ارغنون
7th February 2011, 11:44 PM
محققان فرانسوي و اسپانيايي ثابت کردند که بين رژيم غذايي فقير از امگا3 ها و افسردگي و رفتارهاي عصبي رابطه ايي وجود دارد. اسيدهاي چرب امگا3 تنها از طريق مواد غذايي جذب بدن مي شود و بدن قادر به سنتز آن نمي باشد. اين اسيدهاي چرب به وفور در ماهي هاي چرب مثل ماهي هاي آزاد وجود دارد.نتايج پژوهش مذکور که روي موش هاي آزمايشگاهي انجام گرفت و در مجله ي Nature Neuroscience به چاپ رسيد حاکي از آن است که کمبود امگا3 ها به اختلالات رفتاري منجر مي شود. البته دانشمندان معتقدند که براي اثبات هرچه بيشتر فرضيه ها به مطالعات تکميلي نيازمندند.تحقيقي ديگر در همين ضمينه نشان داده داشتن رژيم غذايي فاقد امگا3 به ويژه در دوران بارداري ميتواند احتمال ابتلا به افسردگي کودک در دوران بزرگسالي را افزايش دهد. طبق مقالهاي که در مجله نيچر نوروساينس منتشر شده است محققان اسپانيايي متوجه شدهاند کمبود امگا3 در مغز ميتواند بر تبادل اطلاعات عصبي جنين در رحم تاثير گذاشته و سبب ابتلاي او در دوران بلوغ به افسردگي شود.طبق بررسيها، رژيمهاي حاوي مقدار کمي امگا3 که در کشورهاي صنعتي بسيار شايع است سبب کاهش کارکرد نورونهاي دخيل در کنترل رفتارهاي احساسي مانند اضطراب و افسردگي ميشوند.اسيدهاي چرب اصلي ليپيدهايي هستند که بدن نميتواند آن را توليد کند و از طريق تغذيه به بدن ميرسد. تعادل بين اسيدهاي چرب امگا3 و امگا6 براي کارکرد مغز ضروري است. کمبود امگا3 در موادغذايي ميتواند بر کورتکس پيشاني که منطقه کنترل احساسات است تاثير گذاشته و سبب غيرفعال شدن گيرندههاي CBIR شود. اين گيرندهها در تبادلات عصبي نقش اساسي ايفا ميکنند.31 ژانويه Relaxnews
سلامت ایران
سلامت ایران