Mina_Mehr
11th August 2010, 09:58 PM
يک متخصص تغذيه با توصيه به مصرف سالاد، ميوه و سبزيجات در پيشگيري از يبوست در ماه رمضان گفت: وعده سحري بهترين زمان براي خوردن ميوهها و جبران آب بدن و پيشگيري از تشنگي در طي روز است.
دکتر سعيد حسيني عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران، با بيان اين که يبوست يکي از مشکلات شايع و فراگير روزه داران در ماه رمضان است، اظهار داشت: اين عارضه به دليل کاهش آب بدن بروز ميکند.
اين متخصص تغذيه افزود: از آنجايي که نوشيدن آب زياد که بتواند اين کم آبي بدن را جبران کند در فاصله افطار تا سحر براي افراد مقدور نيست، بنابراين مصرف ميوهها و سبزيجات ميتواند در اين زمان به تامين آب بدن افراد کمک کند.
وي ادامه داد: براي پيشگيري از يبوست، بدن هم به فيبر و هم آب نياز دارد بنابراين مصرف ميوهها به دليل داشتن آب فراوان و سبزيجات به علت فيبر زياد در ماه رمضان به روزه داران توصيه ميشود.
دکتر حسيني افزود: ميوههايي مثل هندوانه و خربزه كه تنها آب بدن را تامين ميکنند هم مفيد هستند اما توصيه ميشود بيشتر از ميوههايي که هم داراي فيبر هستند و هم آب بدن را تامين ميکنند مصرف شود. همچنين مصرف تلفيقي از ميوهها و سبزيجات در سالاد نيز در پيشگيري از يبوست موثر است.
اين متخصص تغذيه اظهار کرد: جدا از بحث روزهداري مصرف ميوههايي که فيبر نامحلول دارند به دليل وجود ويتامين و مواد معدني به کاهش کلسترول بدن کمک بسيار زيادي ميکند.
وي ادامه داد: اگر امکان تهيه ميوههاي متنوع براي افراد باشد، بهتر است اصل را بر تنوع مصرف ميوه گذاشت. به طور مثال اگر در روز 4 واحد ميوه مصرف ميکنيم بهترين کار اين است که اين ميوهها را از انوع مختلف انتخاب کنيم.
دکتر حسيني اظهار کرد: براي افرادي که در روز زياد تشنه ميشوند سحر بهترين زمان براي مصرف اين مواد غذايي است.
اين متخصص تغذيه گفت: برخي افراد به دليل ناراحتي معده هضم و جذب ميوهها برايشان مشکل است. بنابراين بهتر است اين افراد از ميوههاي رسيدهتر که کال نيستند و به جداره معده آسيب نميزنند، مصرف کنند.
دکتر حسيني در پايان خاطرنشان کرد: براي اين افراد مصرف سبزيجات پخته يا بخارپز شده را توصيه ميکنيم. همچنين ميتوانند سبزيجات را داخل ماکرويو قرار داده تا کمي نرم شود چون در اين صورت هضم آن آسانتر ميشود.
دکتر سعيد حسيني عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران، با بيان اين که يبوست يکي از مشکلات شايع و فراگير روزه داران در ماه رمضان است، اظهار داشت: اين عارضه به دليل کاهش آب بدن بروز ميکند.
اين متخصص تغذيه افزود: از آنجايي که نوشيدن آب زياد که بتواند اين کم آبي بدن را جبران کند در فاصله افطار تا سحر براي افراد مقدور نيست، بنابراين مصرف ميوهها و سبزيجات ميتواند در اين زمان به تامين آب بدن افراد کمک کند.
وي ادامه داد: براي پيشگيري از يبوست، بدن هم به فيبر و هم آب نياز دارد بنابراين مصرف ميوهها به دليل داشتن آب فراوان و سبزيجات به علت فيبر زياد در ماه رمضان به روزه داران توصيه ميشود.
دکتر حسيني افزود: ميوههايي مثل هندوانه و خربزه كه تنها آب بدن را تامين ميکنند هم مفيد هستند اما توصيه ميشود بيشتر از ميوههايي که هم داراي فيبر هستند و هم آب بدن را تامين ميکنند مصرف شود. همچنين مصرف تلفيقي از ميوهها و سبزيجات در سالاد نيز در پيشگيري از يبوست موثر است.
اين متخصص تغذيه اظهار کرد: جدا از بحث روزهداري مصرف ميوههايي که فيبر نامحلول دارند به دليل وجود ويتامين و مواد معدني به کاهش کلسترول بدن کمک بسيار زيادي ميکند.
وي ادامه داد: اگر امکان تهيه ميوههاي متنوع براي افراد باشد، بهتر است اصل را بر تنوع مصرف ميوه گذاشت. به طور مثال اگر در روز 4 واحد ميوه مصرف ميکنيم بهترين کار اين است که اين ميوهها را از انوع مختلف انتخاب کنيم.
دکتر حسيني اظهار کرد: براي افرادي که در روز زياد تشنه ميشوند سحر بهترين زمان براي مصرف اين مواد غذايي است.
اين متخصص تغذيه گفت: برخي افراد به دليل ناراحتي معده هضم و جذب ميوهها برايشان مشکل است. بنابراين بهتر است اين افراد از ميوههاي رسيدهتر که کال نيستند و به جداره معده آسيب نميزنند، مصرف کنند.
دکتر حسيني در پايان خاطرنشان کرد: براي اين افراد مصرف سبزيجات پخته يا بخارپز شده را توصيه ميکنيم. همچنين ميتوانند سبزيجات را داخل ماکرويو قرار داده تا کمي نرم شود چون در اين صورت هضم آن آسانتر ميشود.