آبجی
20th August 2010, 07:32 PM
افراط در مصرف مواد غذایی در سحر و افطار ماه رمضان موجب افزایش چربی و قند خون می شود.
دكتر محمدجواد حسین زاده در گفتگو با ایسنا درباره تغذیه صحیح ماه مبارك رمضان اظهار كرد: امساك در خوردن یكی از اصول ماه رمضان است این در حالی است كه برخی افراد برای جبران گرسنگی خود در این ماه در خوردن غذا افراط می كنند كه این كار عوارضی را به همراه دارد.
وی افزود: با یك برنامه غذایی درست می توان نیاز بدن به موادی چون كربوهیدرات ها، ویتامین ها، پروتئین ها، چربی ها و مواد معدنی را در ماه رمضان برطرف كرد.
بنابراین وعده سحری باید مصرف شود چون با توجه به طولانی بودن روزها افرادی كه به هر علتی سحری نمی خورند با مشكلاتی مواجه می شود. این متخصص تغذیه با اشاره به علت سحری نخوردن برخی افراد گفت: این اشخاص به علت مصرف نادرست مواد غذایی در این وعده در اوقاتی مانند وسط روز احساس ناراحتی گوارشی می كنند و دچار گرسنگی كاذب می شوند، بنابراین ترجیح می دهند سحری مصرف نكنند.
این در حالی است كه نخوردن غذا در این وعده با ایجاد عوارضی بخصوص برای گروه های ویژه سنی نوجوانان و سالمندان همراه خواهد بود.
وی توصیه كرد: با توجه به گرمای هوا، بدن در طول روز مقداری آب را به همراه املاحی مانند سدیم از دست می دهد، بنابراین افراد برای فعالیت در این شرایط لازم است مواد پروتئینی و كربوهیدرات ها را هنگام سحر مصرف كنند.
به عنوان مثال برنج و خورشت را می توان در این وعده غذایی خورد، چرا كه این مواد می توانند حاوی میزان مناسبی از تركیباتی چون پروتئین و چربی باشند.
در این شرایط به علت طولانی تربودن عبور مواد غذایی حاوی پروتئین از معده، روز ه داران كمتر احساس گرسنگی می كنند.
● كاهو ؛ بهترین سبزی برای وعده سحری
كارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: كاهو بهترین سبزی است كه می توان به عنوان سالاد در وعده سحر مصرف كرد زیرا آب و فیبر زیادی دارد و از تشنگی و یبوست پیشگیری می كند.
زهرا عبداللهی در گفتگو با فارس افزود: بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد.
وی گفت: وعده سحری می تواند شامل انواع مختلف پلو ها و انواع خورشت ها باشد. مصرف سبزی و سالاد نیز در سحری برای كاهش احساس تشنگی بسیار مؤثر است.
كارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: حداقل سالادی كه می توان تهیه كرد، سالاد خیار و گوجه فرنگی است كه می توان با افزودن كمی هویج یا جوانه گندم و ماش به ارزش غذایی آن افزود. عبداللهی گفت: بهترین سبزی كه می توان به عنوان سالاد در سحر مصرف كرد، كاهو است.
این سبزی در مقایسه با سایر سبزی ها از آب بیشتری برخوردار است و به همین دلیل می تواند از احساس تشنگی در طول روز بكاهد. وی اضافه كرد: همچنین فیبر بالای كاهو مانع ابتلای روزه داران به یبوست می شود.
دكتر محمدجواد حسین زاده در گفتگو با ایسنا درباره تغذیه صحیح ماه مبارك رمضان اظهار كرد: امساك در خوردن یكی از اصول ماه رمضان است این در حالی است كه برخی افراد برای جبران گرسنگی خود در این ماه در خوردن غذا افراط می كنند كه این كار عوارضی را به همراه دارد.
وی افزود: با یك برنامه غذایی درست می توان نیاز بدن به موادی چون كربوهیدرات ها، ویتامین ها، پروتئین ها، چربی ها و مواد معدنی را در ماه رمضان برطرف كرد.
بنابراین وعده سحری باید مصرف شود چون با توجه به طولانی بودن روزها افرادی كه به هر علتی سحری نمی خورند با مشكلاتی مواجه می شود. این متخصص تغذیه با اشاره به علت سحری نخوردن برخی افراد گفت: این اشخاص به علت مصرف نادرست مواد غذایی در این وعده در اوقاتی مانند وسط روز احساس ناراحتی گوارشی می كنند و دچار گرسنگی كاذب می شوند، بنابراین ترجیح می دهند سحری مصرف نكنند.
این در حالی است كه نخوردن غذا در این وعده با ایجاد عوارضی بخصوص برای گروه های ویژه سنی نوجوانان و سالمندان همراه خواهد بود.
وی توصیه كرد: با توجه به گرمای هوا، بدن در طول روز مقداری آب را به همراه املاحی مانند سدیم از دست می دهد، بنابراین افراد برای فعالیت در این شرایط لازم است مواد پروتئینی و كربوهیدرات ها را هنگام سحر مصرف كنند.
به عنوان مثال برنج و خورشت را می توان در این وعده غذایی خورد، چرا كه این مواد می توانند حاوی میزان مناسبی از تركیباتی چون پروتئین و چربی باشند.
در این شرایط به علت طولانی تربودن عبور مواد غذایی حاوی پروتئین از معده، روز ه داران كمتر احساس گرسنگی می كنند.
● كاهو ؛ بهترین سبزی برای وعده سحری
كارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: كاهو بهترین سبزی است كه می توان به عنوان سالاد در وعده سحر مصرف كرد زیرا آب و فیبر زیادی دارد و از تشنگی و یبوست پیشگیری می كند.
زهرا عبداللهی در گفتگو با فارس افزود: بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد.
وی گفت: وعده سحری می تواند شامل انواع مختلف پلو ها و انواع خورشت ها باشد. مصرف سبزی و سالاد نیز در سحری برای كاهش احساس تشنگی بسیار مؤثر است.
كارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: حداقل سالادی كه می توان تهیه كرد، سالاد خیار و گوجه فرنگی است كه می توان با افزودن كمی هویج یا جوانه گندم و ماش به ارزش غذایی آن افزود. عبداللهی گفت: بهترین سبزی كه می توان به عنوان سالاد در سحر مصرف كرد، كاهو است.
این سبزی در مقایسه با سایر سبزی ها از آب بیشتری برخوردار است و به همین دلیل می تواند از احساس تشنگی در طول روز بكاهد. وی اضافه كرد: همچنین فیبر بالای كاهو مانع ابتلای روزه داران به یبوست می شود.