Mina_Mehr
18th September 2010, 05:50 PM
سبزيها در تنظيم دستگاه گوارش نقش اساسي دارند.جذب چربي و مواد قندي را كاهش ميدهند و در پيشگيري از ديابت و امراض قلبي - عروقي موثر هستند.
يك متخصص تغذيه گفت: سبزيها در تنظيم دستگاه گوارش نقش اساسي دارند.جذب چربي و مواد قندي را كاهش ميدهند و در پيشگيري از ديابت و امراض قلبي - عروقي موثر هستند.
زهرا عبداللهي در گفتوگو با فارس، افزود: سبزيها و ميوهها نيز از گروههاي اصلي غذايي هستند كه مصرف حداقل 3 تا 5 واحد در روز آنها توصيه مي شود. عمده ويتامينها و املاح معدني مورد نياز بدن از طريق مصرف ميوهها و سبزيها برطرف ميشوند.
وي گفت: علاوه بر اين مواد آنتي اكسيدان موجود در سبزيها و گياهان در پيشگيري از امراض قلبي- عروقي و سرطانها نقش دارند و از آن جا كه منبع غني از فيبر هستند در تنظيم دستگاه گوارش نقش اساسي دارند و جذب چربي و مواد قندي را كاهش ميدهند، در پيشگيري از ديابت و امراض قلبي - عروقي موثر هستند.
اين متخصص تغذيه افزود: البته اين خواص در سبزي تازه است و سبزيها و ميوهها هر قدر ماندهتر باشد از ارزش غذايي آن كاسته ميشود. ضمن اينكه سبزي خام ارزش غذايي بيشتري نسبت به سبزي پخته دارد.
عبداللهي گفت: هم اكنون با روند فزاينده و هشدار دهنده بيماريهاي مزمن در كشور مثل بيماريهاي قلبي - عروقي، ديابت و سرطانها مواجه هستيم كه يكي از دلايل آن قطعاً تغذيه نامناسب است.
وي افزود: بنابراين براي جلوگيري از اين بيماريها بايد رعايت 2 اصل تنوع و تعادل را در برنامه غذايي خود بگنجانند و تلاش كنند با هر اندازه درآمدي كه داريم از مواد غذايي كه در دسترس است استفاده بهينه كنيم. همچنين سعي كنيم مصرف مواد قندي، چربي و نمك را در برنامه غذايي خود كنترل كنند.
يك متخصص تغذيه گفت: سبزيها در تنظيم دستگاه گوارش نقش اساسي دارند.جذب چربي و مواد قندي را كاهش ميدهند و در پيشگيري از ديابت و امراض قلبي - عروقي موثر هستند.
زهرا عبداللهي در گفتوگو با فارس، افزود: سبزيها و ميوهها نيز از گروههاي اصلي غذايي هستند كه مصرف حداقل 3 تا 5 واحد در روز آنها توصيه مي شود. عمده ويتامينها و املاح معدني مورد نياز بدن از طريق مصرف ميوهها و سبزيها برطرف ميشوند.
وي گفت: علاوه بر اين مواد آنتي اكسيدان موجود در سبزيها و گياهان در پيشگيري از امراض قلبي- عروقي و سرطانها نقش دارند و از آن جا كه منبع غني از فيبر هستند در تنظيم دستگاه گوارش نقش اساسي دارند و جذب چربي و مواد قندي را كاهش ميدهند، در پيشگيري از ديابت و امراض قلبي - عروقي موثر هستند.
اين متخصص تغذيه افزود: البته اين خواص در سبزي تازه است و سبزيها و ميوهها هر قدر ماندهتر باشد از ارزش غذايي آن كاسته ميشود. ضمن اينكه سبزي خام ارزش غذايي بيشتري نسبت به سبزي پخته دارد.
عبداللهي گفت: هم اكنون با روند فزاينده و هشدار دهنده بيماريهاي مزمن در كشور مثل بيماريهاي قلبي - عروقي، ديابت و سرطانها مواجه هستيم كه يكي از دلايل آن قطعاً تغذيه نامناسب است.
وي افزود: بنابراين براي جلوگيري از اين بيماريها بايد رعايت 2 اصل تنوع و تعادل را در برنامه غذايي خود بگنجانند و تلاش كنند با هر اندازه درآمدي كه داريم از مواد غذايي كه در دسترس است استفاده بهينه كنيم. همچنين سعي كنيم مصرف مواد قندي، چربي و نمك را در برنامه غذايي خود كنترل كنند.