PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : خواص خاکشیر، بابونه،لیموعمانی،زنجبیل...



داداشی
17th November 2010, 01:34 AM
خواص خاکشیر، بابونه،لیموعمانی،زنجبیل...




جالینوس، دانشمند یونانی، برای اولین‌بار فرمولاسیون داروهایی را ارایه داد که مخلوطی از چند گیاه یا مواد طبیعی دیگر بودند و به نام داروسازی جالینوس شهرت یافت. امروزه از هر 2 نوع داروهای «مفرده‌» و «ترکیبی»‌ استفاده می‌شود. نکته بسیار با اهمیتی که در داروهای ترکیبی وجود دارد، مساله سازگاری آنها با هم است. این به آن معنی است که بعضی گیاهان آثار یکدیگر را تقویت می‌کنند و بعضی از آنها از آثار یکدیگر می‌کاهند یا ممکن است مخلوط چند گیاه باعث سمیت یا از بین رفتن آثار همدیگر شود. بنابراین نمی‌توان بدون مطالعه، گیاهان را با هم مخلوط و به‌صورت دارو یا فرآورده‌هایی نظیر شربت‌ها مصرف کرد.

اخیرا مشاهده شده که بعضی گیاهان را به صورت شربت یا معجون‌هایی درمی‌آورند که ممکن است در تعدادی از آنها از تجارب قدیمی استفاده شده باشد و بعضی بدون پایه تجربی یا علمی باشد. به‌‌عنوان نمونه، مخلوط لیموعمانی و گل گاوزبان یک تجربه صحیح قدیمی است. این مساله در منابع ارزشمند طب سنتی وجود دارد و آنها را به‌صورت مصلح و مضر تعبیر کرده‌اند، یعنی بعضی گیاهان اصلاح‌کننده همدیگر و بعضی به زیان یکدیگر عمل می‌کنند و این موضوع در کتاب قانون ابن‌سینا یا مخزن‌الدویه که از منابع طب سنتی مهم جهان به شمار می‌رود، در مورد همه گیاهان ذکر شده است.

بنابراین باید در استفاده از گیاهان به صورت مخلوط و معجون‌ها نکات مذکور را در نظر گرفت. در ادامه به چند گیاه که به اشکال مختلف مانند شربت، مورد استفاده قرار می‌گیرند، اشاره می‌شود:

خـاکشـیـر
خاکشیر یا خاکشی‌ دانه‌‌های ریز و نارنجی‌رنگی است که از گیاهی به همین نام به دست می‌آید. روی این دانه‌ها را لایه‌ای از موسیلاژ (لعاب) پوشانیده است. با قرار گرفتن خاکشی در آب و جذب رطوبت، این لایه حجیم شده و آب را در خود نگه می‌دارد. به همین دلیل از قدیم خاکشی به صورت شربتی برای رفع عطش و گرمازدگی به خصوص در مناطق گرم و خشک مورد استفاده بوده است. جالب است بدانید خاکشی در طب سنتی ایران به‌عنوان ضداسهالی موثر نیز مصرف شده و می‌شود.

تـخـم‌شـربـتـی
تخم‌شربتی در حقیقت دانه‌های گیاه ریحان است که به علت داشتن ترکیبات موسیلاژی (لعاب‌دار) به‌صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌شود. لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب به صورت ژله‌ای درمی‌آید که می‌تواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد. تخم شربتی در طب سنتی ایران به‌عنوان رافع التهابات دستگاه و مجاری ادرار استفاده بسیار داشته است.

زنـجـفـیـل
زنجفیل یا زنجبیل گیاهی است که از قسمت زیرزمینی آن استفاده می‌شود. این محصول در جهان به نام جینجر نیز مشهور است. آثار مهمی که از آن در تحقیقات امروزی به اثبات رسیده شامل خواص ضدتهوع و استفراغ، ضددرد، ضدآرتریت، ضدباکتری، ضدحساسیت، ضدسرطان، ضداکسیدان، ضدنفخ و اسپاسم، محافظ کبد و برطرف‌کننده عوارض سرماخوردگی است. از زنجبیل محصولات دارویی زیادی به اشکال قرص، قطره و شربت در جهان وجود دارد. از خواصی که در سال‌های اخیر به آن توجه شده خاصیت افزایش‌دهنده قوای جنسی و محرک سیستم ایمنی بدن است. از زنجفیل محصولی به نام قطره آرومین در بازار دارویی وجود دارد و در آینده نزدیک به‌صورت شربت و به همین نام عرضه خواهد شد.

لـیـمــو
لیمو (لیموترش یا لیموعمانی) میوه‌ای درختچه‌ای است که از قدیم از آب (آبلیمو) یا خشک‌شده آن استفاده می‌شده است. لیمو بته‌های مختلفی دارد که ممکن است از نظر اندازه و تا حدی مزه با هم متفاوت باشند ولی خواص انواع آنها نزدیک به هم است. در طب سنتی ایران اصولا از لیموعمانی که یکی از انواع لیموترش است استفاده می‌شده و در حال حاضر هم کاربرد فراوان دارد. لیمو دارای خواص مقوی و محافظ قلب، اشتهاآور، آرام‌بخش، ضددرد و ضدانگل‌های روده‌ای نیز هست.

ریـحـــان
ریحان یکی از سبزی‌های پرمصرف در جهان است. به عقیده بعضی دانشمندان، موطن اصلی ریحان به ایران برمی‌گردد. قسمت مورد استفاده برگ و دانه‌هاست که به‌عنوان خوراکی و دارویی استفاده می‌شود. برگ‌ ریحان دارای رایحه‌ای است که اکثر خواص، مربوط به آن است. مهم‌ترین خواص ریحان، آثار ضدمیکروب، ضددرد، ضداسپاسم، اشتهاآور، هضم‌کننده، شیرافزا، آرام‌بخش، ضداکسیژن و تقویت‌کننده قوای جنسی آن است. در سال‌های اخیر خاصیت ضدآلزایمر این سبزی نیز مورد تایید قرار گرفته است.

انــــار
انار که برحسب نظر بسیاری از محققان، موطن اصلی‌اش کشور ماست و از قدیم از همه قسمت‌های آن از جمله میوه، پوست میوه، گل، ریشه، پوست و ساقه استفاده می‌شده است. آب انار که قسمت مهم آن است به دلیل ترکیب‌های خاص دارای آثار ضدسرطان‌ قوی، ضداکسیژن، محافظ کبد، افزایش‌دهنده قوای جنسی، ضدمیکروب‌ و خنثی‌کننده رادیکال‌های آزاد است. در ضمن، پوست قسمت‌های مختلف انار به دلیل وجود ترکیباتی به نام تانن دارای خاصیت ضدکرم است. گرچه امروز انار را به صورت‌های مختلف شربت، آب انار یا افشره‌های مختلف ارایه می‌دهند ولی مجموع خواص دانه‌های انار که شامل آب و دانه‌های چوبی آن است کامل‌تر و بهتر است.

تـوت‌فـرنــگـــی
توت‌فرنگی، میوه گیاهی به همین نام است که دارای مزه و بوی مطبوعی است. توت‌فرنگی دارای ویتامین‌های مختلف به خصوص ویتامین C است. توت‌فرنگی از نظر خوراکی می‌تواند تامین‌کننده آب، قندها، ویتامین‌ها و مواد معدنی باشد و به علت دارا بودن‌ اسیدهای گیاهی می‌تواند به‌عنوان یک ماسک خوب برای پوست و صورت مورد استفاده قرار گیرد. برای استفاده از ماسک توت‌فرنگی می‌توان از له‌شدن آن روی پوست استفاده کرد. باید اضافه کرد بعضی افراد نسبت به توت‌فرنگی حساسیت‌ دارند که این حساسیت می‌تواند به صورت خوراکی یا موضعی باشد. همچنین با توجه به اینکه ممکن است این میوه‌ها از بوته روی زمین قرار گیرند و آلوده شوند باید در شست‌و‌شوی‌شان دقت کافی به خرج داد.

بـابـونـــه
بابونه گیاهی است كه به نام‌های بابونه گاوی یا بابونه معمولی و نام علمی ماتریكاریا ركوتیتا معروف است. قسمت مورد استفاده آن سرشاخه‌های گلدار آن است. بابونه از قدیم برای درمان دل‌درد و امراض گوارشی و مسكن استفاده می‌شده است. امروزه از فرآورده‌های این گیاه به صورت موضعی یا خوراكی استفاده می‌شود. به‌طور مثال، از پماد و كرم‌های تهیه‌شده از عصاره بابونه به‌عنوان ضدالتهاب و ضدزخم و از ماسك‌های آن برای جوش صورت (آكنه) استفاده می‌شود. داروهای خوراكی آن نیز به‌عنوان ضدنفخ، ضداسپاسم، ضداستفراغ، ضداسهال و آرام‌بخش مصرف می‌شوند. یادتان باشد که در طب سنتی از دم‌كرده و جوشانده بابونه به‌عنوان ضدنفخ، ضددرد، ضداسپاسم، ضدتهوع و استفراغ استفاده می‌شد و امروز نیز استفاده می‌شود.

بـه‌لیــمــو
به‌لیمو گیاهی به صورت درختچه است که از برگ آن استفاده می‌شود. این برگ‌ها به نام ورون در جهان و ایران نیز شهرت دارند. این گیاه از قدیم در طب سنتی ایران به عنوان آرام‌بخش، ضدتشنج، ادرارآور، رفع سرگیجه و تپش قلب مورد استفاده بوده و در حال حاضر نیز از آن استفاده می‌شود.

نـعـنــاع
نعناع گیاهی است كه تاكنون بیش از 33 گونه آن در جهان شناسایی شده است. بعضی از این‌گونه‌ها به صورت دارویی و بعضی به‌صورت خوراكی - دارویی مصرف می‌شوند. نمونه‌ای كه به نام فارسی نعناع قمی، نعناع تبریزی یا نعناع خراسانی است با نام علمی منتا اپیكاتا شهرت داشته كه دارای عطر و مزه مطبوعی است و اكثرا به صورت خوراكی مصرف می‌شود.

این نوع نعناع كه به‌صورت تازه (سبزی خوراكی) یا خشك به میزان زیاد در ایران و جهان مورد مصرف قرار می گیرد، دارای خواص ضدنفخ، ضد درد، ضد اسپاسم، هضم‌كننده، تقویت‌كننده معده، ضدتهوع، ضدمیكروب و ضد اكسیدان است. به علاوه، از این نوع نعناع فرآورده‌ای دارویی به شكل قطره و به نام كارمینت تولید شده كه دارای اثر قوی ضدنفخ و دل درد است كه هر گروه سنی حتی نوزادان می‌توانند از آن استفاده کنند. این قطره در درمان دل‌دردهای قبل از قاعدگی و كرامپ‌های حاصله نیز بسیار مفید است. گونه دیگر نعناع كه كمتر به مصرف خوراكی و بیشتر به صورت دارو مصرف می‌شود به نام علمی منتا پیپریتا و نام ایرانی نعناع فلفلی شهرت دارد. این نوع نعناع چون دارای مزه تندی است كمتر به صورت خوراكی مصرف می‌شود. اسانس (رایحه) برگ این نعناع نیز در خمیردندان‌ها، آدامس، قنادی و داروهای ضداحتقان و سرماخوردگی کاربرد دارد. خواص این‌گونه نعناع شامل اثرات ضدمیكروب، ضدتب، ضددرد، بازكننده بینی و برونش‌ها، خلط‌آور، ضدسرفه، ضدخارش، آرام‌بخش و ضدویروسی است. در ضمن، از آن فرآورده‌ای به نام قطره منتول تولید شده كه در درمان عوارض سرماخوردگی، حساسیت‌های فصلی و آسم استفاده می‌شود.




منبع : salamat.ir

داداشی
17th November 2010, 01:37 AM
دستگاه‌های گرم‌كننده‌ای كه در زمستان‌ها به كار می‌رود، به خصوص دستگاه‌هایی كه از سیستم رانش هوای گرم استفاده می‌كنند، هوا را کاملا خشك می‌كنند. آب در چنین شرایط خشكی به سرعت از پوست شما تبخیر می‌شود.






در ماه‌های زمستان هوای بیرون مرطوب و سرد است، اما درون خانه‌های شما وضعیتی مانند بیابان دارد.
دستگاه‌های گرم‌كننده‌ای كه در زمستان‌ها به كار می‌رود، به خصوص دستگاه‌هایی كه از سیستم رانش هوای گرم استفاده می‌كنند، هوا را کاملا خشك می‌كنند. آب در چنین شرایط خشكی به سرعت از پوست شما تبخیر می‌شود. پوست خشك از لحاظ پزشكی به خودی خود نگران‌كننده نیست، اما در موارد شدید ممكن است به ترك‌خوردن پوست بینجامد كه دعوت‌كننده التهاب و عفونت به پوست است.
مشكل اصلی در این موارد، درد و ناراحتی در پوست است - پوست خشك، دردناك می‌‌شود،‌ در لمس دچار حساسیت است، و اغلب خارش‌دار است(گرچه همه خارش‌‌های پوست به علت خشكی پوست نیست).

همچنین ممكن است مانند آنچه در بسیاری از آگهی‌های فراورده‌های پوستی دیده‌اید، پوست ظاهری قرمز، زبر و پوسته‌ریز پیدا كند.

البته خشكی پوست هیچگاه نادیده گرفته نشده است: در بازار دارویی، می‌توانید كرم‌های و لوسیون‌هایی متعددی را پیدا كنید كه برای درمان خشكی پوست به كار می‌روند.

این فراورده‌ها به عنوان "مرطوب‌کننده" (moisturizer) فروخته می‌شوند، اصطلاحی است که بیشتر از آنکه نامی علمی یا پزشکی باشد، برای بازاریابی به کار می‌رود. در واقع مراقبت روزمره از پوست حوزه‌ای است که در آن از علم واقعی، خبر چندانی نیست. بررسی‌های علمی کاملا کنترل‌شده در مورد این مواد بسیار معدود و نادرند. شرکت‌های سازنده این فراورده‌ها اطلاعات درباره اجزای تشکیل‌دهنده آنها را انحصاری نگه می‌دارند و مراقب هستند ادعاها در مورد سودمندی‌های این فراورده‌ها را در محدوده قواعد سازمان‌های ناظری مانند سازمان غذا و داروی آمریکا نگهدارند.

کرم‌های مرطوب‌کننده‌ها اغلب تحت عنوان "غیرآلرژی‌زا" یا "آزمایش‌شده از لحاظ آلرژی‌زایی" تبلیغ می‌شوند.

برخی از این فراورده‌ها با عنوان "غیرآکنه‌زا" (noncomedogenic) تبلیغ می‌شوند- کلمه‌ای تاثیرگذار که به معنای آن است که این کرم، جوش‌‌های آکنه‌ای ایجاد نمی‌کند. اما این عنوان مزیت چندانی برای یک محصول به حساب نمی‌آید: تقریبا همه کرم‌های مرطو‌ب‌کننده‌ای که امروزه در بازار موجودند،‌ از موادی استفاده می‌کنند که آکنه‌زا نیستند.

یکی دیگر از شیوه‌های تبلیغ کرم‌های مرطوب‌کننده نام بردن فهرستی از ویتامین‌هایی است که در آنها وجود دارد و ادعای سازندگان کرم‌ها این است که این ویتامین‌ها پوست را تغذیه می‌کنند و به آن خاصیت قوی ضداکسیداسیون برای مقابله با رادیکال‌‌های آزادی را می‌دهند که در واکنش‌های شیمیایی بدن تولید می‌شوند و به اندام‌ها از جمله پوست صدمه می‌زنند.

اما در اغلب موارد، ویتامین‌های موجود در کرم‌های مرطوب کننده احتمالا مزیت چندانی ایجاد نمی‌کنند، یا به این خاطر که مقادیر این ویتامین‌ها در این کرم‌ها آنقدر کم است که اثر زیادی ایجاد نمی‌کند، یا به این خاطر که این ویتامین‌ها هنگامی که در روی پوست در معرض نور و اکسیژن قرار می‌گیرند، تجزیه می‌شوند.

حقیقت این است که علیرغم فهرست‌های بلندبالای اجزای مجهول و عناوین شبه‌علمی، همه مرطوب‌کننده‌ها به یک دلیل بسیار ساده به پوست خشک کمک می‌کنند: آنها اندکی آب به پوست می‌رسانند و حاوی ماده‌ای روغنی هستند که آب را در پوست حفظ می‌کند.

در حقیقت اگر مشکل چرب و چیلی شدن نبود، همه ما می‌توانستیم به استفاده از ماده‌ای روبیاوریم که پدربزرگ‌های ما برای پوست خشک به کار می‌بردند، که چیزی نیست جز وازلین.

یک دلیل دیگر برای وفور مرطوب‌کننده‌ها در بازار پژوهش مداوم برای به دست آوردن آمیزه‌ای از اجزا است که آب را مانند وازلین در خود نگه می‌دارند، و در عین حال روی پوست احساس بهتری ایجاد می‌کنند. بسیاری از فراورده‌های مرطوب‌کننده حاوی "هومکتانت‌ها" هستند، اجزایی که آب را به خود جذب می‌کنند و آن را در خود نگه‌ می‌دارند.

خبر خوب این است که علیرغم فقدان اطلاعات و ادعاهای بازاری، جای زیادی برای اشتباه شما باقی نمی‌ماند. تقریبا همه مرطوب‌کننده‌های در بازار به پوست خشک کمک خواهند کرد، و در اغلب موارد، انتخاب‌ها بر مبنای تجربه شخصی است – به سادگی بر مبنای آن که شما چه حس و بویی را بپسندید ( که هیچ اشکالی هم ندارد- بعد از همه اینها پوست خودتان است.)

همه مرطوب‌کننده‌ها موثرند و مسئله یافتن کرمی است که آن را دوست داشته باشید و به طور مرتب از آن استفاده کنید.





منبع :salamatnews

داداشی
17th November 2010, 01:38 AM
آیا می دانید حنا چه فوایدی برای پوست و موی شما دارد ؟ آیا فوایدی که از حنا شنیده ایم صحت دارند ؟


حنا در جلوگیری از ریزش مو تاثیری ندارد.
ترشح هورمون‌ها،بالا رفتن سن، کم خونی واسترس در ریزش مو موثر هستند.

یك متخصص پوست و مو اظهار كرد: سدر از جمله محصولات گیاهی موثری است که در ایجاد لطافت موی سر تاثیرگذار بوده و گیاهان دیگر مانند حنا هیچ نقشی در جلوگیری از ریزش مو ندارند.



دکتر سعید حبیبی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا واحد علوم پزشکی ایران گفت: بیماری‌های عصبی و روش‌های غیرعلمی کاهش وزن از عوامل محیطی تعیین کننده در ریزش موی سر افراد است. استفاده از داروهای گیاهی برای کنترل ریزش مو و تحریک پیاز مو برای رشد موهای جدید باوری غلط است و تنها گیاه سدر در لطافت موی سر تاثیرگذار است.



وی با اشاره به تاثیر ترشح هورمون‌ها، مسایل ژنتیکی و گذشت زمان در افزایش میزان ریزش موی سر اظهار داشت: علاوه بر موارد ذکر شده عوامل محیطی چون کم خونی، بیماری‌های دستگاه عصبی، کاهش وزن، زایمان، استرس، انجام عمل‌های جراحی و مصرف برخی از داروها، ریزش موی سر را به دنبال خواهند داشت.



وی افزود: در روش‌های پزشکی می‌توان با تجویز داروهای خاص، میزان ترشح هورمون‌های مردانه را در زنان کنترل کرد اما این روش برای مردان به دلیل کارکرد متفاوت هورمون‌ها تاثیری ندارد.


این متخصص پوست و مو تاکید کرد: برای مردان استفاده از روش‌هایی مانند تجویز محلول های تحریک کننده رشد مو چون ماینوکسیدیل که به صورت مقطعی بر ترشح هورمون مردانه تاثیر می‌گذارد، تجویز می‌شود.



وی در پایان گفت: موی سر با افزایش سن و گذر زمان دچار تغییر و تحولاتی می‌شود بنابراین نباید با ایجاد استرس نسبت به کاهش میزان موی سر، موجب ریزش موهای جدید شویم.




منبع :isna.ir

داداشی
17th November 2010, 01:39 AM
نتیجه تحقیقی در آمریکا نشان می‌دهد، مصرف کردن نان‌های تیره و سبوس دار سبب کاهش چربی‌های شکم می‌شود.


در این مطالعه که در دانشگاه تافتز (tufts) آمریکا انجام شد، آمده است، اگر کسی می‌خواهد از چربی اضافی شکم خلاص شود نان های تیره و سبوس دار مصرف کند و از خوردن نان سفید دوری کند.



در این مطالعه نیکولا میکن، از کارشناسان مسائل تغذیه، شرایط دو هزار وهشتصد نفر مورد مطالعه و بررسی قرار داد و به این نتیجه رسید که نان سفید برای تندرستی زیان آور نیست اما چربی های شکم را افزایش می‌دهد اما این مشکل با خوردن نان تیره تهیه شده از دانه‌های سبوس دار برطرف می‌شود چون این نان حاوی ویتامین‌های ب 12 ، ب 14 و املاح مفید دیگری است که به سادگی چربی‌های شکم را آب می‌کند.



نیکولا میکن در عین حال توصیه کرد نباید در مصرف نان تیره زیاده روی کرد چون ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد.


محققان بر این باورند، مصرف معقول نان سبوس دار به صورت سه مرتبه در روز به همراه مصرف یک بار نان سفید می تواند در یک دوره دو تا سه ماهه سبب کاهش وزن و کم شدن قابل توجه چربی‌های شکم شود.



در این مطالعه ضمن تاکید بر مصرف میوه جات و سبزیجات آمده است تا حد ممکن باید از مصرف دخانیات، غذای چرب و الکل پرهیز کرد.





منبع : hamshahrionline.ir

داداشی
17th November 2010, 01:40 AM
مصرف بادام زمینی در بارداری خطر بروز آلرژی در كودك را تشدید می‌كند
مطالعات ما قطعا به این معنی نیست كه زنان باردار نباید از محصولات بادام زمینی استفاده كنند، بلكه تاكید می‌كند كه در مورد توصیه‌های مربوط به رژیم غذایی زنان باردار و محدودیت‌های این رژیم غذایی، بررسی‌ها و مطالعات بیشتری باید صورت گیرد.

پزشكان تاكید كردند: خوردن بادام زمینی در دوران بارداری می‌تواند، خطر حساسیت به بادام زمینی را ا كودك افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، دكتر اسكات اچ ز یشرر از دانشكده پزشكی مونت سینای و دستیارانش در مطالعات خود روی 503 نوزاد سه تا 15 ماهه آزمایش كردند كه احتمال ابتلا به آلرژی‌های شیر و تخم مرغ را داشتند و یا با خطر جدی اگزما مواجه بودند. تمام این حساسیت‌ها، فاكتورهایی هستند كه خطر بروز آلرژی با بادام زمینی را افزایش می‌دهند.

زیشرر درباره یافته‌های خود خاطرنشان كرد: مطالعات ما قطعا به این معنی نیست كه زنان باردار نباید از محصولات بادام زمینی استفاده كنند، بلكه تاكید می‌كند كه در مورد توصیه‌های مربوط به رژیم غذایی زنان باردار و محدودیت‌های این رژیم غذایی، بررسی‌ها و مطالعات بیشتری باید صورت گیرد.

به گزارش سایت تخصصی مای هلت دیلی نیوز، آلرژی به بادام زمینی مشكلی جدی و معمولا دائمی است كه می‌تواند در شرایطی حتی كشنده باشد و به نظر می‌رسد كه تعداد مبتلایان به آن نیز رو به افزایش است.




منبع : salamatnews.com

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد