*AM@NDA*
1st May 2010, 05:28 PM
http://www.softpersia.ir/images/gr8b7t1z857b788bsp04.jpg
سالاد، پيشغذايي است که گاهي همراه يا بعد از غذاي اصلي نيز ميل ميشود. لغت سالاد، فرانسوي است و ريشه لاتين دارد. خوردن سالاد پيش از غذا از پرخوري جلوگيري ميكند و در نهايت مانع از اضافه وزن ميشود. البته منظور خوردن سالاد كم كالري است، سالادي كه بدون سس ميل ميشود زيرا سالاد همراه با سس حداقل 200 كيلوكالري انرژي به بدن ميرساند و زيادهروي در خوردنش، اضافه وزن و چاقي را به همراه خواهد داشت...
يادتان نرود، انواع سالادها در صورت تمايل حتما بايد با يك نوع چربي سهلالهضم مصرف شوند تا مواد معدني موجود به راحتي جذب بدن گردند كه در اين زمينه روغن زيتون گزينه مناسبي است. در ضمن، سالاد بدون سس براي محدود كردن اشتها، غذاي بسيار مناسب و سالمي است. سالادهايي كه به تنهايي با آبغوره، سركه و آبليمو طعم ميگيرند، جز مغذيترينها هستند. اين طعمها باعث جذب بيشتر ويتامينها و املاح موجود در سالاد مانند كاهو، هويج ، گوجه فرنگي، نخود فرنگي و خيار ميشوند. در كل، خوردن سالاد آن هم به طور مرتب يک عادت غذايي سالم است. حتماً ديده ايد كه در همه رستورانها و در منوي همه غذاها سالاد هم وجود دارد اما انتخاب آن با ماست، ميتوانيم يک ظرف سالاد کاهو، هويج و گوجهفرنگي، بدون سس را سفارش دهيم و به اين ترتيب حجم کالري دريافتيمان را كم كنيم. علاوه بر اينها عادت به خوردن سالاد اثرات ديگري نيز بر مصرف كننده دارد كه در ادامه مطالعه خواهيد كرد.
به خاطر فيبرش
شايد تصور اين موضوع کمي سخت باشد اما برخي از موادي که ما ميخوريم و در دستگاه گوارشمان هضم نميشوند، بسيار مفيدند. بله درست حدس زديد، منظورمان فيبر است. زيرا خوردن يک غذاي سرشار از فيبر باعث کاهش کلسترول خون شده و از ايجاد يبوست جلوگيري ميکند. به علاوه اين عادت ميتواند گرسنگي را به تأخير اندازد، يعني موجب ميشود که ما کمتر غذا بخوريم و در نتيجه بر اثر اضافه وزن به بيماريهاي مرتبط با آن مبتلا نشويم.
به خاطر ويتامينهايش
ميدانيد كه در روز خوردن چند واحد ميوه و سبزي براي ما ضروري است. ممکن است در طي روز يک يا دو عدد ميوه بخوريم يا سر سفرههايمان سبزي داشته باشيم اما اين مقدار نياز بدنمان را تامين نميکند. بنابراين مصرف ميوهها و سبزيجات در قالب سالاد ميتواند کمبودهاي احتمالي را به اين موادغذايي جبران کند. وقتي شما ظرفي پر از سالاد از سبزيجات برگ سبز مصرف ميکنيد، خون بدنتان ميزبان آنتياکسيدانهاي قوي مثل ويتامين C ، E ، ليکوپن، آلفا و بتاکاروتن ميشود. مخصوصا اگر اين سالاد از سبزيجات تازه تهيه شده باشد. آنتياکسيدانها بدن را از آسيبهاي راديکالهاي حاصل از مولکولهاي مضر که به نام راديکالهاي آزاد شهرت دارند، محافظت ميکنند. محققان ثابت کردهاند که بين مصرف فراوان ميوه و سبزي و کاهش خطر ابتلا به بسياري از بيماريها مخصوصا سرطان ارتباط مستقيمي وجود دارد.
به خاطر کمکالري بودنش
اگر از ترکيب بدني و ظاهرتان راضي نيستيد، سالاد بخوريد. خوردن سالاد باعث ميشود وزنتان کاهش پيدا کند و به تناسب اندام برسيد. اگر هدفتان کاهش وزن است، ميتوانيد با خوردن سالاد شروع کنيد. مطالعات نشان داده اند، خوردن غذاهاي کمکالري در عين حال حجيم مثل سالاد تنها 150 كيلوکالري دارد اما احساس پري و سيري طولاني مدتي را در ما ايجاد ميکنند. علاوه بر اين، دريافت کل کالري روزانه را از همه وعدههاي غذايي پايين ميآورد زيرا وقتي افراد يک و نيم تا سه ليوان سالاد ميخورند تنها 100 كيلوکالري دريافت ميکنند. بنابراين، مصرف سالاد به ميزان زياد نه تنها انرژي چنداني ندارد بلکه به کاهش وزنمان کمک ميکند و راهي است براي اينکه از ظاهرمان راضي باشيم.
بهخاطر چربيهاي مفيدش
خوردن مقدار کمي از چربيهاي مفيد نظير چربيهاي غيراشباعي که در روغن زيتون، روغن كانولا و روغن آووكادو موجود است به همراه سالاد باعث ميشود تا تركيبات مفيدي مثل ليکوپن و لوتئين بيشتر جذب شده و مورد استفاده سلولها قرار گيرند. در مطالعات ديده شده است كه اين دسته از مواد مغذي بعد از خوردن سالاد کاهو، هويج، اسفناج همراه با 5/2 قاشق غذاخوري روغن آووكادو بهتر جذب ميشوند. مصرفکنندگان اين روغن 8 بار بيشتر آلفاکاروتن و 13 بار بيشتر بتاکاروتن را جذب ميکنند (موادي که از بيماريهاي قلبي و سرطان پيشگيري ميکنند). به علاوه اگر روي سالاد خود روغن زيتون بريزيد، چند سال به عمر خود اضافه کردهايد. محققان ايتاليايي با بررسي افراد 60 ساله دريافتند رژيم غذايي سرشار از روغن زيتون و سبزيجات خام، خطر مرگ و مير را در آنها کاهش ميدهد. اما اين به آن معنا نيست كه در خوردن اين روغنها زيادهروي كنيد زيرا روغن به هر حال پركالري بوده و به راحتي ميتواند موجب اضافه وزن شود
سالاد، پيشغذايي است که گاهي همراه يا بعد از غذاي اصلي نيز ميل ميشود. لغت سالاد، فرانسوي است و ريشه لاتين دارد. خوردن سالاد پيش از غذا از پرخوري جلوگيري ميكند و در نهايت مانع از اضافه وزن ميشود. البته منظور خوردن سالاد كم كالري است، سالادي كه بدون سس ميل ميشود زيرا سالاد همراه با سس حداقل 200 كيلوكالري انرژي به بدن ميرساند و زيادهروي در خوردنش، اضافه وزن و چاقي را به همراه خواهد داشت...
يادتان نرود، انواع سالادها در صورت تمايل حتما بايد با يك نوع چربي سهلالهضم مصرف شوند تا مواد معدني موجود به راحتي جذب بدن گردند كه در اين زمينه روغن زيتون گزينه مناسبي است. در ضمن، سالاد بدون سس براي محدود كردن اشتها، غذاي بسيار مناسب و سالمي است. سالادهايي كه به تنهايي با آبغوره، سركه و آبليمو طعم ميگيرند، جز مغذيترينها هستند. اين طعمها باعث جذب بيشتر ويتامينها و املاح موجود در سالاد مانند كاهو، هويج ، گوجه فرنگي، نخود فرنگي و خيار ميشوند. در كل، خوردن سالاد آن هم به طور مرتب يک عادت غذايي سالم است. حتماً ديده ايد كه در همه رستورانها و در منوي همه غذاها سالاد هم وجود دارد اما انتخاب آن با ماست، ميتوانيم يک ظرف سالاد کاهو، هويج و گوجهفرنگي، بدون سس را سفارش دهيم و به اين ترتيب حجم کالري دريافتيمان را كم كنيم. علاوه بر اينها عادت به خوردن سالاد اثرات ديگري نيز بر مصرف كننده دارد كه در ادامه مطالعه خواهيد كرد.
به خاطر فيبرش
شايد تصور اين موضوع کمي سخت باشد اما برخي از موادي که ما ميخوريم و در دستگاه گوارشمان هضم نميشوند، بسيار مفيدند. بله درست حدس زديد، منظورمان فيبر است. زيرا خوردن يک غذاي سرشار از فيبر باعث کاهش کلسترول خون شده و از ايجاد يبوست جلوگيري ميکند. به علاوه اين عادت ميتواند گرسنگي را به تأخير اندازد، يعني موجب ميشود که ما کمتر غذا بخوريم و در نتيجه بر اثر اضافه وزن به بيماريهاي مرتبط با آن مبتلا نشويم.
به خاطر ويتامينهايش
ميدانيد كه در روز خوردن چند واحد ميوه و سبزي براي ما ضروري است. ممکن است در طي روز يک يا دو عدد ميوه بخوريم يا سر سفرههايمان سبزي داشته باشيم اما اين مقدار نياز بدنمان را تامين نميکند. بنابراين مصرف ميوهها و سبزيجات در قالب سالاد ميتواند کمبودهاي احتمالي را به اين موادغذايي جبران کند. وقتي شما ظرفي پر از سالاد از سبزيجات برگ سبز مصرف ميکنيد، خون بدنتان ميزبان آنتياکسيدانهاي قوي مثل ويتامين C ، E ، ليکوپن، آلفا و بتاکاروتن ميشود. مخصوصا اگر اين سالاد از سبزيجات تازه تهيه شده باشد. آنتياکسيدانها بدن را از آسيبهاي راديکالهاي حاصل از مولکولهاي مضر که به نام راديکالهاي آزاد شهرت دارند، محافظت ميکنند. محققان ثابت کردهاند که بين مصرف فراوان ميوه و سبزي و کاهش خطر ابتلا به بسياري از بيماريها مخصوصا سرطان ارتباط مستقيمي وجود دارد.
به خاطر کمکالري بودنش
اگر از ترکيب بدني و ظاهرتان راضي نيستيد، سالاد بخوريد. خوردن سالاد باعث ميشود وزنتان کاهش پيدا کند و به تناسب اندام برسيد. اگر هدفتان کاهش وزن است، ميتوانيد با خوردن سالاد شروع کنيد. مطالعات نشان داده اند، خوردن غذاهاي کمکالري در عين حال حجيم مثل سالاد تنها 150 كيلوکالري دارد اما احساس پري و سيري طولاني مدتي را در ما ايجاد ميکنند. علاوه بر اين، دريافت کل کالري روزانه را از همه وعدههاي غذايي پايين ميآورد زيرا وقتي افراد يک و نيم تا سه ليوان سالاد ميخورند تنها 100 كيلوکالري دريافت ميکنند. بنابراين، مصرف سالاد به ميزان زياد نه تنها انرژي چنداني ندارد بلکه به کاهش وزنمان کمک ميکند و راهي است براي اينکه از ظاهرمان راضي باشيم.
بهخاطر چربيهاي مفيدش
خوردن مقدار کمي از چربيهاي مفيد نظير چربيهاي غيراشباعي که در روغن زيتون، روغن كانولا و روغن آووكادو موجود است به همراه سالاد باعث ميشود تا تركيبات مفيدي مثل ليکوپن و لوتئين بيشتر جذب شده و مورد استفاده سلولها قرار گيرند. در مطالعات ديده شده است كه اين دسته از مواد مغذي بعد از خوردن سالاد کاهو، هويج، اسفناج همراه با 5/2 قاشق غذاخوري روغن آووكادو بهتر جذب ميشوند. مصرفکنندگان اين روغن 8 بار بيشتر آلفاکاروتن و 13 بار بيشتر بتاکاروتن را جذب ميکنند (موادي که از بيماريهاي قلبي و سرطان پيشگيري ميکنند). به علاوه اگر روي سالاد خود روغن زيتون بريزيد، چند سال به عمر خود اضافه کردهايد. محققان ايتاليايي با بررسي افراد 60 ساله دريافتند رژيم غذايي سرشار از روغن زيتون و سبزيجات خام، خطر مرگ و مير را در آنها کاهش ميدهد. اما اين به آن معنا نيست كه در خوردن اين روغنها زيادهروي كنيد زيرا روغن به هر حال پركالري بوده و به راحتي ميتواند موجب اضافه وزن شود