارد; مانند حكومت، امامت، قضاوت، جهاد ابتدایى و... به عهده مردان قرار داده شده است و وظایفى را كه ارتباطش با احساس، بیشتر از تعقّل است و زن، بهتر از مرد مى تواند از عهده آن برآید; مانند پرورش و تربیت اولاد و آشنا كردن آنها به وظایف اجتماعى، تدبیر منزل و... مخصوص زنان قرار داده است.
از سوى دیگر، براى این كه عفت و عصمت زن اهمیت بسیارى دارد، خداوند متعال، بعضى از كارهاى اجرایى، مانند امامت، قضاوت و... را كه سر كار انسان با نامحرمان بسیار است به عهده مردان گذاشته و جلوتر ایستادن مردها از خانم ها در نماز هم كه در بعضى روایات به آن اشاره شده است ممكن است به همین جهت باشد. عفّت زن اقتضا مى كند كه عقب تر از مرد بایستد.

kamanabroo
5th June 2011, 02:14 PM

ببینید نماز یکسری واجبات داره ، یکسری مستحبات داره
برای زنان مسئله پوشش هم هست.

واجبات نماز که معلومه چیه. توی رساله های توضیح المسائل هم گفته شده.
اما مستحبات:
گاهی به اشتباه تعالیمی داده میشه که اگه یه کار مستحبی رو انجام ندی نماز باطله!
یعنی آگاهی ندارند که اون کار مستحب هست یا واجب یا ...
مثلا جفت کردن پاها واجب نیست. اما چیزی که هست اینه که برای زنان بهتره که پاهاشون از حالت عادی به هم نزدیکتر باشه. و برای مردان هم مستحبه که بین پاهاشون چهار انکشت فاصله باشه.
تا ایستادن ها و حالت انسان در برابر خداوند یک خضوع و خشوع خاصی به خودش بگیره.
نه اینکه پاها رو هر جور که می خواهیم بگذاریم
شاید دیده باشین گاهی باز گذاشتن فاصله پاها در نماز زیبا نیست.

خداوند راه ارتباط ما با خودش رو محدود نکرده
ما می تونیم هر جور دوست داریم با هر زبانی که دوست داریم با خدا ارتباط برقرار کنیم.
اما اینکه نماز خوندن باید دارای این قواعد و قوانین باشه از حکمت های الهی هست.
یعنی از ما اینطور خواسته شده که حتما اینطوری نماز بخونیم.
اما معناش این نیست که دیگه جور دیگه ای نمیشه ارتباط برقرار کرد.
بلکه ما نماز رو می خونیم و مثلا می تونیم بعد از نماز یا هر وقت دیگه ای که حال معنوی خوبی داریم ، بنشینیم و با خدا مناجات کنیم و راحت و هرجور که دوست داریم حرف بزنیم...
هر جا، هر زمانی هر طور...

رابطه عاشق و معشوق میگه:
وقتی می خوای با معشوق خودت حرف بزنی بهترین زمان رو با بهترین شرایط و بهترین مکان رو انتخاب کنی که از با هم بودن لذت بیشتری ببری.
اگه بین من و خدا رابطه عاشقی بود....

اتفاقا تعالیم دینی ما میگه هر وقت که خواستی می تونی به درگاه الهی سجده کنی
وقتی که می خواس شکر گذاری کنی
وقتی به عظمت خدا پی می بری
کسی نگفته که فقط باید توی نماز سجده کنی
اتفاقا روایتی از پیامبراکرم ص هست که می فرماید:
من رو با زیاد سجده کردن و سجده های طولانی کمک کنید.

چون سجده کردن به درگاه الهی دماغ شیطان رو به خاک می ماله
هر وقت که انسان احساس کنه که دوست داره سجده کنه و اینکار رو انجام بده
مسلما به خدا نزدیک و نزدکی تر شده و از شیطان دورتر و دورتر...

sadkfafjn
5th June 2011, 02:31 PM
سلام از کجا مطمعن باشیم یک کسی واقعا یه جایی اینایی که بهش میگمو نمیفهمیم براش مهمه و داره بهش گوش میده ما که چیزی نمیدونیم ضمنا من که وقتی نماز میخوندم بیشتر میترسیدم تا احساس آرامش داشته باشم چون فکر میکنم چیزایی غیر از چیزایی که میشناسیم هم وجود داره و کلی سئوال دیگه که فکر میکنی زندگیت پوچه که بیشتر احساس افسردگی میکنی وقتی فکر میکنی اگه زمانی هم درست نباشه اینم که میگن برای این که از دنیا دل بکندی وقتی اینقدر دلتونو برای جایی که ازش خبر نداری ببازی چرا توی این دنیا بیایو از چیزی کوتاه بیای منظور اینه که چرا فکرکنی توقعت کم میشه چرا نیایو فقط همینطوری صحبت کنی بدون این که چیزی بدونی تا نگران چیزی هم نباشی

* Pary *
5th June 2011, 05:23 PM
سلام از کجا مطمعن باشیم یک کسی واقعا یه جایی اینایی که بهش میگمو نمیفهمیم براش مهمه و داره بهش گوش میده ما که چیزی نمیدونیم ضمنا من که وقتی نماز میخوندم بیشتر میترسیدم تا احساس آرامش داشته باشم چون فکر میکنم چیزایی غیر از چیزایی که میشناسیم هم وجود داره و کلی سئوال دیگه که فکر میکنی زندگیت پوچه که بیشتر احساس افسردگی میکنی وقتی فکر میکنی اگه زمانی هم درست نباشه اینم که میگن برای این که از دنیا دل بکندی وقتی اینقدر دلتونو برای جایی که ازش خبر نداری ببازی چرا توی این دنیا بیایو از چیزی کوتاه بیای منظور اینه که چرا فکرکنی توقعت کم میشه چرا نیایو فقط همینطوری صحبت کنی بدون این که چیزی بدونی تا نگران چیزی هم نباشی

دوست خوبم
با هر طریقی که فکر می کنی به تو آرامش می ده و نمی ترسی با خدا حرف بزن ، به قول معروف :
هیچ آدابی و ترتیبی مجوی
هر چه می خواهد دل تنگت بگو

و مطمئن باش خدا اونقدر حکیمه که هیچ کارش بدون حکمت نیست پس هیچوقت دچار پوچی نشو به آینده امیدوار باش به جایی بهتر از این سرایی که اکنون هستی ، عاشقانه خدا رو دوست داشته باش.

huseneco
12th January 2012, 03:01 PM
اقامه نماز فلسفه اش به نظر من در معنی اقامه ان است که به معنی ایستادگی کردن است نه ایستادن پس منظور از نماز ایستادگی در صفات ثبوتیه ان و سلبیه ان است که در سوره معارج بطور کامل توضیح داده شده است با اینحساب اقامه نماز ایستادگی کردن حتی بصورت نشسته و به معنی فکر کردن هم میباشد که مصداق قل اعظکم بواحده ........ثم تتفکروا میباشد.

عرفان سلیم زاده
12th January 2012, 03:41 PM
نماز یک موضوع شخصیه و نباید ملاک قضاوت برای خوب یا بد بودن یک فرد قرار بگیره.
اون چه که عبادت رو برای یک فرد با ارزش میکنه احساس اعتمادی هستش که به خدا داره(اینکه چقدر بخواد که به خدا پناه ببره) و به مسلمان بودن یا مسیحی یا یهودی و زرتشتی بودنش ربطی نداره!
به نظر من نماز تنها یکی از انواع عبادت هستش و البته بهترینش باید باشه!
نوع های دیگه عبادت روزه گرفتن و مناجات و ذکر و قربانی کردن و کمک کردن به خلق خداست که البته اینا بین 4 دین اصلی مشترک هستش!
مرسی[golrooz]

haniye.R
12th January 2012, 11:25 PM
به نظر منم نماز بیشتر به خاطر نیاز خودمون به خداست..
خدایی که ما رو آفریده ،چه کسی شایسته تر از خالقمونه که واسش رکوع و سجود کنیم؟!
آرامشی که نماز بهم می ده هیچ جای دنیا پیداش نکردم...
وقتی میری سجده یعنی سر تو میگذاری رو شونه های خدا جون و می گی الله من، من فقط سر بندگی به درگاه تو فرود میارم نه کس دیگه ایی..

hedii
28th February 2012, 11:26 PM
به نظر من نزدیک شدن به خدا و اینکه برای چند لحظه هم که شده از زندگی دنیوی خارج یشیم و به اصلمون برگردیم شاید یادمون نیاد ولی هیچکدوممون به اینجا تعلق نداریم شاید واسه همینه که گاهی اوقات الکی دلمون میگیره شاید دلمون واسه خونه ای که حتی تصوری ازش نداریم تنگ میشه.

بلدرچین
28th February 2012, 11:34 PM
نزیدک شدن به خدا و دوری از گناهان...

MANE1371
29th February 2012, 12:41 AM
به صورت خیلی ساده:
نماز تشکر از خداست.
ولی در مورد نماز روایات وآیاتی نیز وجود دارد.
از جمله :
1_الصلاه عمود الدین(نماز ستون دین است).(پیامبر(ص))
2-در صورتی که نماز قبول شود همه ی اعمال قبول شده است.ودر غیر این صورت بقیه ی اعمال پذیرفته نیست.(پیامبر(ص))
3-فویل للمصلین الذین هم فی صلاتهم ساهون(وای بر نمازگذارانی که در نماز خود سهو دارند ./در این رابطه امام صادق می فرمایند شفاعت ما اهل بیت نصیب کسانی که نماز را سبک می شمارند نمی شود.)
4-اولین چیزی که در قیامت مورد سوال قرار می گیرد نماز است.(پیامبر (ص))
5-پیامبر (ص)فرمودند:بی رقبتی و مشتاق نبودن برای عبادت خدا در حال نماز از سستی و ضعف ایمان است.
6-پیامبر (ص)فرمودند:فاصله ی بین بندگی و کفر نماز است.
و....
در پایان
نماز راهی به سوی کمال و انسانیت

مهدی عباسزاده
5th March 2012, 06:34 AM
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم

نمیدونم چی بگم بچه ها همه چیزو گفتن فقط یه نکته میگم به سخن دوستمون هم اشاره میکنم :

هیچ آدابی و ترتیبی مجوی
هر چه می خواهد دل تنگت بگو

در نماز دو مسئله خوف و رجاء(که باعث آرامش میشه) همیشه باید برقرار باشه

بنده احساس میکنم دوستان بیشتر به مسئله آرامش توجه میکنن و از خوف غافل میشن و حال آن که اگر بگیم نماز دو رکن(معنوی) داره یکیش ترس و دیگری امید است هر دو باهم و الا این خانه ویران خواهد شد.

ترس(خوف) از مقام الهی از جایگاه خطیری که درش ایستادی از اعمال گناهی که انجام دادی یا حتی اعمالی که انجام دادی و بهش میبالی از حق الناسهای گردنت که نمیدانی و میدانی از گمراه کنندگی شیطان و دامهای پیش رو از غضب الهی از امن بودن از مکر الهی و ......

امید(رجاء) تنها به رحمت پروردگار به عفوش به پوشانندگی اش(غفران) به .....

به هر حال با این دوبال هست که انسان میتونه در نماز عروج کنه و الا کبوتر با یک بال چه میخواهد بکند؟

پس دوست عزیز هم بترس هم امید داشته باش نماز فقط برای امید نیست فقط برای ترس هم نیست برای هر دو است.

التماس دعا

A.L.I
5th March 2012, 07:37 AM
فلسفه نماز خواندن یعنی عبادت خداوند ...

اینکه خداوند انسان رو آفرید و با دادن اختیار به اون از انسان خواست که همواره خداوند رو همانند تمامی موجودات دیگه پرستش کنه امری است ناگزیر ...
.

[/quote]

خدا را همانند دیگر موجودات بپرستیم!؟ این خلاف توحید است. پرستش خاص خداوند است نه موجودی دیگر که بخواهیم صحبت از همانندی یا حتی شبیه بودن کنیم...

حال بدیم!؟ این چه طرز حرف زدن در مورد خداونده!؟ خوبه در مورد خالقمان کمی ادب و عفت کلام داشته باشیم...

Admin
5th March 2012, 08:34 AM
خدا را همانند دیگر موجودات بپرستیم!؟ این خلاف توحید است. پرستش خاص خداوند است نه موجودی دیگر که بخواهیم صحبت از همانندی یا حتی شبیه بودن کنیم...

حال بدیم!؟ این چه طرز حرف زدن در مورد خداونده!؟ خوبه در مورد خالقمان کمی ادب و عفت کلام داشته باشیم...

سلام
علی آقا منظور اینه که انسان هم همانند سایر موجوداتی که خداوند رو ستایش می کنند باید خدا رو ستایش و بندگی کنه.

به نظرت سایر موجودات خداوند رو عبادت نمی کنن ؟

اگه کمی با دید مثبت تر مطالب رو بخونی دچار شک و شبهه نمی شی ..!

موفق باشی

مهدی عباسزاده
5th March 2012, 09:18 AM
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم

الرعد : 15 وَ لِلَّهِ يَسْجُدُ مَنْ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ طَوْعاً وَ كَرْهاً وَ ظِلالُهُمْ بِالْغُدُوِّ وَ الْآصالِ

النحل : 49 وَ لِلَّهِ يَسْجُدُ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْضِ مِنْ دابَّةٍ وَ الْمَلائِكَةُ وَ هُمْ لا يَسْتَكْبِرُونَ

الإسراء : 44 تُسَبِّحُ لَهُ السَّماواتُ السَّبْعُ وَ الْأَرْضُ وَ مَنْ فيهِنَّ وَ إِنْ مِنْ شَيْ‏ءٍ إِلاَّ يُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ وَ لكِنْ لا تَفْقَهُونَ تَسْبيحَهُمْ إِنَّهُ كانَ حَليماً غَفُوراً

التماس دعا

A.L.I
5th March 2012, 01:22 PM
سلام
علی آقا منظور اینه که انسان هم همانند سایر موجوداتی که خداوند رو ستایش می کنند باید خدا رو ستایش و بندگی کنه.

به نظرت سایر موجودات خداوند رو عبادت نمی کنن ؟

اگه کمی با دید مثبت تر مطالب رو بخونی دچار شک و شبهه نمی شی ..!

موفق باشی

سلام
مصطفی جان باید می نوشتی ما هم همانند دیگر موجودات خداوند را می پرستیم... ولی خودت بخون نوشتی همانند دیگر موجودات خب مشخصه که جور دیگه برداشت میشه...
بهرحال در نوع نوشتن باید بیشتر دقت بشه.
شما هم موفق باشی

ساناز فرهیدوش
5th March 2012, 06:05 PM
نماز میخواندم بنا بر تکلیف
میخواندم از ترس هایی که معلم مرا از هیمه های سوزان به نماز وامیداشت
می خواندم از از دعای مادر که می ترسید به خاطر نماز نخواندنم بازجویی اش نکنند .
می خواندم تا مادر بزرگو عمه جان مرا عقبت به خیر بپندارند .
می خواندم ، بزرگتر شده بودم تا با حوریان بازی کنم در حیاط بهشت .
می خواندم تا کاخ هایی از طلا برایم بسازنند .
خواندم - نخواندم - خواندم - نخواندم ((((((( وای بر کسانی که سبک می شمارند نماز را ) خواندم و باز از ترس
می خواندم تا مغضوب نشود خدا . خواندم تا بد نیاورم .
می خواندم بیشتر خواندم تا اوضاع کمی بهتر شود .
می خواندم و می ترسیدم ............................. عادت ترس روزمرگی !
در خلوت در جایی که که کارم گیر بود ، همه بودند هیچ کس نبود ، کمکم کرد بی چشم داشت بی دعا و نماز اضافه .
فکر کردم دوستم دارم بی هیچ شرطی و هیچ نیازی
این منم که به دو نیاز دارم
این منم که می توانم لحظاتی چند دل ببرم از دنیا و مردمانش
همین جاست از رگ گردن نزدیک تر
نه برای من مسلمان شیعه او برای همه هست
نماز برای هر دین وآیین هست برای هرکس به شیوه ایی تا دل و جان ارام گیرد .

مهدی عباسزاده
5th March 2012, 10:07 PM
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم

سلام
مصطفی جان باید می نوشتی ما هم همانند دیگر موجودات خداوند را می پرستیم... ولی خودت بخون نوشتی همانند دیگر موجودات خب مشخصه که جور دیگه برداشت میشه...
بهرحال در نوع نوشتن باید بیشتر دقت بشه.
شما هم موفق باشی

چرا ما اینطوری برداشت نکردیم؟؟!(واقعا برام سواله نه این که بخوام توبیخ کنم ها) اتفاقا دقیقا منظور جناب مصطفی رو فهمیدم

به هر حال ......

التماس دعا

5000
6th March 2012, 10:08 PM
همه حرفهای خوب رو دوستان فرمودند ... فقط این رو می تونم بگم اگه یک روز نماز نخونم کارم تمومه وخواسته بزرگم از خدا اینه که یه روزی برسه وقتی به نماز می ایستم ذهنم از تعلقات دنیوی پاک بشه و با خلوص تمام در برابر خدا باستم......

shabhayebarare
6th March 2012, 10:58 PM
سلام
من فکر میکنم آدما با نماز خوندن یک انرژی عجیب و زیادی رو به دست می یارن وقتی نماز می خونی ذهنت آروم میشه یک احساس سبکی به خصوصی می کنی احساس خوشبختی به خاطر داشتن چنین خدایی احساس می کنی خدا داره نگات میکنه و خوشحاله وبیشتر دوست داره . ذهنت باز میشه و میتونی بهتر فکر کنی .

A.L.I
7th March 2012, 08:22 AM
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم

چرا ما اینطوری برداشت نکردیم؟؟!(واقعا برام سواله نه این که بخوام توبیخ کنم ها) اتفاقا دقیقا منظور جناب مصطفی رو فهمیدم

به هر حال ......

التماس دعا

سلام مهدی جان منظور اینه:

عفو لازم نیست اعدامش کنید.

این جمله 2 جور برداشت میشه اگر و اگر یک کاما گذاشته بشه مقصود جمله کاملاً تغییر خواهد کرد.

عفو، لازم نیست اعدامش کنید.
عفو لازم نیست، اعدامش کنید.

دیدید چه قدر تفاوت معنایی دارد؟ [cheshmak]

تووت فرنگی
7th March 2012, 08:29 PM
نماز خوندن فقط براي عبادت نيست!من تفکرم اينه مسيحيان عزيز معمولا پيش روحانيونشون ميرن و گناهي که کردن رو بهش ميگن و... اما وقتي ما پس از نماز شايد براي بعضيا برخاسته از اجبار ميشينم و باخدا حرف ميزنيم سبک ميشيم!بالاخره آدمي حرفايي داره که نميتونه به هرکسي بگه از اين طريق دلش آروم ميشه!يکي از دوستام تعريف ميکرد يکي از فاميلاشون خيلي خاطي هست ولي نمازشو ميخونه و همين باعث ميشه خيلي از کارارو نکنه !!

kamanabroo
5th April 2012, 09:51 PM
نماز خوندن فقط براي عبادت نيست!من تفکرم اينه مسيحيان عزيز معمولا پيش روحانيونشون ميرن و گناهي که کردن رو بهش ميگن و... اما وقتي ما پس از نماز شايد براي بعضيا برخاسته از اجبار ميشينم و باخدا حرف ميزنيم سبک ميشيم!بالاخره آدمي حرفايي داره که نميتونه به هرکسي بگه از اين طريق دلش آروم ميشه!يکي از دوستام تعريف ميکرد يکي از فاميلاشون خيلي خاطي هست ولي نمازشو ميخونه و همين باعث ميشه خيلي از کارارو نکنه !!

ممنونم از حضور و نظرتون

دقیقا نسبت به همین عبارتی که bold کردم آیه قرآن هم هست که می فرماید:

نماز انسان رو از فحشا و منکر (بدی ها) باز می دارد.

ان الصلاه تنهی عن الفحشاء و المنکر (سوره عنکبوت آیه 45)

یعنی هر چقدر که ما به نمازمون اهمیت بدیم همون قدر هم در ترک بدی ها و گناه موفقیم...

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد