توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بحث زنان و مدیریت
B a R a N
10th September 2010, 11:41 PM
چرا زنان مدیران بهتری هستند؟ (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3a%2f%2fdaneshnameh.roshd. ir%2fmavara%2fmavara-index.php%3fpage%3d%25da%2586%25d8%25b1%25d8%25a7% 2b%25d8%25b2%25d9%2586%25d8%25a7%25d9%2586%2b%25d9 %2585%25d8%25af%25db%258c%25d8%25b1%25d8%25a7%25d9 %2586%2b%25d8%25a8%25d9%2587%25d8%25aa%25d8%25b1%2 5db%258c%2b%25d9%2587%25d8%25b3%25d8%25aa%25d9%258 6%25d8%25af%26ssoreturnpage%3dcheck%26rand%3d0)
برابری زن و مرد به این معنی نیست که آن ها یکسان هستند. تحقیقات نشان می دهد که روش ها و متدهای زنانه و مردانه در راهبری می تواند مؤثر باشد یعنی هر دو روش دارای تأثیرکذاری خاص خود می باشد، اما وقتی ما آن ها را در کنار هم به مقایسه می گذاریم متوجه می شویم که روش زنانه راهبری سازمان ها دارای امتیازات بیشتری است.
دیدگاه زیست شناسی
تفاوت میان دو جنس زن و مرد ریشه در دو عامل تغذیه و طبیعت دارد و فقط نمی توانیم بگوییم که جامعه است که مردان و زنان را شکل می دهد بلکه عوامل زیست شناختی نیز در این میان دارای اهمیت گسترده ای می باشند. محققین تفاوت های فیزیولوژیکی متعددی را کشف نموده اند. در سیستم عصبی خانم ها و آقایان، به طور مثال مغز آقایان حدود ده درصد بزرگ تر از مغز خانم هاست اما زنان دارای سلول های عصبی فعال بیشتری در بخش های خاص مغز می باشند. زنان معمولا دارای بخش کورپوس کولوسوم (corpus collusum) بزرگ تری هستند. (کورپوس کولوسوم به گروهی از سلول های عصبی گفته می شود که ارتباط میان دو نیم کره مغز را یعنی نیم کره چپ و راست شکل می دهد )، این باعث می شود که زنان در انتقال اطلاعات از یک نیم کره به نیم کره دیگر سریع تر باشند. یعنی می توانند از نیم کره چپ مغز که بیشتر فعالیت های محاسباتی و حرکتی را انجام می دهند به همان اندازه استفاده نمایند که از بخش احساسی و بصری نیم کره راست استفاده می کنند اما آقایان معمولا تنها قادر به استفاده از نیم کره چپ مغز خود می باشند. با رشد دختران و پسران، ما شاهد شکل گیری شخصیت ایشان از طریق قواعد و قوانین اجتماعی و محیط اطراف می باشیم ولی این نوع جنس (زن یا مرد بودن) انسان می باشد که رفتار و حساسیت وی را شکل می دهد.
رهبری زنان
زنان در قدرت بخشیدن و تشویق کردن کارکنان و تیم ها بهتر از آقایان عمل می کنند.
رفتار زنان به نوعی است که صداقت بیشتری را در کار حکم فرما نموده و درعین حال بیشتر از مردان در ارتباط با کارکنان می باشند.
رهبران زن در واکنش نشان دادن به درخواست های کمک بهتر و سریع تر عمل می نمایند.
زنان معمولا دارای تحمل بیشتری از این دیدگاه می باشند که جامعه تشکیل شده از افراد متفاوت است و زنان قدرت بیشتری از مردان در پذیرش این تفاوت ها دارند.
زنان در تشخیص مشکلات بسیار سریع تر و صحیح تر از آقایان عمل می نمایند.
زنان در مشخص کردن انتظارات شغلی و تهیه بازخوردهای باارزش و تشویق کننده بسیار بهتر از آقایان می باشند.
مردان در مقایسه با زنان معمولا تصمیم گیرندگانی سریع می باشند. مدیران مرد معمولا در ساختن ارتباطات گذرا و تشکیل تیم های موقت در جهت نیل به اهداف کوتاه مدت موفق می باشند.
زنان در ارتباط، با مهارت ها
زنان در ارتباط، با مهارت های بیشتری عمل می کنند
خیلی عجیب است نه؟ پس زنان به عنوان مثال در ارتباطات خود با افراد دیگر دارای مهارت بیشتری می باشند. شما احتمالا فکر می کنید که این ها جزء مهارت های کم اهمیت بوده و جزء عوامل اصلی رشد یک تجارت نمی باشد و یا ممکن است بگویید چگونه این خصایص زنانه باعث می شوند که مدیریت به شیوه بهتری انجام شود؟ در تجارت خانه های مقتصد امروزی که نهایت تمرکز بر افزایش بهره وری می باشد و کارکنان دارای شغل های مختلفی بوده و دارای صداقت لازم در کار می باشند و تکنولوژی باعث گردیده که حتی شرکت های کوچک در تلاش برای بازارهای جهانی باشند. این قدرت که احساسی را در کارکنان به وجود آورید که خود را مسئول، باارزش، و جدا از جمع احساس کنند، باعث یک برتری ویژه ای در سازمان شما می شود، و به قول جفری کریستین در این مقوله بعضی شرکت ها موفق می شوند و برخی خیر و این مسأله ناشی از نوع عمل کرد نیست بلکه ناشی از استعداد است و آن کس که بهترین تیم را دارد برنده نهایی خواهد بود.
برخلاف آن چیز که باعث می شود برخی فکر کنند پول و سرمایه عامل اصلی می باشد، در موفقیت شرکت ها باید بگوییم که وجود افراد با استعداد و نگهداری آنان در شغل مربوطه، بسیار مهم تر می باشد و نگهداری افراد بااستعداد وابسته به نوع ارتباطی است که مدیران با آن برقرار می کنند.و این چیزی است که به قول کریستین، زنان قادر به انجامش به خوبی می باشند.به طور کلی زنان در انتخاب افراد آماده تر ظاهر می شوند و قدردانی ایشان نسبت به کار باارزش افراد بیشتر و بهتر است و به قول تری لبین زنان سؤال می کنند و مردان همیشه عادت به پاسخ گویی دارند و این تفاوت عمده زنان و مردان در هدایت و راهبری تیم ها می باشد. با توجه به این که زنان در شناساندن اهداف شرکت به کارکنان و قدردانی از زحمات ایشان قوی تر می باشند نتیجه می گیریم که زنان معمولا می توانند بهتر از مردان باعث شوند که کارکنان احساس ارزش و قدردانی نمایند و این یکی از راه های بسیار باارزش ارضای کارکنان با کم ترین هزینه می باشد و باعث می شود که کارکنان با ثبات و صداقت بیشتری در کنار شرکت به انجام وظیفه بپردازند. علاوه بر موارد مطرح شده درباره مهارت های زنان در رهبری، تحقیقات اخیر نشان می دهد که زنان در مهارت های خاص مردان نیز دارای قدرت بیشتری می باشند و این شاید به این علت باشد که تجربه چند سال اخیر مدیران زن باعث کسب چنین مهارت هایی نیز در ایشان شده باشد.یک تحقیق تأثیرگذار در سال ۱۹۹۶ توسط مایکل پراوت و جنت اروین نشان می دهد که برخلاف تحقیقات گذشته مبنی بر مهارت زنان در ارتباطات کامل نبوده و باید مهارت های محاسباتی ایشان را نیز به آن اضافه کرد. این تحقیقات هم چنین نشان می دهد که زنان دارای عمل کرد بهتری در دو نیم کره چپ و راست مغز می باشند. زنان در رفتارهای فردی استاندارد نوع بشر در سنین بین ۲۸ تا ۳۱ دارای ارزیابی ممتازتری می باشند و تنها فاکتوری که باعث بروز برخی ضعف ها در زنان می باشد بعد خود – مدیریتی است. به طور مثال بدترین نوع رفتار مشاهده شده در زنان در تسلط ایشان بر خستگی های جسمی و روحی می باشد.
.................................................. ...............................
در بالا قسمتایی از یه مطالعه رو می بینید که به نظرم جالب اومد، تو این مطالعه با توجه به برخی ویژگی های روانشناختی و زیستی، پژوهشگر سعی کرده اثبات کنه زنان مدیران بهتری هستند
این نظریه هنوز رد یا تایید نشده، البته مقالات بسیار زیادی هستن که سعی در اثبات عکس این مدعا رو دارن، ولی هنوز هیچ نتیجه ی تایید شده ای وجود نداره
نظر شما در این زمینه چیه؟
Admin
10th September 2010, 11:58 PM
مطمئنین اشتباه نمی کنین ؟ [tafakor]
من تا جایی که دیدم زنان اصلا مدیریت بلد نیستن.
برای همینم توی تمامی ادارات که بری اول می گن مدیر می خوایم برای فلان بخش ترجیحا مرد باشه.
من خودم بارها این رو دیدم که خانوم ها مدیریت بلد نیستن برای همین مدیران بالا دستی اونها همیشه ازشون ناراضی بوده ... !
البته ناگفته نماند استثنا همیشه هست منتها آیا در این مقاله قصد استثنا ها بوده ؟ [tafakor]
B a R a N
11th September 2010, 12:12 AM
اینجا از نقطه نظر علمی بحث شده
متاسفانه بیشتر مشکل ما بخاطر همین پیش فرض هاست، درپس همه این حرفها کاملا روحیه مردسالاری جامعه ما مشهوده
اینم براتون از یه تحقیقی که در مورد فرهنگ ایران بر اساس مطالعات هافستد انجام شده گذاشتم:
مساوات طلبی جنسیتی Gender Egalitarianism
· تعریف: میزان تخصیص منابع و امکانات جامعه صرف نظر از جنسیت
· وضعیت ایران: پائین است. (2.99 از 7)
· شواهد:
زنان ایرانی نمی توانند قاضی یا مرجع تقلید شوند.
مردان راحت تر از زنان می توانند همسرانشان را طلاق دهند.
در زمان طلاق پدر حضانت فرزندان را به عهده می گیرد.
زنان به اجازه شوهرانشان برای اخذ پاسپورت و خروج از کشور نیاز دارند.
چند همسری قانونی است، اگرچه نیازمند موافقت از دادگاههای ویژه خانواده است.
Arash.All
11th September 2010, 12:52 AM
مصطفی جان ، چرا این حقیقت داره که زنان مدیران بهتری هستن ، میدونی چرا !؟
چون یه جیغ که بزنن هیچ کسی دیگه جرات نمیکنه توی کارها نه بگه [nadidan][khande]
B a R a N
11th September 2010, 12:56 AM
مصطفی جان ، چرا این حقیقت داره که زنان مدیران بهتری هستن ، میدونی چرا !؟
چون یه جیغ که بزنن هیچ کسی دیگه جرات نمیکنه توی کارها نه بگه [nadidan][khande]
اینم بالاخره یه نظریه اس! باید بریم دنبال evidence براش بگردیم [nishkhand]
جدای از شوخی، چشم ها را باید شست، جور دیگر باید دید!
این مطالعات هم اکثرا توی کشوری مثه کشور ما انجام نشدن، چون تو بیشتر زمینه ها ما استثناییم
و توی دنیای علم فرضیه ها بر اساس اکثریت جوامع به نظریات و اصول تبدیل می شن پس اگه با واقعیت جامعه ما جور در نمیان مشکل تا حدودی از ماست
Arash.All
11th September 2010, 02:05 AM
باران جان ، آخه ما کی تا الان بی مشکل بودیم که این بخواد مورد دوم باشه !؟ [khande] ، همیشه خدا ما ایرانی ها ساز جدا میزنیم .
اینم بالاخره یه نظریه اس!
مشکوک میزنی [nishkhand]
7raha7
11th September 2010, 07:03 AM
بابا اینقد حسود نباشین... خانوما مدیرای خوبی هستن چون تمرکزشون رو همه جنبه های کارشون هست نه فقط یه جنبه اش! در ضمن آیند نزدیک رو می بینن... در حالیکه آقایون آینده دور رو میبینن![khanderiz][khanderiz][khanderiz]
eli20
11th September 2010, 11:45 AM
تو مدیریت خانم ها و خارق العاده بودنشون همین بس که اگه یه روز تو خونه نباشند همه چی بهم میریزه از روابط اعضا تا برنامه ای که واسه زندگی دارند
Arash.All
11th September 2010, 11:50 AM
من موندم تا یه تعریف از خانم ها میشه چرا انقدر خودشون رو تحویل میگیرن [nishkhand]، بابا یکم متواضع باشید sh_omomi112
7raha7
12th September 2010, 07:29 AM
من موندم تا یه تعریف از خانم ها میشه چرا انقدر خودشون رو تحویل میگیرن [nishkhand]، بابا یکم متواضع باشید sh_omomi112 آخه عقده ای شدیم بس که زدن تو سرمون![delkhoori] البته این دیگه مبالغه زیادیه ولی چیزی که در بالا گفتم از نظر علمی ( روانشناسی) تأیید شده اس... [bamazegi][bamazegi][bamazegi][bamazegi]در مورد تحویل گرفتن هم باید بگم که خب همه همینطورن... حالا مثلا بیایم متواضع شیم: چی؟ ما خانوما مدیرای خوبی هستیم؟؟؟ اصلا ! ما افتضاحیم! اصلا نمیدونیم مدیریت چی هست![taajob][taajob][taajob]
حالا جواب آقا مصطفی و آقا آرش: بله ... بله... 100 درصد درصت می فرمایین و حق با شماصت!( وقتی خواستن برای اولین بار در عمرشون ما رو تأیید کنن خب از زور تعجب غلط املایی و اینا زیاد دارن که این قابل درکه!)[[nishkhand][nishkhand][nishkhand]
پژواک
12th September 2010, 11:51 AM
خانم ها؟
مدیریت تمرکز میخواد.فکر نمیکنم خانمها برتری داشته باشند
B a R a N
12th September 2010, 11:56 PM
دوستان عزیز
این بحث فمینیستی و این حرفا نیست که کسی بخواد از حقوق خانوما دفاع کنه یا توصیه کنیم که دیگران متواضع باشن . همتون علم رو که دیگه قبول دارید؟ این مطالعه دیدگاه شخصی بنده و یا امثال بنده نیست، مطمئنا روی یه جامعه آماری تست شده و بعد با توجه به نتایج بدست اومده پابلیش شده
حالا من بیام با پیش فرض های خودم و نمونه هایی که توی جامعه دیدم قضاوت کنم؟ اگه میخوایم اینجوری بحث کنیم یه تاپیک توی تریبون آزاد بزنین و بحث کنید
مدیریت یه هنره با تلفیق علم. نیاز به تمرکز خاصی هم نداره، مهمترین مهارتش استفاده به موقع از دانسته ها و داشتن عکس العمل مناسب موقع بروز مشکلات و مسائله
اگه یه دور دیگه مقاله رو بخونید متوجه می شید که دلایلی هم برای این ادعا که چرا خانومها مدیران بهتری هستند ذکر شده، اگر در رد یا اثبات اونها بحثی هست من در خدمتم وگرنه این بحث ها به هیچ جایی نمی رسه، نمونه عینی مطالعه ای هم تو این زمینه در کشور ما انجام شده در جواب آقا مصطفی گذاشتم
Arash.All
13th September 2010, 12:21 AM
سلام .
این بحث فمینیستی و این حرفا نیست که کسی بخواد از حقوق خانوما دفاع کنه یا توصیه کنیم که دیگران متواضع باشنموردی که من گفتم تنها جنبه مزاح داشت ... .
همتون علم رو که دیگه قبول دارید؟ این مطالعه دیدگاه شخصی بنده و یا امثال بنده نیست، مطمئنا روی یه جامعه آماری تست شده و بعد با توجه به نتایج بدست اومده پابلیش شدهعموماً ، همه معتقد به این هستن که تجربه بالاتر از علم هست ، و تجربه موارد خیلی گسترده تری رو "به نسبت" علم در اختیار دیگران / افراد میذاره .
مسلماً خیلی ها علم رو قبول دارن ، منجمله شخص من ، ولی این رو هم انکار نکنید که تجربه و مشاهداتی که توی دنیای حاضر هم دیده میشه و قابل مشاهده هست بی تاثیر نیست که "برخی" از افراد به آمار های این چنینی اطمینان نکنن (سوء تفاهم نشه [shaad]) .
الان اون طوری که قابل بحث هست و همچنین قابل مشاهده هست ، اکثریت شرکت ها / سازمان های بزرگی که دارن فعالیت می کنن بلاخص توی مباحث علمی و تکنولوژی مدیران موفقشون اکثراً مخالف با اون موردی بوده که توی این آمار اثبات / ارائه شده .
من منکر این نمیشم که هوش پیش فرض جنس مونث بیشتر از یک جنس مذکر هست (این هم بصورت علمی کاملاً ثابت شده) ولی شخص من قبل از اینکه چنین آماری رو به عنوان یک آمار صحیح قبول بکنم ، دیده ها / مشاهدات خودم رو هم نگاه می کنم و بعد نتیجه گیری می کنم .
برای کنار اومدن با این قضیه کافیه 1 هفته وقت بذارید ، از شرکت ها / موسسات معتبر بین المللی توی فیلد های مختلف تحقیق کنید و مشاهدات خودتون رو توی کفه دیگری قرار بدین و بعد ببینید کدوم سنگینی میکنه [shaad]
فقط من 1 مورد رو نام می برم ، خواهشاً نگین که این 1 مورد استثنا هست که حداقل 30 مورد در حال حاضر بصورت کاملاً آماده همراه با مدارک و شواهد برای ارائه آماده دارم .
خیلی هاتون ممکنه شرکت Apple رو بشناسید ، تولید کننده سیستم عامل معروف مکینتاش ، ارائه کننده با کیفیت ترین محصولات سخت افزاری دنیا ، گوشی موبایل آیفون ، Ipod و دیگر تکنولوژی هائی که به دلیل زیاد بودنشون بهتره توی سایت خود Apple (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.apple.com%2F) تحقیق کنید .
رئیس این شرکت Steve Jobs هست :
http://www.cultofmac.com/wordpress/wp-content/uploads/images-2001-12-13-steve-jobs.gif
" تمامی " ایده هائی که این شخص توی زمینه تکنولوژی مطرح کرده به یک موفقیت بزرگ تبدیل شده .
جالب یک مورد دیگه هست ، شرکت Pixar (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.pixar.com%2F) یکی از موفق ترین شرکت های انیمیشن سازی دنیا هست و کارتون های خیلی زیبائی رو هر ساله ریلیز می کنه ، از ایده های Steve jobs و برخی از دوستانش بوده .
مورد جالب دیگه ، محض اطلاع ، Steve Jobs مدتی شرکت Apple رو به دلیل برخی مشکلات رها کرد ، توی یک سال افت بسیار شدیدی داشت ، حالتی که به طرف ور شکستگی رفته بود ، این مورد رو هم از اینجا (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2 Fwiki%2FSteve_Jobs)میتونید پیگیری کنید ... .
در مورد سیستم عامل شرکت Apple (بی ربط به بحث) تنها یک مورد رو میتونم بگم ، 110% قول میدم اگه با این سیستم عامل کار کنید به هیچ وجه حاضر نمیشید با هیچ سیستم عامل دیگه ای کار کنید .
1 مورد مطرح شد ، از بزرگترین و موفق ترین شرکت ها در زمینه جدیدترین و بروزترین تکنولوژی ها ... . 29 تای دیگه هم هست اگه خواستید :)
از طرفی ، اگه بحث فقط مربوط به مدیریت داخل ایران میشه ، از نظر من چیزی به نام مدیریت داخل ایران وجود نداره ( البته با کمال احترام به تمام دوستان عزیزی که توی این رشته درس میخونن) .
زمانی مطرح میشه مدیریت در داخل یک کشور (از حیث آمار گیری) که اون کشور / منطقه توی اون حیطه خاص مثلاً مدیریت حرف هائی برای گفتن داشته باشه ، برای اثبات حرفم ، بهتره یک نگاه کاملاً بی غرض و منطقی به ارگان های مختلف و دولتی مهم کشور داشته باشیم و مواردی که توشون اتفاق میفته [shaad]
B a R a N
13th September 2010, 12:41 AM
قصد من اشاره به شخص شما نبود ولی دوستان بحث رو به جایی کشوندن که جاش توی این تاپیک و این بخش نیست.
مقالاتی که پابلیش میشن دو نوع هستن: یا مرور ادبیات یا علمی - پژوهشی
در مقالات علمی - پژوهشی، فرد پژوهشگر نتایج حاصل از تحقیقات ، نظریه ها و مسایل مورد نظر خودش یا سایر افراد رو به آزمون میزاره، و این آزمون روی افراد جامعه آماری انجام میشه
حالا اون نتایجی که شما گفتین نوعی مرور ادبیات یا به بیان دیگه استفاده از تجربیات و اصول دنیای واقع که در جامعه ی آماری گسترده ای تست شدن و نتایجش مشهوده
در مورد مقالات علمی - پژوهشی، فرد برای اولین بار مسئله ای رو مطرح می کنه و به دنبال راهکار و نتیجه می گرده، لزوما نیازی به مشارکت نظری نداره.
توی این مقاله پژوهشگر به دنبال جوابی برای سوال ذهنی خودش بوده، پس با استفاده از علم روانشناسی و تا حدودی زیستی و پزشکی سعی در اثبات نظریه و دغدغه ذهنی خودش داشته.
بحث علم و تجربه دو دنیای مختلف هستن که وارد شدن به اون وقت گیره ولی هنوز ثابت نشده کدوم مقدم هستن.
اگر افراد بر تجارب و دیدگاه های گذشته تکیه کنن هیچوقت نوآوری و ابتکار رو نمی بینیم، تو خیلی از مباحث مدیریتی بر عدم تفاوت بین افراد مونث و مذکر تاکید شده و در بعضی نکاتی رو برای برتری یکی از دو جنس لحاظ کردن
مدیریت صرفا پست مدیریتی یا میز و صندلی نیست، مدیریت یه نوع طرز فکره، به نوعی هنریه که توی زندگی روزمره خیلی از ماها از اون استفاده می کنیم، مثلا اگه توان مدیریت بحران رو نداشته باشید، توی یه موقعیت غیرعادی واکنش نامناسبی نشون میدید.
اتفاقا از لحاظ سبک و شیوه مدیریتی ایران جای بحث زیاد داره، بر اساس نظریات مدیریتی ما هم سبک مدیریتی داریم ولی متاسفانه خیلی قدیمیه
نازخاتون
13th September 2010, 12:43 AM
يكي از نكات مهم و منحصر بفرد خانمها نگاه ريزبينانه،دقيق و عميق آنها مي باشد كه در عطف به مديريت دقت به تمامي اعضا و اجزا از رئوس و اصول اصلي مديريت مي باشد.
Admin
13th September 2010, 01:41 AM
اینجا از نقطه نظر علمی بحث شده
متاسفانه بیشتر مشکل ما بخاطر همین پیش فرض هاست، درپس همه این حرفها کاملا روحیه مردسالاری جامعه ما مشهوده
اینم براتون از یه تحقیقی که در مورد فرهنگ ایران بر اساس مطالعات هافستد انجام شده گذاشتم:
مساوات طلبی جنسیتی Gender Egalitarianism
والا من راضی ام که بشینم خونه خانومم برام نون بیاره.
زحمت پول حلال در آوردن خیلی هم کم نیست که زن ها فکر می کنن می تونن جای مردا رو بگیرن ... [tafakor]
زنان ایرانی نمی توانند قاضی یا مرجع تقلید شوند.
چون با روحیاتشون سازگار نیست.
یهو دیدی به حال یه قاتل حرفه ای دلشون سوخت ..!
مردان راحت تر از زنان می توانند همسرانشان را طلاق دهند.
چون عجولن و اگه طلاق با زن ها باشه زندگی دوامش کمتره..!
در زمان طلاق پدر حضانت فرزندان را به عهده می گیرد.
چون مرد توانایی مالی بیشتری داره.
زنان به اجازه شوهرانشان برای اخذ پاسپورت و خروج از کشور نیاز دارند.
چون اگه نباشه دیگه کنترل مرد میوفته دست زن ... [cheshmak]
چند همسری قانونی است، اگرچه نیازمند موافقت از دادگاههای ویژه خانواده است.
و رضایت همسر اول ...
اینو فراموش کردین.
B a R a N
13th September 2010, 02:17 AM
ابعاد نه گانه ارزش هاي فرهنگي مورد توجه در پژوهش فرهنگ ايران:
جمع گرايي درون گروهي: درجه انسجام، وفاداري، و افتخار افراد به گروه و يا خانواده خود
جمع گرايي نهادي: میزان حاکمیت شاخص های عمومی، مثل قانون، برهمه افراد
اختلاف قدرت: درجه اي كه افراد گروه انتظار دارند قدرت عادلانه توزيع شود.
قاطعيت: درجه اي كه افراد در روابطشان با ديگران قاطع، معارض و پرخاشگر هستند.
پرهيز از عدم اطمينان: ميزاني كه گروهي به هنجار هاي اجتماعي، قوانين و دستور العمل ها تكيه مي كنند تا پيش بيني پذيري اتفاقات آتي را بيشتر كنند.
انسان گرايي: درجه اي كه گروهي افراد را تشويق مي كند به نوع دوستي، گشاده دستي، اهميت دادن و مهربان بودن نسبت به ديگران.
مساوات طلبي جنسيتي: تلاش های گروهي که نابرابري جنسيتي را به حداقل مي رساند.
موفقيت گرايي: ميزاني كه جمع، اعضاي گروه را به بهبود و عالي كردن عملكرد تشويق مي كند و به آن پاداش مي دهد.
آينده نگري: ميزاني كه افراد رفتار هاي آينده نگرانه دارند، از جمله به تاخير انداختن لذات، برنامه ريزي و سرمايه گذاري روي آينده.
منبع:
Culture and leadership in Iran: The land of individual achievers, strong family ties, and powerful elite, Academy of Management Executive, 2003, Vol. 17, No. 4
اصل مقاله:
لینک دریافت (http://uc-njavan.ir/file/do.php?id=373)
خب این رفرنس من در رابطه با تمام صحبت هایی که کردم.
هیچکدوم از مباحثی هم که مطرح کردم نظرات خودم نیستن، از نظر مقاله ذکر شده تمامی اون موارد شواهد تبعیض جنسیتی در کشور ما هستن
خیلی بیشتر لذت می بردم اگه دوستان هم مستدل بحث می کردن، اونجوری یه بحث آکادمیک داشتیم که می شد ازش نتیجه گرفت ولی با پافشاری روی افکار و عقاید شخصی صرفا بحث جبهه گیری پیش میاد
زحمت پول حلال در آوردن خیلی هم کم نیست که زن ها فکر می کنن می تونن جای مردا رو بگیرن ... تا جایی که در اطرافم می بینم تعداد زنهای خانه دار خیلی کمه، دیگه دارن مثل دایناسورها منقرض می شن و ایضا بنده هم علاقه دارم بشینم خونه و به تفریحات سالمم برسم و اعصاب و انرژیمو صرف کار کردن نکنم!
بحث گرفتن جای همدیگه نیست، هرکسی یه نقشی توی جامعه داره و باید سعی کنه به بهترین نحو اونو ایفا کنه
حالا اگه فکر می کنید خانوما توی بازار کار جای آقایون رو دارن بگیرن، پس مهارت های خانوما رو به افزایشه و باید بهشون گفت احسنت!
Arash.All
13th September 2010, 02:27 AM
حالا اگه فکر می کنید خانوما توی بازار کار جای آقایون رو دارن بگیرن، پس مهارت های خانوما رو به افزایشه و باید بهشون گفت احسنت!اینکه خانم ها اکثراً به دلیل نداشتن بار زحمت یک زندگی کامل روی دوششون ؛ به حقوق کم تر راضی میشن و مسلماً همین دلیل پر شدن خانم ها جای آقایون هست و مسلماً مدیران اجرائی شرکت ها و مراکزی که استخدام رسمی دارن به همین راضی هستن ربطی به تخصص و مهارت نداره [cheshmak]
يكي از نكات مهم و منحصر بفرد خانمها نگاه ريزبينانه،دقيق و عميق آنها مي باشد كه در عطف به مديريت دقت به تمامي اعضا و اجزا از رئوس و اصول اصلي مديريت مي باشد.
موردی که شما می فرمائین مختص و منحصر به فرد خانم ها نمیشه [shaad]
این مورد اکتسابی هست و اتفاقاً توی بسیاری از مدیران موفق مرد هم به وفور یافت میشه ...
B a R a N
13th September 2010, 02:31 AM
اینکه خانم ها اکثراً به دلیل نداشتن بار زحمت یک زندگی کامل روی دوششون ؛ به حقوق کم تر راضی میشن و مسلماً همین دلیل پر شدن خانم ها جای آقایون هست و مسلماً مدیران اجرائی شرکت ها و مراکزی که استخدام رسمی دارن به همین راضی هستن ربطی به تخصص و مهارت نداره [cheshmak]
از نظر منابع انسانی، این یک نظریه بود که زمانی کاربرد داشت که زنان مهارت های کمی داشتن و بخاطر مشکلات مالی مجبور بودن با هر شرایط حقوقی کار کنن
نمی دونم حقوق کار رو مطالعه کردی یا نه، ولی جاییش صحبت از جنسیت (بجز موارد خاص) نکرده، خوندن حقوق کار حداقل لطفش اینه که با حقوق اولیه ای که هر شخصی موقع تصدی یه شغل باید بدونه آشنا می شید
Arash.All
13th September 2010, 02:39 AM
می دونم حقوق کار رو مطالعه کردی یا نه، ولی جاییش صحبت از جنسیت (بجز موارد خاص) نکرده
شما بیشتر به منابع / کتابها و مواردی که مستند شده نگاه می کنید !؟ [shaad]
مواردی که در حال حاضر توی جامعه ایران دیده میشه ، 70% با اون ضوابط / قوانینی که تعیین شده برای فیلد ها و کارهای مختلف مطابقت نمی کنه ... .
در حال حاضر بیشتر شرکت ها به طرف خصوصی شدن حرکت می کنن و توی این موارد در درجه اول روابط بجای ضوابط و در درجه دوم هم تخصص حرف اول رو میزنه ... ، از طرفی خیلی مواقع بحث های تخصصی مطرح نیست ، شما اون موقع قصد دارید کتابی که حقوق و قوانین مربوط به اون رو ببیرید برای یک بخش خصوصی ؟
مسلماً در بسیاری اوقات اگه اون شخص کار رو قبول نکنه ، شخص دیگری جانشین میشه [cheshmak]
خاصیت خصوصی بودن شرکت ها همین رو مطرح می کنه ... .
مورد بعدی اینکه ، مورد تخصصی که شما می فرمائید ، توی کشور های پیشرفته ای مثل ایالات متحده هم مسلماً درصد زنانی که توی کارهای حرفه ای ریسک می کنن و پروژه های بزرگ انجام میدن به نسبت آقایون کمتر هست که کاملاً هم مشعود هست .
B a R a N
13th September 2010, 02:54 AM
منم بحثم سر همینه، حرف رو راحت می شه زد، اثباتش سخته. اگه اینجوره با توجه به سوابق شغلیم و چند جایی که کار کردم می تونم بگم اگه مهارت داشته باشی سر کارت می مونی با حقوق خوب، تفاوتی هم بین زن و مرد وجود نداره
حرفی رو باید عنوان کرد که قابل استناد باشه، تجربیات هرکسی با توجه به محیط و دیدگاهش متفاوته.
در نهایت جالبه برام که ما داعیه دار اسلام و مسلمونی هستیم، تو دین اسلام به زن اینجوری نگاه می کنن؟
برای بحث کردن باید گوش شنیدن داشت، وگرنه بحث فایده ای نداره. اگه جایی اساعه ادب به آقایون شد عذر می خوام.
.................................................. ..................
اصل مقاله و مباحث تاپیک چرا زنان مدیران بهتری هستند؟ (http://njavan.com/forum/showthread.php?goto=newpost&t=76158)به این تاپیک منتقل شد، تا اینجا به بحث و تبادل نظر پرداخته بشه
با تشکر
Arash.All
13th September 2010, 03:15 AM
منم بحثم سر همینه، حرف رو راحت می شه زد، اثباتش سخته. اگه اینجوره با توجه به سوابق شغلیم و چند جایی که کار کردم می تونم بگم اگه مهارت داشته باشی سر کارت می مونی با حقوق خوب، تفاوتی هم بین زن و مرد وجود ندارهمسئله دقیقاً این هست که عمده جامعه ، دارای تخصص نیستن و اینو هم خودتون بهتر می دونید ، پس اگه صحبت از تخصص میشه ، خودش بحث جدائی هست که مبحثش مربوط میشه به بحث دیگه ای که کاری با این تاپیک نداره ، صحبتی که در حال حاضر شده ، بررسی کلیت هست نه افرادی که "متخصص" این جامعه هستن ، این یه مورد بدیهی هست که افراد متخصص پول خودشون رو می گیرن و مسلماً هم جامعه به افراد متخصص نیاز داره [shaad]
حرفی رو باید عنوان کرد که قابل استناد باشه، تجربیات هرکسی با توجه به محیط و دیدگاهش متفاوته. بحث اصلاً سر این نیست که من بیام برای شما مستند سازی کنم یا شما برای من مدرک روی هم جمع کنید ، بحث سر واقعیاتی هست که باهاش مواجه میشیم ، ضمناً برای یک بحثی مثل آمارگیری که به عمومیت جامعه اختصاص داره و دید گاه یک جامعه اعم از فقیر ، ثروتمند ، متخصص ، اشخاص غیر متخصص و غیره رو تحت تاثیر قرار میده صحبت ها و نظرهای شخصی خیلی نمی تونه موثر واقع بشه ، اون چیزی موثر واقع میشه که واقعیت جامعه رو تحت پوشش قرار بده و علاوه بر اون دیدگاه رو بتونه به تمامی افراد جامعه و تمام اقشار اون بفهمونه ، نه اینکه یک آمار گیری جمعی ، فقط مختص متخصص کامپیوتر ، شاخه شبکه باشه (فرضاً) ... .
در نهایت جالبه برام که ما داعیه دار اسلام و مسلمونی هستیم، تو دین اسلام به زن اینجوری نگاه می کنن؟ توی موردی که Bold کردم کاملاً باهاتون موافقم ، منتها بیشتر در حد نظریه و حرف ، اون چیزی که ایرانی ها طی 20 سال اخیر بیشتر تحویل دنیا دادن بیشتر خرافات و دروغ بوده توی جنبه های مذهبی ؛ جنبه های دیگر بماند ، اما کاملاً موافقم که فقط ادعای مسمانی و مسلمی رو داریم [shaad] .
خیر ، توی اسلام به جنس مونث اینطور نگاه نمی کنن ، اون چیزی که ادیان مختلف بیان می کنن ، چه از دیدگاه اسلام ، چه از دیدگاه مسیحیت ، یهودیت و یا حتی شخص satanism در حیطه شیطان پرستی مورد بحث نیست در حال حاضر ، اون چیزی که باید بحث بشه و زیر ذره بین قرار بگیره برای پیشرفت یک جامعه واقعیاتی هست که اتفاق میفته توی جامعه ، وقتی تمامی دیدگاه ها آخرش برگرده به مذهب یا دین ، بحث کردن در موردش از حیطه علمی خارج میشه ، می رسیم به جائی که از نظر اسلام بهتر این هست که زنان توی خونه بیشتر به تربیت فرزندان مشغول باشن ، هر چند اسلام مشکلی با کار کردن زن نداره ، ولی بیشتر باب اون چیزی هست که توی خط قبلی گفتم ... .
برای بحث کردن باید گوش شنیدن داشت، وگرنه بحث فایده ای نداره. اگه جایی اساعه ادب به آقایون شد عذر می خوام.دقیقاً موافقم ، اتفاقاً مطمئن باشید اگه گوش شنیدن نبود ، مرتب reply های شما رو نمی خوندم و پاسخ نمی دادم ، من علاقه دارم اتفاقاً به بحث ، اما اون چیزی که توی واقعیت باشه ، نه اون چیزی که فقط و فقط جنبه نوشتنی و نگاه کردنی داره ، مثالش میشه دقیقاً اون چیزی که توی جامعه مردم دارن از بدبختی و فلاکت میمیرن ، آقای X میره آمار نرخ تورم رو برای مردم میاره که ثابت کنه تورم اومده پائین ، اما واقعاً اومده پائین !؟ [shaad] ضمناً این وسط هیچ مدرکی مبنی بر بی ادبی از طرف یک جناح به جناح دیگه نیست ، بحثی که به دعوا تبدیل بشه اسمش بحث نیست ، اسمش میشه مناظره که خوشبختانه توی این بحث چیزی از این موارد دیده نمیشه [bamazegi][shaad]
B a R a N
13th September 2010, 03:26 AM
خب الان با توجه به انتقال انجام شده حتی اگر بحث جنبه غیرعلمی هم پیدا کنه مشکلی نیست
توی یه تاپیک که با عنوان یه مقاله ذکر شده انتظار نمیره مباحثی در جهت تساوی و شاید بهتر باشه بگم تشابه حقوق زن و مرد ذکر بشه
اونجایی هم که در مورد اسلام گفتم بیشتر دغدغه ذهنی خودم بود، سوالی بود که برام ایجاد شد!!!
اگه بحث تخصص رو در نظر نگیریم، به جز کارهای فیزیکی و یدی، نه زنا بر مردا برتری دارن و نه مردا بر زنا
ولی هیچوقت نمی شه گفت اینجوریه! چون من اینجوری فکر می کنم
اما اون چیزی که توی واقعیت باشه ، نه اون چیزی که فقط و فقط جنبه نوشتنی و نگاه کردنی داره
تاکید من بر مستدلات و اصول هم بخاطر همین بود، چون یه اصل بر اساس چندین تفکر و نظر صاحب نظران مختلف شکل گرفته و درسته که بعضی جنبه ها رو در نظر نگرفته ولی اکثر جوانب رو پوشش داده
واقعیت با توجه به دیدگاه هر فرد به زندگی متفاوته، اینجاست که باید به اصول و نظریات رجوع کرد
7raha7
13th September 2010, 07:52 AM
خانم ها؟
مدیریت تمرکز میخواد.فکر نمیکنم خانمها برتری داشته باشندببینم شما مگه این وری نیستی؟؟؟[soal]
بحث خیلی جالبی شده... شما جامعه رو که نگاه کنید خب ممکنه متوجه بشید که این نتایجی که بدست اومده اصلا با جامعه جور در نمیاد. اما این مسئله به معنی این نیست که اون نتیجه ی تحقیقاتی اشتباهه. ما اشتباهیم! خب درسته تو ایران این مورد زیاد هم درمورد خانوما صدق نمیکنه اما در کشورای دیگه اینجوری هست. برای نمونه خانوم ماریا خرسند( اینم یکی از 30 تا مثال من[nishkhand])خانم ماریا خرسند هم یکی دیگه از زنان موفق ایرانیه که به همه نشون داده که یک زن ایرانی هر جا که باشه میتونه یک انسان موفق و یک مدیر موفق باشه . و یک زن نه تنها میتونه یک مدیر خوب توی خونه باشه می تونه توی محل کارش هم یک مدیر موفق باشه.
این خانم مدیر موفق شرکت اریکسونه ( تلفن های همراه )
متولد ایران و فوق لیسانس کامپیوتر از آمریکا . در حال حاضر هم مقیم سوئد هستش. خب مدیریت فقط هم تو محل کار و اینا نیست. حتی تربیت فرزند هم مدیریت میخواد. پیشرفت اقتصادی هم همینطور... الکی که نگفتن پشت سر هر مرد موفقی یه خانومه! نمیخوام برم سمت بحثای فمنیستی اما ما تو ایران باور نمیشیم، دید مردم نسبت زنان هنوز مدرن و امروزی نیست. پیشرفت هم وا3 خانوما سخته خب یه کم خودتونو جای ما بذارید: هر موقع از خونه میری بیرون زود برمیگردی. همه ازت انتظار دارن خانوم باشی و خانومی کنی. اگه شاغل باشی ... دیگه چی بگم؟؟؟
Arash.All
13th September 2010, 11:36 AM
سلام .
خانم ماریا خرسند هم یکی دیگه از زنان موفق ایرانیه که به همه نشون داده که یک زن ایرانی هر جا که باشه میتونه یک انسان موفق و یک مدیر موفق باشه . و یک زن نه تنها میتونه یک مدیر خوب توی خونه باشه می تونه توی محل کارش هم یک مدیر موفق باشه.رها حانم، نمیدونم چطوری شده قضیه توی این تاپیک ولی باور کنید ما به توانائی های خانم ها ایمان داریم ، من شخصاً نمی گم خانمها موفق نیستن، اتفاقاً بسیار هم موفق هستن ولی به نسبت مردان موفق و افرادی که هدایت سازمان ها و شرکت های تاثیرگذار رو دست دارن ، این نسبت توی خانم ها نسبت به آقایون خیلی کمتر هست ، این دیگه چیز بدیهی هست [shaad]
به عنوان مورد دوم نام ببرم !؟ امید کردستانی ، مدیر بخش فروش شرکت گوگل [shaad] این گوگل شرکت ساده ای نیست ، یعنی باید 1 ماهی در موردش تحقیق کنید که ببینید چه سیستم پیچیده و پیشرفته ای داره ، ضمناً نمیشه اسم یک شرکت رو روش گذاشت ، خیلی ها بهش میگن بهشت ... .
خب مدیریت فقط هم تو محل کار و اینا نیست. حتی تربیت فرزند هم مدیریت میخواد. پیشرفت اقتصادی هم همینطورموافقم [shaad]
الکی که نگفتن پشت سر هر مرد موفقی یه خانومه!از بسکی حسودین همتون [nishkhand]
اما ما تو ایران باور نمیشیمکسی اگه برای موفق شدن و پیشرفت کردن نشست که ببینه دیگران چه دیدی بهش دارن و آیا توسط دیگران باور میشه یا نه به هیچ جائی نمی رسه ، اینو با اطمینان خاطر می گم بهتون.
یادتون باشه که تنها کسی که می تونه به پیشرفت انسان از هر لحاظی کمک کنه خود شخص هست ... ، از شما حرکت از خدا برکت [shaad]
پیشرفت هم وا3 خانوما سخته خب یه کم خودتونو جای ما بذارید: هر موقع از خونه میری بیرون زود برمیگردی. همه ازت انتظار دارن خانوم باشی و خانومی کنی. اگه شاغل باشی ... دیگه چی بگم؟؟؟ببینید رها خانم ، عرایض شما صحیح هست ، اما دید شما بیشتر دید جامعه نسبت به خودتون هست ، این جلوی شما رو برای پیشرفت میگیره . اگر قرار باشه همه آدم ها انتظارات همدیگه رو بصورت 100% برآورده کنن مطمئناً کسی نمی تونه وقتی برای خودش بذاره .
مسئله این هست که قرار نیست شما یا شخص دیگه ای به تمام انتظارتی که جامعه ازتون دارن جواب مثبت بدین ، قشری که از لحاظ فکری ، به سمت انحراف فکری کشیده شدن ممکنه از شما انتظارات جالبی نداشته باشن (فرضاً) پس چون اون دسته هم جزئی از این جامعه هستن شما باید حتماً اون انتظارات رو بر آورده کنید !؟ [shaad] مسلماً خیر !
مثالی رو براتون میزنم ، ماری کوری رو دیگه همگی میشناسن ، الان بسیاری از پزشکان توی سراسر دنیا ، سرطان های دیگران رو بوسیله کشف همین خانم (اشعه X) یا همون X Ray معالجه می کنن . تازه توی زمان های قدیم هم ، مشکلات و محدودیت ها بیشتر بوده ، اما این خانم 2 بار موفق به دریافت جایزه نوبل شده ، مطمئن باشید اگه این خانم و بسیاری از خانم های موفق دیگه هم توی سراسر دنیا ، اعم از ایرانی ، غیر ایرانی ، مسلمان یا غیر مسلمان اگه قرار بود به این نگاه کنن که صرفاً جامعه چه دیدی بهشون داره / چه انتظاراتی ازشون داره ، مطمئناً هیچ گاه به موفقیت نمی رسیدن .[shaad]
7raha7
14th September 2010, 08:06 AM
علیک سلام.این نسبتی که میگین تو ایران کمه چون جو ایران یه کوچولو مردسالارانه اس( چیزی که شک دارم شما قبولش کنین)
و اما مورد دوم من خانوم انوشه انصاری. اینم یه خانوم ایرانی موفق که همه میشناسنش و حوصله ندارم درموردش توضیح بدم![nishkhand] بعدشم اگه ما حسودیم... خب حسودیم و این همه بهتون رسیدگی می کنیم. دیگه خودتون تصورشو بکنید اگه حسود نبودیم چی می شد! درمورد دید دیگرون. منم نگفتم دید دیگرون خیلی مهمه. ولی آیا دید مدیر شرکتی که میخوای توش استخدام بشی برای شما مهم هست یا نه؟؟؟ از طرف دیگه من دید جامعه رو نسبت به تموم خانومای ایرانی گفتم. قضیه اصلا شخصی نیست.انتظارات دیگرون هم باز مهم نیس اما همین انتظارات دیگرونه که جلوی پیشرفت ما رو میگیره. مثلا من نمیتونم بی خیال انتظار خاله ام شم که میگه زشته... بشین تو خونه تا...(گفتم مثلا!) دید دیگرون مهم نیست اما تأثیرگزاره...
پژواک
14th September 2010, 07:13 PM
انوشه انصاری؟[taajob]
فقط پولدار بود همین.
7raha7
16th September 2010, 07:51 AM
انوشه انصاری؟[taajob]
فقط پولدار بود همین.
خدا رو شکر یکی به دادم رسید... برید اینجا و سومین عکس رو ببنید:http://www.njavan.com/forum/showthread.php?p=173277#post173277
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.