آبجی
6th July 2010, 12:57 PM
برخی از نسکافه ها بدون کافئین هستند.
نسکافه همان قهوه ی فوری و آماده است. پس از نظر خواص فرقی با هم ندارند. ماده ی اصلی موجود در قهوه کافئین است.
پس از مصرف قهوه، ضربان قلب كاهش می یابد اما پس از مدتی بر تعداد آن افزوده می شود و تا هنگامی كه كافئین از بدن خارج نشده باشد به همان صورت باقی می ماند. چنانچه میزان كافئین مصرفی ، بالا باشد نه فقط تپش قلب ایجاد می كند بلكه حالت (Fibrilation) یعنی حركت نامنظم ماهیچه های قلب نیز پدید می آید كه گاه ممكن است منجر به مرگ شود. بر اساس آمارهای به دست آمده، نوشیدن بیش از 5 فنجان قهوه در روز ، احتمال سكته قلبی را افزایش می دهد.
پس به میزان متعادل قهوه بنوشید.متخصصان تغذیه توصیه میكنند كه نوشیدن آن را به دو فنجان قهوه دم كرده یا سه فنجان قهوه فوری(نسکافه) در روز محدود كنید.
خواص قهوه:
تا به حال خواصی نظیر بهبود خستگی و افسردگی، افزایش متابولیسم بدن و كاهش حملات آسم به اثبات رسیده است. به این ترتیب كه كافئین موجود در قهوه به میزان 10 درصد سرعت پردازش اطلاعات را در مغز افزایش داده و مصرف یك فنجان قهوه بعد از نهار، مانع از بی حالی پس از مصرف غذا در ظهر میشود.
به علاوه دیده شده است كه از این نوشیدنی میتوان در كاهش افسردگی و اضطراب نیز استفاده كرد. در ضمن، قهوه موجب افزایش سرعت متابولیسم بدن و شكستن چربیها شده و به میزان قابل ملاحظهای سوخت و ساز را در سلولها بالا میبرد.
طی مطالعه ای در آمریكا و ایتالیا، دیده شد كه نوشیدن مرتب قهوه در بیماران آسم باعث کاهش حملات آسمی در آنها می شود.
البته مهم ترین نكتهای كه باید در مورد این نوشیدنی در نظر داشت، رعایت اعتدال در مصرف آن است، زیرا دریافت بیش از اندازه كافئین باعث بیقراری، بی خوابی، تعریق و تپش قلب می شود. به علاوه، قهوه های معمولی كه به شكل سنتی یعنی به روش دم كرده تهیه میشوند، اگر بیش از اندازه به مصرف برسند، میتوانند كلسترول خون را نیز بالا ببرند.
همچنین بر اساس تازه ترین تحقیقات پزشكی معلوم شده که مصرف زیاد این نوشیدنی سبب از بین رفتن مینای دندان ها میشود. بر اساس این تحقیقات، قهوه فرآوری شده(نسکافه) 30 برابر بیش از نوع عادی آن(به علت اسید سیتریك موجود)، سبب خوردگی مینای دندان میشود و به این ترتیب پوسیدگی دندان ها را به همراه خواهد داشت.
دکتر مسعود کیمیا گر متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در برنامه سلام ایران درباره فواید نسکافه و تفاوت آن قهوه نکاتی را عنوان کرد.
دکتر مسعود کیمیا گر معتقد است نسکافه همان قهوه فوری است یعنی به جای اینکه قهوه را بگذاریم دم بکشد و از کاغذ های صافی بگذاریم از نسکافه استفاده می شود، البته نسکافه همان خواص قهوه دارد و اکثراً هم به این موضوع عادت کرده اند.
وی ادامه داد: نسکافه هایی هستند که کافئین آن گرفته شده است یعنی بدون کافئین هم عرضه می شود زیرا کافئین برخی را اذیت می کند؛ این نسکافه بدون کافئین اثرات قهوه را از نظر تاثیری که بر روی سلسله اعصاب می گذارد نخواهد داشت و شاید در بعضی موارد این امر مثبت باشد زیرا اثری که قهوه بر دارو های محرک مانند آمفتامین ها ایجاد می کند دیگر این نسکافه ها ندارد.
نسکافه همان قهوه ی فوری و آماده است. پس از نظر خواص فرقی با هم ندارند. ماده ی اصلی موجود در قهوه کافئین است.
پس از مصرف قهوه، ضربان قلب كاهش می یابد اما پس از مدتی بر تعداد آن افزوده می شود و تا هنگامی كه كافئین از بدن خارج نشده باشد به همان صورت باقی می ماند. چنانچه میزان كافئین مصرفی ، بالا باشد نه فقط تپش قلب ایجاد می كند بلكه حالت (Fibrilation) یعنی حركت نامنظم ماهیچه های قلب نیز پدید می آید كه گاه ممكن است منجر به مرگ شود. بر اساس آمارهای به دست آمده، نوشیدن بیش از 5 فنجان قهوه در روز ، احتمال سكته قلبی را افزایش می دهد.
پس به میزان متعادل قهوه بنوشید.متخصصان تغذیه توصیه میكنند كه نوشیدن آن را به دو فنجان قهوه دم كرده یا سه فنجان قهوه فوری(نسکافه) در روز محدود كنید.
خواص قهوه:
تا به حال خواصی نظیر بهبود خستگی و افسردگی، افزایش متابولیسم بدن و كاهش حملات آسم به اثبات رسیده است. به این ترتیب كه كافئین موجود در قهوه به میزان 10 درصد سرعت پردازش اطلاعات را در مغز افزایش داده و مصرف یك فنجان قهوه بعد از نهار، مانع از بی حالی پس از مصرف غذا در ظهر میشود.
به علاوه دیده شده است كه از این نوشیدنی میتوان در كاهش افسردگی و اضطراب نیز استفاده كرد. در ضمن، قهوه موجب افزایش سرعت متابولیسم بدن و شكستن چربیها شده و به میزان قابل ملاحظهای سوخت و ساز را در سلولها بالا میبرد.
طی مطالعه ای در آمریكا و ایتالیا، دیده شد كه نوشیدن مرتب قهوه در بیماران آسم باعث کاهش حملات آسمی در آنها می شود.
البته مهم ترین نكتهای كه باید در مورد این نوشیدنی در نظر داشت، رعایت اعتدال در مصرف آن است، زیرا دریافت بیش از اندازه كافئین باعث بیقراری، بی خوابی، تعریق و تپش قلب می شود. به علاوه، قهوه های معمولی كه به شكل سنتی یعنی به روش دم كرده تهیه میشوند، اگر بیش از اندازه به مصرف برسند، میتوانند كلسترول خون را نیز بالا ببرند.
همچنین بر اساس تازه ترین تحقیقات پزشكی معلوم شده که مصرف زیاد این نوشیدنی سبب از بین رفتن مینای دندان ها میشود. بر اساس این تحقیقات، قهوه فرآوری شده(نسکافه) 30 برابر بیش از نوع عادی آن(به علت اسید سیتریك موجود)، سبب خوردگی مینای دندان میشود و به این ترتیب پوسیدگی دندان ها را به همراه خواهد داشت.
دکتر مسعود کیمیا گر متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در برنامه سلام ایران درباره فواید نسکافه و تفاوت آن قهوه نکاتی را عنوان کرد.
دکتر مسعود کیمیا گر معتقد است نسکافه همان قهوه فوری است یعنی به جای اینکه قهوه را بگذاریم دم بکشد و از کاغذ های صافی بگذاریم از نسکافه استفاده می شود، البته نسکافه همان خواص قهوه دارد و اکثراً هم به این موضوع عادت کرده اند.
وی ادامه داد: نسکافه هایی هستند که کافئین آن گرفته شده است یعنی بدون کافئین هم عرضه می شود زیرا کافئین برخی را اذیت می کند؛ این نسکافه بدون کافئین اثرات قهوه را از نظر تاثیری که بر روی سلسله اعصاب می گذارد نخواهد داشت و شاید در بعضی موارد این امر مثبت باشد زیرا اثری که قهوه بر دارو های محرک مانند آمفتامین ها ایجاد می کند دیگر این نسکافه ها ندارد.