poune
29th November 2010, 07:22 PM
http://img.tebyan.net/big/1389/07/1991201434247154442461636210597703110327.jpg
زهرا عبداللهی ، کارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت:
مصرف مواد غذایی آلوده به سم آفلاتوکسین ممکن است موجب بروز سرطان کبد (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fdiseases%2Fgland%2F2008%2F6%2F14 %2F68143.html) شوند.
مواد غذایی مختلف مانند شیر (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fdairy_products%2F2 009%2F6%2F13%2F94390.html)، کشمش (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fnuts_seeds%2F2008% 2F4%2F15%2F65051.html)، بادام زمینی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fnuts_seeds%2F2008% 2F4%2F17%2F19778.html) ، پسته (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fnuts_seeds%2F2008% 2F6%2F10%2F67906.html)، دانههای روغنی (مثل ذرت (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fcereals_legumes%2F 2008%2F12%2F3%2F80010.html))، حبوبات (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fcereals_legumes%2F 2009%2F4%2F15%2F89350.html)، برخی میوههای خشک (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fnuts_seeds%2F2009% 2F1%2F24%2F83894.html) شده، سوسیس (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fmeats%2F2007%2F4%2 F28%2F40717.html)، نان (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrition_news%2Ffood_maintenanc e%2F2010%2F10%2F3%2F138784.html) گندم معمولی وقتی کپک میزنند، آلوده به این سم میشوند که خاصیت سرطان زایی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fdites%2Fdisease_dites%2Fcancer%2 F2006%2F12%2F28%2F31032.html) آن به اثبات رسیده است.
این سم در صورتی که شرایط نگهداری مواد غذایی (رطوبت و حرارت) نامناسب باشد، تولید شده و باعث آلودگی مواد غذایی میشود.
نانهای کپک زده که به مصرف تغذیه دام می رسند، باعث ورود این سم به شیر گاو شده و با مصرف شیر آلوده، سلامت انسان به خطر میافتد.
همچنین مصرف مواد غذایی آلوده به نوعی میکروب به نام سالمونلا (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fotherfoods%2F2005% 2F1%2F12%2F10085.html)، یک نوع بیماری را به دنبال دارد که با اسهال (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fdiseases%2Fdigestive%2F2010%2F8% 2F22%2F134527.html) و استفراغ (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fdiseases%2Fdigestive%2F2007%2F12 %2F9%2F55308.html) و عفونی شدن بافت رودهای همراه است. معمولاً احتمال آلودگی گوشت مرغ به این میکروب وجود دارد.
علاوه بر میکروبها، مواد شیمیایی و سموم هم میتوانند مواد غذایی را ناسالم کنند، مثل سمهایی که برای باغهای میوه و مزرعه ها قبل از برداشت استفاده میشوند و منجر به آلودگی محصول میشوند.
زهرا عبداللهی ، کارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت:
مصرف مواد غذایی آلوده به سم آفلاتوکسین ممکن است موجب بروز سرطان کبد (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fdiseases%2Fgland%2F2008%2F6%2F14 %2F68143.html) شوند.
مواد غذایی مختلف مانند شیر (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fdairy_products%2F2 009%2F6%2F13%2F94390.html)، کشمش (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fnuts_seeds%2F2008% 2F4%2F15%2F65051.html)، بادام زمینی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fnuts_seeds%2F2008% 2F4%2F17%2F19778.html) ، پسته (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fnuts_seeds%2F2008% 2F6%2F10%2F67906.html)، دانههای روغنی (مثل ذرت (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fcereals_legumes%2F 2008%2F12%2F3%2F80010.html))، حبوبات (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fcereals_legumes%2F 2009%2F4%2F15%2F89350.html)، برخی میوههای خشک (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fnuts_seeds%2F2009% 2F1%2F24%2F83894.html) شده، سوسیس (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fmeats%2F2007%2F4%2 F28%2F40717.html)، نان (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrition_news%2Ffood_maintenanc e%2F2010%2F10%2F3%2F138784.html) گندم معمولی وقتی کپک میزنند، آلوده به این سم میشوند که خاصیت سرطان زایی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fdites%2Fdisease_dites%2Fcancer%2 F2006%2F12%2F28%2F31032.html) آن به اثبات رسیده است.
این سم در صورتی که شرایط نگهداری مواد غذایی (رطوبت و حرارت) نامناسب باشد، تولید شده و باعث آلودگی مواد غذایی میشود.
نانهای کپک زده که به مصرف تغذیه دام می رسند، باعث ورود این سم به شیر گاو شده و با مصرف شیر آلوده، سلامت انسان به خطر میافتد.
همچنین مصرف مواد غذایی آلوده به نوعی میکروب به نام سالمونلا (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fotherfoods%2F2005% 2F1%2F12%2F10085.html)، یک نوع بیماری را به دنبال دارد که با اسهال (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fdiseases%2Fdigestive%2F2010%2F8% 2F22%2F134527.html) و استفراغ (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fdiseases%2Fdigestive%2F2007%2F12 %2F9%2F55308.html) و عفونی شدن بافت رودهای همراه است. معمولاً احتمال آلودگی گوشت مرغ به این میکروب وجود دارد.
علاوه بر میکروبها، مواد شیمیایی و سموم هم میتوانند مواد غذایی را ناسالم کنند، مثل سمهایی که برای باغهای میوه و مزرعه ها قبل از برداشت استفاده میشوند و منجر به آلودگی محصول میشوند.