poune
11th November 2010, 10:29 PM
یک متخصص تغذیه گفت: کسانی که به صورت منظم از محصولات لبنی استفاده میکنند، کمتر در معرض بیماری سرطان روده بزرگ هستند.
سعید حسینی در گفتگو با فارس افزود: شیر و محصولات لبنی منبع خوبی از پروتئین با کیفیت بالا، چربی و کربوهیدرات است و منبع مهمی از مواد مغذی ضروری شامل کلسیم، ریبوفلاوین، فسفر، ویتامین آ، ب ۲۱، ب ۵ (پنتو تنیک اسید) است.
وی گفت: یک لیوان شیر یک تا ۲ درصد چربی دارد و حاوی ۱۲۰ کیلوکالری است. شیرهای مدتدار به علت نوع بستهبندی، زمان نگهداری طولانیتری دارند و فاقد مواد نگهدارنده هستند.
این متخصص تغذیه درباره سرانه مصرف شیر در ایران نسبت به کشورهای دیگر افزود: مصرف سرانه شیر و فرآوردههای آن که بر پایه شیر است، در ایران ۷۵ کیلوگرم است در حالی که در اروپای غربی ۳۵۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم و در آمریکا بیش از ۳۰۰کیلوگرم است.
● شیرقهوه هم مفید است
حسینی درباره اینکه آیا مصرف شیر با قهوه مفید است یا خیر، گفت: هر لیوان شیر قهوه دارای ۳۳۰ میلیگرم کلسیم است که فقط ۴ تا ۶ میلیگرم کلسیم موجود در آن جذب بدن نمیشود، لذا افرادی که کم شیر مینوشند میتوانند از شیرقهوه استفاده کنند.
وی اضافه کرد: برخی از مطالعات نشان میدهد که بعضی رنگهای مورد استفاده در شیرهای طعمدار ممکن است با بیشفعالی کودکان ارتباط داشته باشد ولی برای اثبات این مساله مطالعات بیشتری مورد نیاز است.
این متخصص تغذیه افزود: شیرهای طعمدار به اندازه شیر معمولی مغذی هستند و در مقایسه با شیر ساده، شیرهای طعمدار قند و کالری بیشتری دارند ولی مطالعات نشان دادهاند که کودکانی که از شیرهای طعمدار استفاده میکنند، به میزان کمتری از سایر شیرینیهای قندی و پرانرژی دیگر استفاده کرده و در نتیجه این نوشیدنی جایگزین مناسبی به شمار میآید.
حسینی گفت: قدرت ایجاد پوسیدگی دندان توسط شیرهای طعمدار در مقایسه با سایر نوشیدنیهای شیرین قابل چشمپوشی است.
وی افزود: در افراد بزرگسال مصرف شیر کمچرب بهتر از پرچرب است، مگر در شرایط خاص که نیاز به کالری بیشتری داشته باشند و مبتلا به بیماریهای قلبی – عروقی نباشند. مصرف شیر کمچرب به همراه میوه و سبزی فراوان باعث کاهش فشار خون و سلامت قلب میشود.
jadidtarin . com
سعید حسینی در گفتگو با فارس افزود: شیر و محصولات لبنی منبع خوبی از پروتئین با کیفیت بالا، چربی و کربوهیدرات است و منبع مهمی از مواد مغذی ضروری شامل کلسیم، ریبوفلاوین، فسفر، ویتامین آ، ب ۲۱، ب ۵ (پنتو تنیک اسید) است.
وی گفت: یک لیوان شیر یک تا ۲ درصد چربی دارد و حاوی ۱۲۰ کیلوکالری است. شیرهای مدتدار به علت نوع بستهبندی، زمان نگهداری طولانیتری دارند و فاقد مواد نگهدارنده هستند.
این متخصص تغذیه درباره سرانه مصرف شیر در ایران نسبت به کشورهای دیگر افزود: مصرف سرانه شیر و فرآوردههای آن که بر پایه شیر است، در ایران ۷۵ کیلوگرم است در حالی که در اروپای غربی ۳۵۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم و در آمریکا بیش از ۳۰۰کیلوگرم است.
● شیرقهوه هم مفید است
حسینی درباره اینکه آیا مصرف شیر با قهوه مفید است یا خیر، گفت: هر لیوان شیر قهوه دارای ۳۳۰ میلیگرم کلسیم است که فقط ۴ تا ۶ میلیگرم کلسیم موجود در آن جذب بدن نمیشود، لذا افرادی که کم شیر مینوشند میتوانند از شیرقهوه استفاده کنند.
وی اضافه کرد: برخی از مطالعات نشان میدهد که بعضی رنگهای مورد استفاده در شیرهای طعمدار ممکن است با بیشفعالی کودکان ارتباط داشته باشد ولی برای اثبات این مساله مطالعات بیشتری مورد نیاز است.
این متخصص تغذیه افزود: شیرهای طعمدار به اندازه شیر معمولی مغذی هستند و در مقایسه با شیر ساده، شیرهای طعمدار قند و کالری بیشتری دارند ولی مطالعات نشان دادهاند که کودکانی که از شیرهای طعمدار استفاده میکنند، به میزان کمتری از سایر شیرینیهای قندی و پرانرژی دیگر استفاده کرده و در نتیجه این نوشیدنی جایگزین مناسبی به شمار میآید.
حسینی گفت: قدرت ایجاد پوسیدگی دندان توسط شیرهای طعمدار در مقایسه با سایر نوشیدنیهای شیرین قابل چشمپوشی است.
وی افزود: در افراد بزرگسال مصرف شیر کمچرب بهتر از پرچرب است، مگر در شرایط خاص که نیاز به کالری بیشتری داشته باشند و مبتلا به بیماریهای قلبی – عروقی نباشند. مصرف شیر کمچرب به همراه میوه و سبزی فراوان باعث کاهش فشار خون و سلامت قلب میشود.
jadidtarin . com