توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : .::. آشپزی در رمضان .::.
آبجی
1st August 2010, 04:04 PM
حلوا با خرما
http://img.tebyan.net/big/1382/03/1087014219716429101129932266219320814112181.jpg
مواد لازم :
750 گرم خرما
500 گرم آرد
250 گرم گردو كوبیده شده
250 گرم كره یا روغن جامد
یك فنجان پودر قند
طرز تهیه :
هسته خرما را گرفته و آن را چرخ كنید و سپس آرد و روغن را كاملاً تفت داده تاطلایی شود . بعد آن را از روی حرارت برداشته و گردوی كوبیده شده یا چرخ شده را با پودر قند و خرمای چرخ شده مخلوط كنید و خوب به هم بزنید و بعد آن را ورز دهید تا به صورت خمیر نسبتاً سفتی درآید و روغن پس بدهد .
سپس آن را در دیس گردی پهن كرده و روی آن را با پودر پسته ترئین كنید .
نكات تغذیه ای :
برخی از خواص خرما عبارتند از :
1- خرما به علت داشتن آهن ، در نیروبخشیدن به گلبولهای قرمز خون مؤثر است و برای كم خونی بسیار مفید است .
2- خرما با داشتن فسفر و منیزیم در تقویت اعمال فكری مؤثر است .
3- خرما غذایی است كه هضمش آسان است .
4-خرما به علت دارا بودن ویتامین A در رشد و نگهداری كلسیم در بدن ضرورت دارد .
5 - خرما به علت دار بودن ویتامین B در تعادل اعصاب و تغذیه بدن ما نقش مهمی ایفا می كند .
این حلوا دارای 6962 كالری است كه اگر توسط 10 نفر میل شود سهم هر فرد از كل انرژی ، 2/696 كالری خواهد بود .
آبجی
1st August 2010, 04:10 PM
طرز تهيه زولبيا ، باميه ، گوش فيل و شربت
http://img.tebyan.net/big/1382/08/7616913522443187245881779140651226199172.jpg
مواد لازم براي شربت :
شكر 2 فنجان
آب يك فنجان
گلاب 2 قاشق سوپخوري
زعفران حل شد يك قاشق مرباخوري
آبليمو يك قاشق مربا خوري
طرز تهيه شربت :
آب و شكر را روي حرارت ملايم قرار مي دهيم تا بجوشد. بعد گلاب و زعفران را اضافه كرده، سپس آبليمو را مي ريزيم. پس از چند جوش، شربت آماده شده را از روي شعله بر مي داريم.
زولبيا
http://img.tebyan.net/big/1382/08/1401772463837237176151119130173574821521057.jpg
مواد لازم:
200 گرم نشاسته
180 گرم ماست
20 گرم آرد
يك قاشق سوپخوري زعفران حل شده
يك قاشق چايخوري روغن جامد
يك دوم قاشق چايخوري جوش شيرين
يك قاشق سوپخوري آب يا گلاب
طرز تهيه:
نشاسته و ماست را مخلوط كرده، چند دقيقه اي صبر مي كنيم تا نشاسته در ماست خيس خورده و به راحتي حل شود. سپس آرد را اضافه مي كنيم و با همزن خوب به هم مي زنيم تا مايع زولبيا صاف و يكدست شود. روغن جامد را اضافه كرده و در حين به هم زدن آب يا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مايع اضافه مي كنيم و آن را در قيف مخصوص مي ريزيم. در اين مرحله جوش شيرين را هم اضافه مي كنيم و مايع را خوب به هم زده، در حالي كه روغن روي شعله قرار دارد، زولبيا را توسط قيف در روغن كاملا داغ به صورت دايره هاي بزرگ و كوچك فرم مي دهيم و بلافاصله پس از كمي سرخ شدن آنها را پشت و رو مي كنيم.زولبياها را در شربت قرار مي دهيم و پس از15- 10 دقيقه آنها را از شربت خارج كرده و در صافي قرار مي دهيم تا شربت اضافه آن خارج شود.
* يادآوري: براي سرخ كردن باميه و زولبيا و گوش فيل از روغن مايع استفاده كنيد، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنهاخواهد شد.
باميه
http://img.tebyan.net/big/1382/08/9317413376209291711392145182206128244107124.jpg
مواد لازم
آرد200 گرم
آب 300 گرم
تخم مرغ 3 عدد
روغن جامد يك قاشق سوپخوري
شكر نيم كيلو
نمک يك سوم قاشق چايخوري
آب 150 گرم
آبليمو 2 قاشق سوپخوري
گلاب كمي
طرز تهيه :
آب را جوش آورده، با شعله ملايم آرد را اضافه مي كنيم و مرتب به هم مي زنيم تا خمير تقريباً سفتي به دست آيد. بعد روغن را اضافه كرده و مرتب به هم مي زنيم ( در حدود 3-2 دقيقه )، به طوري كه خمير به صورت يك تكه درآيد. سپس بعد از كمي سرد شدن خمير، تخم مرغ ها را يكي يكي اضافه مي كنيم و خوب خمير را ورز مي دهيم تا خمير نرم و لطيف شود. براي اين كه باميه رنگ زيباتري به خود بگيرد، بهتر است از شربت باميه يك قاشق سوپخوري به خمير باميه اضافه كرده و با خمير مخلوط كنيم. بعد خمير را در قيف با ماسوره كنگره دار متوسط مي ريزيم و سپس در روغن مايع سرخ مي كنيم.براي سهولت كار بهتر است روغن را كمي داغ كرده، باميه ها را به وسيله دست و يا با قيچي مخصوص آشپزخانه در روغن ريخته، بعد آن را روي حرارت مستقيم قرار دهيم تا باميه ها سرخ شوند. باميه ها را در حين سرخ شدن مرتب به هم مي زنيم تا به هم نچسبند و يك دست سرخ شوند. باميه ها را در همان حال كه داغ مي باشد، به شربت گرم اضافه مي كنيم تا شربت را خوب به خود جذب كنند، در غير اين صورت باميه ها شربت را جذب نخواهند كرد. اگر باميه پس از چند ساعت شربت خود را از دست داد، علت آن رقيق بودن شربت مي باشد.
گوش فيل
مواد لازم:
تخم مرغ 2 عدد
ماست نصف فنجان
روغن جامد يك قاشق سوپخوري
بيكينگ پودر يك قاشق چايخوري
آرد به مقدار كافي
طرز تهيه:
در ظرف گودي ماست و تخم مرغ و بيكينگ پودر را خوب به هم مي زنيم و روغن را اضافه كرده و آرد را كم كم اضافه مي كنيم تا خمير صاف و يك دستي تهيه شود. سپس آن را چند قسمت كرده و چانه مي گيريم و روي خمير را با نايلون مي پوشانيم تا سطح خمير خشك نشود و جا بيفتد.بعد از يكي دو ساعت هر يك از خميرها را با وردنه روي ميز به قطر 2 ميلي متر پهن كرده و با قالب گردي خمير را به صورت دايره قالب مي زنيم. سپس يك طرف دايره را جمع كرده و در روغن داغ سرخ مي كنيم . سپس روي آنها پودر قند مي پاشيم و در ظرف مي چينيم.
نكاتي در مورد تهيه گوش فيل:
1- در صورتي كه بخواهيد روي گوش فيل پودر شكر بپاشيد، در اين صورت قطر خمير را كمي نازك تر كنيد.2- گوش فيل را مي توانيم به شكلهاي، مختلفي مانند مربع، پاپيوني و برگ هم در بياوريم.
3- اگر روغن گوش فيل سرد باشد، خمير پف نخواهد كرد.
4- اگر شربت رقيق باشد، گوش فيل زود نرم و بيات مي شود.
آبجی
1st August 2010, 04:13 PM
شله زرد
( یك دسر ایرانی به مناسبت ماه مبارك رمضان)
http://img.tebyan.net/big/1382/08/103964081158561442032551411219995131919.jpg
مواد لازم :
250 گرم برنج
500 گرم شكر
یك قاشق مرباخوری زعفران سائیده
یك قاشق چای خوری نمك
یك فنجان گلاب
50 گرم خلال بادام
كمی پودر پسته و دارچین
طرز تهیه:
برنج را شب قبل خوب بشویید تا آب آخرین بار آن كاملاً صاف و زلال باشد و با یك لیوان گلاب و 4-5 لیوان آب بگذارید برنج خیس بخورد. 9 لیوان آب را در قابلمه متوسطی ریخته و بگذارید جوش بیاید، بعد برنج را اضافه كرده و آن را هم بزنید تا بجوشد. كف روی آن را با كفگیر بردارید و مرتب برنج را به هم بزنید تا ته نگیرد. شعله را ملایم كنید تا برنج بپزد. شكر را در این مرحله اضافه كنید. خلال بادام را شسته، یك ساعت در گلاب خیس كرده و به شله زرد اضافه كنید.چون شله زرد معمولاً زود ته می گیرد، بعد از اضافه كردن شكر باید مرتب هم بزنید كه این مشكل پیش نیاید. اگر احساس كردید شله زرد شما كمی سفت شده، می توانید كمی آب جوش به آن اضافه كنید. برای این كه شله زرد شما آب نیندازد، بهتر است روی حرارت ملایم اجاق، شعله پخش كن قرار دهید و بگذارید یك ساعت دیگر بعد از جا افتادن روی حرارت باقی بماند تا آب اضافه آن تبخیر شود، یا آن كه در ظرف نسوز كشیده و در فر قرار دهید.
شله زرد آماده شده را در ظرف بزرگی كشیده و بعد از ده دقیقه سطح آن را با پودر پسته و دارچین تزئین كنید و بگذارید خنك شود.
آبجی
1st August 2010, 04:14 PM
رنگينك
http://img.tebyan.net/big/1382/08/56220282511884151109110157199110148117212230.jpg
مواد لازم :
يك كيلو خرما
500 گرم آرد گندم
300 گرم مغز گردو
يك فنجان پودر قند
250 گرم كره
دو قاشق مرباخوري دارچين
نصف فنجان پسته چرخ شده
طرز تهيه:
هسته هاي خرما را پس از شستن خارج كرده و درون آنها، مغز گردو قرار دهيد. در ديس گردي يك رديف خرما بچينيد و سپس آرد و روغن را طوري تفت بدهيد كه كاملاً طلايي شود و بعد كمي كه خنك شد نصف آن را روي خرماها ريخته و كمي پودر قند روي آن بپاشيد و دوباره يك رديف خرماي آماده شده را روي آن چيده و بقيه آرد سرخ شده را روي خرماها ريخته و باقي مانده پودر قند را بر روي آن بپاشيد. در انتها مي توانيد سطح رنگينك را با دارچين و پودر پسته تزئين كنيد.
نكات تغذيه اي :
اين گونه دسرها داراي انرژي زيادي هستند. به همين دليل براي ماه مبارك رمضان مناسب مي باشند تا در هنگام روزه داري فرد دچار گرسنگي و بي حالي نشود.در تهيه اين دسر از خرما ، كره ، آرد گندم و مغز گردو به مقدار زياد استفاده شده است كه در مجموع انرژي زيادي معادل 8093 كالري دارا مي باشند. اگر اين مقدار رنگينك، توسط 20- 15 نفر خورده شود، به طور متوسط سهم هر فرد از انرژي 462 كالري خواهد بود.
آبجی
1st August 2010, 04:16 PM
شیر برنج
http://img.tebyan.net/big/1382/09/5912197245145221911411721762002242170178180.jpg
مواد لازم:
برنج
یك فنجان
شیر
یك و نیم كیلو
گلاب
نصف فنجان
نمك
نصف قاشق چایخوری
در صورت تمایل
50 گرم خامه
پودر پسته برای تزئین
یك قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
برنج را خوب شسته و بگذارید 2 ساعت خیس بخورد، تا برنج خوب پخته و لعاب بهتری بدهد . سپس آب برنج را از صافی رده كرده و با 2 لیوان آب و نمك روی شعله ملایم كمی بپزید . شیر را اضافه كرده و بعد گلاب را هم بریزید تا شیر برنج پخته و كاملاً لعابدار شود. در این مرحله می توانید 50 گرم خامه به شیر برنج اضافه كنید و آن را در ظرف مورد نظر كشیده و بعد از 3-2 دقیقه روی آن را با پودر پسته تزئین كنید. برای سرو آن می توانید از عسل، مربا یا شیره انگور هم استفاده كنید.
آبجی
1st August 2010, 04:16 PM
فرنی
http://img.tebyan.net/big/1382/09/176226255149297178681601040487918035240.jpg
مواد لازم:
شیر
یك كیلو
آرد برنج كاملاً نرم
100 گرم
شكر
150 گرم
گلاب
یك استكان
نمك یك چهارم قاشق چایخوری
دارچین و پودر پسته برای تزئین
به مقداركم
طرز تهیه :
در یك قابلمه آرد برنج، شكر و نمك را ریخته و شیر را كم كم به آن اضافه كنید و به هم بزنید تا آرد برنج در شیر حل شود . ظرف را روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید و مرتب هم بزنید تا فرنی شما جوش بیاید . در این مرحله گلاب را هم اضافه كرده و ظرف را روی صفحه شعله پخش كن قرار دهید و حرارت را كاملاً ملایم كنید تا فرنی جا بیفتد . معمولاً بعد از جوش آمدن فرنی، 12-10 دقیقه روی حرارت بماند كافی است . پس از آماده شدن فرنی، آن را در ظرف مورد نظر كشیده و پس از 3-2 دقیقه با پودر و دارچین روی فرنی را تزئین كنید.
نكات تغذیه ای :
در ایام ماه رمضان شیر برنج و فرنی دسرهای مناسبی برای افطار می باشند. این دو دسر به دلیل دارابودن شیر و غلات ( برنج یا آرد برنج ) از نظر پروتئینی كامل هستند زیرا اسید آمینه های موجود در لبنیات و غلات مكمل یكدیگر هستند.
همچنین فرنی غذای مناسبی برای شروع غذای كمكی نوزادان می باشد كه اگر برای كودك تهیه میشود، بهتر است مقداری كره به آن افزود.
آبجی
1st August 2010, 04:16 PM
كاچی
http://img.tebyan.net/big/1382/08/249221782375662982361451852122213916712611.jpg
مواد لازم:
2 لیوان آرد
2 لیوان شكر
250 تا 300 گرم كره
نصف فنجان گلاب
یك قاشق چایخوری زعفران سائیده
50 گرم خلال بادام
كمی پودر پسته و دارچین
طرز تهیه:
شكر را با 4 لیوان آب می گذاریم بجوشد. سپس آن را صاف كرده، زعفران حل شده و گلاب را به آن اضافه می كنیم و آن را كنار می گذاریم. كره را در یك قابلمه ریخته، پس از آب شدن كره آرد را كم كم اضافه می كنیم. بعد با قاشق چوبی آن را مرتب به هم می زنیم. شعله را ملایم كرده و به هم زدن آن ادامه می دهیم تا رنگ آرد طلایی شود ( برای تهیه كاچی نیاز به سرخ كردن آرد نمی باشد). در این مرحله نصف قاشق چایخوری نمك اضافه كرده و قابلمه را از روی حرارت برمی داریم و شربت را كم كم به آن اضافه می كنیم و مرتب به هم می زنیم تا مایع صاف و یك دست شود. خلال بادام را هم اضافه می كنیم و ظرف را مجدداً روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا كاچی جا بیفتد . در صورتی كه كاچی كمی سفت شد، می توانیم یك لیوان آب به آن اضافه كنیم و می گذاریم كاچی به روغن بیفتد. در بعضی از نقاط ایران به كاچی چند عدد تخم مرغ اضافه می كنند و در آن را می گذارند تا تخم مرغ ها خودش را بگیرد. معمولاً این نوع كاچی را برای خانم های تازه زایمان كرده، می پزند.
برای تزئین روی كاچی می توانیم از پودر دارچین و پودر پسته استفاده كنیم.
نكات تغذیه ای :
كاچی یك دسر ایرانی می باشد، ولی می توان آن را در شام به عنوان غذا به همراه نان میل كرد. كاچی به علت دارا بودن آرد و كره دارای انرژی زیادی می باشد و با افزودن تخم مرغ این انرژی بیشتر می شود. به عنوان مثال، انرژی حاصل از كره و آرد، به تنهایی، با مقادیر داده شده در تهیه این كاچی ، 3115 كالری می باشد كه انرژی قابل توجهی است. به همین دلیل برای افراد لاغر و كسانی كه دچار ضعف می شوند، دسر مناسبی می باشد.
آبجی
1st August 2010, 04:19 PM
حلیم با گوشت
http://img.tebyan.net/big/1383/01/164205886130381001334220117923218418321118.jpg
مواد لازم برای 12-10 نفر:
یك كیلو مغز ران بی استخوان
یك كیلو گندم
4 عدد پیاز متوسط
100 گرم كره
5 لیوان آب
یك قاشق مرباخوری نمك
به مقدار دلخواه شكر و دارچین
طرز تهیه:
گندم را پاك كرده و از یك روز قبل خیس كنید. گوشت را چند قطعه كرده و با پیاز درسته ، گندم خیس خرده و آب با شعله ملایم بپزید تا آب آن تقریبا به خُردش رود. گوشت ، گندم و پیاز را یك بار چرخ كنید و دوباره به قابلمه ریخته و كره را به آن اضافه كنید. در حین پختن حلیم بایستی مرتب و پیوسته آن را هم بزنید. در حدود 6-5 دقیقه آن را روی حرارت ملایم تفت دهید . روی آن را با شكر و دارچین تزیین كنید.
با گوشت بوقلمون و مرغ هم می توان حلیم پخت.
نكات تغذیه ای:
گندم از گروه غلات است.غلات به ویژه غلات سبوس دار دارای خواص زیادی هستند.
فیبر موجود در غلات سبوس دار باعث سلامت بهتر قلب و كاهش بیماری های قلبی می شود كه به دلایل زیر است:
- كاهش كلسترول خون - كاهش فشار خون – كنترل قند خون و كاهش احتمال لخته شدن خون.
همچنین فیبر موجود در سبوس غلات برای پیشگیری از یبوست ، سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفیداست.
غلات سبوس دار درای خاصیت ضد انگلی هستند و نیز از بروز حساسیت ها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریك پذیر، التهاب مفاصل و بیماری های عصبی جلوگیری می كنند.
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.