PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : چند بار در هفته فست فود مي خوريد؟



*AM@NDA*
1st May 2010, 05:15 PM
http://www.softpersia.ir/images/4uhpoy14jerazauekjwm.jpg


طبق يك مطالعه بزرگ كه در چند مركز به طور همزمان انجام گرفته، مشخص گرديد: بالغين جوان كه مكررا در هفته از غذاهاي فست فود استفاده مي كنند دچار افزايش وزن قابل توجه و مقاومت به انسولين در اوايل ميانسالي مي گردند.
در اين مطالعه كه اخيرا در مجله معتبر پزشكي Lancet چاپ شده است، پرفسور پريرا و همكارانش نشان مي دهند: در طي 15 سال مطالعه، آنهايي كه بيش از 2 بار در هفته از غذاهاي فست فود استفاده مي نمايند، بيش از 5 كيلوگرم افزايش وزن را در مقايسه با آنهايي كه كمتر از يك وعده در هفته از اين نوع غذاها مي خورند تجربه مي نمايند. علاوه بر آن، خوردن بيش از 2 بار از غذاهاي فست فود مقاومت به انسولين را نيز بيش از دو برابر افزايش مي دهد.
لازم به ذكر است مقاومت به انسولين عامل اصلي پيش زمينه ديابت بوده و ديابت نيز خود يك عامل اصلي خطر ابتلابه بيماري هاي قلبي و عروقي مي باشد. چاقي ناشي از مصرف فست فود نيز در اكثر موارد به صورت چاقي شكمي خود را نشان مي دهد. مطالعات گذشته نيز بر اين تاكيد دارند كه چاقي شكمي عامل مهم در افزايش مقاومت انسولين و نيز افزايش استعداد ديابت تيپ 2 مي باشد. متاسفانه نتايج مطالعات گذشته تاكيد مي نمايد كه اين عادات غذايي ناصحيح حتي قبل از اين كه وزن فرد افزايش چشمگير پيدا نمايد، آثار نا مطلوب متابوليك و بويژه استعداد بالاي ابتلابه ديابت را ايجاد مي نمايند.
شيوع ابتلابه چاقي و ديابت در كشورهاي توسعه يافته و نيز كشورهاي در حال توسعه مانند كشور ما بويژه در جوامع شهري به طور روزافزوني افزايش يافته است. متخصصان تغذيه تاكيد دارند از آنجا كه تغيير شيوه هاي زندگي بسوي عادات غذايي ناصحيح و نيز كمبود فعاليت بدني باعث اين افزايش بي رويه گرديده است، ارزش جايگزيني عادات صحيح غذايي بيش از پيش مي باشد.
يك يا دو دهه قبل مصرف غذاهاي رستوراني و نيز غذاهاي آماده به ميزان امروز شايع نبود و متخصصان به جديت توصيه به عدم اين نوع غذاها مي نمودند. متاسفانه شاهد هستيم كه غذاهاي رستوراني و بويژه غذاهاي فست فود تقريبا به عنوان يك غذاي ثابت و شاخص خانواده ها بويژه در شهرهاي بزرگ در آمده است. در نتيجه توصيه عملي ديگر حذف كامل غذاهاي رستوراني و بويژه فست فودها از سبد خانوار نمي باشد، اگرچه اگر خانواده اي بتواند از اين عادت غلط مصطلح وابستگي به غذاهاي فست فود دست بشويد قطعا سلامتي خود را تضمين مي نمايد. چراكه يافتن غذاي فست فود كه از نظر بيمارهاي متابوليك و نيز بيمارهاي قلبي و عروقي سالم باشد خيلي مشكل مي باشد و همچنان اكثر اين نوع غذاها حاوي چربي، قند و انرژي فراوان مي باشد.
لذا بايستي توصيه نمود كه تعداد وعده هاي غذايي فست فود حتي الامكان كاهش يابد. از طرف ديگر فروشگاه هاي غذايي فست فود نيز بايستي از جايگزين هاي سالم و با سبزي فراوان در ليست غذاهاي خويش بهره گيرند. تركيب اين 2 توصيه مي تواند از روند روزافزون چاقي و بيماريهاي متابوليك بكاهد.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد