moji5
23rd May 2010, 05:34 PM
ارتباط ضريب هوشي با خوردن سبزيجات
بچه هاي با ضريب هوشي بالا در سنين بعد از رشد سبزيخوار مي شوند
يك تحقيق جديد نشان مي دهد كه با افزايش ضريب هوشي بچه، ذائقه وي براي گوشت در ميانسالي كاهش مي يابد.
محققين بريتانيا يافته اند كه ضريب هوشي بچه ها احتمال سبزيخوار بودن آنها در سنين جواني را پيش بيني مي كند و باعث مي شود خطر ابتلا به بيماري قلب و عروق در حال رشد را پايين بياورد. اين يافته مي تواند ارتباط بين زيرك بودن و سلامتي بهتر را توضيح بدهد.
كاترين گِيل محقق ارشد مركز منابع اپيدميولوژي دانشگاه و بيمارستان سوتمپتون و رييس هيئت نويسندگان نتيجه مي گيرد كه "افراد روشنتر تمايل بيشتري به داشتن عادات غذايي سالمتري دارند."
مطالعات اخير نشان مي دهد كه سبزيخواري ممكن است با كلسترول پايين، و خطر كاهش يافته چاقي مفرط و بيماري قلبي همراه باشد اين احتمال را به اين دليل مي توان توضيح داد كه چرا بچه هاي با ضريب هوشي بالا كمتر دچار بيماري قلبي در عمر بعدي خود مي شوند.
گيل گفت "از ساير مطالعات نيز مي دانيم كه بچه هاي روشنتر گرايش به داشتن رفتار الگويي سالمتري همانند بالغين دارند. – كمتر احتمال سيگار كشيدن، كمتر احتمال وزن بالا داشتن، كمتر احتمال فشار خون بالا داشتن و بيشتر احتمال انجام تمرينات (ورزشهاي) شديد دارند. اين مطالعه شواهد بيشتري را فراهم مي كند كه افراد با ضريب هوشي بالا تمايل به داشتن الگوي زندگي سالمتري دارند."
تيم گيل در اين تحقيق داده هاي از حدود 8200 مرد و زن 30 ساله را كه ضريب هوشي آنها در سن 10 سالگي آزمايش شده بوده است را جمع آوري كردند.
گيل گفت "بچه هايي كه امتياز بالايي در آزمون ضريب هوشي در 10 سالگي گرفتند بيشتر از آنهايي كه ضريب هوشي پايينتري گرفته بودند در سن 30 سالگي سبزيخوار بودند."
محققين يافتند كه 5/4 درصد شركت كنندگان سبزيخوار بودند. 5/2 درصد از اينها سبزيخوار محض و 6/33 درصد گفتند سبزيخوار هستند ولي مرغ و ماهي نيز مي خورند.
محققين افزودند تفاوتي بين سبزيخوار محض بودن و آنهايي كه گفتند سبزيخوار هستند ولي مرغ و ماهي مي خورند در امتياز ضريب هوشي وجود نداشت.
گيل گفت: زنان طبقه بالاي اجتماع و با تحصيلات خوب به احتمال زياد سبزيخوارمي باشند اما ضريب هوشي پس از تنظيمات اين عوامل هنوز يك عامل چشمگير در پيش بيني سبزيخوار بودن است.
گيل گفت "رژيم سبزيخواري با خطر كمتر بيماري هاي قلب و عروقي در بعضي از تحقيقات همراه بوده است. پس اين مطالعات نشان مي دهند كه يك چنين رژيمي ممكن است به توضيح اينكه چرا بچه ها يا افراد مسن با ضريب هوشي بالا خطر كمتري از بيماري قلبي انسداد شرايين همانند بالغين دارند كمك بكند."
يك متخصص گفت كه اين يافته ها همه جواب نيستند.
لونا سندون استاديار تغذيه كلينيكي در دانشگاه مركز پزشكي سوتمپتون تگزاس در دالاس گفت "اين تحقيق سوالات زيادي را بي جواب گذاشته است مانند: آيا بچه هاي سبزيخوار با والدين سبزيخوار خود در يك خانه پرورش يافتند؟ آيا فقط غذاي بدون گوشت در خانواده تهيه مي شد؟ آيا بچه ها در سن 10 سالگي از رژيم غذايي سبزيخواري اوليه استفاده مي كردند؟"
سندون گفت "بعلاوه، اعتقادات و رفتارهاي والدين بچه ها را نمي دانيم، همينطور نمي دانيم كه آيا اتفاق خاصي بوده است كه اين بچه ها در سنين نوجواني و ميانسالي سبزيخوار شدند؟"
همانطور كه تحقيق نشان مي دهد زنان بيشتر از مردان رژيم سبزيخواري را برمي گزينند. سندون گفت "تحقيق ديگر نشان مي دهد كه عموماً زنان بيشتر از مردان روي سلامتي خود تمركز خواهند داشت. پس اگر آنها باور كنند كه رژيم سبزيخواري فوايد بهداشتي خواهد داشت به احتمال بيشتر از آن تبعيت خواهند كرد."
سندون افزود "با اين عوامل از اين تحقيق نمي توانيم نتيجه گيري استواري بكنيم."
يك متخصص ديگر نيز موافقت كرد كه رژيم سبزيخواري يك رژيم سالمتري است.
دكتر ديويد كاتز مدير مركز تحقيقات پيشگيري و استاديار بهداشت عمومي دانشكده پزشكي دانشگاه ييل گفت "شاهدي خيلي قوي است كه سبزيخوار بودن منتج به سلامتي (بهداشت) خوب مي شود را ارتباط مي دهد."
كاتز گفت "براي مثال، مطلعه سبزيخواران معتقد به ظهور در هفتمين روز در كاليفرنيا نشان مي دهد كه آنها نرخ پايينتري از تمام بيماري هاي عمده مزمن دارند و طول عمر بيشتري از طرف مقابل يعني همه چيز خوار دارند. و همينطور شواهدي قوي و سازگار است كه با استعداد بالا، تحصيلات بالا، وضعيت اجتماعي رفيع و همينطور با سلامتي خوب ارتباط دارد."
توضيح مترجم:
سبزيخوار (يا گياهخوار): به فرد يا گروهي گفته مي شود كه از سبزيجات و گياهان استفاده مي كند و با توجه به درجه سبزيخواري از محصولات دامي از قبيل گوشت، مرغ، ماهي، تخم مرغ و حتي لبنيات پرهيز ميكند. اين گروه اغلب در آسيا هستند ولي در سراسر جهان پراكنده اند.
منبع: اينترنت
ترجمه: بهزاد منتظري
شركت تحقيقاتي، و مهندسي توفيق دارو
بچه هاي با ضريب هوشي بالا در سنين بعد از رشد سبزيخوار مي شوند
يك تحقيق جديد نشان مي دهد كه با افزايش ضريب هوشي بچه، ذائقه وي براي گوشت در ميانسالي كاهش مي يابد.
محققين بريتانيا يافته اند كه ضريب هوشي بچه ها احتمال سبزيخوار بودن آنها در سنين جواني را پيش بيني مي كند و باعث مي شود خطر ابتلا به بيماري قلب و عروق در حال رشد را پايين بياورد. اين يافته مي تواند ارتباط بين زيرك بودن و سلامتي بهتر را توضيح بدهد.
كاترين گِيل محقق ارشد مركز منابع اپيدميولوژي دانشگاه و بيمارستان سوتمپتون و رييس هيئت نويسندگان نتيجه مي گيرد كه "افراد روشنتر تمايل بيشتري به داشتن عادات غذايي سالمتري دارند."
مطالعات اخير نشان مي دهد كه سبزيخواري ممكن است با كلسترول پايين، و خطر كاهش يافته چاقي مفرط و بيماري قلبي همراه باشد اين احتمال را به اين دليل مي توان توضيح داد كه چرا بچه هاي با ضريب هوشي بالا كمتر دچار بيماري قلبي در عمر بعدي خود مي شوند.
گيل گفت "از ساير مطالعات نيز مي دانيم كه بچه هاي روشنتر گرايش به داشتن رفتار الگويي سالمتري همانند بالغين دارند. – كمتر احتمال سيگار كشيدن، كمتر احتمال وزن بالا داشتن، كمتر احتمال فشار خون بالا داشتن و بيشتر احتمال انجام تمرينات (ورزشهاي) شديد دارند. اين مطالعه شواهد بيشتري را فراهم مي كند كه افراد با ضريب هوشي بالا تمايل به داشتن الگوي زندگي سالمتري دارند."
تيم گيل در اين تحقيق داده هاي از حدود 8200 مرد و زن 30 ساله را كه ضريب هوشي آنها در سن 10 سالگي آزمايش شده بوده است را جمع آوري كردند.
گيل گفت "بچه هايي كه امتياز بالايي در آزمون ضريب هوشي در 10 سالگي گرفتند بيشتر از آنهايي كه ضريب هوشي پايينتري گرفته بودند در سن 30 سالگي سبزيخوار بودند."
محققين يافتند كه 5/4 درصد شركت كنندگان سبزيخوار بودند. 5/2 درصد از اينها سبزيخوار محض و 6/33 درصد گفتند سبزيخوار هستند ولي مرغ و ماهي نيز مي خورند.
محققين افزودند تفاوتي بين سبزيخوار محض بودن و آنهايي كه گفتند سبزيخوار هستند ولي مرغ و ماهي مي خورند در امتياز ضريب هوشي وجود نداشت.
گيل گفت: زنان طبقه بالاي اجتماع و با تحصيلات خوب به احتمال زياد سبزيخوارمي باشند اما ضريب هوشي پس از تنظيمات اين عوامل هنوز يك عامل چشمگير در پيش بيني سبزيخوار بودن است.
گيل گفت "رژيم سبزيخواري با خطر كمتر بيماري هاي قلب و عروقي در بعضي از تحقيقات همراه بوده است. پس اين مطالعات نشان مي دهند كه يك چنين رژيمي ممكن است به توضيح اينكه چرا بچه ها يا افراد مسن با ضريب هوشي بالا خطر كمتري از بيماري قلبي انسداد شرايين همانند بالغين دارند كمك بكند."
يك متخصص گفت كه اين يافته ها همه جواب نيستند.
لونا سندون استاديار تغذيه كلينيكي در دانشگاه مركز پزشكي سوتمپتون تگزاس در دالاس گفت "اين تحقيق سوالات زيادي را بي جواب گذاشته است مانند: آيا بچه هاي سبزيخوار با والدين سبزيخوار خود در يك خانه پرورش يافتند؟ آيا فقط غذاي بدون گوشت در خانواده تهيه مي شد؟ آيا بچه ها در سن 10 سالگي از رژيم غذايي سبزيخواري اوليه استفاده مي كردند؟"
سندون گفت "بعلاوه، اعتقادات و رفتارهاي والدين بچه ها را نمي دانيم، همينطور نمي دانيم كه آيا اتفاق خاصي بوده است كه اين بچه ها در سنين نوجواني و ميانسالي سبزيخوار شدند؟"
همانطور كه تحقيق نشان مي دهد زنان بيشتر از مردان رژيم سبزيخواري را برمي گزينند. سندون گفت "تحقيق ديگر نشان مي دهد كه عموماً زنان بيشتر از مردان روي سلامتي خود تمركز خواهند داشت. پس اگر آنها باور كنند كه رژيم سبزيخواري فوايد بهداشتي خواهد داشت به احتمال بيشتر از آن تبعيت خواهند كرد."
سندون افزود "با اين عوامل از اين تحقيق نمي توانيم نتيجه گيري استواري بكنيم."
يك متخصص ديگر نيز موافقت كرد كه رژيم سبزيخواري يك رژيم سالمتري است.
دكتر ديويد كاتز مدير مركز تحقيقات پيشگيري و استاديار بهداشت عمومي دانشكده پزشكي دانشگاه ييل گفت "شاهدي خيلي قوي است كه سبزيخوار بودن منتج به سلامتي (بهداشت) خوب مي شود را ارتباط مي دهد."
كاتز گفت "براي مثال، مطلعه سبزيخواران معتقد به ظهور در هفتمين روز در كاليفرنيا نشان مي دهد كه آنها نرخ پايينتري از تمام بيماري هاي عمده مزمن دارند و طول عمر بيشتري از طرف مقابل يعني همه چيز خوار دارند. و همينطور شواهدي قوي و سازگار است كه با استعداد بالا، تحصيلات بالا، وضعيت اجتماعي رفيع و همينطور با سلامتي خوب ارتباط دارد."
توضيح مترجم:
سبزيخوار (يا گياهخوار): به فرد يا گروهي گفته مي شود كه از سبزيجات و گياهان استفاده مي كند و با توجه به درجه سبزيخواري از محصولات دامي از قبيل گوشت، مرغ، ماهي، تخم مرغ و حتي لبنيات پرهيز ميكند. اين گروه اغلب در آسيا هستند ولي در سراسر جهان پراكنده اند.
منبع: اينترنت
ترجمه: بهزاد منتظري
شركت تحقيقاتي، و مهندسي توفيق دارو