sl-lal-l12okl-l
6th September 2010, 08:25 PM
وقتي غذاي کمکي را در پايان 6 ماهگي براي شيرخواران شروع مي کنيم، به مادران تاکيد مي کنيم به غذاي آنها نمک اضافه نکنند....
البته اين تاکيد به خاطر آن نيست که نمک به دستگاه گوارش شيرخواران آسيب مي رساند، بلکه براي فشاري است که نمک مي تواند به کليه هاي تازه کار آنها وارد کند و يا احتمالا در بچه هايي که سابقه مثبت خانوادگي موجب افزايش فشارخون شود. بچه ها از بدو تولد به جز شيرمادر و سپس آنچه به عنوان غذاي کمکي برايشان تهيه مي شود، نمي خورند لذا در پايان يک سالگي که مادر اجازه دارد مقدار کمي نمک به غذاي کودک اضافه کند و به مرور او را با غذاي سفره (آنچه براي همه خانواده تهيه مي شود) آشنا کند، مي تواند عادات صحيح و يا عادات غلط را در او پايه ريزي کند. بعضي از مادران در سه سالگي به بچه هاي خود تذکر مي دهند که چرا خيار را اين قدر نمک مي زني؟ يا به آنها خرده مي گيرند که چرا گوجه سبز يا پرتقال را با نمک فراوان مي خوري؟
اين مادران گرامي فراموش کرده اند که بچه آنها وقتي به دنيا آمد نه دوستدار نمک بود و نه اهل غذا هاي شيرين و پرشکر. آنچه امروز به عادات غذايي او تبديل شده است حاصل آموخته هاي مادرش است. اگر به غذاي خانواده نمک فراوان اضافه نشود و يا اگر غذاها ترش و يا شيرين تر از حد معمولي تهيه نشوند، کودک هم به غذاهايي که هرگز تجربه نکرده است عادت نخواهد کرد. اگر شما خيار و گوجه را نمک نزنيد و به او لقمه نان و پنير و گوجه بدهيد تا به جاي هله هوله هاي عصرانه ميل کند، طعم و ذايقه اش عادت مي کند که نمک موجود در پنير و نان به همراه خيار برايش کافي باشد.
اگر کودک شما شيرخوار است و هنوز غذاي نمک دار به او نداده ايد، لطفا عادات غذايي خانواده را اصلاح کنيد تا وقتي او به سني رسيد که بايد هم غذاي شما شود، به شوري و يا شيريني بيش از حد غذاها عادت نکند. اگر هم چنين عادت ناپسندي را در او پايه گذاري کرده ايد، کم کم به بهانه هاي مختلف و يا جايگزين کردن مواد طعم دهنده طبيعي به جاي نمک و شکر، اين دو سم سفيد را از رژيم غذايي کودک خود کم کنيد.
منبع: پارسی طب
البته اين تاکيد به خاطر آن نيست که نمک به دستگاه گوارش شيرخواران آسيب مي رساند، بلکه براي فشاري است که نمک مي تواند به کليه هاي تازه کار آنها وارد کند و يا احتمالا در بچه هايي که سابقه مثبت خانوادگي موجب افزايش فشارخون شود. بچه ها از بدو تولد به جز شيرمادر و سپس آنچه به عنوان غذاي کمکي برايشان تهيه مي شود، نمي خورند لذا در پايان يک سالگي که مادر اجازه دارد مقدار کمي نمک به غذاي کودک اضافه کند و به مرور او را با غذاي سفره (آنچه براي همه خانواده تهيه مي شود) آشنا کند، مي تواند عادات صحيح و يا عادات غلط را در او پايه ريزي کند. بعضي از مادران در سه سالگي به بچه هاي خود تذکر مي دهند که چرا خيار را اين قدر نمک مي زني؟ يا به آنها خرده مي گيرند که چرا گوجه سبز يا پرتقال را با نمک فراوان مي خوري؟
اين مادران گرامي فراموش کرده اند که بچه آنها وقتي به دنيا آمد نه دوستدار نمک بود و نه اهل غذا هاي شيرين و پرشکر. آنچه امروز به عادات غذايي او تبديل شده است حاصل آموخته هاي مادرش است. اگر به غذاي خانواده نمک فراوان اضافه نشود و يا اگر غذاها ترش و يا شيرين تر از حد معمولي تهيه نشوند، کودک هم به غذاهايي که هرگز تجربه نکرده است عادت نخواهد کرد. اگر شما خيار و گوجه را نمک نزنيد و به او لقمه نان و پنير و گوجه بدهيد تا به جاي هله هوله هاي عصرانه ميل کند، طعم و ذايقه اش عادت مي کند که نمک موجود در پنير و نان به همراه خيار برايش کافي باشد.
اگر کودک شما شيرخوار است و هنوز غذاي نمک دار به او نداده ايد، لطفا عادات غذايي خانواده را اصلاح کنيد تا وقتي او به سني رسيد که بايد هم غذاي شما شود، به شوري و يا شيريني بيش از حد غذاها عادت نکند. اگر هم چنين عادت ناپسندي را در او پايه گذاري کرده ايد، کم کم به بهانه هاي مختلف و يا جايگزين کردن مواد طعم دهنده طبيعي به جاي نمک و شکر، اين دو سم سفيد را از رژيم غذايي کودک خود کم کنيد.
منبع: پارسی طب