توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آهن زیاد سرطانزاست
MR_Jentelman
24th November 2010, 10:54 AM
مصرف خودسرانه مکملهای آهن از آنجا که ترکیبی شیمیایی است و شاید مورد نیاز بدن نباشد، کار اضافی بر دوش کبد (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/diseases/Gland/2008/6/14/68143.html) می گذارد و سبب بروز برخی بیماریها از جمله برخی از انواع سرطان (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/diseases/cancer/2010/7/8/130017.html) میشود.
از آنجا که مصرف این ماده شیمیایی کار کبد را افزایش میدهد و از آنجا که کبد متابولیسم تمام بدن، دفع سموم و مواد زاید و داروها را بر عهده دارد، افزایش کار میتواند در برخی شرایط سبب بروز سرطان از جمله سرطان کبد شود.
غیر از بیماریهای کبدی، مصرف خوسرانه این مکمل میتواند سبب بالا رفتن میزان آهن بدن شود و آهن اگرچه در فعالیتهای بدن نقش دارد، اما مازادش به عنوان یک رادیکال آزاد میتواند سرطانزا (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/cancer/2010/7/8/130017.html) باشد.
از طرف دیگر، رابطه مستقیمی بین افزایش آهن و بالا رفتن هموسیستئین و بروز بیماری قلبی عروقی (http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=67155) وجود دارد؛ برای مثال، در آقایان به ویژه در سنین بالا این که گفته میشود گوشت قرمز (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/meats/2009/4/5/88793.html) مصرف نکنند، به دلیل فراوانی آهن است.
افزایش آهن همانطور که گفته شد سبب افزایش هموسیستئین (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/nutrition_news/nutrition_news/2004/11/6/9131.html) و بروز بیماری قلبی عروقی میشود.
به علاوه، این عادت بد غذایی میتواند سبب تجمع آهن در بافتهایی شود که آهن نباید در آنها وجود داشته باشد و عملکرد این بافتها در اثر این تجمع مختل میشود؛ از جمله این بافتها میتوان به بافت کلیه (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/diseases/urinary/2010/9/15/136971.html) اشاره کرد.
تحقیقات نشان دادهاند در خانمهای باردار (http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=66174)، آهن باید حد نرمالی داشته باشد و بیشتر از آن میتواند در رشد جنین اختلال ایجاد کند.
در کشورهایی که برنامه غنیسازی مواد غذایی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/cereals_legumes/2007/2/10/32572.html) مانند غلات با آهن را دارند، این کار برای گروههای آسیبپذیر مناسب نبوده است.
در کل، مصرف مکمل آهن برای افراد کم خون (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/diseases/blood/2007/12/6/55163.html) و کسانی که در معرض ابتلا به کمخونی هستند مانند کودکان، خانم های باردار و نوجوانان به ویژه دختران (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/Food_plans/all_age_nutrition/adolescence/2008/8/26/72902.html) لازم است، اما مقدار آن باید زیر نظر پزشک یا متخصص تغذیه بر اساس میزان هموگلوبین خون تنظیم شود، زیرا دریافت بیش از مقدار مورد نیاز آهن، مضر خواهد بود.
منبع:تبيان
MR_Jentelman
24th November 2010, 10:55 AM
نیاز زنان به آهن (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/minerals/2008/9/14/74436.html) در دوران بارداری (http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=66174) تا دو برابر نسبت به قبل از بارداری افزایش پیدا میکند. این افزایش نیاز به آهن برای رشد جفت و جنین به حدی است که به هیچ وجه از طریق مصرف مواد غذایی تامین نمیشود.
مصرف قرص آهن در زنان باردار برای پیشگیری از کمخونی فقر آهن (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/blood/2008/8/3/71379.html) و اثرات مضر آن بر رشد و تکامل جنین و سلامت مادر از جمله مرگ و میر مادران، زایمان زودرس، رشد ناکافی جنین و افزایش خطر مرگ و میر جنین ضروری است.
بهترین زمان برای مصرف مکمل آهن، شب قبل از خواب است. مصرف قرص آهن ممکن است عوارضی مانند تهوع (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/digestive/2007/12/9/55308.html)، درد معده (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/digestive/2010/7/22/131150.html)، اسهال (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/digestive/2009/6/6/93745.html) و یبوست (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/digestive/2010/2/4/114751.html) را در پی داشته باشد. به همین دلیل توصیه میشود قرص آهن بعد از غذا مصرف شود [البته توصیه به مصرف قرص آهن قبل از خواب و بعد از غذا، برای تمامی افراد صادق است و فقط مختص خانم های باردار نیست].
زنان باردار نباید مصرف قرص آهن را به دلیل بروز عوارض آن قطع کنند، زیرا بعد از گذشت چند روز معمولا این عوارض قابل تحمل شده و یا کلا برطرف خواهد شد.
از مصرف همزمان شیر (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/dairy_products/2009/6/13/94390.html)و سایر فرآوردههای لبنی با قرص آهن باید خودداری کرد، زیرا کلسیم (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/minerals/2009/4/15/89328.html) موجود در لبنیات با جذب آهن در بدن تداخل میکند [یعنی باعث کاهش جذب آهن در بدن می شود].
نیاز به اسید فولیک (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/vitamins/2007/12/4/55011.html) نیز در دوران بارداری افزایش مییابد. به دلیل نقش اسید فولیک در پیشگیری از بروز نقص مادرزادی لوله عصبی در نوزاد (اسپینا بیفیدا (http://www.tebyan.net/nutrition_health/dites/disease_dites/other_disease/2006/1/5/14821.html))، بهتر است مصرف مکمل اسید فولیک از سه ماه یا حداقل یک ماه قبل از بارداری شروع شود [و تا آخر بارداری ادامه یابد].
MR_Jentelman
24th November 2010, 10:56 AM
خودسرانه قرص آهن نخورید
مصرف خودسرانه ی قرص آهن منجر به رسوب کبدی می شود
http://img.tebyan.net/big/1388/12/14723065220141512131192122521972515386252145.jpg
مصرف زیاد قرص های آهن، بدون انجام آزمایش خون (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/blood/2009/2/23/86404.html) که نشان دهنده ی نیاز بدن به آهن باشد، منجر به بروز مشکلاتی در دستگاه کبدی فرد می شود.
آزمایش آهن پلاسمای خون، آزمایش میزان تراکم هموگلوبین در جریان خون و آزمایش فریتین، 3 آزمایشی است که کمبود این عنصر را در بدن نشان می دهد.
دکتر بهروز میردامادی، متخصص بیماریهای خونی گفت: با مصرف نابهجای قرص های حاوی آهن، این ماده راهی برای خروج سریع از بدن نداشته و در بافت های بدن رسوب می کند.
وی افزود: یکی از مشکلات شایع در بین مردم ایران به ویژه زنان، فقر آهن در بدن است، هم اکنون نیز حدود 70 تا 75 درصد از زنان از فقر آهن رنج می برند و بسیاری از این افراد در حالی با مصرف خودسرانه قرص ها و دارو های حاوی آهن به خوددرمانی می پردازند که مصرف این دارو ها با عوارضی چون رسوب آهن به ویژه در کبد (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/gland/2006/9/6/23127.html)و استخوان (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/joints_bones/2008/5/21/66928.html)ها همراه است.
میردامادی با اشاره به عوامل کاهش گلبول های موجود در خون تصریح کرد: ظروف آلومینیومی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrition_news/food_maintenance/2006/11/21/29571.html)که برای پخت غذا استفاده می شود، آهن قابل جذب مواد غذایی را به طور چشمگیری کاهش می دهد و رژیم های غیر علمی و سوء تغذیه نیز می تواند از عوامل مهم کاهش گلبول های قرمز و فقر آهن در بدن به ویژه برای زنان شود.
این متخصص بیماری های خونی بیان داشت: بیشتر افراد جامعه در ایران از عوارض این دارو ها اطلاعی ندارند و به خوددرمانی می پردازند؛ غافل از این که با مصرف خودسرانه این قبیل دارو ها بعد از مدتی مقدار آهن مورد نیاز خون بالا می رود، مولکول های آهن به صورت رسوب به ویژه در کبد (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/gland/2003/5/29/2337.html)مشاهده می شود و در نقاط مختلف بدن رسوب می کند و صدمات جدی و جبران ناپذیری به کبد و مغز استخوان وارد می کند.
میردامادی با اشاره به استفاده از داروهای آهن تنها با تجویز پزشک اظهار داشت: به دلیل بالا بودن آهن در این نوع دارو ها نسبت به مواد غذایی، اگر شرایط صحیح مصرف این داروها رعایت نشود، عوارض جانبی زیادی برای بدن به وجود می آورد، بنابراین توصیه می شود برای جبران کمبود و فقر آهن در بدن، بیشتر از مواد طبیعی استفاده شده و فقط درصورت تشخیص پزشک معالج، دارو مصرف شود.
وی با توجه به علل بروز کم خونی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/blood/2009/4/28/90337.html)در بدن ادامه داد: از مهم ترین مواد مغذی برای خون سازی که کمبود آن ها سبب بروز کم خونی می شود می توان به آهن، ویتامین B12 (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/vitamins/2002/12/7/786.html)و اسید فولیک (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/vitamins/2007/12/4/55011.html)اشاره کرد که از بین آن ها کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از شایع ترین کم خونی های تغذیهای است.
این متخصص بیماری های خونی به فارس گفت: میزان آهن در بدن همیشه از طریق جذب آهن از روده و مقداری که از بدن دفع می شود در حد ثابتی نگه داشته می شود، بنابراین اگر میزان دفع بیشتر از حد نرمال و مقدار جذب آن شود، ذخیره آهن بیمار کاهش می یابد و کم خونی و فقر آهن، پدید می آید.
وی با اشاره به بررسی دقیق و حل مشکل علت کمبود آهن در بدن به همراه درمان افزود: در کم خونی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/blood/2008/8/3/71379.html) فقر آهن، معمولا اندازه گلبول های قرمز کوچک تر از حد معمول بوده و گلبول ها کم رنگ تر هستند، همچنین تشخیص دقیق تر آن با آزمایش خون و اندازه گیری مواد خاصی که در خون بوده صورت می گیرد و باید توجه داشت همیشه به همراه درمان، علت کمبود آهن نیز بررسی شود.
مکمل های آهن بالاترین مصرف را در بین ایرانیان دارد
در حال حاضر به گفته کارشناسان، مکمل های آهن در میان انواع مکمل (http://www.tebyan.net/nutrition_health/food_plans/all_age_nutrition/pregnancy_lactation/2006/10/10/24704.html)های غذایی، بیشترین موارد مصرف، حتی مصرف خودسرانه، را در بین شهروندان ایرانی دارد. برای همین است که تاکید مداوم کارشناسان بر این است که مکمل (http://www.tebyan.net/nutrition_health/society_health/drugs/2009/6/18/94893.html)ها تنها زیر نظر پزشک استفاده شود.
با این که به گفته متخصصان، بیش از آن که مردم دنیا از پروتئین (http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=253)، قند و چربی (http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=254) آسیب ببینند، از فقر آهن آسیب می بینند، به تازگی محققان کشور دریافته اند چنانچه زنان سالم و آن گروهی که دچار کم خونی و فقر آهن نیستند، در دوران بارداری (http://www.tebyan.net/nutrition_health/food_plans/all_age_nutrition/pregnancy_lactation/2006/10/12/24751.html)به طور مرتب از قرص های مکمل آهن استفاده کنند، بیشتر در معرض فشار خون بالا (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/heart/2009/9/26/103095.html) و تولد جنین نارس (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrition_news/nutrition_news/2003/10/21/3990.html) قرار می گیرند.
دکتر سعیده ضیایی، متخصص زنان ونازایی دراین خصوص به همشهری گفت: گرچه شواهد بی شماری وجود دارد که نشان می دهد مصرف مکمل آهن به طور قابل توجهی آثار مثبتی بر وضعیت آهن زنان باردار (http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=65826) به هنگام زایمان و پس از آن دارد اما از سوی دیگر، تحقیقات جدید، ارتباط سطوح بالاتر هموگلوبین را با افزایش خطر کوچکی جنین برای سن بارداری، مرده زایی، هیپرتانسیون ناشی از بارداری، محدودیت رشد داخل رحمی، وزن کم هنگام تولد، تولد پیش از موعد و مرگ هنگام زایمان نشان دادهاند.
وی افزود: تحقیقات محققان دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس حاکی از آن است که مصرف مکمل آهن با کند کردن جریان افت فیزیولوژیک غلظت هموگلوبین و هماتوکریت و فریتین طی بارداری در زنان در 3 ماهه دوم که احتمالاً با افزایش نامناسب حجم پلاسما مواجه هستند، به دلیل عدم رقیق شدگی مناسب خون و در نهایت صدمه به گردش خون رحمی جفتی، آن ها را در معرض افزایش خطر تولد نوزاد کم وزن قرار می دهد. زنان بارداری که کم خون نیستند و تا حدی هم مبتلا به پُرخونی هستند، اصلاً نیازی به قرص آهن ندارند و ما به این افراد فقط مصرف اسید فولیک و مولتی ویتامین ها (http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=250) را توصیه می کنیم.
این متخصص با اشاره به این که کم خونی با کم آهنی متفاوت است، گفت: کم خونی ناشی از فقر آهن در زنان باردار، زنان شیرده و افراد سالمند (http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=212)بیشتر دیده می شود که این گروه ها بدون انجام آزمایش خون می توانند قرص آهن مصرف کنند.
کمبود آهن در کسانی که دچار مشکلات دستگاه گوارشی از جمله زخم معده هستند نیز بیشتر دیده می شود. وی یادآور شد: افسردگی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/spiritual_mentalhealth/depression_mentalproblems/2004/9/7/8219.html)، خستگی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrition_news/healthy_nutrition/2009/8/20/100243.html)، ضربان تند قلب (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/heart/2009/1/28/84390.html)، سبکی سر، کاهش فشار خون و در مراحل حاد، حالت هایی چون زخم های دهان (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/teeth/2007/12/22/56237.html)و تغییر شکل ناخن (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/skin_hair/skin/2008/8/6/71638.html)از جمله علائم و نشانه های کمبود آهن است.
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.