*AM@NDA*
1st May 2010, 05:23 PM
http://www.softpersia.ir/images/5v2vy4tfa7h1hg4vl6ux.jpg
قارچها دارای تركیبات با ارزش غذائی مختلفی از قبیل پروتئین، كربوهیدرات، چربی، ویتامین، اسید آمینه و مواد معدنی میباشند. پروتئین موجود در قارچ خوراكی از 8/1 تا 9/5 % است بطوریكه درصد قابل هضم آن حدود 71 تا 95 درصد(در گوشت 99%) میباشد. از طرفی به علت كلسترول كم در رژیمهای غذایی اهمیت ویژه دارد.مقدار پروتئین آن دوبرابر مارچوبه، كلم و سیبزمینی و چهاربرابر گوجهفرنگی و هویج و شش برابر پرتقال است. علاوه بر پروتئین سرشار از ویتامینهای ضروری K, A, B, C, D, E تیامین و بیوتین میباشد.مواد دیگر موجود در قارچهای خوراكی كربوهیدراتهائی(88/4-84/3%) از قبیل فروكتوز، گلوكز، مانیتول و ساكارز بوده و مقدار نسبتا كمی چربی 1 تا 2 درصد وزن خشك از نوع منوگلسرید، استراسترول، فسفولیپید و اسیدهای چرب از قبیل اسید پالئیك، اسپارتیك، اولیك و لینولینك دارد.قارچ دارای مقدار زیادی موادمعدنی(كلسیم، فسفر، پتاسیم و آهن) است میزان آن از گوشت گاو بیشتر بوده و تقریباً دو برابر سبزیها میباشد. با توجه به داشتن پروتئین قابل هضم و وجود اكثر اسید آمینه ضروری و غیرضروری نیاسین، عدم نشاسته، كمی كلسترول و كمی میزان سدیم یك منبع غذائی مناسب برای اكثر مردم است.
قارچها دارای تركیبات با ارزش غذائی مختلفی از قبیل پروتئین، كربوهیدرات، چربی، ویتامین، اسید آمینه و مواد معدنی میباشند. پروتئین موجود در قارچ خوراكی از 8/1 تا 9/5 % است بطوریكه درصد قابل هضم آن حدود 71 تا 95 درصد(در گوشت 99%) میباشد. از طرفی به علت كلسترول كم در رژیمهای غذایی اهمیت ویژه دارد.مقدار پروتئین آن دوبرابر مارچوبه، كلم و سیبزمینی و چهاربرابر گوجهفرنگی و هویج و شش برابر پرتقال است. علاوه بر پروتئین سرشار از ویتامینهای ضروری K, A, B, C, D, E تیامین و بیوتین میباشد.مواد دیگر موجود در قارچهای خوراكی كربوهیدراتهائی(88/4-84/3%) از قبیل فروكتوز، گلوكز، مانیتول و ساكارز بوده و مقدار نسبتا كمی چربی 1 تا 2 درصد وزن خشك از نوع منوگلسرید، استراسترول، فسفولیپید و اسیدهای چرب از قبیل اسید پالئیك، اسپارتیك، اولیك و لینولینك دارد.قارچ دارای مقدار زیادی موادمعدنی(كلسیم، فسفر، پتاسیم و آهن) است میزان آن از گوشت گاو بیشتر بوده و تقریباً دو برابر سبزیها میباشد. با توجه به داشتن پروتئین قابل هضم و وجود اكثر اسید آمینه ضروری و غیرضروری نیاسین، عدم نشاسته، كمی كلسترول و كمی میزان سدیم یك منبع غذائی مناسب برای اكثر مردم است.