PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : خبر نوشيدن زياد مايعات هنگام سحر باعث رفلاكس معده مي‌شود



Mina_Mehr
11th August 2010, 09:56 PM
يك كارشناس ارشد تغذيه گفت: هنگام افطار يك نوع ماده شيرين مصرف و از خوردن مواد شيريني چون خرما،‌ حلوا و شله‌زرد در يك وعده غذايي خودداري شود.
خديجه رحماني در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره تغذيه صحيح هنگام افطار اظهار كرد: افراد در اين وعده غذايي تا حد امكان شيريني‌هاي‌ طبيعي مانند خرما مصرف كنند و شله زرد، حلوا، زولبيا و باميه را همزمان با هم نخورند. البته آنها مي‌توانند در شب‌هاي مختلف، مواد شيرين متفاوتي را مانند مربا و عسل مصرف كنند تا بدين ترتيب تنوع غذايي آنان حفظ شود؛ هرچند كه بهترين شيريني خرماست و در آيات و روايات اسلامي روي مصرف آن تاكيد شده است.
وي تاكيد كرد: مصرف زياد مواد شيرين، ‌توازن اين مواد را در بدن به هم مي‌ريزد و باعث چاقي مي‌شود.
اين كارشناس تغذيه با بيان اينكه در ماه رمضان با حذف يك وعده غذايي، متابوليسم بدن بويژه متابوليسم انرژي تعديل مي‌شود، گفت: مازاد انرژي بدن در اين ماه مصرف مي‌شود كه كاهش وزن را به دنبال دارد. همانگونه كه مطالعات نشان مي‌دهد افراد در ماه رمضان بين نيم كيلو تا 6 كيلو وزن كم مي‌كنند البته وزن برخي اشخاص به علت پرخوري نه تنها كم نمي‌شود، بلكه افزايش مي‌يابد.
رحماني ادامه داد: اهميت افطار مشابه وعده صبحانه است؛ چون غذا پس از گرسنگي طولاني مدت به بدن مي‌رسد. در اين وعده غذاهاي زودهضم مانند گروه شير و تخم مرغ را مي‌توان مصرف كرد. خوردن نان، پنير و چاي شيرين و خيار و گوجه فرنگي نيز مناسب اين وعده است البته مي‌توان از كوكو و سوپ‌هاي سبك هم استفاده كرد. شير برنج هم غذايي بسيار مغذي، مقوي و زود هضم است.
وي تاكيد كرد: از خوردن انواع آش‌ها چون آش رشته، غذاهاي حجيم، سرخ كرده و پرچرب در افطار بايد به شدت خودداري شود. علاوه بر آن، نبايد پلو و خورشت در اين وعده غذايي مصرف كرد.
اين كارشناس ارشد تغذيه با اشاره به مواد غذايي كه در فاصله افطار تا هنگام خواب مي‌توان مصرف كرد، گفت: مايعات و ميوه‌ها را در اين مدت زمان مي‌توان مصرف كرد. افرادي كه قدرت بدني كمي دارند مانند نوجوانان يا اشخاصي كه كمتر افطاري مي‌خورند، مي‌توانند يك ليوان شير با بيسكوئيت يا خرما موقع خواب بخورند علاوه بر آن مي‌توان خشكبار نيز استفاده كرد.
وي درباره مواد غذايي مناسب براي وعده سحري اظهار كرد: خوردن انواع غذاهاي سنتي توصيه مي‌شود البته اين غذاها نبايد پرچرب،‌ نفاخ و سرخ كردني باشند و مواد خورشت‌ها نيز تا حد امكان سرخ كرده نباشند و بخارپز يا آب پز شده باشد. مصرف پلوهاي مخلوط نيز مناسب است.
رحماني با اشاره به مواد گوشتي و كربوهيدراتها اظهار كرد: گوشت حتما بايد در وعده غذايي گنجانده شود چون ديرهضم است، در نتيجه افراد با خوردن آن ديرتر احساس گرسنگي مي‌كنند. در اين ايام كربوهيدراتها نيز مصرف شوند چون به تدريج هضم مي‌شوند بنابراين خوردن نان به ويژه نان‌هاي سبوس دار، پلو و ماكاروني هنگام سحر خوب است.
اين كارشناس‌ ارشد تغذيه با بيان اينكه نوشيدن يك ليوان آب هنگام سحر توصيه مي‌شود، گفت: نوشيدن زياد مايعات هنگام سحر، حجم معده را افزايش مي‌دهد و امكان دارد باعث رفلاكس معده شود.
رحماني در پايان گفت:‌ هنگام سحر حتما سالاد مصرف شود چون آب موجود در بافتهاي آنها از تشنگي جلوگيري مي‌كند. اما نبايد ماست مصرف كرد چون اثري عكس دارد.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد