AvAstiN
5th June 2010, 02:02 PM
http://salamatiran.com/Images/News/Smal_Pic/12-3-1389/IMAGE634110437183593750.jpg
سلامتيران: بر اساس آمارها، سرانه مصرف شير در کشور ما 80 تا 85 کيلوگرم اعلام شده اما اين در حالي است كه سرانه مصرف شير در کشورهاي اروپاي غربي 300 تا 430 کيلوگرم برآورد مي شود.
دكتر ربابه شيخ الاسلام، اپيدميولوژيست در اين باره گفت: بر اساس پژوهشهاي صورت گرفته از سوي انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي كشور، سرانه بسيار پايين مصرف شير در کشور ما موجب شده تا 90 درصد خانوارهاي كشور دريافت كلسيم ناكافي داشته باشند.به گزارش سلامتيران، دكتر شيخ الاسلام افزود: شير و مواد لبني مانند ماست، پنير و كشك، بهترين منابع غذايي حاوي كلسيم هستند و هرچه ميزان چربي اين محصولات كمتر باشد، كلسيم آن نيز بهتر جذب ميشود. وي ادامه داد: تنها كلسيم شير نيست كه به استحكام استخوانها كمك ميكند بلكه ويتامينها و ساير املاح موجود در شير نيز نقش مهمي در سلامت استخوانها دارند. وي تصريح کرد: نتايج پژوهشها نشان ميدهد بين سرانه مصرف شير و طول عمر افراد در كشورها رابطه مستقيمي وجود دارد.مدير موسسه تغذيه، سلامت و توسعه اظهار داشت: همزمان با روز جهاني شير کليه کشورهاي مختلف جهان با برپايي جشنوارهها، توزيع شير رايگان در سطح شهر، توزيع شير رايگان در مدارس، برپايي جشنها و.. سعي دارند اهميت مصرف اين ماده غذايي را يادآور شده در جهت افزايش فرهنگ مصرف شير تلاش کنند. وي بر مسئوليت همه نهادها براي حمل مشکل کمبود مصرف سرانه شير تاکيد کرد و گفت: کمبود مصرف شير سبب ابتلا به بيماريهايي از قبيل پوکي استخوان ميشود که بار مالي درماني بسيار زيادي را به خانوادهها و دولت تحميل ميکند. دکتر شيخ الاسلام با انتقاد از سياست قيمت گذاري فراورده هاي لبني، نيز هشدارداد: شيوه کنوني قيمت گذاري که تنها محدوديت افزايش قيمت را شامل محصولات کم چرب کرده، توليد کنندگان فراورده هاي لبني را به سمت توليد محصولات پر چرب سوق داده است. وي اضافه کرد: در حال حاضر تلاش هايي از سوي نهاد هاي مختلف کشور مبني بر افزايش سرانه مصرف شير در حال انجام است اما تشويق مردم به افزايش مصرف شير به عنوان يک غذاي سالم با عرضه محصولات پر چرب لبني، همخواني ندارد. وي يادآور شد: بر اساس چند پژوهش ميداني انجام شده در سطح شهر تهران، توزيع کنندگان فراوردهاي لبني اظهار داشته اند که تنها يک چهارم محصولات عرضه شده به آنان را محصولات کم چرب و بقيه را گروه پر چرب تشکيل مي دهند. وي با اشاره به اينکه چربي لبنيات مانند ساير چربي ها مي تواند عوارض بسياري داشته باشد که مهم ترين آن گرفتگي عروق است، خاطرنشان کرد: متاسفانه بيشتر مردم از مضرات چربي لبنيات آگاه نيستند و به دليل توصيه متخصصان تغذيه مبني بر تاکيد بر مصرف فراوردهاي لبني، نوع پر چرب آن را که خوشمزه تر است انتخاب مي کنند. وي با تاکيد بر لزوم آموزش هاي مناسب به مردم در مورد انواع فراورده هاي شيري، روش هاي نگهداري و مصرف تصريح کرد: با توجه به پايين بودن مصرف سرانه شير در ايران که کمتر از يک چهارم کشور هاي پيشرفته است، ضروري است در کنار شيوه هاي گوناگون فرهنگ سازي، دولت نسبت به اصلاح سياست هاي قيمت گذاري نيز اقدام کند. دکتر شادي محمدي، متخصص تغذيه نيز در گفتگو با سلامتيران گفت: مصرف سرانه شير در كشور ما حتي از كشور سنگال نيز پايينتر است.وي افزود: مصرف سرانه شير در كشورمان حدود 100 كيلوگرم پايينتر از مصرف جهاني است كه بايد براي بالا بردن اين مصرف سرانه به تمام حلقهها از توليد تا مصرف در كنار هم توجه شود. وي با بيان اينكه در آستانه روز جهاني شير، شيرخشكهاي وارداتي در كشورمان جايگزين شيرهاي بهداشتي و توليد داخل شده است، ادامه داد: با توجه به افزايش جمعيت و براي افزايش مصرف سرانه شير در كشور بايد سرمايهگذاريهايي بيشتري در بخش توليد صورت گيرد و كارشناسان و مسئولان به ياري دامداريها شتافته و به دنبال اين باشند كه چرا در كشورمان دامداران نسبت به توليد در اين بخش بي تفاوت شدهاند. اين عضو هيات علمي دانشگاه تصريح کرد: شير تامينكننده بسياري از نيازهاي غذايي اوليه هر انساني بوده و مورد تاكيد پزشكان است ضمن اينكه با توليد و مصرف كافي و به اندازه شير از بسياري بيماريها همچون پوكي استخوان كه اكنون به خصوص در بين بانوان بسيار شايع است، جلوگيري ميشود. دکتر محمدي تاکيد کرد: متاسفانه قيمت شير در كشور ما گران است و همين موضوع يکي از دلايل عدم مصرف آن در خانواده ها است.گفتني است روز جهاني شير در اول ماه جون سال 2001 ميلادي توسط فائو نامگذاري شد و از آن تاريخ به بعد هر ساله مراسم اين روز در همه کشورها برگزار مي شود. در واقع اين روز به اين دليل توسط فائو انتخاب شد که همه دولتها در چنين روزي در مورد شير اين ماده غذايي حيات بخش بيانديشند و وضعيت مطلوبي را در مورد مصرف شير براي مردمشان فراهم کنند.
سلامتيران: بر اساس آمارها، سرانه مصرف شير در کشور ما 80 تا 85 کيلوگرم اعلام شده اما اين در حالي است كه سرانه مصرف شير در کشورهاي اروپاي غربي 300 تا 430 کيلوگرم برآورد مي شود.
دكتر ربابه شيخ الاسلام، اپيدميولوژيست در اين باره گفت: بر اساس پژوهشهاي صورت گرفته از سوي انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي كشور، سرانه بسيار پايين مصرف شير در کشور ما موجب شده تا 90 درصد خانوارهاي كشور دريافت كلسيم ناكافي داشته باشند.به گزارش سلامتيران، دكتر شيخ الاسلام افزود: شير و مواد لبني مانند ماست، پنير و كشك، بهترين منابع غذايي حاوي كلسيم هستند و هرچه ميزان چربي اين محصولات كمتر باشد، كلسيم آن نيز بهتر جذب ميشود. وي ادامه داد: تنها كلسيم شير نيست كه به استحكام استخوانها كمك ميكند بلكه ويتامينها و ساير املاح موجود در شير نيز نقش مهمي در سلامت استخوانها دارند. وي تصريح کرد: نتايج پژوهشها نشان ميدهد بين سرانه مصرف شير و طول عمر افراد در كشورها رابطه مستقيمي وجود دارد.مدير موسسه تغذيه، سلامت و توسعه اظهار داشت: همزمان با روز جهاني شير کليه کشورهاي مختلف جهان با برپايي جشنوارهها، توزيع شير رايگان در سطح شهر، توزيع شير رايگان در مدارس، برپايي جشنها و.. سعي دارند اهميت مصرف اين ماده غذايي را يادآور شده در جهت افزايش فرهنگ مصرف شير تلاش کنند. وي بر مسئوليت همه نهادها براي حمل مشکل کمبود مصرف سرانه شير تاکيد کرد و گفت: کمبود مصرف شير سبب ابتلا به بيماريهايي از قبيل پوکي استخوان ميشود که بار مالي درماني بسيار زيادي را به خانوادهها و دولت تحميل ميکند. دکتر شيخ الاسلام با انتقاد از سياست قيمت گذاري فراورده هاي لبني، نيز هشدارداد: شيوه کنوني قيمت گذاري که تنها محدوديت افزايش قيمت را شامل محصولات کم چرب کرده، توليد کنندگان فراورده هاي لبني را به سمت توليد محصولات پر چرب سوق داده است. وي اضافه کرد: در حال حاضر تلاش هايي از سوي نهاد هاي مختلف کشور مبني بر افزايش سرانه مصرف شير در حال انجام است اما تشويق مردم به افزايش مصرف شير به عنوان يک غذاي سالم با عرضه محصولات پر چرب لبني، همخواني ندارد. وي يادآور شد: بر اساس چند پژوهش ميداني انجام شده در سطح شهر تهران، توزيع کنندگان فراوردهاي لبني اظهار داشته اند که تنها يک چهارم محصولات عرضه شده به آنان را محصولات کم چرب و بقيه را گروه پر چرب تشکيل مي دهند. وي با اشاره به اينکه چربي لبنيات مانند ساير چربي ها مي تواند عوارض بسياري داشته باشد که مهم ترين آن گرفتگي عروق است، خاطرنشان کرد: متاسفانه بيشتر مردم از مضرات چربي لبنيات آگاه نيستند و به دليل توصيه متخصصان تغذيه مبني بر تاکيد بر مصرف فراوردهاي لبني، نوع پر چرب آن را که خوشمزه تر است انتخاب مي کنند. وي با تاکيد بر لزوم آموزش هاي مناسب به مردم در مورد انواع فراورده هاي شيري، روش هاي نگهداري و مصرف تصريح کرد: با توجه به پايين بودن مصرف سرانه شير در ايران که کمتر از يک چهارم کشور هاي پيشرفته است، ضروري است در کنار شيوه هاي گوناگون فرهنگ سازي، دولت نسبت به اصلاح سياست هاي قيمت گذاري نيز اقدام کند. دکتر شادي محمدي، متخصص تغذيه نيز در گفتگو با سلامتيران گفت: مصرف سرانه شير در كشور ما حتي از كشور سنگال نيز پايينتر است.وي افزود: مصرف سرانه شير در كشورمان حدود 100 كيلوگرم پايينتر از مصرف جهاني است كه بايد براي بالا بردن اين مصرف سرانه به تمام حلقهها از توليد تا مصرف در كنار هم توجه شود. وي با بيان اينكه در آستانه روز جهاني شير، شيرخشكهاي وارداتي در كشورمان جايگزين شيرهاي بهداشتي و توليد داخل شده است، ادامه داد: با توجه به افزايش جمعيت و براي افزايش مصرف سرانه شير در كشور بايد سرمايهگذاريهايي بيشتري در بخش توليد صورت گيرد و كارشناسان و مسئولان به ياري دامداريها شتافته و به دنبال اين باشند كه چرا در كشورمان دامداران نسبت به توليد در اين بخش بي تفاوت شدهاند. اين عضو هيات علمي دانشگاه تصريح کرد: شير تامينكننده بسياري از نيازهاي غذايي اوليه هر انساني بوده و مورد تاكيد پزشكان است ضمن اينكه با توليد و مصرف كافي و به اندازه شير از بسياري بيماريها همچون پوكي استخوان كه اكنون به خصوص در بين بانوان بسيار شايع است، جلوگيري ميشود. دکتر محمدي تاکيد کرد: متاسفانه قيمت شير در كشور ما گران است و همين موضوع يکي از دلايل عدم مصرف آن در خانواده ها است.گفتني است روز جهاني شير در اول ماه جون سال 2001 ميلادي توسط فائو نامگذاري شد و از آن تاريخ به بعد هر ساله مراسم اين روز در همه کشورها برگزار مي شود. در واقع اين روز به اين دليل توسط فائو انتخاب شد که همه دولتها در چنين روزي در مورد شير اين ماده غذايي حيات بخش بيانديشند و وضعيت مطلوبي را در مورد مصرف شير براي مردمشان فراهم کنند.