poune
11th November 2010, 10:33 PM
http://img.tebyan.net/big/1387/12/13051163217821401942454201852327132160.jpg
آیا غذاهایی هستند که باعث سرطان شوند؟
تا کنون هیچ غذای خاصی که سرطانزا باشد شناخته نشده است، اما بعضی از مواد شیمیایی، آفتکشها و افزودنیهای غذایی میتوانند خطرزا باشند.
همچنین به نظر میرسد، دریافت مقادیر زیاد نمک و نیترات (مثلا در سوسیس و کالباس (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fdites%2Fdisease_dites%2Fdiabetes %2F2003%2F9%2F7%2F3403.html))، از عوامل مستعدکننده برای ابتلا به سرطان باشند.
آیا غذاهایی هستند که از سرطان پیشگیری کنند؟
آنتیاکسیدانها از بروز سرطان جلوگیری میکنند. آنتیاکسیدانها (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrition_news%2Fhealthy_nutriti on%2F2005%2F8%2F7%2F12510.html) از تشکیل رادیکالهای آزاد جلوگیری میکنند. از مهم ترین آنتیاکسیدانها میتوان سلنیوم (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrients%2Fminerals%2F2008%2F6% 2F26%2F69077.html)، کاروتنوئیدها (مثل بتاکاروتن (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrients%2Fvitamins%2F2002%2F11 %2F4%2F687.html))، ویتامین E (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrients%2Fvitamins%2F2007%2F1% 2F15%2F31576.html)و ویتامین C (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrients%2Fvitamins%2F2008%2F1% 2F21%2F58861.html) را نام برد.
http://img.tebyan.net/big/1387/10/16424716314829463213227222267522917619081.jpg
مطالعات نشان دادهاند که ویتامین C علاوه بر خاصیت آنتیاکسیدانی، خاصیت ضدسرطانی نیز دارد. ویتامین C این خاصیت را با سمزدایی از مواد سرطانزا اعمال میکند.
از منابع غذایی این ویتامینها میتوان هویج (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fvegetables%2F2008% 2F12%2F13%2F80712.html)، گوجهفرنگی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fvegetables%2F2008% 2F5%2F3%2F41124.html)، آب پرتقال، طالبی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fs ociety%2Fhealth%2F2008%2F11%2F16%2F78808.html)و سبزیجات سبز مانند بروکلی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fvegetables%2F2005% 2F3%2F31%2F10940.html)، اسفناج (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fvegetables%2F2006% 2F12%2F4%2F30006.html)و لوبیاسبز را نام برد.
گوشت (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrients%2Ffibers%2F2008%2F10%2 F22%2F77138.html)و فرآوردههای حیوانی از بهترین منابع غذایی سلنیوم هستند. سلنیوم ممکن است در میوهها (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fi ndex.aspx%3Fpid%3D243)و سبزیجات (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fi ndex.aspx%3Fpid%3D242)هم وجود داشته باشد، اما میزان سلنیوم در آنها بستگی به محتوای سلنیوم خاکی دارد که در آن رشد کرده اند.
آیا فیبر غذایی در کاهش خطر سرطان موثر است؟
رژیمهایی که از نظر فیبر (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrients%2Ffibers%2F2008%2F10%2 F26%2F77246.html)، غنی هستند، میتوانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند، مخصوصاً سرطان روده بزرگ (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fdiseases%2Fcancer%2F2008%2F8%2F2 5%2F72802.html).
رژیمهای گیاهی، داری چربی کم و فیبر (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrients%2Ffibers%2F2006%2F10%2 F23%2F27967.html)زیاد هستند. این رژیمها بیشتر شامل نان و غلات، سبوس دار، سبزیجات و میوهها هستند.
http://img.tebyan.net/big/1387/08/319717423529829025214648651316119417840.jpg
از آنجایی که فیبرهای غذایی، زمان ماندن غذا در روده را کوتاه میکنند، در نتیجه مواد سرطان زا فرصت کمتری برای تأثیر روی سلولهای دیواره روده دارند و احتمال سرطان روده کاهش می یابد.
فیبر غذایی همچنین با اتصال به اسیدهای صفراوی باقیمانده در روده ، باعث دفع آنها از بدن می شود. این اسیدهای صفراوی در مقادیر بالا، خواص سرطانزایی دارند.
فیبر غذایی به دو دسته تقسیم میشود. محلول در آب و نامحلول در آب.
معمولاً توصیه میشود 20 تا 35 گرم فیبر غذایی در روز مصرف شود و باید نسبت فیبر نامحلول به محلول سه به یک باشد. معمولاً این نسبت در غذاهای گیاهی دیده میشود.
آیا چربی رژیم غذایی با سرطان ارتباط دارد؟
http://img.tebyan.net/big/1387/12/2009030912113857_fatty-foods.jpg
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد دریافت مقادیر زیاد چربی، ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fdiseases%2Fcancer%2F2008%2F9%2F8 %2F73965.html) ، کلیه، روده بزرگ و پستان (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fdiseases%2Fcancer%2F2006%2F12%2F 6%2F30056.html)را افزایش دهد. چربیهای حیوانی مانند چربی موجود در گوشت قرمز (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fmeats%2F2007%2F5%2 F1%2F40810.html) ، تخممرغ (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fotherfoods%2F2004% 2F6%2F7%2F6943.html) و لبنیات خطر بیشتری دارند.
برخی مطالعات ارتباط بین چربی رژیم غذایی و سرطان پستان را تایید کردهاند، مخصوصاً بعد از یائسگی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fdiseases%2Fwomen%2F2007%2F6%2F11 %2F42236.html). مثلا مصرف چربی های غیر اشباع مانند روغن زیتون (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrients%2Ffats%2F2007%2F11%2F1 5%2F53607.html) میتواند خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد.
روغن ماهی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fmeats%2F2002%2F10% 2F15%2F641.html) نیز میتواند از پیشرفت سرطان جلوگیری کند.
آیا استفاده از مکملها میتواند به خوبی غذاها باشد؟
http://img.tebyan.net/big/1387/11/359422823024023824717621215923230731947147.jpg
اگر رژیم غذایی شما متعادل و مناسب باشد، نیازی به مکملها نیست.
بهترین روش برای بهبود وضعیت سلامتی و پیشگیری از سرطان، استفاده کافی از مواد مغذی موجود در منابع غذایی است، نه مکمل ها، زیرا منابع غذایی حاوی فیبر نیز هستند. همچنین بسیاری از عناصر موجود در مواد غذایی ممکن است هنوز شناخته نشده باشند. مثلاً بتاکاروتن، یکی از 400 کاروتنوئید شناخته شده است.
اکثر غذاهای گیاهی حاوی آنتی اکسیدان نیز هستند که میتوانند خاصیت ضدسرطانی داشته باشند.
ادامه دارد...
مرضیه اکبرزاده - هفته نامه سلامت
آیا غذاهایی هستند که باعث سرطان شوند؟
تا کنون هیچ غذای خاصی که سرطانزا باشد شناخته نشده است، اما بعضی از مواد شیمیایی، آفتکشها و افزودنیهای غذایی میتوانند خطرزا باشند.
همچنین به نظر میرسد، دریافت مقادیر زیاد نمک و نیترات (مثلا در سوسیس و کالباس (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fdites%2Fdisease_dites%2Fdiabetes %2F2003%2F9%2F7%2F3403.html))، از عوامل مستعدکننده برای ابتلا به سرطان باشند.
آیا غذاهایی هستند که از سرطان پیشگیری کنند؟
آنتیاکسیدانها از بروز سرطان جلوگیری میکنند. آنتیاکسیدانها (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrition_news%2Fhealthy_nutriti on%2F2005%2F8%2F7%2F12510.html) از تشکیل رادیکالهای آزاد جلوگیری میکنند. از مهم ترین آنتیاکسیدانها میتوان سلنیوم (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrients%2Fminerals%2F2008%2F6% 2F26%2F69077.html)، کاروتنوئیدها (مثل بتاکاروتن (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrients%2Fvitamins%2F2002%2F11 %2F4%2F687.html))، ویتامین E (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrients%2Fvitamins%2F2007%2F1% 2F15%2F31576.html)و ویتامین C (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrients%2Fvitamins%2F2008%2F1% 2F21%2F58861.html) را نام برد.
http://img.tebyan.net/big/1387/10/16424716314829463213227222267522917619081.jpg
مطالعات نشان دادهاند که ویتامین C علاوه بر خاصیت آنتیاکسیدانی، خاصیت ضدسرطانی نیز دارد. ویتامین C این خاصیت را با سمزدایی از مواد سرطانزا اعمال میکند.
از منابع غذایی این ویتامینها میتوان هویج (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fvegetables%2F2008% 2F12%2F13%2F80712.html)، گوجهفرنگی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fvegetables%2F2008% 2F5%2F3%2F41124.html)، آب پرتقال، طالبی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fs ociety%2Fhealth%2F2008%2F11%2F16%2F78808.html)و سبزیجات سبز مانند بروکلی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fvegetables%2F2005% 2F3%2F31%2F10940.html)، اسفناج (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fvegetables%2F2006% 2F12%2F4%2F30006.html)و لوبیاسبز را نام برد.
گوشت (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrients%2Ffibers%2F2008%2F10%2 F22%2F77138.html)و فرآوردههای حیوانی از بهترین منابع غذایی سلنیوم هستند. سلنیوم ممکن است در میوهها (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fi ndex.aspx%3Fpid%3D243)و سبزیجات (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fi ndex.aspx%3Fpid%3D242)هم وجود داشته باشد، اما میزان سلنیوم در آنها بستگی به محتوای سلنیوم خاکی دارد که در آن رشد کرده اند.
آیا فیبر غذایی در کاهش خطر سرطان موثر است؟
رژیمهایی که از نظر فیبر (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrients%2Ffibers%2F2008%2F10%2 F26%2F77246.html)، غنی هستند، میتوانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند، مخصوصاً سرطان روده بزرگ (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fdiseases%2Fcancer%2F2008%2F8%2F2 5%2F72802.html).
رژیمهای گیاهی، داری چربی کم و فیبر (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrients%2Ffibers%2F2006%2F10%2 F23%2F27967.html)زیاد هستند. این رژیمها بیشتر شامل نان و غلات، سبوس دار، سبزیجات و میوهها هستند.
http://img.tebyan.net/big/1387/08/319717423529829025214648651316119417840.jpg
از آنجایی که فیبرهای غذایی، زمان ماندن غذا در روده را کوتاه میکنند، در نتیجه مواد سرطان زا فرصت کمتری برای تأثیر روی سلولهای دیواره روده دارند و احتمال سرطان روده کاهش می یابد.
فیبر غذایی همچنین با اتصال به اسیدهای صفراوی باقیمانده در روده ، باعث دفع آنها از بدن می شود. این اسیدهای صفراوی در مقادیر بالا، خواص سرطانزایی دارند.
فیبر غذایی به دو دسته تقسیم میشود. محلول در آب و نامحلول در آب.
معمولاً توصیه میشود 20 تا 35 گرم فیبر غذایی در روز مصرف شود و باید نسبت فیبر نامحلول به محلول سه به یک باشد. معمولاً این نسبت در غذاهای گیاهی دیده میشود.
آیا چربی رژیم غذایی با سرطان ارتباط دارد؟
http://img.tebyan.net/big/1387/12/2009030912113857_fatty-foods.jpg
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد دریافت مقادیر زیاد چربی، ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fdiseases%2Fcancer%2F2008%2F9%2F8 %2F73965.html) ، کلیه، روده بزرگ و پستان (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fdiseases%2Fcancer%2F2006%2F12%2F 6%2F30056.html)را افزایش دهد. چربیهای حیوانی مانند چربی موجود در گوشت قرمز (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fmeats%2F2007%2F5%2 F1%2F40810.html) ، تخممرغ (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fotherfoods%2F2004% 2F6%2F7%2F6943.html) و لبنیات خطر بیشتری دارند.
برخی مطالعات ارتباط بین چربی رژیم غذایی و سرطان پستان را تایید کردهاند، مخصوصاً بعد از یائسگی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fdiseases%2Fwomen%2F2007%2F6%2F11 %2F42236.html). مثلا مصرف چربی های غیر اشباع مانند روغن زیتون (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2Fnutrients%2Ffats%2F2007%2F11%2F1 5%2F53607.html) میتواند خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد.
روغن ماهی (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tebyan.net%2Fn utrition_health%2F%28foods%29%2Fmeats%2F2002%2F10% 2F15%2F641.html) نیز میتواند از پیشرفت سرطان جلوگیری کند.
آیا استفاده از مکملها میتواند به خوبی غذاها باشد؟
http://img.tebyan.net/big/1387/11/359422823024023824717621215923230731947147.jpg
اگر رژیم غذایی شما متعادل و مناسب باشد، نیازی به مکملها نیست.
بهترین روش برای بهبود وضعیت سلامتی و پیشگیری از سرطان، استفاده کافی از مواد مغذی موجود در منابع غذایی است، نه مکمل ها، زیرا منابع غذایی حاوی فیبر نیز هستند. همچنین بسیاری از عناصر موجود در مواد غذایی ممکن است هنوز شناخته نشده باشند. مثلاً بتاکاروتن، یکی از 400 کاروتنوئید شناخته شده است.
اکثر غذاهای گیاهی حاوی آنتی اکسیدان نیز هستند که میتوانند خاصیت ضدسرطانی داشته باشند.
ادامه دارد...
مرضیه اکبرزاده - هفته نامه سلامت