PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : درخواست مقاله ،جزوه ،پاورپوینت و مولتی مدیا در مورد جوش ( همین جا)

M.A.A.H.R
26th September 2010, 12:39 AM
دوستان منتظر سوالاتون هستم

ashkan
26th September 2010, 01:41 AM
سلام

من میخوام ، یه فرمول جوشکاری ( با گاز ) بهم بدید تا بتونم جوشکاری های ریز انجام بدم ...

ما کپسول اکسیژن و گاز داریم .... ام ااونا خیلی حرارتش بالاس و برای کار های ریز نمیشه استفاده کرد ، من یبار توی عینک سازی یه همچین چیزی دیدم ، اون بنزینی بود و جوش های ریز ( برای دسته عینک ) انجام میداد ...

اگر چنین چیزی با گازی که همه جا بشه تهیهع کرد و کپسول کوچک هست لطف کنید یه نقشه ازش قرار بدید ، خیلی متشکر

M.A.A.H.R
26th September 2010, 01:53 AM
سلام اشکان جان تا الان تو این زمینه تحقیق نکرده بودم واقعا سوال قشنگی کردی فردا اول صبح میرم دنبال کارنت نگران نباش راستی اگه میخوای جوشکاری قطعات خیلی نازک کنی بهترین روش جوشکاری تیگ هستش باور کن دو تا تیغ اصلاح را میتوانی بهم جوش بدی چه برسه دسته عینک

ashkan
26th September 2010, 03:04 PM
ممنون از لطفت
جوشکاری تیگ مثل آرگون هست ؟ باهاش پلاستیک هم میشه جوش داد ؟
لطفا هر چیزی که بهتر و قابل دسترس تره معرفی کنید

بازم از شم اتشکر میکنم

M.A.A.H.R
26th September 2010, 03:15 PM
نه برای پلاستیک کاربرد نداره.اره رفیق عزیز تیگ همون اسم علمی ارگون هستش اما افراد جوشکار بیرون که قدیمی هستند به اون ارگون میگند چون گاز محافظش اغلب وقتا ارگونه به این نام مینامند راستش تیگ گران هستش فک کنم 20000000قیمتشه ولی من تلاش میکنم بهترین روش و کاربردیترینشو واست پیدا کنم منتظر باش زود زود با خبرت میکنم راستی از اینکه سوال پرسیدی ممنون بازم بیا تو انجمن خوشحال شدم

hossien
26th September 2010, 10:33 PM
سلام . همانطور که می دانید جوشکاری با پرتو الکترونی به دو صورت گرمایی و غیر گرمایی هست . در مورد گرمایی در کتاب ها و در دانشگاه توضیح داده اند شما می تونید در باره غیر گرمایی توضیح بدین که فرآیند جوشکاری به چه نحوی هست.
ممنون میشم پاسخ بدهید.
در ضمن از ایجاد این تاپیک خوبتون هم تشکر می کنم.

M.A.A.H.R
30th September 2010, 04:39 PM
حسین جان سلام باور کن دنبالش هستم بیشتر کسایی که پرسیدم در مورد گرمایی میدونستند اما من سخت دنبالشم شاید یکم طول کشید اما جوابو پیدا میکنم راستی یک مقاله در مورد پرتو لیزری گذاشتم شاید بدردد خورد

M.A.A.H.R
4th October 2010, 12:37 AM
اشکان جان سلام خوبی اقا بمن گفتند برای تعمیر عینک نیازی به دستگاه خاصی نیست گفتند از یک دستگاه کوچکی بنام فندک برزگ و الیاژ نقره استفاده میکنند اشکان راست میگن؟

hamed civil1
6th October 2010, 11:49 PM
سلام خسته نباشید
طبق ایین نامه فولاد ایران مبحث 10 مقررات ملی ساختمان در محاسبات اتصالات با جوش گوشه می بایست بعد جوش گوشه محاسباتی فی مابین بعد حداقل و حداکثر جوش طبق رواداری های ایین نامه قرار گیرد که با توجه به ضخامت ورق های اتصالی می باشد
در چاپ قبلی ایین نامه مبحث 10 بعد حداقل جوش گوشه بر اساس ضخامت قطعه ضخیم تر بدست می امد
اما در چاپ جدید این رویکرد تغییر نمود و حداقل بعد جوش گوشه بر اساس ضخامت قطعه ضعیف تر مد نظر قرار گرفت که علت ان را مسائل اجرایی دانستند می توانید در این مورد توضیح بیشتری بدهید ؟

M.A.A.H.R
7th October 2010, 12:14 AM
خب مهندس اين حرفايي كه ميزنم بر اساس اطلاعاته خودمه اما بنظرم چون تنشهايي هايي كه ايجاد ميشه در ورق نازك بيشتره و در حاللتي ديگر ميشه اين تصور رو كرد (البته حالت تخصصي(اونم اينه كه گرماي ورودي جوش كه حدود 6000درجه هستش به ورق نازك باعث نواقصي دران ميشود كه خوتون ميدونيد چيه و ميتوان گفت كه وقتي دو پليت نازكو ضخيم بهم جوش ميخورند دماي فروكش قطعات نازك بيشتره پس انبساط و انقباض در ورق نازك بيشتر ميشه و ب اگر اين حالت پيش بيايد احتمال تردي و شكيت در قطعه زياد ميشودبنابراين ميتوان نتيجه گرفت كه اگه دماي ورودي و دماي فروكش رو براساس قطعه نازك اعمال كنيم نتايج بهتري بدست مياريم البته در شرايطي كه مجبور باشيم دما رو بر روي طعه نازك اعمال كنيم بايد قبل از فرايند جوش عمليات پيش گرمايي رو در قطعه ضخيم تر انجام بديم

اميدوارم درسست جواب داده باشم

hamed civil1
7th October 2010, 12:45 AM
احسنت
در حقیقت علت اصلی کاهش تنش های پسماند و اعجاج و ذوب شدگی ناقص و نا خواسته در قطعه نازکتر در اتصال است

hamed civil1
7th October 2010, 12:48 AM
در مورد پیش گرمایش و روش های مختلف ان توضیح دهید ؟

hamed civil1
7th October 2010, 12:49 AM
در مورد دمای فروکش نیز توضیح دهید ؟

M.A.A.H.R
7th October 2010, 01:59 AM
احسنت
در حقیقت علت اصلی کاهش تنش های پسماند و اعجاج و ذوب شدگی ناقص و نا خواسته در قطعه نازکتر در اتصال است

از مطالب قشنگ و راهنمايي هاي شما كه در افزايش اطلاعات عمومي بنده وساير دوستان تاثير گذار ست كمال تشكر و قدرداني رادارم بازم تشكر مهندس

M.A.A.H.R
8th October 2010, 03:43 PM
در مورد دمای فروکش نیز توضیح دهید ؟

دماي فروكش:قابليت قطعه براي جذب حرارت داده شده براي جوش را دماي فروكش مي نامند

M.A.A.H.R
8th October 2010, 04:11 PM
در مورد پیش گرمایش و روش های مختلف ان توضیح دهید ؟

پيشگرمي:عبارت است از بالا بردن دماي فلز پايه قبل از جوشكاري تا بالاي دما محيط.

ميتوان تمام يا قسمتي از قطعه راقبل از جوشكري گرم كرد .پسگرمي كه گاهي اوقات جاي خر د را به پيش گرميي ميدهد عبارت است گرم كردن جوش بلافاصله بعد از اتمام جوشكاري.پيشگرمايي به تركيب فولاد ويكپارچگي قطعاتي كه بهم جوش ميخورند كمك ميكننند و دماي پيشگرمي مناسب از 100 الي1200درجه فارنهايت ميباشد تعيين دماي مناسب براي پيش گرمايي يكي از مهمترين قسمت هاي عمليات حرارتي ميباشد دما بروشهاي مختلفي قابل اندازه گيري است از جمله گچهاي مخصوص كه در دما هاي مختلف تغيير رنگ ميدهند و دانه هايي كه دردماي معين ذوب ميشوند و...........اما بهترين روش استفاده از كوره هاي وكرمگن هايي است كه دماي مورد نظر را حفظ ميكنند

afshin0141
14th November 2010, 02:10 PM
سالام امیر جان اگه جزوه خواصی در مورد فرایند جوش داری ممنون میشم بزاری افشین

Ehghma
13th January 2011, 12:18 PM
من مقاله درباره تست های جوشکاری میخواستم اگه میشه فایلشو در اختیارم بزارید ممنونم. حدود 100صفحه[esteghbal]

hossien
14th January 2011, 09:43 AM
من مقاله درباره تست های جوشکاری میخواستم اگه میشه فایلشو در اختیارم بزارید ممنونم. حدود 100صفحه[esteghbal]
منظور شما تست های غیر مخرب ndt هست؟

Ehghma
14th January 2011, 11:15 AM
من فوق دیپلم رشته صنایع فلزی هستم. در زمینه جوش خیلی ضعیفم . لطفا اگه میشه جزواتی در مورد جوشکاری برای دانلود در اختیارم بزارید. مثل تست های جوش - الکترود هادر انواع جوشکاری- انواع قید و بست در جوشکاری - گازهای محافظ- عناصر فلزی و خواصشان در فرآیند جوشکاری و.... (اگه جزوه ها بالای 20صفحه باشه عالیه)[nadanestan]

Ehghma
14th January 2011, 11:18 AM
بله غیر مخرب......[esteghbal]

M.A.A.H.R
15th January 2011, 04:46 PM
ُسلام حال شما خوبه؟این یک جزوه جمع و جور هستش در مورد الکترودها دانلود کن ضمیمه شده در مورد تست های غیرمخرب هم برات اماده کردم خیلی خوبه حتما استفاده کن فردا برات میزارم چیز دیگه ای هم اگه خواستی بگو برات بفرستم

ما رو دعا کن

M.A.A.H.R
15th January 2011, 04:56 PM
سلام اینم از جزوه غیر مخرب

دعا یادت نره

Ehghma
16th January 2011, 11:53 AM
نمیدونم چرا اجرا نمیشه . اگه تو قالب برنامه pdf باشه فکر کنم اجرا بشه......ممنونم . خدا خیرتون بده. و همیشه موفق باشید...[shaad]

Ehghma
16th January 2011, 11:58 AM
سلام . ممنونم . شما خیلی لطف دارید. پیامبر(ص):سلامتی بالاترین نعمت هاست. ان شاالله خداوند به شما و خانوادتان سلامتی بدهد.

M.A.A.H.R
16th January 2011, 08:01 PM
سلام از بابت دعاهات دستت درد نکنه خب بگو کدوم اجرا نشد بگو برات بذارم راستی یک معرفی از خودت بذار بگو دانشگاه کجا میری و ترم چندی و......سعی میکنم بیشتر بیام کافی نت تا بهت اگه تونستم کمک کنم در مورد جوش هرچی خواستی بگو درمورد جیگ و فیکسچر و اینا هم نگران نباش پروژه هاشو دارم فقط سعی کنم اطلاعاتتو تو جوش بالا ببری

Ehghma
17th January 2011, 07:49 AM
سلام. تست غیر مخرب اجرا نشد. من فارغ تحصیل فوق دیپلم صنایع فلزی و ساکن استان مرکزی شهرستان شازند هستم.وبرای کارشناسی هم میخوام شرکت کنم. میخواستم بگم یک مقاله ای هم در مورد الکترود های مورد استفاده در فرآیند GMAW در اختیارمون بزارید. خیلی ممنون..........[golrooz]

M.A.A.H.R
20th January 2011, 03:36 PM
اقا احتمالا مایکروسافتت 2003 هست و گرنه مشکلی ندارند

rezaalizade33
10th April 2011, 01:02 PM
خب مهندس اين حرفايي كه ميزنم بر اساس اطلاعاته خودمه اما بنظرم چون تنشهايي هايي كه ايجاد ميشه در ورق نازك بيشتره و در حاللتي ديگر ميشه اين تصور رو كرد (البته حالت تخصصي(اونم اينه كه گرماي ورودي جوش كه حدود 6000درجه هستش به ورق نازك باعث نواقصي دران ميشود كه خوتون ميدونيد چيه و ميتوان گفت كه وقتي دو پليت نازكو ضخيم بهم جوش ميخورند دماي فروكش قطعات نازك بيشتره پس انبساط و انقباض در ورق نازك بيشتر ميشه و ب اگر اين حالت پيش بيايد احتمال تردي و شكيت در قطعه زياد ميشودبنابراين ميتوان نتيجه گرفت كه اگه دماي ورودي و دماي فروكش رو براساس قطعه نازك اعمال كنيم نتايج بهتري بدست مياريم البته در شرايطي كه مجبور باشيم دما رو بر روي طعه نازك اعمال كنيم بايد قبل از فرايند جوش عمليات پيش گرمايي رو در قطعه ضخيم تر انجام بديم

اميدوارم درسست جواب داده باشم
با عرض سلام می خواستم بگم که دلیل مرجع قرار دادن ورق کوچکتر به دلیل انقباض و انبساط نیست بلکه به خاطره صرفه جوی در وقت و مواد مصرفی جون بیشترین نیروی که به سازه وارد می شه کمتر از نیروی که که به ورق کوچک وارد می شه است و به همین دلیل در استاندارد جدید بعد جوش را بر حسب ضخامت ناز کتر قرار دادن مهندس جوش هستم (رضا)

whosane
12th May 2011, 06:46 AM
سلام دوست عزیز
میتونی مطالبی راجع به smaw, gmaw, saw به اشتراک بزاری؟
محاسن و معایب و علت استفاده و ...
ممنون میشم

M.A.A.H.R
16th May 2011, 05:32 PM
سلام دوست عزیز
میتونی مطالبی راجع به smaw, gmaw, saw به اشتراک بزاری؟
محاسن و معایب و علت استفاده و ...
ممنون میشم

سلام باشه حتما تا جمعه مطلب کامل براتون میذارم

sajad4489
17th May 2011, 07:05 PM
با سلام من در شرکت خط لوله مشغول به کارم اگه میشه یه جزوه در مورد تست های غیرمخرب Pt , Ut ,Mt , Rt بذارین ممنون میشم

M.A.A.H.R
19th May 2011, 09:20 PM
با سلام من در شرکت خط لوله مشغول به کارم اگه میشه یه جزوه در مورد تست های غیرمخرب Pt , Ut ,Mt , Rt بذارین ممنون میشم

سلام به این قسمت بروید
http://njavan.com/forum/showthread.php?t=85147

Ehghma
4th June 2011, 11:48 PM
یک پروژه در مورد یکی از روشهای تولید صنایع فلزی ( نوردکاری- آهنگری- اکستروژن- ریخته گری - متالورژی پودر - خمکاری - ماشینکاری و...) میخاستم ... حدود 30صفحه........ خدا خیرتون بده...................[shaad]

M.A.A.H.R
7th June 2011, 01:38 PM
یک پروژه در مورد یکی از روشهای تولید صنایع فلزی ( نوردکاری- آهنگری- اکستروژن- ریخته گری - متالورژی پودر - خمکاری - ماشینکاری و...) میخاستم ... حدود 30صفحه........ خدا خیرتون بده...................[shaad]

سلام دوست عزیز فکر کنم درس روش های تولید دارید اما باور کنید خیلی ها ازم خواستند اما من هیچ مطلبی در این زمینه ندارم اما به هر حال از بچه ها می پرسم اگر داشتند حتما این کارو می کنم

ناظر
28th July 2011, 06:03 PM
در جوشکاری به روش gmaw با حفاظت گاز co2 برای ایجاد heat input مناسب وبا توجه به اینکه میزان آمپر با wfs کنترل میشود(و میزان آن محدود است) و همچنین cttwd و سرعت جوشکاری نیز بازه محدود دارد ناچار به استفاده از الکترود با قطر مشخص هستیم. به عبارت دیگر با هر الکترود نمیتوان هر ضخامتی از فلز پایه را جوشکاری کرد.یعنی به عنوان مثال در صورتی که جوشی با پروسه مذکور وبا الکترود با ضخامت 1.2 وجوش گوشه با 1 پاس بروی فلز با ضخامت 25 میلیمتر انجام و تست مخرب به عمل آید شکست از دیواره جوش و نه محوری که از ریشه تا وسط رویه جوش فرض شوداتفاق میافتد ،به عبارت دیگر امتزاج لازم بین فلز جوش و پایه اتفاق نمی افتد.( من تجربه این موضوع را ندارم و بصورت تئوری این بحث را متصورم) اولاً با این بحث موافق هستید؟ثانیاً در صورت توافق با الکترود با قطر 1.2 میلیمتر تا چه ضخامتی از فلز را میتوان جوشکاری کرد؟

maede roshanali
28th July 2011, 06:32 PM

تو همين سايت در مورد ريخته گري مطلب هست (قسمت مهندسي مواد- متالورژي صنعتي) ميتونيد يه چيزايي پيدا کنيد

ناظر
31st July 2011, 06:41 PM
این تاپیک همیشه اینقدر خلوته؟
ازتون دعوت میکنم راجع به این موضوع تبادل نظر کنیم .چون حداقل در حرفه من که نظارت بر ساخت سازه های بلند مرتبه هست اغلب سازندگان و شرکت های بازرسی و مشاورین به طرف اخذ pqr از wps ها نمیروند و اغلب آنها رو با چشم پوشی های نادرست بصورت از پیش پذیرفته قلم داد می کنندو از طرفی پروسه gmaw با حفاظت گاز co2 مرسوم و این موضوع میتواند بحرانی باشد.

maede roshanali
31st July 2011, 07:38 PM
این تاپیک همیشه اینقدر خلوته؟
ازتون دعوت میکنم راجع به این موضوع تبادل نظر کنیم .چون حداقل در حرفه من که نظارت بر ساخت سازه های بلند مرتبه هست اغلب سازندگان و شرکت های بازرسی و مشاورین به طرف اخذ pqr از wps ها نمیروند و اغلب آنها رو با چشم پوشی های نادرست بصورت از پیش پذیرفته قلم داد می کنندو از طرفی پروسه gmaw با حفاظت گاز co2 مرسوم و این موضوع میتواند بحرانی باشد.

آخه بيشتر بچه هايي که عضو سايتن دانشجو هستن و سابقه کاري ندارن. بيشترمون فقط تئوري بلديم! اين مشکل فازغ التحصيلاي جامعه علمي ماست! من يه جزوه دارم که انجمن مهندسي جوش نوشته البته اونم بيشتر تئوريه و موضوعي که شما مطرح کردين رو به طور خاص توضيح نداده ولي اگر فکر ميکنين به دردتون ميخوره براتون بذارم

ناظر
1st August 2011, 07:24 PM
آخه بيشتر بچه هايي که عضو سايتن دانشجو هستن و سابقه کاري ندارن. بيشترمون فقط تئوري بلديم! اين مشکل فازغ التحصيلاي جامعه علمي ماست! من يه جزوه دارم که انجمن مهندسي جوش نوشته البته اونم بيشتر تئوريه و موضوعي که شما مطرح کردين رو به طور خاص توضيح نداده ولي اگر فکر ميکنين به دردتون ميخوره براتون بذارم

خوب من هم می خوام میخوام موضوع رو بصورت تئوری بررسی کنیم.جزوه روهم اگه بذارین ممنون میشم.بچه های متالوژ چقدر راجع به پروسه های جوش مطلب میخونن؟

maede roshanali
2nd August 2011, 01:43 AM
خوب من هم می خوام میخوام موضوع رو بصورت تئوری بررسی کنیم.جزوه روهم اگه بذارین ممنون میشم.بچه های متالوژ چقدر راجع به پروسه های جوش مطلب میخونن؟

احتمالا خودتون هم دانشجو بودين و ميدونين وضعيت چطوريه. دانشجو حماعت تا مجبور نشه دنبال مطلب نميره مگه اينکه واقعا علاقه داشته باشه. ما تو کارشناسي مون 3واحد جوش گذرونديم و 1واحد کارگاه که فقط 4جلسه اش مربوط به جوشکاري بود. الانم هر چي از جوش بلدم از همون 4جلسه است!

اين هم جزوه:
http://www.4shared.com/document/ZiRDLV4U/metal_electrode.html

M.A.A.H.R
2nd August 2011, 11:10 PM
سلام خوشحالم که بالاخره یکی پیداشر تا مبحثی رو راه بندازه ببخشید درجواب دوستمون یک سوال دارم که میگ و مگ چه عیبی داره؟از smawخیلی بهتره لطفا دلیل علمیتونو دکر کنید
http://jooshengineer.blogfa.com/

ناظر
3rd August 2011, 08:53 PM
موضوع ابن نیست که این بهتره یا اون.بستگی داره به شرایط کار به عنوان مثال جوشکاری در طبقه بیستم یک سازه فلزی با gmaw یا همون میگ و مگ با توجه به وزش باد و شرایط جوی نه تنها خوب نیست بلکه امکان پذیر نیست.اما بحثی که مطرح کردم فقط محدود به جوشکاری با حفاظت گازی نیست بلکه در مورد الکترود روکش دار هم صدق میکند.موضوع ارتباط و الزام رعایت محدوده قطر الکترود با ضخامت فلز پایه است.برای شروع تصور کنید با الکترودی به قطر 5 میلیمتر بخواهیم بروی ورق با ضخامت 6 میلیمتر جوشکاری کنیم.نتیجه سوختن ورق است.دلیل آن ایجاد heat input بالا در موضع جوشکاری است.عکس این موضوع هم صادق است.یعنی ممکن است با الکترود کم ضخامت امکان ایجادheat input مناسب وجود نداشته باشدد.اما در پروسه gmaw با حفاظت گازیco2 یا (مگ) که بخاطر نرخ رسوب بالا(deposition rate) و ارزان بودن گاز co2که به پروسه رایج در صنعت از جمله سازه های بلند مرتبه فلزی ، تبدیل شده است امکان کنترل آمپر بصورت مستقیم وجود ندارد(مانند SMAW که جوشکار آمپر دلخواه را انتخاب میکند) و باید با سرعت خروجی سیم (WFS) آمپر را افرایش و کاهش داد.(به عنوان یک رابطه تجربی بازاء افزایش 16/1 اینچ ضخامت فلز حداقل باید 100 تا 150 اینج در دقیقه سرعت سیم را افزایش داد.) سرعت تا محدوده ثابت قابل افزایش است. از طرفی برای برقراری قوس پایدار در GMAW بین آمپر و ولتاژ(بر خلاف FCAW)محدوده کمی وجود دارد پس افزایش ولتاژ نیز محدوده مشخص دارد یعنی نمی توان ولتاژ را بیشتر و بیشتر کرد و انتظار قوسی پایدار و مناسب را داشت .تنها دو فاکتور برای افزایش HEAT INPUT میماند.کاهش سرعت جوشکاری و افزایش فاصله نوک الکترود تا حوضچه جوش(CTTWD) که این دو فاکتور نیز محدوده ثابت دارد.یک فاکنور دیگر که باعث افزایش آمپر ودر نتیجه افزایش نرخ انرژی حرارتی لازم برای امتزاج مناسب و کافی فلز جوش و پایه ایجاد میکند قطر الکترود است که بطور مشخص در این پروسه باعث افزایش حرارت مقاومتی (RESISTANCE HEAT) میگردد.(بر خلاف SMAW ،در این پروسه و پروسه زیر پودری و تو پودری تنها حرارت ناشی از قوس باعث ایجاد حوضچه مذاب نمی گردد و فاکتور حرارت مقاومتی نیز دخیل است). یعنی باید قطر الکترود را با ضخامت فلز انتخاب کرد که در صنعت این اتفاق اغلب نمی افتد و با الکترودی که بروی ورق 10 میل جوشکاری میشود ، بروی ورق 40 میل هم جوشکاری میشود(اغلب خرید الکترود در یک قطر پر مصرف و عمده که در بازار وجود دارد ، انجام میشود).بنا به بحث بالا من متصورم که نیمرخ مناسب در قسمت امتزاج در حالت ورق های ضخیم اتفاق نمی افتد و در صورت شکست جوش در آزمایشگاه به جای شکستن از وسط گرده جوش از دیواره ها می شکند و این یعنی جوش غیر قابل قبول. ببخشید که طو لانی شد .از این خلاصه تر نمی تونستم.

ناظر
3rd August 2011, 09:10 PM
در پروژه ای که فعلا مشغول به کار هستم در نیمه کار به نظارت منصوب شدم و چون بیشتر از 60 در صد کار ساخته شده بود امکان مطرح کردن این بحث و زیر سئوال بردن کادر قبلی نظارت و در نتیجه به چالش کشیدن میلیاردها تومان سرمایه وجود نداشت.اما دغدغه آن در ذهن من وجود دارد و هدفم از مطرح کردن آن در این فروم بحث بروی صحت آن یا احیاناً عدم صحت این تئوری است.چون کل مطلب فقط پایه علمی و تئوری دارد و عملاً فرصت تجربه اجرائی و به آزمایشگاه فرستادن نمونه برام ایجاد نشده و خوب باید بپذیریم که سواد جوش جامعه مهندسی ما خیلی خیلی پائینه و این سئوال برای من بی جواب و حتی آزاردهنده شده.اما تقریباً اطمینان دارم که این جوش سالم نیست. لطفاً اظهار نظر کنید.

M.A.A.H.R
4th August 2011, 01:15 AM
در پروژه ای که فعلا مشغول به کار هستم در نیمه کار به نظارت منصوب شدم و چون بیشتر از 60 در صد کار ساخته شده بود امکان مطرح کردن این بحث و زیر سئوال بردن کادر قبلی نظارت و در نتیجه به چالش کشیدن میلیاردها تومان سرمایه وجود نداشت.اما دغدغه آن در ذهن من وجود دارد و هدفم از مطرح کردن آن در این فروم بحث بروی صحت آن یا احیاناً عدم صحت این تئوری است.چون کل مطلب فقط پایه علمی و تئوری دارد و عملاً فرصت تجربه اجرائی و به آزمایشگاه فرستادن نمونه برام ایجاد نشده و خوب باید بپذیریم که سواد جوش جامعه مهندسی ما خیلی خیلی پائینه و این سئوال برای من بی جواب و حتی آزاردهنده شده.اما تقریباً اطمینان دارم که این جوش سالم نیست. لطفاً اظهار نظر کنید.

سلام اقای ناظر عزیز ار صحبت های خوب شما هم ممنونم اما بحث من در این بود درشزایط ایده آل از نظر جوی و دمایی استفاده از میگ و مگ از الکترود دستی بهتر است اما در کل شما توضیح بجا و کاملی دادید اما در مورد پروژتون باید بگم با تمام احترامی که برای رشته معماری قایل هستم اما باید بگم باید برای کشوری مثل ما هزاران بار تاسف خوردکه یکی از مهمترین مسایل ساختمان یعنی جوش رو بدست کسایی می دهند که رشته عمران هستند و بجز اندکی از انها که دارای سواد خوب اند اما اکثر ان ها درجوش فوق العاده کم سوادند و تنها باشناخت چهارتا عیب در مورد کل جوش نطر می دهند بله پروژه شما هم حتما دست ادم بی شناختی از جوش بوده که wps &pqr تهیه نکرده و این جای تامل دارد حالا که سازه پیشرفت کرده و عدم توقف ان امکانپذیر نیست بنطر اینجانب اگر من بجاتون بودم سعی میکردم بصورن رندوم جاهایی که هنور قابل اصلاح هستند را rt میکردم تاشاید کمی سازه اصلاح پیدا کند و بالطبع بقیه اجزا را در صورت امکان pt یا rt در کنار التراسونیک انجام میدادم

ناظر
4th August 2011, 04:19 PM
سلام اقای ناظر عزیز ار صحبت های خوب شما هم ممنونم اما بحث من در این بود درشزایط ایده آل از نظر جوی و دمایی استفاده از میگ و مگ از الکترود دستی بهتر است اما در کل شما توضیح بجا و کاملی دادید اما در مورد پروژتون باید بگم با تمام احترامی که برای رشته معماری قایل هستم اما باید بگم باید برای کشوری مثل ما هزاران بار تاسف خوردکه یکی از مهمترین مسایل ساختمان یعنی جوش رو بدست کسایی می دهند که رشته عمران هستند و بجز اندکی از انها که دارای سواد خوب اند اما اکثر ان ها درجوش فوق العاده کم سوادند و تنها باشناخت چهارتا عیب در مورد کل جوش نطر می دهند بله پروژه شما هم حتما دست ادم بی شناختی از جوش بوده که wps &pqr تهیه نکرده و این جای تامل دارد حالا که سازه پیشرفت کرده و عدم توقف ان امکانپذیر نیست بنطر اینجانب اگر من بجاتون بودم سعی میکردم بصورن رندوم جاهایی که هنور قابل اصلاح هستند را rt میکردم تاشاید کمی سازه اصلاح پیدا کند و بالطبع بقیه اجزا را در صورت امکان pt یا rt در کنار التراسونیک انجام میدادم

سلام دوست من
این پروژ با تناژ سازه ای بالغ بر 12000 تن و ارتفاعی حدود 100 متر دارای تیم نظارتی کاملی از جمله یک شرکت مشاور و بازرسی جوش دارای رتبه بندی است.که مظابق مقررات ملی تست های التراسونیک در تمام جوشهای نفوذی 100% و تست ذرات مغناطیسی و مایعات نافذ مطابق الزام 20 % کل جوشهای گوشه انجام شده و میشه(منظورم اینه که همینظوری بالا نرفته) .wps ها هم بر مبنای دستورالعمل های از پیش مورد قبول در مورد تک تک اتصالات بالغ بر 1000 صفحه مطابقaws d1.1تهیه شده . اما معمولاً در عمل تمام نکات wps یا ارائه نمیشه یا تغییر پیدا میکنه که این باعث میشه که بر مبنای اون استاندارد دیگه از پیش پذیرفته نمیشه محسوب بشه و لارم میشه که با شناخت مناسب و درک مهندسی راجع به بعضی از مواضع حساس pqr تهیه کرد.اما این حساسیت ها دیگه تا این درجه مورد توجه نیست یا سوادش موجود نیست (حتی در بچه های جوش و متالوژ)در ضمن روش رادیوگرافی معمولاً در صنعت ساختمان مورد استفاده نیست و معمولاً در خطوط لوله وغیره مورد استفاده قرار میگیره .

"اما بحثی که در پست های قبل مطرح کردم با روش های غیر مخرب مشخص نمیشه چون مشکل ناپیوستگی مانند ترک و تخلخل و.... نیست . بلکه معتقدم امتزاج لازم بین فلز پایه و جوش انجام نمیشه . (فقط تست مخرب مانند شکست یا آزمایش حک میتونه جوابو مشخص کنه ) اما منظور من بحث در مورد تئوری داستان است. پس توجه شما و دوستان را مجدداً به اصل بحث جلب میکنم.

M.A.A.H.R
4th August 2011, 11:39 PM
سلام اقای ناظر من متوجه منظور سوال شما نشدم الان بحث روچیه خیلی دوست دارم شرگکت کنم اما متوجه نشدم در مورد چیه اگر میشه سوال رو دوباره و لطفا کمبی واضح تر بفرمایید ممنون ار شمال و توجه شما

http://www.jooshengineer.blogfa.com/

ناظر
4th August 2011, 11:51 PM
در جوشکاری به روش gmaw با حفاظت گاز co2 برای ایجاد heat input مناسب وبا توجه به اینکه میزان آمپر با wfs کنترل میشود(و میزان آن محدود است) و همچنین cttwd و سرعت جوشکاری نیز بازه محدود دارد ناچار به استفاده از الکترود با قطر مشخص هستیم. به عبارت دیگر با هر الکترود نمیتوان هر ضخامتی از فلز پایه را جوشکاری کرد.یعنی به عنوان مثال در صورتی که جوشی با پروسه مذکور وبا الکترود با ضخامت 1.2 وجوش گوشه با 1 پاس بروی فلز با ضخامت 25 میلیمتر انجام و تست مخرب به عمل آید شکست از دیواره جوش و نه محوری که از ریشه تا وسط رویه جوش فرض شوداتفاق میافتد ،به عبارت دیگر امتزاج لازم بین فلز جوش و پایه اتفاق نمی افتد.( من تجربه این موضوع را ندارم و بصورت تئوری این بحث را متصورم) اولاً با این بحث موافق هستید؟ثانیاً در صورت توافق با الکترود با قطر 1.2 میلیمتر تا چه ضخامتی از فلز را میتوان جوشکاری کرد؟

سلام ضمن تشکر از توجه شما ،منطورم پست اولم تو این تاپیک هست.همونطور که گفتم من فقط فکر میکنم که به غنوان مثال نمی توان با الکترود با قطر مثلاً 1.2 جوش گوشه ای با یک پاس در یک اتصال t joint بروی ورق با ضخامت 40 میل اجرا کرد.نظرتون را راجع به رد یا توافق با این موضوع ارسال کنید .

M.A.A.H.R
6th August 2011, 01:27 AM
سلام ضمن تشکر از توجه شما ،منطورم پست اولم تو این تاپیک هست.همونطور که گفتم من فقط فکر میکنم که به غنوان مثال نمی توان با الکترود با قطر مثلاً 1.2 جوش گوشه ای با یک پاس در یک اتصال t joint بروی ورق با ضخامت 40 میل اجرا کرد.نظرتون را راجع به رد یا توافق با این موضوع ارسال کنید .

خب این سوال باید بیشتر بحث شه اولب اینو بگید که ایا بر اساس دستور العمل استانداردی کار می کنید یا نه؟ از نطز من جواب رد است چوش با اون قطر الکترود فقط میشه یک جوش rootداد یا یک جوشCJPموقت داد البته این نظر منه اما باید حتما چند پاس دیگز هم بر روی ان زد از اینکه دیر جواب دادم معذرت می خوام

ناظر
6th August 2011, 11:32 PM
خب این سوال باید بیشتر بحث شه اولب اینو بگید که ایا بر اساس دستور العمل استانداردی کار می کنید یا نه؟ از نطز من جواب رد است چوش با اون قطر الکترود فقط میشه یک جوش rootداد یا یک جوشCJPموقت داد البته این نظر منه اما باید حتما چند پاس دیگز هم بر روی ان زد از اینکه دیر جواب دادم معذرت می خوام

cjp که مخفف complate joint penetration یا جوش شیاری با نفوذ کامل هست که مظابق awsd1.1 باید یا با استفاده از پشت یند جوشکاری شود یا یاید back weld اجرا شود.اما منظورتون از cjp موقت و جوش root رو من نفهمیدم . اگه منظورتون از جوش root پاس ریشه در جوش شیاری است که من با نظرتون مخالفم چون بنا به ظبیعت gmaw ، عیوب lof و lop از معایب رایج است که بسیار اتفاق می افتد . پس تا مجبور نباشم دستور اجرای پاس ریشه با جوش co2 را نخواهم داد. اما جوش cjp موقت رو لطفاً بگید که چیه؟
اما جواب سئوالم رو پیدا کردم تو پست بعدی جواب رو خواهم داد. متشکرم

M.A.A.H.R
7th August 2011, 12:27 AM
منظور از موقت اینه که برای مدت محدودی این جوش بماند و بعد روی ان چند پاس جحوش دیگر بدهیم راستی منتظر جوابتون هسنم

M.A.A.H.R
7th August 2011, 12:38 AM
راستی اقای ناظز شما فرمودید الکترود با قطر1.2 یعنی استفاده از فزایند smaw به این دلیل بود که گفتم ریشه رو با این الکترود چنانچه چارهای نبود انجام دهید اما حال این سوال من است چرا این الکترود انتخاب شود؟ایا جز هزینه بیشتر و صرف زمان بیشتر چیر دیگری دراد؟الکترودهای پودر اهن دار مخصوص پر کردن جوش درهمین مواقع اند چون 40میلیمتد ضخامته معقولانه میرسه از این الکترود استفاده کنیم حداقل برای hot pass

ناظر
7th August 2011, 09:21 PM
منظور از موقت اینه که برای مدت محدودی این جوش بماند و بعد روی ان چند پاس جحوش دیگر بدهیم راستی منتظر جوابتون هسنم
چرا باید همچین کاری کرد ؟ مثلاً کجا این جوش مورد استفاده داره؟
دوست من جوشهای شیاری یا cjp هستن که همونظور که قبلاً گفتم جوش شیاری است که که در اتصالی با لبه سازی که کل ضخامت فلز پایه را شامل میشود (یا دارای مقداری پیشانی ریشهroot face است)از ریشه تا گرده لایه به لایه با پاس ریشه و پاسهای پرکننده اجرا میشودو سپس در صورتی که از پشت بند backing استفاده نشده باشد باید بعد از سنگ زدن پاس ریشه از پشت به صورت back weldجوشکاری شود اونوقت یه جوش cjp داریم.نوع دیگری از جوشهای شیاری pjp است که مخفف partial joint peneteration یا جوش با نفوذ ناقص است که لبه سازی در بخشی از ضخامت فلز پایه انجام میشود.استاندارد aws d1.1 جوشی را که با لبه سازی در کل ضخامت فلز پایه انجام شده باشد و از backing یا back weld استفاده نشده باشد pjp محسوب میکند.

ناظر
7th August 2011, 09:38 PM
راستی اقای ناظز شما فرمودید الکترود با قطر1.2 یعنی استفاده از فزایند smaw به این دلیل بود که گفتم ریشه رو با این الکترود چنانچه چارهای نبود انجام دهید اما حال این سوال من است چرا این الکترود انتخاب شود؟ایا جز هزینه بیشتر و صرف زمان بیشتر چیر دیگری دراد؟الکترودهای پودر اهن دار مخصوص پر کردن جوش درهمین مواقع اند چون 40میلیمتد ضخامته معقولانه میرسه از این الکترود استفاده کنیم حداقل برای hot pass

چرا قظر 1.2 میلیمتر لزوماً یعنی استفاده از فرایند smaw ؟hot pass یعنی چی؟
فرایند ما همونظور که چند بار تکرار شد جوش گوشه با یک پاس تحت فرایندgmaw با حفاظت گاز co2 است و الکترود با قطر 1.2.

اما جواب رو م تو جداول d1.1 پیدا کردم.محدودیت در ضخامت فلز پایه نیست.مهم ساق جوش گوشه است که خوب زیادم بی ربط به ضخامت فلز پایه نیست . محدودیت استاندارد برای این قطر الکترود برای این فرایند(مستقل از نوع گاز محافظ-هرچی میخواد باشه) و اجرای جوش گوشه با یک پاس 12 میلیمتر است تا دستورالعمل یا wps از پیش پدیرفته یا pre qualified تلقی بشه .در غیر این صورت باید pqr تهیه بشه.
منتظر جواب سئوالام هستم
ممنون

M.A.A.H.R
8th August 2011, 12:38 AM
چرا قظر 1.2 میلیمتر لزوماً یعنی استفاده از فرایند smaw ؟hot pass یعنی چی؟
فرایند ما همونظور که چند بار تکرار شد جوش گوشه با یک پاس تحت فرایندgmaw با حفاظت گاز co2 است و الکترود با قطر 1.2.

اما جواب رو م تو جداول d1.1 پیدا کردم.محدودیت در ضخامت فلز پایه نیست.مهم ساق جوش گوشه است که خوب زیادم بی ربط به ضخامت فلز پایه نیست . محدودیت استاندارد برای این قطر الکترود برای این فرایند(مستقل از نوع گاز محافظ-هرچی میخواد باشه) و اجرای جوش گوشه با یک پاس 12 میلیمتر است تا دستورالعمل یا wps از پیش پدیرفته یا pre qualified تلقی بشه .در غیر این صورت باید pqr تهیه بشه.
منتظر جواب سئوالام هستم
ممنون

اگر دقت کرده باشید در پست اول گفتم از کد.م استاندارد استفاده میکنید؟بعد نظر شخصیمو گفتم زاستی اقای ناظر عزیز فرایند میگ و مگ از سیم جوش استفاده می شود در حالیکه شما در پست ابتدایی از نامن الکترود استفاده فرموده بودید

ناظر
8th August 2011, 10:08 PM
اشتباه نکردم دوست من .الکترودهای در فرایند های جوشکاری با قوس الکتریکی یا مصرفی هستند مانند پروسه های smaw، gmaw ، fcaw، saw که در آنها سیم جوش( filler metal) با عث برقراری قوس میشود یا مصرف نشدنی است مثل gtaw یا همون tig یا جوش تنگستن که برقراری قوس توسط یک الکترود از جنس تنگستن که نقطه ذوبی بالاتر از سیم جوش دارد برقرار میشود پس در جوشکاری با فرایند تیگ الکترود تنگستنی که فقط قوس الکتریکی را برقرار می کند با یک دست و سیم جوش با دست دیگر گرفته میشود. در gmaw یا mig و mag سیم جوش ، الکترود هم است. ضمناً به خاطر شرایط آموزشی و نجربی که در مورد جوش داشته ام بحث های قبل و بعد من با استاندارد aws است .منتظر جواب سئوالم در مورد hot pass هستم.

M.A.A.H.R
8th August 2011, 11:51 PM
به پاسی از جوش که بعد از rootزده می شود به اصطلاح در چمد کتاب نام hot passنامبرده شده است در ضمن اقای ناظر عزیز طریف الکارود و سیم جوش به اینگونه است که چنانچه هر سیم و فلزی در مدار الکتریکی قرار بگیرند بنام الکترود و در مدار قرار نگیرد سیم جوش نامیده می شود پس استفاده از نام الکترود برای سیمی که در مدار قرار نمی گیرد مانن میگ ومگ اشتباه است اقای ناظر من قصد ایراد گرفتن تحت هیچ شرایطی ندارم اما احساس می کنم همین جاها باید چیزایی یاد بگیرم مثل من که از شما چیزای زیادی اموختم راستی به سایت منم سر بزنید شایر کمکتوتن کنه راستی منتظر جواب و به نتیجه رسیدن موضوع ستم
http://www.jooshengineer.blogfa.com/

ناظر
9th August 2011, 07:04 PM
با تعریفتون در باره الکترود و سیم جوش موافقم ولی به نظر شما در میگ مگ قوس چه جوری برقرار میشه؟مدار در این پروسه بین فلز پایه و چی هست .قبل از اینکه پاسخ بدید یه سرچ تو گوگل راجع به gmaw electrode wire بزنین یا یه سر به این لینک بزنین
http://www.weldguru.com/images/fig10-44.gif (http://www.njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.weldguru.com%2 Fimages%2Ffig10-44.gif)

در این عکس قابل مشاهده است که سیم جوش یا wire رو به نام consumable electrode نشون داده یعنی الکترود مصرفی که در پست قبل گفتم.امیدوارم که نگین میگ مگ با gas metal arc welding فرق داره.میگ مگ یا mig & mag اصطلاح استانداردهای اروپائی و gmaw اصطلاح آمریکائی پروسه مورد بحث است .mig مخفف metal inert gas است که حفاظت گازی با یک گاز خنثی مثل آرگون یا هلیوم انجام میشه اما mag مخفف metal active gas است که در اون حفاظت گازی توسط گاز فعال مثل co2 انجام میشه. به عکس سمت چپ اینجا هم یه نگاه بندازین:

http://www.plasma-laser.com/new/pictures/Welding%20Method(1).JPG (http://www.njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.plasma-laser.com%2Fnew%2Fpictures%2FWelding%2520Method%28 1%29.JPG)
در gmaw یا mig یا mag قسمتی از تورچ یا نازل به نام contact tubeیا contact tip و فلز پایه به منبع تغذیه وصل شده وسیم جوش که در تماس مستقیم با contact tube است باعث برفراری مدار و تشکیل قوس با فلز پایه میشود .
برای اطلاعات بیشتر:
http://en.wikipedia.org/wiki/MIG_welding

M.A.A.H.R
9th August 2011, 10:36 PM
با تعریفتون در باره الکترود و سیم جوش موافقم ولی به نظر شما در میگ مگ قوس چه جوری برقرار میشه؟مدار در این پروسه بین فلز پایه و چی هست .قبل از اینکه پاسخ بدید یه سرچ تو گوگل راجع به gmaw electrode wire بزنین یا یه سر به این لینک بزنین
http://www.weldguru.com/images/fig10-44.gif (http://www.njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.weldguru.com%2 Fimages%2Ffig10-44.gif)

در این عکس قابل مشاهده است که سیم جوش یا wire رو به نام consumable electrode نشون داده یعنی الکترود مصرفی که در پست قبل گفتم.امیدوارم که نگین میگ مگ با gas metal arc weldingفرق داره.میگ مگ یا mig & mag اصطلاح استانداردهای اروپائی و gmaw اصطلاح آمریکائی پروسه مورد بحث است .mig مخفف metal inert gas است که حفاظت گازی با یک گاز خنثی مثل آرگون یا هلیوم انجام میشه اما mag مخفف metal active gas است که در اون حفاظت گازی توسط گاز فعال مثل co2 انجام میشه. به عکس سمت چپ اینجا هم یه نگاه بندازین:

http://www.plasma-laser.com/new/pictures/Welding%20Method(1).JPG (http://www.njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.plasma-laser.com%2Fnew%2Fpictures%2FWelding%2520Method%28 1%29.JPG)
در gmaw یا mig یا mag قسمتی از تورچ یا نازل به نام contact tubeیا contact tip و فلز پایه به منبع تغذیه وصل شده وسیم جوش که در تماس مستقیم با contact tube است باعث برفراری مدار و تشکیل قوس با فلز پایه میشود .
برای اطلاعات بیشتر:
http://en.wikipedia.org/wiki/MIG_welding

اقای ناظر عزیز هرگز تو این 6سالی که تو این رشته ام اسمی از الکترود در مورد سیم میگ و مگ نشنیدم در استاندارد هم نگاه کنید بنام WIREیاد شده است نه ELECTRODE در ضمنgas metal arc welding چند فرایند
ازجمله تیگ و FCAW و چند نوع دیگر هم شامل می شود امید.وارم بحث به مطالب مهمتری بکشد

ناظر
10th August 2011, 09:13 PM
اقای ناظر عزیز هرگز تو این 6سالی که تو این رشته ام اسمی از الکترود در مورد سیم میگ و مگ نشنیدم در استاندارد هم نگاه کنید بنام WIREیاد شده است نه ELECTRODE در ضمنgas metal arc welding چند فرایند
ازجمله تیگ و FCAW و چند نوع دیگر هم شامل می شود امید.وارم بحث به مطالب مهمتری بکشد
دوست من بذاز اول تو مفاهیم اولیه به اشتراک برسیم.

اگه ادامه این بحث براتون جالبه اجازه بدین به صورت علمی بحث کنیم.یعنی با دلیل و مدرک صحبت کنیم. من برای شما لینک گداشتم و تا حدی که بضاعتم هر چند اندک اجازه داد توضیح دادم.شما میگی تو این 6 سالی که تو این رشته بودم نشنیدم!

شما میگی اگه تو استاندارد نگاه کنیم.کدوم استاندارد ؟چه صفحه ای؟ممکنه بنا به موضوع کلمات
FILER METAL,WELDING WIRE ,ELECTROD یا WIREرو توی کتب مختلف ببینیم.اما تنها پروسه ای که بصورت برقراری قوس الکتریکی جوشکاری انجام میشه ودر اون سیم جوش باعث تشکیل مدار الکتریکی برای برقراری قوس نمیشه تیگ یا GTAW است.
اولاً در پاسخ قید بفرمائید که با این موضوع موافق هستین یا نه؟لظفاً حتماً جواب بدین
ثانیاً من پرسیدم در gmaw قوس بین فلز پایه و کدوم قسمت از تجهیزات این پروسه برقرار میشه؟ لظفاً حتماً جواب بدین.

ثالثاً یک منبع یا یک لینک اینجا بدارین که gas metal arc welding شامل چند پروسه tig و fcaw و چند پروسه دیگر میشود.لظفاً حتماً جواب بدین
اگه ممکنه صرفاً جهت معرفی و آشنائی بیشتربه تجارب و آموزش هاتون و 6 سال فعالیتتون در رشته جوش اشاره کنید.

M.A.A.H.R
11th August 2011, 12:00 AM
دوست من بذاز اول تو مفاهیم اولیه به اشتراک برسیم.

اگه ادامه این بحث براتون جالبه اجازه بدین به صورت علمی بحث کنیم.یعنی با دلیل و مدرک صحبت کنیم. من برای شما لینک گداشتم و تا حدی که بضاعتم هر چند اندک اجازه داد توضیح دادم.شما میگی تو این 6 سالی که تو این رشته بودم نشنیدم!

شما میگی اگه تو استاندارد نگاه کنیم.کدوم استاندارد ؟چه صفحه ای؟ممکنه بنا به موضوع کلمات
filer metal,welding wire ,electrod یا wireرو توی کتب مختلف ببینیم.اما تنها پروسه ای که بصورت برقراری قوس الکتریکی جوشکاری انجام میشه ودر اون سیم جوش باعث تشکیل مدار الکتریکی برای برقراری قوس نمیشه تیگ یا gtaw است.
اولاً در پاسخ قید بفرمائید که با این موضوع موافق هستین یا نه؟لظفاً حتماً جواب بدین
ثانیاً من پرسیدم در gmaw قوس بین فلز پایه و کدوم قسمت از تجهیزات این پروسه برقرار میشه؟ لظفاً حتماً جواب بدین.

ثالثاً یک منبع یا یک لینک اینجا بدارین که gas metal arc welding شامل چند پروسه tig و fcaw و چند پروسه دیگر میشود.لظفاً حتماً جواب بدین
اگه ممکنه صرفاً جهت معرفی و آشنائی بیشتربه تجارب و آموزش هاتون و 6 سال فعالیتتون در رشته جوش اشاره کنید.

با سلام
اقای ناظر عزیز منظورم از اینکه 6 سال تو این رشته ام و حرفی از الکترود در میگ و مگ نشنیدم این نیست که من میدونم یا چون 6سال توئ این رشته بودم....خیر اصلا این منظور رو ندارم منظورم این بود که جالبه چرا نشنیدم امروز کمی فکر کردم دیدم هرچی که بتوان از ان الکترون عبور داد میتواند نام الکترود به خودش بگیره یعنی کاملا حرف شما صحیح طی تماسی که با مدیر گروه دانشگام داشتم ایشان فرمودند که در بعضی منابع بنام سیم جوش و در اکثر منابع الکترود ذکر شده و گفت در بیشتر دانشگاهه سیم جوش می گویند چون بیشتر شبیه فیلر متال هستش باور کنید در دوران کاردانی تا جایی که یادمه می گفتند سیم جوش به قطر... حالا در اخر مدیر گزوه گفت هر دو لفظ درسته اما یک دلیل دیگه مه میشه بهش اشاره کرد اینه که یکی از وظایف الکترود برقراری قوس هستش که در میگ و مگ سیم جوش این کارو میکند در نتیجه من با عقیده شما موافقم و از اینکه منو از اشتباه به جلو رفتن باز داشتید ممنونم اما اقای ناظر منظور شما رو در این مورد نفهمیدم اگه ممکنه صرفاً جهت معرفی و آشنائی بیشتربه تجارب و آموزش هاتون و 6 سال فعالیتتون در رشته جوش اشاره کنید اگر منظور اینه که چطور تو این 6سال این نکته ابتدایی رو نمیدونستم باید بگم اقای ناظر عزیز من هرگز هیچ ادعایی ندارم چون سوادشو ندارم و تو این 6سال چیزایی که بلد بودمو سعی کردم بگم دلیل اینکه این انجمنو تشکیل دادم این بود که افرادی مثل شما من را که بی سوادترم کمک کنند راستی من اشتباه خونده بودم فکر کرده بودم که گفتیدshilded gas arc welding اما gas metal arc welding(gmaw)کاملا درسته

ناظر
11th August 2011, 02:07 PM
با سلام
اقای ناظر عزیز منظورم از اینکه 6 سال تو این رشته ام و حرفی از الکترود در میگ و مگ نشنیدم این نیست که من میدونم یا چون 6سال توئ این رشته بودم....خیر اصلا این منظور رو ندارم منظورم این بود که جالبه چرا نشنیدم امروز کمی فکر کردم دیدم هرچی که بتوان از ان الکترون عبور داد میتواند نام الکترود به خودش بگیره یعنی کاملا حرف شما صحیح طی تماسی که با مدیر گروه دانشگام داشتم ایشان فرمودند که در بعضی منابع بنام سیم جوش و در اکثر منابع الکترود ذکر شده و گفت در بیشتر دانشگاهه سیم جوش می گویند چون بیشتر شبیه فیلر متال هستش باور کنید در دوران کاردانی تا جایی که یادمه می گفتند سیم جوش به قطر... حالا در اخر مدیر گزوه گفت هر دو لفظ درسته اما یک دلیل دیگه مه میشه بهش اشاره کرد اینه که یکی از وظایف الکترود برقراری قوس هستش که در میگ و مگ سیم جوش این کارو میکند در نتیجه من با عقیده شما موافقم و از اینکه منو از اشتباه به جلو رفتن باز داشتید ممنونم اما اقای ناظر منظور شما رو در این مورد نفهمیدم اگه ممکنه صرفاً جهت معرفی و آشنائی بیشتربه تجارب و آموزش هاتون و 6 سال فعالیتتون در رشته جوش اشاره کنید اگر منظور اینه که چطور تو این 6سال این نکته ابتدایی رو نمیدونستم باید بگم اقای ناظر عزیز من هرگز هیچ ادعایی ندارم چون سوادشو ندارم و تو این 6سال چیزایی که بلد بودمو سعی کردم بگم دلیل اینکه این انجمنو تشکیل دادم این بود که افرادی مثل شما من را که بی سوادترم کمک کنند راستی من اشتباه خونده بودم فکر کرده بودم که گفتیدshilded gas arc welding اما gas metal arc welding(gmaw)کاملا درسته
دوست عزیز
واسه این گفتم صرفاً جهت معرفی و آشنائی که خدای نکرده برداشت دیگه ای نکنید .اصلاً منظور من این مسائلی که فرمودین نبود.من فقط می خواستم بیشتر آشنا بشیم.خوب واسه این که سوء تفاهم برطرف بشه من از خودم شروع می کنم.
من وحیدرضا ساعی نسب ، فارغ التحصیل 79 عمران هستم و از 86 بطور خاص روی بحث جوش و سازه فلزی کار میکنم. آموزش جوش رو طی دوره aws qc13 یا
certified welding supervisor(aws-cws گذروندم و مدرکم رو از انجمن جوش آمریکا در خارج از کشور در سال 2009 گرفتم و از همون سال عضو انجمن جوش آمریکا هستم. بازرسی به روشهای غیر مخرب رو هم در سطح 2 دارم. و باور کن اصلاً مدعی سواد نیستم و اگه اینجا عضو شدم فقط برای یاد گرفتن بوده. بخاطر همین اولین پستم سئوال بود نه ارائه مطلب.
فعالیت شما تو این انجمن تشویقم کرد که اینجا عضو بشم.
امیدوارم که این انجمن عضو های بیشتری برای تبادل نظر گروهی پیدا کنه.

M.A.A.H.R
12th August 2011, 10:39 PM
باسلام به شما
اقای ناظر عزیز اینجانب امیرحسین رحمانپور 21 ساله از شهسوار دارای مدرک کارشناسی جوش البته ترم 3 دارای مدارک qc1,2 وd11 و wps pqr ومدرک بازرسی فنی هستم و درخدمت شما اقای ناظر اگر موافقید یک بحث جدی و جدیدی شروع کنیم امیدوارم همش شراکتمون ادامه داشته باشه اقای ناظر عزیز اگر موافقید درباره چگالی منبع توان حرارتی منبع صحبت کنیم موافقید؟
سوال اولم اینه که بالاترینو چگالی منبع حرارتی مربوط به کدام فرایند است

maede roshanali
13th August 2011, 03:32 AM
باسلام به شما
سوال اولم اینه که بالاترینو چگالی منبع حرارتی مربوط به کدام فرایند است

به نظرم تو جوشکاري مقاومتي، به خاطر توان 2 جريان

maede roshanali
13th August 2011, 02:33 PM
ميخواستم نظرمو عوض کنم... وقتي سرچ کردم ديدم اشتباه فکر ميکنم
جوشکاري اشعه ليزري و اشعه الکتروني با شدت متوسط 10^10 تا 12^10 وات بر متر مربع بيشترين شدت دارند. اما تو جوشکاري مقاومتي اين رنج 6^10 تا 8^10 وات بر متر مربعه. تو تقسيم بندي منابع جوشکاري، جوشکاري مقاومتي جزء منابع الکتريکي به حساب مياد اما جوشکاري ليزري جزء منابع با انرژي بالاست. تو اين دسته بندي جوشکاري اصطکاکي که جزء منابع مکانيکي به حساب مياد با 4^10 تا 6^10 وات بر مترمربع کمترين شدت حرارتي داره.

M.A.A.H.R
13th August 2011, 09:56 PM
ميخواستم نظرمو عوض کنم... وقتي سرچ کردم ديدم اشتباه فکر ميکنم
جوشکاري اشعه ليزري و اشعه الکتروني با شدت متوسط 10^10 تا 12^10 وات بر متر مربع بيشترين شدت دارند. اما تو جوشکاري مقاومتي اين رنج 6^10 تا 8^10 وات بر متر مربعه. تو تقسيم بندي منابع جوشکاري، جوشکاري مقاومتي جزء منابع الکتريکي به حساب مياد اما جوشکاري ليزري جزء منابع با انرژي بالاست. تو اين دسته بندي جوشکاري اصطکاکي که جزء منابع مکانيکي به حساب مياد با 4^10 تا 6^10 وات بر مترمربع کمترين شدت حرارتي داره.

سلام
با حرف شما موافقم من خودم شکم روی اشعه ی الکترونی و اشعه لیزری بوده یعنی اشعه الکترونی بیشترین تمرکز حرارتی رو داره توی جوشایی که با قوس الکتریکی سروکار دارن بیشترین تمرکز مربوط به پلاسما هستش اما در کلو شک دارم که شما میگی اشعه الکترونی درسته؟نظر دیگران رو هم بدونیم بد نیست

ناظر
13th August 2011, 10:10 PM
راستش من خیلی وقته که سرم تو جوش تا کتابای جوشکاری . تو پروسه های عمومی که باهاش سرو کار دارم saw . راجع به rw و lbw وebw اطلاعاتم در حد کلیات است.و اما قاعدتاًً نرخ بالاتری نسبت به فرایندهای قوس الکتریکی فلزیarc metal دارند.
مطلب زیر که خیلی بی ربط نیست رو از منبع قبد شده نقل میکنم
http://www.njn6261.blogfa.com/post-9.aspx
از نظر جوشکاري در نوع قوس الکتريکي بر حسب ذوب الکترود و يا عدم ذوب آن وجود دارد . گر الکترود از جنس کربن يا تنگستن باشد هنگام ايجاد قوس الکتريکي الکترود ذوب نشده و قوس يا الکترود را غير مصرفي Non consumable مي نامند . اما اگر الکترود از جنس فلز با نقطه ذوب پائين تر باشد همزمان با ايجاد قوس الکتريکي انتهاي الکترود ذوب شده و قطرات فلز مذاب مي تواند از الکترود جدا شده و در فاصله قوس الکتريکي به طرف حوضچه جوش با سرعت زياد پلاسماجت منتقل شود در اين حالت آنرا مصرفي consumable يا قوس الکتريکي فلزي Metal – arc مي نامند . چون در روش قوس يا الکترود مصرفي قسمتي از جوش نتيجه ذوب الکترود است . معمولا ترکيب شيميايي الکترود بايد شبيه فلز مورد جوش باشد . در الکترود مصرفي مقداري حرارت مقاومتي در اثر عبور جريان برق در الکترود توليد مي شود که در اين حرارت باعث بالا رفتن نرخ ذوب الکترود شده و به حوضچه جوش بر مي گردد . به همين دليل مقدار بيشتري از حرارت توليد شده در قوس يا الکترود مصرفي به حوضچه جوش منتقل مي شود و راندمان حرارتي در الکترود هاي غير مصرفي (60-50 در صد ) کمتر از الکترود هاي مصرفي (90-75 در صد) است . بالال بودن راندمان حرارتي موجب باريک تر شدن منطقه متاثر از جوش شده واز نظر سرعت جوشکاري و اقتصادي نيز مقرون به صرفه مي باشد.

M.A.A.H.R
14th August 2011, 12:42 AM
راستش من خیلی وقته که سرم تو جوش تا کتابای جوشکاری . تو پروسه های عمومی که باهاش سرو کار دارم saw . راجع به rw و lbw وebw اطلاعاتم در حد کلیات است.و اما قاعدتاًً نرخ بالاتری نسبت به فرایندهای قوس الکتریکی فلزیarc metal دارند.
مطلب زیر که خیلی بی ربط نیست رو از منبع قبد شده نقل میکنم
http://www.njn6261.blogfa.com/post-9.aspx
از نظر جوشکاري در نوع قوس الکتريکي بر حسب ذوب الکترود و يا عدم ذوب آن وجود دارد . گر الکترود از جنس کربن يا تنگستن باشد هنگام ايجاد قوس الکتريکي الکترود ذوب نشده و قوس يا الکترود را غير مصرفي non consumable مي نامند . اما اگر الکترود از جنس فلز با نقطه ذوب پائين تر باشد همزمان با ايجاد قوس الکتريکي انتهاي الکترود ذوب شده و قطرات فلز مذاب مي تواند از الکترود جدا شده و در فاصله قوس الکتريکي به طرف حوضچه جوش با سرعت زياد پلاسماجت منتقل شود در اين حالت آنرا مصرفي consumable يا قوس الکتريکي فلزي metal – arc مي نامند . چون در روش قوس يا الکترود مصرفي قسمتي از جوش نتيجه ذوب الکترود است . معمولا ترکيب شيميايي الکترود بايد شبيه فلز مورد جوش باشد . در الکترود مصرفي مقداري حرارت مقاومتي در اثر عبور جريان برق در الکترود توليد مي شود که در اين حرارت باعث بالا رفتن نرخ ذوب الکترود شده و به حوضچه جوش بر مي گردد . به همين دليل مقدار بيشتري از حرارت توليد شده در قوس يا الکترود مصرفي به حوضچه جوش منتقل مي شود و راندمان حرارتي در الکترود هاي غير مصرفي (60-50 در صد ) کمتر از الکترود هاي مصرفي (90-75 در صد) است . بالال بودن راندمان حرارتي موجب باريک تر شدن منطقه متاثر از جوش شده واز نظر سرعت جوشکاري و اقتصادي نيز مقرون به صرفه مي باشد.

خب دوستان جوابهای خوبی بود و امیدوارم همه نتیجه خوبی گرفته باشیم حالا نفر بعدی سوال جدید و کاربردی تری رو مزرح کنه خیلی خوب میشه

ناظر
14th August 2011, 08:41 PM
با اجازه دوستان من میخوام بحث ترک سرد رو مطرح کنم.این بحث بسیار حساس وگسترده و اغلب مورد کم توجهی است . خواهش میکنم در ادامه اطلاعاتمون رو به اشتراک بذاریم
ترک سرد یا هیدروژنی می تواند از مشکلات اصلی در جوشکاری فولاد باشد.بصورت معمول از24 ساعت بعد از جوشکاری میتوان به وجود آن پی برد.ترک سرد در یک جوش گوشه بصورت ترک ریشه root crack و ترک عرضیtransverse crackدر فلز جوش و ترک پنجه toe crack و ترک زیر سطحی under bead crack در ناحیه تحت تاثیر حرارت HAZ در فلز پایه اتفاق بیافتد.دلائل بروز آن شامل:
1- حضور هیدروژن در منطقه جوش
2-تنش و کرنشی که در جوش به وقوع خواهد پیوست.
3-ساختار دانه بندی سختSUSCEPTIBLE(HARD) MICROSTRUCTURE
4-دما( معمولاً ترک هیدروژنی در دمای بالای 392 درجه سانتیگراد اتفاق می افتد)

برای کنترل ترک هیدروژنی دو راه وجود دارد:
1- کنترل نرخ حضور هیدروژن
2-کنترل سختی ناحیهHAZ

ادامه دارد....

maede roshanali
15th August 2011, 02:19 AM
[QUOTE=ناظر;264241]با اجازه دوستان من میخوام بحث ترک سرد رو مطرح کنم.این بحث بسیار حساس وگسترده و اغلب مورد کم توجهی است . خواهش میکنم در ادامه اطلاعاتمون رو به اشتراک بذاریم
...

اين جزوه مال انجمن مهندسي جوش ايرانه. درباره ترک در جوشکاري هم ترک گرم و هم ترک سرد رو بحث کرده. فکر کنم جالب باشه و به دردتون بخوره.
http://www.4shared.com/document/XYJ4bvUf/crack_in_welding.html

ناظر
15th August 2011, 10:02 PM
برای کنترل ترک هیدروژنی دو راه وجود دارد:
1- کنترل نرخ حضور هیدروژن
2-کنترل سختی ناحیهHAZ

کنترل نرخ حضور هیدروژن:
برای کنترل نرخ هبدروژن در حوضچه جوش علاوه بر فاکتورهای نوع پروسه(gmaw کمترین ریسک برای ترک هیدروژنی را دارد)،نوع الکترود،تمیزی الکترود و فلز پایه عوامل مهمی که در ساختار متالوژی فلز جوش و فلز پایه موثر است پیش گرمایش،تاخیر در اجرای بین لایه های جوش و پس گرمایش میباشد
پیش گرمایش:
نرخ خروج هیدروژن در جوش به درجه حرارت وابسته است.در صورتی که جوش در زمان بیشتری در دمای بالاتری بماند باعث کمک به خروج بهتر هیدروژن میشود.افزایش دمای فلز برای جوشکاری از 20 درجه سانتیگراد(دمای فضای بسته) به 150 درجه سانتیگراد باعث خروج هیدروژن با ضریب 10000 برابر میشود.علاوه بر این برای انواع خاصی از فولادها پیش گرمایش با درجه بالا باعث نرخ سرد شدن آهسته و در نتیجه کاهش سختی HAZ میشود.در فاز austenite حذف هیدروژن بسیارآهسته تر از فاز ferrite میباشد.این بسیار مهم است زیرا اگر درجه حرارت پیش گرمایش یا گرمای بین پاسی بحدی بالا باشد که
جوش در فاز austenite حفظ شود ،پیش گرمایش بی اثر خواهد بود.این موضوع زمانی اتفاق میافتد که پیش گرمایش در دمائی بالای شروع martensite باشد.دمای MsوMf برای ASTM A516 به ترتیب 412 و293 درجه سانتیگراد است.بنابراین باید از رسیدن به دمای Ms در اجرای پیش گرمایش اجتناب شود.
در quenched steels و tempered steels مانند ( A514) پیش گرمایش به تنهائی موثر نیست.تاخیر در اجرای لایه ها به میزان 10 تا 30 دقیقه و حفظ دمای پیش گرمایش در این مدت برای طول های کوتاه جوش و فلز های پایه ضخیم باعث کنترل وقوع ترک هیدروژنی میشود.

پس گرمایش:
پس گرمایش از دیگر تکنیکهای خروج هیدروژن است.دراین تکنیک برای یک دوره زمانی مشخص (پس از جوشکاری) ناحیه جوش تا دمای مشخصی حرارت داده میشود. در High alloy materials قبل از پس گرمایش باید جوش تا زیر حرارت پایانی مارتنزیت سرد شود.

دوستان من این مظالب رو از یک منبع خارجی ترجمه میکنم.در صورتیکه نیاز به اصلاح داره حتماً مطلعم کنید
ادامه دارد...

ناظر
16th August 2011, 09:42 PM
کنترل سختی ناحیه HAZ:
برای کنترل سختی ناحیه تحت تاثیر حرارت جوش دو فاکتور موثر است.
1-سختی پذیری فلز پایه
2-کنترل نرخ سرد شدن جوش
میزان سختی پذیری فلز پایه با فرمول کربن معادل محاسیه میشود.
ce=c+(Mn+Si)/6+(Cr+Mo+V)5+(Ni+Cu)/15
در صورتیکه عدد محاسباتی بالاتر از 0.5 باشد جوش پذیری مشکل و در صورتیکه زیر 0.42 باشد خطر ترک هیدروژنی بسیار کم خواهد بود.
میزان کربن موجود ، عامل اصلی سختی مارتنزیت در ساختار متالوژی فولاد است.در صورتیکه فلز جوش دربازه زمانی کوتاهی سرد شودباعث ایجاد فرم مارتنزیت سخت خواهد شد(به هیچ وجه نباید پس از جوشکاری ، جوش به وسیله آب سرد شود)
هرچه نرخ سردشدن آهسته تر باشد ناحیه HAZ به لحاظ ساختار کمتر سخت خواهد شد.
در صورتی که در یک جوش سازه ای ضخامت فلز بیشتر از 20 میلیمتر باشد،حداقل سایز جوش گوشه برای کنترل نرخ سرد شدن حرارت جوش (در تباذل حرارتی با دمای هوا) و اجتناب از خطر ایجاد ترک سرد در ناحیه تحت تاثیر حرارت جوش ، 8 میلیمتر است.در صورتیکه سختی ناحیه HAZ کمتر ازHV 350 باشد حساسیت برای ترک هیدروژنی وجود ندارد.
منبع:Certified welding supervisor Manual from American welding society

M.A.A.H.R
17th August 2011, 01:03 AM
دست شما درد نکنه اقا ناظر لطفا متن اگلیسیشو هم بزارید

ناظر
17th August 2011, 08:31 PM
دست شما درد نکنه اقا ناظر لطفا متن اگلیسیشو هم بزارید
فایلشو که ندارم. از روی کتاب این کارو کردم همه مطلب رو هم از کتاب نیاوردم و یه جورائی خلاصه و چکیده متن اصلی بود باضافه اطلاعات این ور و انور خودم .متن اصلی طولانی هست و مصور و با جداول مختلف.سعی کردم از جداول و برداشتم از عکسها رو هم به متن اضافه کنم . پس ضمن اینکه عذر خواهی منو می پذیرید اجازه بدید همینطوری جلو بریم. نظرتون چیه بحث رو با ترک انجمادی یا گرم ادامه بدیم؟

M.A.A.H.R
17th August 2011, 10:18 PM
نرک انجمادی یا ترک گرم خوبه عالیه منم از کتب معتر اطلاعات در میارم اینجا میذارم

ناظر
17th August 2011, 10:47 PM
ترک انجمادی:
Soldification crack یا hot crack درست پس از شروع انجماد زمانی که فلز جوش هنوز داغ است اتفاق میافتد.رشد شکل گیری کریستالها از کناره های جوش که سرد تر است به سمت محور مرکز جوش اتفاق میافتد.در صورتی که بخشی از مذاب در قسمت میانی حبس شود کرنش حرارتی ناشی از انقباض باعث ایجاد ترک میشود.
در حالات زیر ریسک ایجاد ترک گرم بالاست:
-جوشکاری با سرعت زیاد که نشانه آن مهره های جوش با شکل کشیدگی طولی است.
-بیشترین تمایل یه ترک گرم در پروسه ها در جوشکاری زیر پودری وجود دارد.به عنوان یک قانون تجربی و کارگاهی در زمان جوشکاری به روش saw ،آمپراژ دستگاه برای پاس ریشه در یک جوش شیاری نباید 10 برابر بیشتر از groove angle یا bevel angle باشد.به عنوان مثال برای یک جوش جناقی با زاویه 60 درجه ، مقدار جریان نباید از 600 آمپر برای پاس ریشه بیشتر باشد.
-سطح باریک و عمق زیاد باعث حبس مداب در پروفیل جوش و افزایش میل به ایجاد ترک گرم میشود.
-جوشهای طولانی در متریال های نازک که باعث افزایش کشش حرارتی میشود.
-heat input بالا امکان ایجاد ترک گرم را افزایش میدهد
-سطح جوش محدب نسبت به سطح جوش مقعر ریسک کمتری برای ترک گرم دارد.چاله های انتهائی جوش برای اجتناب از ترک باید همیشه پر شود.
-ساختار شیمیائی فلز پایه در افزایش یا کاهش میل به ایجاد ترک موثر است.وجود در صد بالای سولفور باعث کاهش دمای ذوب و افزایش ریسک ترک گرم میشود.
بر اساس استاندارد انگلیسی برای فولادهای ساختمانی:

1- UCS=230 C + 190 S + 75 P + 45 Nb - 12.3 Si - 5.4 Mn
در صورتیکه:
UCS>=30 .............LOW RISK
UCS<=10 .............HIGH RISK

علی قاسمی پرو
22nd August 2011, 01:12 AM
[سلام
داداش یه مرجع کامل جوشکاری زیر آب می خوام داری یا نه؟
ممنون

M.A.A.H.R
22nd August 2011, 05:40 AM
[سلام
داداش یه مرجع کامل جوشکاری زیر آب می خوام داری یا نه؟
ممنون

سلام اقا حال شما؟تا چند صفحه باشه؟

Only Math
6th October 2011, 02:08 PM
سلام
درمورد جوشکاری برق یه سری اطلاعات کلی میخوام برای کنفرانس کارگاه عمومی!!! اگه بیشتر راجع به دستگاهش باشه بهتره. در حد یکی دو صفحه هم کافیه [nishkhand]
ممنون [golrooz]

maede roshanali
6th October 2011, 05:31 PM
سلام
درمورد جوشکاری برق یه سری اطلاعات کلی میخوام برای کنفرانس کارگاه عمومی!!! اگه بیشتر راجع به دستگاهش باشه بهتره. در حد یکی دو صفحه هم کافیه [nishkhand]
ممنون [golrooz]

اميدوارم اين جزوه به دردتون بخوره
http://www.4shared.com/document/bUwy5sbI/source_in_arc_welding.html

Only Math
7th October 2011, 11:16 AM
اميدوارم اين جزوه به دردتون بخوره
http://www.4shared.com/document/bUwy5sbI/source_in_arc_welding.html
سلام
ممنون [golrooz]

afshar_6707
6th November 2011, 01:52 PM
سلام خسته نباشید
اقا اگه امکانش هست مطلب یا پاورپوینت در مورد بازرسی حوش میخاستم ممنون میشم برام بفرستید
afshar_6707yahoo.com

M.A.A.H.R
14th November 2011, 11:30 AM
لطفا نام تست مورد نظر را بفرمایید

saeid rad
13th April 2012, 12:39 AM
من فکر می کنم فرآیند ترمیت برای انجام این جوش مناسبتر باشه .

مواد1991
13th April 2012, 01:50 AM
سلام من یه جزوه کامل از خواص فیزیکی 2 می خواستم.

جلیل خ
16th May 2012, 09:28 PM
سلام دوستان میشه یکی لطف کنه اگه جزوه طراحی و محاسبه جوش رو داره بزاره شدیدا بهش نیاز دارم
ممنون[tashvigh][khande]

جلیل خ
16th May 2012, 09:33 PM
از دوستان کسی تست متالوژی جوش 1و2 داره لطفا بزاره[bamazegi]

uap123
24th June 2012, 01:35 AM
خوووووووااااااااااااااااا اااههههههههههههههشششششش.
تحقیق برا اواپراتور نیاز دارم.میشه کمک کنید [dooa] alipourali70@yahoo.com [dooa]
[negaran][negaran][negaran]

abolfazl sangaki
6th November 2012, 01:15 AM
سلام مقاله ای در رابطه جوشکاری انفجاری میخواستم

VATAN2012
30th November 2012, 08:59 PM
با سلام
درباره جوش مقاومتی نقطه ایی هم مطالبی دارید؟
خوشحال می شوم کمکم کنید

mohsen jahanara
1st December 2012, 08:59 PM
سلام دوستان من كارشناسي جوش ميخوانم دنبال مقاله اي درموردمواد مصرفي درجوش يا مخازن ميگردم به هرصورتي چه پاورپوينت چه غيره اگه بود لطفا به ايميلم بفرستيد ممنون ميشم.
jahanara_mohsen20@yahoo.com

mohsen jahanara
1st December 2012, 09:01 PM
من تازه واردم كمك كنيد تورو خدا.[khejalat]

zohreh23
11th May 2013, 02:40 PM
سلام من کتاب و مغاله isiو فارسی درباره فولاد های هادفیلد یا ضد سایش خیلی فوریه میشهزود جوابم رو بدیدsh_omomi70

M.A.A.H.R
1st November 2013, 12:24 AM
عزیزان من خیلی وقت بود به این قسمت نیومده بودم لطفا برای موارد ضروری بهم لیمیل بدید تا کارتونو راه بندازم یا تو سایت برام پیغام بذارید

کارنامی
11th January 2014, 12:05 AM
سلام دوست عزیز
من دانشجوی رشته جوشکاری هستم لطفا مطالب مفید میشه برام میل کنی
sarimohammad46@gmail.com
قربونت باتشکر منتظر لطفتونم

کارنامی
11th January 2014, 12:14 AM
سلام .
یه درخواست داشتم که مطالبی در مورد متالوژی جوش که تو کنکور کارشناسی مفیدباشه برام
باتشکر دوست عزیز

کارنامی
11th January 2014, 12:19 AM
سلام .
میخواستم جزوات رشته جوشکاری که درامتحان کارشناسی برام مفید باشه رو درخواست کنم ازتون دوس عزیز
باتشکر منتظر لطفتونم

M@hdi42
11th January 2014, 12:20 AM
سلام .
یه درخواست داشتم که مطالبی در مورد متالوژی جوش که تو کنکور کارشناسی مفیدباشه برام
باتشکر دوست عزیز

http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/875)مقاله بررسي مكانيزم انتقال جرم در فرآيند نيتروژن‌دهي پلاسمايي به روش توري (شبکه) فعال و مقايسه آن با روش متداول (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/875)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/873)مقاله بررسي تافنس شکست فـولاد 42CrMo4 با ريـزساختـــار فريت-بينيت-مارتنزيت (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/873)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/871)مقاله بررسي تاثير عناصر آلياژي در نيتروژن دهي پلاسمايي فولادهاي گرم کار و سرد کار (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/871)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/859)مقاله بررسی تحولات ترمودینامیکی فرآیند گرافیت زایی فولاد های هایپر یوتکتوئید (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/859)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/867)مقاله انتخاب نوع فولاد و سيکل عمليات حرارتي بهينه در ساخت پيچ هاي با استحکام بالا (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/867)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/865)مقاله بررسي امکان تشکيل پوشش کاربيد واناديم بر فولاد AISI L2 به روش نفوذ/رسوب فعال حرارتي (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/865)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/863)مقاله بررسي تأثير نورد سرد چند مرحله‌اي و آنيل بر ايجاد ساختار ريزدانه و خواص مكانيكي فولاد زنگ‌نزن 304 (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/863)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسي تاثير دما روي رفتار تغييرفرم پلاستيک فولاد ابزار (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861) مقاله بررسي تأثير دما بر رفتار كار گرم در فولادهاي با منگنز بالا (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/859)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسي تأثير آستنيت باقيمانده بر رفتار پير سختي و خواص مکانيکي فولاد ماراجينگ نيکل– منگنز– موليبدن دار (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/857)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861) مقاله بررسی عوامل موثر بر جدایش فولادهای ساختمانی حین نورد گرم در مجتمع صنعتی و ساختمانی فولاد یزد (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/853)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسی تاثیر نرخ کرنش بر رفتار تبلور مجدد استاتیک فولاد های (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/851)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسی تاثیرات ترکیب شیمیایی، ریزساختار و کسر سطحی آخال‌ها بر قابلیت ماشینکاری فولادهای CK45 (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/849)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسی تأثير دماي پيشگرم، ميزان كرنش و نرخ سرد شدن بر اندازه دانه ی فولاد ميكروآلياژي واناديوم دار (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/847)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861) مقاله بررسي رفتار تبلور مجدد ديناميك يك فولاد سوپرآستنيتي (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/845)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله :بررسي استحكام چسبندگي پوشش آلومينيوم روي فولاد ساده كربني بروش پاشش پلاسمايي در هوا APS (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/843)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله: بررسي اثر نيتروژن و آلياژسازي مكانيكي بر انجام استحاله فريت به آستنيت در توليد فولاد زنگ نزن آستنيتي پرنيتروژن (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/841)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله: بررسي اثر مورفولوژي مارتنزيتي و توزيع آن در يک زمينه فريتي بر روي خواص مکانيکي فولاد کم آلياژ (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/839)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله: بررسي اثر عمليات فرجينگ چند محوري به منظور ايجاد ساختار فوق ريز (ultra-fine) بر روي مقاومت به خوردگي حفره اي فولاد زنگ نزن آستنيتي 316 (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/837)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله: بررسي اثر دماي اعمال پيش كرنش خمشي بر رفتار حافظه‌داري و شبه‌الاستيك يك آلياژ پايه آهن (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/835)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله : آناليز کرنش در فرآيند انجماد بلوم ­هاي فولادي درحين ريخته­ گري پيوسته­ (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/804)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861) مقاله : استحاله فازي فولاد (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/803)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله : استفاده از پديده نواري شدن ريزساختار (بندينگ) در بررسي موضعي رفتار کششي فولاد ميکروآلياژي (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/802)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله : اثر حالات مختلف تغذيه سيم جوش بر خواص روکش در روکش دهي اينکونل 625 بر يک فولاد ساده کربني (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/800)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله تبلور مجدد دینامیکی آلياژ آلومينيم- ليتيم 2090 (http://www.texfa.ir/aluminium/0131)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسي تـأثير بافت بر رفتار تغيير شكل فشاري آلياژ منيزيم AZ31 (http://www.texfa.ir/aluminium/00131)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله روشي نوين براي رسوب سختي سطحي آلياژ هاي آلومينيوم (http://www.texfa.ir/aluminium/0130)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله اثر زمان ، دما و نرخ کرنش بر ناپایداری پلاستیکی آلیاژآلومینیم AA5052 (http://www.texfa.ir/aluminium/00116)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسي مکانيزم تشکيل ترکيبات بين‌فلزي تيتانيم-آلومينيم در دماهاي کمتر از نقطه ذوب آلومينيم (http://www.texfa.ir/aluminium/0123)
مقاله تهيه آلياژ Al 357 بوسيله فرايند نيمه جامد و بررسي هاي ريز ساختاري آن (http://www.texfa.ir/aluminium/0136)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسي رفتار پيرسختي در آلياژ نانوساختار Al2024 توليد شده به روش آسياب کاري مکانيکي (http://www.texfa.ir/aluminium/00135)
مقاله بررسی سرعت زاویه ای وخطی جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی برروی تغییرات ساختاری آلیاژ (http://www.texfa.ir/aluminium/00128)http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)Al4009وخواص مکانیکی (http://www.texfa.ir/aluminium/00128)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسي اثر متغیرهای نورد سرد بر کیفیت سطحی، ميکروساختار و سختی ورق منيزيم (http://www.texfa.ir/aluminium/00130)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسی ريز ساختار آلياژ مغناطیسی آلنیکو 6 توليد شده به روش نفوذ دهی فاز مذاب (http://www.texfa.ir/aluminium/00126)
Ni-Ti به روش آلياژ سازي مکانیکی (http://www.texfa.ir/aluminium/00118)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله تاثیر مسیرهای مختلف فرایند اکستروژن تحت کانال زاويه‌اي با مقطع يکسان بر خواص مکانیکی آلومینیوم خالص (http://www.texfa.ir/aluminium/0126)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسی سينتيك تشكيل تركيبات بين فلزي آلومينيم _ تيتانيم در فصل مشترك تیتانیم جامد _آلومینیم مذاب (http://www.texfa.ir/aluminium/00127)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله ایجاد پوشش کاربید تنگستن روی سطوح آلومینیومی به روش مکانو شیمیایی (http://www.texfa.ir/aluminium/00120)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله اثر عناصر آلياژي بر ريزساختار و خواص مكانيكي پودرهاي آلومينيم- سيليسيم- آهن توليدي به روش انجماد سريع (http://www.texfa.ir/aluminium/00117)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسي تاثير پارامترهاي عمليات حرارتي سخت کاری القايي بر عمر خستگي تورشن بار (http://www.texfa.ir/aluminium/00132)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسي خواص مكانيكي و فيزيكي آلومينيوم بازيابي شده از براده صنعتي با استفاده از فشردن سرد و حمام نمك مذاب (http://www.texfa.ir/aluminium/00134)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسی تأثیر ضخامت پوسته سرامیکی و فوق‌ذوب بر ریزساختار و خواص مکانیکی قطعات تولید شده از آلیاژ آلومینیم A356به روش ریخته‌گری دقیق (http://www.texfa.ir/aluminium/00124)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله توليد هسته هاي آلوميناي آلفا ازنانو پودرگاماي اوليه جهت بهبود شرايط چگالش در توليد قطعات آلومينايي (http://www.texfa.ir/aluminium/0129)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسی امکان حذف عیب فیلم اکسید دوتائی از مذاب آلومینیم توسط نگهداری مذاب در کوره (http://www.texfa.ir/aluminium/00122)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله مقايسه خواص مکانيکي اتصال غير همجنس AISI 316L - A516Gr.70 ايجاد شده با الکترودهاي E309L وE316L (http://www.texfa.ir/aluminium/0133)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله شکل دهي نيمه جامدآلياژ آلومينيم 7075 تهيه شده به روش ترمومكانيكي (http://www.texfa.ir/aluminium/0132)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله توليد آلومينيم ريز ساختار با کمک روش اکستروژن جانبي در دو کانال هم مقطع (http://www.texfa.ir/aluminium/0128)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله تاثير مواد جوانه‌زاي Al-5Ti-1B و Al-5Zr بر ريزساختار و قابليت پرکنندگي مقاطع نازک آلياژ ريختگي 319 آلومينيم (http://www.texfa.ir/aluminium/0127)
(http://www.texfa.ir/aluminium/00123)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسی تاثیر پارامترهای ریخته گری برریزساختار شمش (http://www.texfa.ir/aluminium/00123)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسي تشکيل رسوبات بين فلزي Mg2Si در حين عمليات حرارتي پودر نانوساختار آلياژ آلومينيوم 6061 و تأثير اين رسوبات بر خواص مکانيکي آن (http://www.texfa.ir/aluminium/00132)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله نانوکريستال هاي مس- کرم توليدي به روش آلياژسازي مکانيکي و رهيافتي ترموديناميکي در توضيح افزايش انحلال پذيري حين فرايند (http://www.texfa.ir/1391-03-28-13-08-161/697)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله اثر لیزر پالسی Nd:YAG یکصد وات برروی آلیاژ برنج سیلیکونی (C69400) (http://www.texfa.ir/1391-03-28-13-08-161/670)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله ساخت نانو ذرات مس با فرآيند سونوالکتروشيميايي (http://www.texfa.ir/1391-03-28-13-08-161/690)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسی سنتز الکتروشیمیایی و رفتار خوردگی پوشش پلی پیرول اصلاح شده با گرافیت بر روی مس در محیط آب دریا (http://www.texfa.ir/1391-03-28-13-08-161/683)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله تاثير عمليات ترمومكانيكال روي خواص مكانيكي آلياژ Cu-0.1Cr-0.01B (http://www.texfa.ir/1391-03-28-13-08-161/0600)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله مقايسه رفتار ميكروارگانيسمها و انتخاب تركيب مناسب باكتريايي در بیولیچینگ سنگ معدن کم عیار سولفیدی مس (http://www.texfa.ir/1391-03-28-13-08-161/693)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسي عوامل شيميايي و فيزيكي موثر بر خواص پودر مس الكتروليزي توسط روش هاي طراحي آزمايش (http://www.texfa.ir/1391-03-28-13-08-161/680)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله بررسي تحليلي وتجربي ترموديناميکي خواص مکانيکي سيمهاي ازجنس آلياژ نايتينول (http://www.texfa.ir/1391-03-28-13-08-161/676)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله مس خالص تجاری با استحکام و رسانایی بالا، تولید شده به روش اتصال نوردی تجمعی(ARB) (http://www.texfa.ir/1391-03-28-13-08-161/691)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله تاثیر فرایند رس شویی بر بازیابی مس در فرایند بیولیچینگ سنگ معدن کم عیارسولفیدی مس (http://www.texfa.ir/1391-03-28-13-08-161/685)
http://www.texfa.ir/images/M_images/edit.png (http://www.texfa.ir/1391-05-20-14-14-594/861)مقاله مقايسه سختي آلياژ مس – کرم حاصل از آلياژسازي مکانيکي و ريخته گري همراه با عمليات ترمومکانيکي (http://www.texfa.ir/1391-03-28-13-08-161/695)

M.A.A.H.R
11th January 2014, 12:52 AM
سلام عزیز درمورد متالورژی جوش برای مقطع کارشناسی بهترین کتاب کتاب اقای سیندوکو هست

M.A.A.H.R
11th January 2014, 12:53 AM
اگر کنکور کاردانی به کارشناسی دارید توصیه میکنم برای متالورژی کلید جوشکاری اقای معینیان متاسفانه جلدش یادم نیست را به دقت بخوانید

mehran_gh
25th July 2015, 11:39 AM
سلام وقت بخیر .ایا اتصالات و جوشکاری لوله های grpبازرسی خاصی دارد؟مثل خط لوله های دیگر بازرسی یا تست میشوند از لحاظ اتصال؟

hossien
27th July 2015, 12:50 AM
سلام وقت بخیر .ایا اتصالات و جوشکاری لوله های grpبازرسی خاصی دارد؟مثل خط لوله های دیگر بازرسی یا تست میشوند از لحاظ اتصال؟

سلام
بستگی به نوع عملکرد و محصول داره که چه موادی از داخل لوله های فایبرگلاس grp عبور کرده و تحت چه فشاری هست.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد