Machthaber
4th August 2010, 01:59 PM
بسم الله الرحمن الرحیم
هل میوه گیاهی است که در ایران نمی روید و پرورش داده نشده است.شکل هل بیضی زاویه دار یا مدور است که 10 تا 20 میلیمتر طول و 5 تا 9 میلیمتر قطر دارد. رنگ هل خاکستری مایل به زرد است. هل میوه ای است که درون آن سه خانه وجود دارد. درون هر یک از خانه ها 5 تا 7 دانه ی زاویه دار است که قطر هرکدام از دانه ها حدود 3 میلیمتر می باشد. رنگ دانه ها قهوه ای مایل به قرمز بوده بسیار معطّر هستند و طعم مطبوع دارند.
ترکیب شیمیایی(Chemical composition): پروتئین، نشاسته، منگنز، آهن و اسانسی که خود حاوی سینئول، ترپینئول، سابینن، لیمونن، لینالول و ... است.
مصارف درمانی(Medicinal uses): علاوه بر مصارف غذایی از هل برای درمان استفراغ، نفخ شکم، درمان صرع، سنگ کلیه و سنگ کیسه ی صفرا، استفاده می شود. در این موارد ممکن است یک قاشق غذاخوری هل مخصوصا با غلافش را در یک لیوان آب جوش دم کرده صبح و ظهر و شب بعد از هر غذا یک استکان با کمی شکر، بالغین تناول نمایند.
پایان
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
منبع:کتاب درمان بوسیله گیاهان دارویی
تالیف:دکتر محمّدصادق رجحان
هل میوه گیاهی است که در ایران نمی روید و پرورش داده نشده است.شکل هل بیضی زاویه دار یا مدور است که 10 تا 20 میلیمتر طول و 5 تا 9 میلیمتر قطر دارد. رنگ هل خاکستری مایل به زرد است. هل میوه ای است که درون آن سه خانه وجود دارد. درون هر یک از خانه ها 5 تا 7 دانه ی زاویه دار است که قطر هرکدام از دانه ها حدود 3 میلیمتر می باشد. رنگ دانه ها قهوه ای مایل به قرمز بوده بسیار معطّر هستند و طعم مطبوع دارند.
ترکیب شیمیایی(Chemical composition): پروتئین، نشاسته، منگنز، آهن و اسانسی که خود حاوی سینئول، ترپینئول، سابینن، لیمونن، لینالول و ... است.
مصارف درمانی(Medicinal uses): علاوه بر مصارف غذایی از هل برای درمان استفراغ، نفخ شکم، درمان صرع، سنگ کلیه و سنگ کیسه ی صفرا، استفاده می شود. در این موارد ممکن است یک قاشق غذاخوری هل مخصوصا با غلافش را در یک لیوان آب جوش دم کرده صبح و ظهر و شب بعد از هر غذا یک استکان با کمی شکر، بالغین تناول نمایند.
پایان
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
منبع:کتاب درمان بوسیله گیاهان دارویی
تالیف:دکتر محمّدصادق رجحان