poune
11th November 2010, 11:19 PM
همه انسانها ميخواهند با رعايت رژيم غذايي خوب و صحيح از سلامت كامل برخوردار باشند، رژيمهاي غذايي گوناگوني نيز از سوي متخصصان تغذيه توصيه ميشود كه هر يك به نوبه خود مفيد هستند. اما آيا ميتوان با مصرف برخي مواد غذايي، تمام مواد مورد نياز بدن را تامين كرد و از سلامت و انرژي كافي برخوردار بود؟ تحقيقات اخير نشان داده است كه اگر 13 ماده غذايي زير را در برنامه خود بگنجانيد و مصرف كنيد، شاهد نتايج فوقالعادهاي در وضع سلامت خود خواهيد بود.
1- گردو يكي از بهترين مواد غذايي است. حتي چربترين انواع آن حاوي روغن امگا ٣ است كه بسيار مفيد مي باشد مغز گردو داراي پروتئين، قند، آب و ويتامين، املاح معدني و همچنين مواد چربي مفيد قلب است. مقدار فسفر موجود در گردو با ماهي و برنج و حتي تخم مرغ نيز برابري مي كند. برگ و پوست گردو مقوي و تصفيه كننده خون است. برگ ها و پوست آن بخصوص بخاطر ماده تلخ و تانن آن در مداواي بيماري هاي جلدي و خنازير مفيد واقع مي شوند.
خواص درماني گردو شامل:
- دم كرده برگ آن جهت درمان ورم معده، روده، لثه، لوزه، ورم مفاصل، التيام زخم، كاهش ترشحات زنانه و بيماري سل
- جوشانده پوست سبز آن براي درمان كم خوني
- مغز گردو جهت درمان بيماري هاي ريوي، افزايش ميل جنسي، پيشگيري از سنگ كيسه صفرا، تقويت اشتها، مسكن دل پيچه، تقويت كننده حواس و مغز، پيشگيري از سرطان پستان
2- زغال اخته نيز از جمله موادي است كه شامل مواد مغذي از جمله ويتامين C، اسيد فوليك، فيبر، آهن، كلسيم، ويتامين B، كاروتن، تانن و صدها ماده مفيد ديگر است كه در يك ميوه خوش رنگ كوچك جمع شده است.
محققان تغذيه عقيده دارند غذاهايي كه رنگ دارند از موادي برخوردارند كه مانع ابتلا به بيماريهاي قلبي و سرطان ميشوند و در ضمن به حالت تعادل روحي، حافظه و قدرت تفكر نيز كمك ميكنند.
آنتوسيانين موجود در زغال اخته، رنگدانه اي از گروه فلاونوئيدها است كه عامل رنگ قرمز در زغال اخته است. اين مواد عامل پيشگيري از سرطان ها و عامل مقابله با راديكال هاي آزاد به شمار مي آيد و از آن با نام آنتي اكسيدان ياد مي كنند. كه به همين خاطر اين ماده غذائي در پيشگيري و درمان بيماري هاي قلبي، ديابت، سرطان، آب مرواريد، ارتروز، ارتريت، تصلب شرائين موثر است همچنين زغال اخته داراي خاصيت ضد عفوني كنندگي است و در درمان عفونت هاي ادراري نيز به شمار ميرود
http://tebyan-ardebil.ir/images/91ac08ee-d314-47cd-abb2-7688d9d82b4d.jpg
3- سويا تنها گياهي است كه داراي 9 امينو اسيد ضروري بدن و يك منبع پروتئين كامل مي باشد همچنين بدليل بالا بودن ميزان چربي اشباع نشده و كلسترول پايين و دارا بودن مقدار زيادي امگا-3 خطر سكته مغزي و قلبي را شديدا كاهش مي دهد از ديگر خواص اين ماده غذائي: تقويت سيستم طحال و لوزالمعده، تميز كننده رگ هاي خوني، تسريع كننده گردش خون، موثر در فعاليت روده بدليل فيبر فراوان، تقويت كننده بينايي، حاوي ميزان زيادي ليسيتين كه منبع غذائي مغز است و....مي باشد.
4- انواع لوبياها يکي از مقوي ترين حبوبات (بقولات) روي زمين هستند. و چون مواد پروتيني و باصطلاح «گوشتي» آن خيلي زياد است، عدهاي از دانشمندان آن را (گوشت فقرا) هم ناميدهاند. زيرا بخوبي ميتواند جاي خالي گوشت را در يک برنامهٔ غذايي پر کند و همان مواد لازم در گوشت را به بدن برساند. لوبيا براي بعضي از مردم که داراي معده ضعيف هستند غذاي سنگيني به شمار ميرود و ممکن است به دشواري هضم شود. اما اگر چند روزي آن را در آب خيس کنند و هنگامي که لوبيا ميخواهد جوانه بزند آنرا به پزند، هم زودتر پخته ميشود و هم سريعتر هضم وجذب ميگردد. ضمناً اين لوبياي تازه جوانه زده، داراي ويتامينهاي گوناگون هم خواهد بود که مهمترين آنها عبارتاند از انواع ويتامين «ب» ويتامين «ث» ويتامين «د». بنا براين فوايد چنين لوبيايي خيلي بيش از لوبياي خيس نشده وجوانه نزده ميباشد. لوبيا براي مبتلايان به رو ماتيسم فشارخون و بيماريهاي کليوي غذاي مطلوبي به شمار ميرود.اين ماده غذائي حاوي فيبر فراوان است كه به تنظيم كار روده كمك مي كند
5- جو يكي از غلات بسيار مقوي است فيبري كه در جو مانع بالا رفتن قند و كلسترول خون ميشود و به تنظيم كار روده نيز كمك ميكند. همچنين جوانه اين ماده در تقويت مو، شادابي و طراوت پوست، التيام سريع تر زخم ها و ..موثر است
6- ماست و ديگر محصولات لبني با تقويت استخوانها مانع شكستگي آنها ميشود. همچنين در سلامت دندانها و كمك به انقباض عضلات و تنظيم ضربان قلب نيز مؤثر است. همچنين احتمال ابتلا به بيماري هاي روده را كاهش ميدهد و در كاهش وزن نيز تاثير دارد. مصرف روزانه حداقل ١٠٠٠ ميلي گرم كلسيم نيز مانع افزايش وزن مريض ميشود.
7- چاي سبز، مواد متشکله برگ چاي عبارتند از مواد سلولزي، مواد صمغي، دکسترين، پکتين، مواد چربي، مواد مومي، نشاسته، قند، اسيد گاليک، اسيد اگزاليک، کورستين، مواد پروتئيني، الياف، مواد معدني، تانن، کافئين يا تئين، ترکيبات معطر و بالاخره دياستاز مي باشد.
مصرف دمکردهٔ چاي باعث تسريع حرکات تنفسي، سرعت در گردش خون، رفع خوابآلودگي، احساس تجديد نيرو، تقويت نيروي فکري، گوارش بهتر غذا و تعريق ميشود از اينرو چاي را هنگام خستگي، ضعف عصبي، ميگرن، بيماريهاي قلبي و آسم ميتوان تجويز نمود. همچنين مصرف چاي مانع از پوسيدگي دندان ها شده و در پيگيري از سرطان هاي دستگاه گوارش نيز مفيد است.
8- گل كلم با جلوگيري از ميزا ن استيل كولين استراز دستگاه عصبي در درمان الزايمر، تقويت حافظه و دارا بودن حاوي ويتامين A از ماده غذائي مهم در حفظ سلامت بدن است
9- پرتقال، از نظر شيميايي پرتقال را منبع غني ويتامين ث ميدانند و جالب آنكه پوست آن در بسياري موارد حتي مغذي تر از پرتقال است، آب پرتقال به علت دارا بودن پروتئين و كلسيم قابل جذب و نيز قند كافي، يك ماده مغذي و مقوي محسوب مي شود كه مي توان به منظور تقويت عمومي بدن از آن استفاده نمود. همچنين وجود هورمون هاي نمو، كلسيم، فسفر، آهن، ويتامينA و ويتامين C در پرتقال، شرايط لازم را براي رشد و نمو استخوان ها و عاج سازي به منظور استحكام دندان ها فراهم مي كند؛ براي تقويت و رشد اطفال و نيز تأمين مواد لازم بدن، مصرف آن به زنان باردار و شيرده توصيه مي شود. مصرف پرتقال به دليل اين كه حاوي مواد معدني كافي به ويژه پتاسيم است كه منجر به افزايش حجم ادرار در طول شبانه روز مي شود و از اين طريق سموم بدن دفع مي گردد؛ در نتيجه انسان را با نشاط مي سازد.
لازم به ذكر است آن عده از بيماران آسمي، رماتيسمي و پوستي كه روزانه مقداري تركيبات كورتون مصرف مي كنند براي جلوگيري از خيز و عوارض ديگر، پيوسته بايد مقداري پتاسيم مصرف كنند كه البته طبيعي ترين راه، مصرف پرتقال است.
10- گوجه فرنگي با دارا بودن ليکوپن از جمله مواد باز دارنده از بروز سرطان هاي پروستات، دستگاه گوارش و دهانه رحم تلقي مي شود. همچنين اثر حفاظتي آن در جلوگيري از حمله هاي قلبي نيز به اثبات رسيده است. در يک مطالعه ي تحقيقاتي مشاهده شد افرادي که در تغذيه ي روزانه ي خود از گوجه فرنگي و فرآورده هاي آن استفاده بهينه به عمل آورده بودند در مقايسه با گروه شاهد که ميل و رغبتي به مصرف گوجه فرنگي نداشته و از مصرف آن خودداري نموده بودند، 50 درصد کمتر به بيماري هاي قلبي دچار گرديده اند.
11- كدو هم مانند بادمجان چون داراي كالري است بنابراين مهمترين غذا براي كساني است كه مي خواهند وزن كم كنند تخم كدوي خام اثر دفع كرم روده دارد و چون سمي نيست اطفال نيز مي توانند از ان استفاده كنند كدو اثر ملين، مدر و رفع يبوست و رفع سوء هاضمه تب بر را دارد همچنين تخم آن خونساز بوده و ضد سرطان پروستات، ريه مي باشد.
12- ماهي، ماهي ها داراي چربي امگا -3 بوده كه براي سلامت قلب مفيد است علاوه بر اين ماهي سرشار از پرو تئين هاي مفيد، ويتامين و فسفر، كلسيم: سديم و پتاسيم و....مي باشد كه در بهبود كار سيستم عصبي - عضلاني، قلبي، گوارشي و ...نقش مثبت دارد.
13- اسفناج گياهي است سرشار از كلروفيل و پروتئين و كارش نه تنها كمك به عمل هاضمه و تحريك ترشحات معدي، كبدي، لوزالمعدي و غدد داخلي است بلكه مواد معدني قابل توجهي نيز در بر دارد. اين گياه داراي مقداري آهن، منيزيوم، فسفر، يد و مقداري مواد معدني است كه جهت تعادل اعمال حياتي بدن بسيار لازم مي باشند.
برگ اسفناج منبع غني ويتامين A، B۳، C و آهن و پتاسيم مي باشد. اسفناج در درمان كم خوني، روماتيسم و نقرس، اسم، ديابت، چربي خون، پيشگيري از سرطان هاي سيستم گوارشي، سو هاضمه موثر است.
1- گردو يكي از بهترين مواد غذايي است. حتي چربترين انواع آن حاوي روغن امگا ٣ است كه بسيار مفيد مي باشد مغز گردو داراي پروتئين، قند، آب و ويتامين، املاح معدني و همچنين مواد چربي مفيد قلب است. مقدار فسفر موجود در گردو با ماهي و برنج و حتي تخم مرغ نيز برابري مي كند. برگ و پوست گردو مقوي و تصفيه كننده خون است. برگ ها و پوست آن بخصوص بخاطر ماده تلخ و تانن آن در مداواي بيماري هاي جلدي و خنازير مفيد واقع مي شوند.
خواص درماني گردو شامل:
- دم كرده برگ آن جهت درمان ورم معده، روده، لثه، لوزه، ورم مفاصل، التيام زخم، كاهش ترشحات زنانه و بيماري سل
- جوشانده پوست سبز آن براي درمان كم خوني
- مغز گردو جهت درمان بيماري هاي ريوي، افزايش ميل جنسي، پيشگيري از سنگ كيسه صفرا، تقويت اشتها، مسكن دل پيچه، تقويت كننده حواس و مغز، پيشگيري از سرطان پستان
2- زغال اخته نيز از جمله موادي است كه شامل مواد مغذي از جمله ويتامين C، اسيد فوليك، فيبر، آهن، كلسيم، ويتامين B، كاروتن، تانن و صدها ماده مفيد ديگر است كه در يك ميوه خوش رنگ كوچك جمع شده است.
محققان تغذيه عقيده دارند غذاهايي كه رنگ دارند از موادي برخوردارند كه مانع ابتلا به بيماريهاي قلبي و سرطان ميشوند و در ضمن به حالت تعادل روحي، حافظه و قدرت تفكر نيز كمك ميكنند.
آنتوسيانين موجود در زغال اخته، رنگدانه اي از گروه فلاونوئيدها است كه عامل رنگ قرمز در زغال اخته است. اين مواد عامل پيشگيري از سرطان ها و عامل مقابله با راديكال هاي آزاد به شمار مي آيد و از آن با نام آنتي اكسيدان ياد مي كنند. كه به همين خاطر اين ماده غذائي در پيشگيري و درمان بيماري هاي قلبي، ديابت، سرطان، آب مرواريد، ارتروز، ارتريت، تصلب شرائين موثر است همچنين زغال اخته داراي خاصيت ضد عفوني كنندگي است و در درمان عفونت هاي ادراري نيز به شمار ميرود
http://tebyan-ardebil.ir/images/91ac08ee-d314-47cd-abb2-7688d9d82b4d.jpg
3- سويا تنها گياهي است كه داراي 9 امينو اسيد ضروري بدن و يك منبع پروتئين كامل مي باشد همچنين بدليل بالا بودن ميزان چربي اشباع نشده و كلسترول پايين و دارا بودن مقدار زيادي امگا-3 خطر سكته مغزي و قلبي را شديدا كاهش مي دهد از ديگر خواص اين ماده غذائي: تقويت سيستم طحال و لوزالمعده، تميز كننده رگ هاي خوني، تسريع كننده گردش خون، موثر در فعاليت روده بدليل فيبر فراوان، تقويت كننده بينايي، حاوي ميزان زيادي ليسيتين كه منبع غذائي مغز است و....مي باشد.
4- انواع لوبياها يکي از مقوي ترين حبوبات (بقولات) روي زمين هستند. و چون مواد پروتيني و باصطلاح «گوشتي» آن خيلي زياد است، عدهاي از دانشمندان آن را (گوشت فقرا) هم ناميدهاند. زيرا بخوبي ميتواند جاي خالي گوشت را در يک برنامهٔ غذايي پر کند و همان مواد لازم در گوشت را به بدن برساند. لوبيا براي بعضي از مردم که داراي معده ضعيف هستند غذاي سنگيني به شمار ميرود و ممکن است به دشواري هضم شود. اما اگر چند روزي آن را در آب خيس کنند و هنگامي که لوبيا ميخواهد جوانه بزند آنرا به پزند، هم زودتر پخته ميشود و هم سريعتر هضم وجذب ميگردد. ضمناً اين لوبياي تازه جوانه زده، داراي ويتامينهاي گوناگون هم خواهد بود که مهمترين آنها عبارتاند از انواع ويتامين «ب» ويتامين «ث» ويتامين «د». بنا براين فوايد چنين لوبيايي خيلي بيش از لوبياي خيس نشده وجوانه نزده ميباشد. لوبيا براي مبتلايان به رو ماتيسم فشارخون و بيماريهاي کليوي غذاي مطلوبي به شمار ميرود.اين ماده غذائي حاوي فيبر فراوان است كه به تنظيم كار روده كمك مي كند
5- جو يكي از غلات بسيار مقوي است فيبري كه در جو مانع بالا رفتن قند و كلسترول خون ميشود و به تنظيم كار روده نيز كمك ميكند. همچنين جوانه اين ماده در تقويت مو، شادابي و طراوت پوست، التيام سريع تر زخم ها و ..موثر است
6- ماست و ديگر محصولات لبني با تقويت استخوانها مانع شكستگي آنها ميشود. همچنين در سلامت دندانها و كمك به انقباض عضلات و تنظيم ضربان قلب نيز مؤثر است. همچنين احتمال ابتلا به بيماري هاي روده را كاهش ميدهد و در كاهش وزن نيز تاثير دارد. مصرف روزانه حداقل ١٠٠٠ ميلي گرم كلسيم نيز مانع افزايش وزن مريض ميشود.
7- چاي سبز، مواد متشکله برگ چاي عبارتند از مواد سلولزي، مواد صمغي، دکسترين، پکتين، مواد چربي، مواد مومي، نشاسته، قند، اسيد گاليک، اسيد اگزاليک، کورستين، مواد پروتئيني، الياف، مواد معدني، تانن، کافئين يا تئين، ترکيبات معطر و بالاخره دياستاز مي باشد.
مصرف دمکردهٔ چاي باعث تسريع حرکات تنفسي، سرعت در گردش خون، رفع خوابآلودگي، احساس تجديد نيرو، تقويت نيروي فکري، گوارش بهتر غذا و تعريق ميشود از اينرو چاي را هنگام خستگي، ضعف عصبي، ميگرن، بيماريهاي قلبي و آسم ميتوان تجويز نمود. همچنين مصرف چاي مانع از پوسيدگي دندان ها شده و در پيگيري از سرطان هاي دستگاه گوارش نيز مفيد است.
8- گل كلم با جلوگيري از ميزا ن استيل كولين استراز دستگاه عصبي در درمان الزايمر، تقويت حافظه و دارا بودن حاوي ويتامين A از ماده غذائي مهم در حفظ سلامت بدن است
9- پرتقال، از نظر شيميايي پرتقال را منبع غني ويتامين ث ميدانند و جالب آنكه پوست آن در بسياري موارد حتي مغذي تر از پرتقال است، آب پرتقال به علت دارا بودن پروتئين و كلسيم قابل جذب و نيز قند كافي، يك ماده مغذي و مقوي محسوب مي شود كه مي توان به منظور تقويت عمومي بدن از آن استفاده نمود. همچنين وجود هورمون هاي نمو، كلسيم، فسفر، آهن، ويتامينA و ويتامين C در پرتقال، شرايط لازم را براي رشد و نمو استخوان ها و عاج سازي به منظور استحكام دندان ها فراهم مي كند؛ براي تقويت و رشد اطفال و نيز تأمين مواد لازم بدن، مصرف آن به زنان باردار و شيرده توصيه مي شود. مصرف پرتقال به دليل اين كه حاوي مواد معدني كافي به ويژه پتاسيم است كه منجر به افزايش حجم ادرار در طول شبانه روز مي شود و از اين طريق سموم بدن دفع مي گردد؛ در نتيجه انسان را با نشاط مي سازد.
لازم به ذكر است آن عده از بيماران آسمي، رماتيسمي و پوستي كه روزانه مقداري تركيبات كورتون مصرف مي كنند براي جلوگيري از خيز و عوارض ديگر، پيوسته بايد مقداري پتاسيم مصرف كنند كه البته طبيعي ترين راه، مصرف پرتقال است.
10- گوجه فرنگي با دارا بودن ليکوپن از جمله مواد باز دارنده از بروز سرطان هاي پروستات، دستگاه گوارش و دهانه رحم تلقي مي شود. همچنين اثر حفاظتي آن در جلوگيري از حمله هاي قلبي نيز به اثبات رسيده است. در يک مطالعه ي تحقيقاتي مشاهده شد افرادي که در تغذيه ي روزانه ي خود از گوجه فرنگي و فرآورده هاي آن استفاده بهينه به عمل آورده بودند در مقايسه با گروه شاهد که ميل و رغبتي به مصرف گوجه فرنگي نداشته و از مصرف آن خودداري نموده بودند، 50 درصد کمتر به بيماري هاي قلبي دچار گرديده اند.
11- كدو هم مانند بادمجان چون داراي كالري است بنابراين مهمترين غذا براي كساني است كه مي خواهند وزن كم كنند تخم كدوي خام اثر دفع كرم روده دارد و چون سمي نيست اطفال نيز مي توانند از ان استفاده كنند كدو اثر ملين، مدر و رفع يبوست و رفع سوء هاضمه تب بر را دارد همچنين تخم آن خونساز بوده و ضد سرطان پروستات، ريه مي باشد.
12- ماهي، ماهي ها داراي چربي امگا -3 بوده كه براي سلامت قلب مفيد است علاوه بر اين ماهي سرشار از پرو تئين هاي مفيد، ويتامين و فسفر، كلسيم: سديم و پتاسيم و....مي باشد كه در بهبود كار سيستم عصبي - عضلاني، قلبي، گوارشي و ...نقش مثبت دارد.
13- اسفناج گياهي است سرشار از كلروفيل و پروتئين و كارش نه تنها كمك به عمل هاضمه و تحريك ترشحات معدي، كبدي، لوزالمعدي و غدد داخلي است بلكه مواد معدني قابل توجهي نيز در بر دارد. اين گياه داراي مقداري آهن، منيزيوم، فسفر، يد و مقداري مواد معدني است كه جهت تعادل اعمال حياتي بدن بسيار لازم مي باشند.
برگ اسفناج منبع غني ويتامين A، B۳، C و آهن و پتاسيم مي باشد. اسفناج در درمان كم خوني، روماتيسم و نقرس، اسم، ديابت، چربي خون، پيشگيري از سرطان هاي سيستم گوارشي، سو هاضمه موثر است.