PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تغذیه و جراحی دهان



MR_Jentelman
2nd January 2011, 04:19 PM
بعد از جراحی دهان، فرد به یک تغذیه ی مناسب برای بهبود التیام جراحات ناشی از جراحی نیاز دارد.

اگر غذا به میزان کافی مصرف نشود، فرد دچار کاهش وزن (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fi ndex.aspx%3Fpid%3D235) خواهد شد و التیام زخم های او بسیار به طول خواهد انجامید.

کاهش وزن هنگامی که فرد نیاز به دریافت کالری و پروتئین (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2FN utrition_Health%2Fnutrients%2Fproteins%2F2008%2F4% 2F21%2F65197.html) بیشتری دارد، یک عامل خطر محسوب می شود. دریافت مواد مغذی کافی مانع ایجاد عفونت (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2FN utrition_Health%2Fdites%2Fdisease_dites%2Fother_di sease%2F2004%2F11%2F28%2F9470.html) می شود.

در ساعات اولیه پس از جراحی دهان، تمرکز اصلی باید روی توقف خونریزی و رساندن مایعات و غذاهای نرم به بدن بیمار و تسکین درد (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2FN utrition_Health%2Fsociety_health%2Fhealth_news%2F2 010%2F6%2F16%2F127378.html) باشد.

عمل جراحی، خوردن غذا را برای چند روز محدود می نماید تا زخم های دهان التیام یابند، بنابراین رژیم غذایی فرد باید شامل مصرف غذاهای مایع و نرم باشد. این نوع غذا مانع باز شدن بخیه ها و تسریع در التیام زخم ها می شود.

انواعی از غذاها که بعد از جراحی قابل استفاده می باشند:
http://img.tebyan.net/big/1389/10/10511655229289851077818814687371238.jpg




سوپ ها: غذاهایی که از خامه (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fdairy_products%2F2 009%2F6%2F4%2F93682.html) تهیه می شوند و به صورت سوپ (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fi ndex.aspx%3Fpid%3D65898) می باشند، مانند خامه قارچ (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2FN utrition_Health%2F%28Foods%29%2Fvegetables%2F2009% 2F9%2F17%2F102534.html)، خامه بروکلی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2FN utrition_Health%2F%28Foods%29%2Fvegetables%2F2010% 2F7%2F4%2F129415.html) و خامه جوجه (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2FN utrition_Health%2F%28Foods%29%2Fmeats%2F2010%2F5%2 F20%2F124382.html) قابل استفاده می باشند، اما قبل از مصرف آن ها باید مطمئن شویم که سوپ داغ نیست، زیرا بعد از این نوع جراحی افراد فقط می توانند غذاهای ولرم را تحمل نمایند.

میوه ها: پوره ی شیر (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fdairy_products%2F2 009%2F6%2F13%2F94390.html) و موز (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2FN utrition_Health%2F%28Foods%29%2Ffruits%2Fother_fui ts%2F2010%2F10%2F3%2F138779.html)، گلابی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2FN utrition_Health%2F%28Foods%29%2Ffruits%2Fsummer_fr uits%2F2005%2F8%2F18%2F12657.html)، هلو (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2FN utrition_Health%2F%28Foods%29%2Ffruits%2Fsummer_fr uits%2F2005%2F7%2F3%2F11990.html) یا میوه های میکس شده دارای مقدار مناسبی از ویتامین ها می باشند که در دوران نقاهت بعد از جراحی دهان قابل مصرف می باشند، اما باید از مصرف میوه های اسیدی مانند پرتقال (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2FN utrition_Health%2F%28Foods%29%2Ffruits%2Fwinter_fr uits%2F2008%2F1%2F17%2F58620.html) و گریپ فروت (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2FN utrition_Health%2F%28Foods%29%2Ffruits%2Fwinter_fr uits%2F2007%2F11%2F13%2F53428.html)اجتناب نمود.

سبزیجات: در مراحل اولیه ی بهبود بعد از جراحی دهان، سیب زمینی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2FN utrition_Health%2F%28Foods%29%2Fvegetables%2F2010% 2F5%2F23%2F124634.html) نرم شده که به حالت رقیق شده درآمده است به آسانی بلعیده می شود. خامه نخود فرنگی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2FN utrition_Health%2F%28Foods%29%2Fvegetables%2F2009% 2F5%2F21%2F92411.html) که با اضافه نمودن نخود فرنگی و شیر گرم به میکسر و رسیدن آن به حالت مایع تهیه می شود نیز غذای مناسبی می باشد.

لبنیات: محصولات لبنی مانند ماست (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fdairy_products%2F2 009%2F6%2F8%2F94008.html) و شیر موجب افزودن کلسیم (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrients%2Fminerals%2F2007%2F11 %2F29%2F54730.html) به غذا می شوند. پنیر کاتج (روستایی نرم) نیز که در میکسر همراه شیر به صورت رقیق شده در می آید، یک غذای خوب برای افزودن کلسیم می باشد.
http://img.tebyan.net/big/1389/10/84891951454326179152581612371221779913550.jpg
نوشیدنی ها: نوشیدن چای (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2FN utrition_Health%2F%28Foods%29%2Fdrinks%2F2010%2F7% 2F10%2F129741.html)، زخم های ناشی از جراحی دهان را التیام می بخشد. اضافه نمودن مقداری عسل و آنتی بیوتیک های طبیعی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2FN utrition_Health%2F%28Foods%29%2FOtherFoods%2F2009% 2F12%2F2%2F109237.html) به کاهش خطر عفونت دهان کمک می نماید.

خرده های یخ (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2FN utrition_Health%2Fnutrition_news%2Ffood_maintenanc e%2F2010%2F3%2F15%2F118929.html)، مقدار زیادی آب (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2FN utrition_Health%2F%28Foods%29%2Fdrinks%2F2007%2F8% 2F13%2F31234.html)، نوشیدنی های سرد و آبکی به تسکین درد کمک می نمایند و بلع آن ها نیز در دهان آسان است.

در شروع رژیم درمانی تهیه ی لیست غذاهایی که بعد از جراحی دهان نباید آن ها را مصرف نمود بسیار مهم می باشد. این دسته از افراد باید از غذاهای تند، شیرینی های قالبی یا غذاهای بسیار داغ یا بسیار سرد، کرانچی ها و غذاهای چسبنده و لزج اجتناب نمایند.
غذاهای نرم به آسانی هضم می شوند و بهترین غذا بعد از جراحی دهان می باشند. در روز عمل جراحی نیز مصرف غذاها همراه با آب، چای و آبمیوه بسیار مهم است.



منبع:ماهنامه دنياي تغذيه

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد