PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : نقد مستند"مرد چای"ساخته حمید جبلی

NeshaNi
21st July 2010, 05:43 PM
مستند «مرد چای» (Tea man) ساخته‌ی حمید جبلی بعدازظهر روز گذشته ـ 29 تیرماه ـ در خانه‌ هنرمندان به نمایش در آمده و با حضور کارگردان، حمید مدرسی (تهیه‌کننده) و امید روحانی (منتقد سینما) مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
در این جلسه حمید جبلی به ذکر توضیحاتی درباره‌ ساخته مستندش پرداخت و گفت: «من این کاره نیستم و به نوعی جزو بدنه‌ سینمای حرفه‌ای محسوب می‌شوم، اما به هر حال در این فیلم در کار مستندسازان سرک کشیده‌ام.»
وی در پاسخ به این سئوال که چرا از میان تمام فعالان سینما احمد یاوری شاد را انتخاب کرده‌ است، توضیح داد: «این فیلم به پیشنهاد خود احمد شروع شد. ابتدا او از این‌که عده‌ بسیاری به او قول داده بودند این فیلم را بسازند گله کرد و قرار شد که من این فیلم را بسازم.»
حمید جبلی در عین حال گفت: «علاوه بر این، شاید مردم اگر بخواهند به سینما نگاه کنند 100 نفر از فعالان این عرصه را بیشتر نشناسند. از میان این 100 نفر عده‌ زیادی بازیگر هستند و پس از آن ممکن است که مردم چند کارگردان و یا آهنگساز را هم بشناسند، اما واقعیت این است که ما در سینما هزاران نفریم که بسیاری از ما را مردم نمی‌شناسند، درحالی که ممکن است این افراد ناشناس حتی بیش از بقیه سینما را دوست داشته باشند.»
این بازیگر سینما به ساختار این مستند اشاره کرد و افزود: «ما برای شروع این فیلم خیلی فکر کردیم و به مدت 400 ساعت فیلم گرفتیم و اکنون با تدوین بخشی از آن 400 ساعت به این فیلم رسیدیم.»
حمید جبلی در بخش دیگر از این جلسه‌ نقد و بررسی گفت: «واقعیت این است که افرادی مانند من، ابراهیم فروزش و یا عباس کیارستمی از ابتدا هنرجوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بودیم. ما در آن کانون به نوع خاصی از سینما علاقه‌مند شدیم و تعاریف خاصی از سینما داریم، اما برای این فیلم من نمی‌توانم تعریف مشخصی ارایه کنم، فقط در طول ساخت آن سعی کردیم که این مستند ساختار یکدستی داشته باشد، چرا که با توجه به این که ما نزدیک 400 ساعت داشتیم می‌شد 40 فیلم را از این راش‌ها تهیه کرد و 40 نوع تدوین زد.»
جبلی در بخش پایانی صحبت‌های خود هم درپاسخ به این سئوال که آیا فکری برای عرضه‌ خانگی و یا نمایش این مستند در سینماها ندارد اظهار کرد: «ما این فیلم را تمام شده نمی‌دانیم و اکنون هم در حال گرفتن برخی صحنه‌ها هستیم تا آنها را به این مستند اضافه کنیم. اما نمایش «مرد چای» در سینما یا رسانه‌ها را قطعی نمی‌دانم، اما ممکن است که این اتفاق بیفتد.»
حمید مدرسی، تهیه‌کننده این مستند هم در این جلسه در سخنانی کوتاه گفت: «این فیلم به معنای واقعی نیازی به تهیه‌کننده نداشت، بلکه تنها حس حمید جبلی بود که باعث شد او با دوربینی بسیار ساده و امکاناتی کم به کار بپردازد.»
مدرسی در عین حال اظهار کرد: «سینمای مستند نیازمند تحمل فکر است و من امیدوارم در روزگاری که سینما و فرهنگ در شرایط بدی به سر می‌برد و بسیاری از مخاطبان سینما به فکر شبکه‌های ماهواره‌ای هستند، عده‌ای از شاگرد زرنگ‌های سینما و مستند بتوانند راهی برای جذب مخاطبان پیدا کنند.»
مستند «مرد چای» که مراحل ساخت آن سه سال به‌طول انجامیده، درباره‌ احمد یاوری است که یکی از شاخص‌ترین چهره‌های عاشق سینما، در میان عوامل تولید فیلم‌های سینمایی به‌شمار می‌رود. «مرد چای» شامل گفت‌وگوهایی با بهمن فرمان‌آرا، رضا کیانیان، حبیب رضایی، علیرضا خمسه، رخشان‌بنی‌اعتماد، باران کوثری و ... است.
این مستند محصول «صحرا فیلم» بوده و میثم مولایی، تدوین و ابوالحسن صدیق آن‌را صداگذاری کرده‌اند.
در مراسم نمایش مرد چای که از سوی انجمن تهیه‌کنندگان مستند برگزار شده بود علاوه بر تهیه‌کننده و کارگردان این فیلم هنرمندانی چون محمود عزیزی، تهمینه میلانی، جعفر صانعی مقدم، فریده فرخنده‌کیش، هارون یشایایی و محمدرضا هدایتی و... حضور داشتند.

منبع:شهرخبر

http://www.aftab.ir/images/news/break.gif

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد