PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : وای به حال استادی که شاگردش از او جلوتر نباشد

LaDy Ds DeMoNa
26th April 2010, 07:11 PM
”خسرو حکیم رابط” در مراسم بزرگداشت ”محمد چرم‌شیر”:

وای به حال استادی که شاگردش از او جلوتر نباشد

http://theater.ir/data/uploads/news/img/tb/29274_Y_charmmm26Apr10120045pm.jpg (http://theater.ir/data/uploads/news/img/29274_Y_charmmm26Apr10120045pm.jpg)
مراسم بزرگداشت "محمد چرم‌شیر" به مناسبت پنجاهمین سالگرد تولد وی و به عنوان بخش ویژه دومین جشنواره تئاتر دانشگاه سوره یکشنبه 5 اردیبهشت‌ماه در سالن اجتماعات دانشگاه سوره برگزار شد.

به گزارش سایت ایران تئاتر، در ابتدای این مراسم "حمیدرضا رحمتی" دبیر دومین جشنواره تئاتر دانشگاه سوره به معرفی بخش‌های مختلف جشنواره و همچنین بخش بزرگداشت آن پرداخت.
در ادامه گزارش تصویری با عنوان شاعر صحنه‌ها پخش شد که در این گزارش هنرمندانی چون علی رفیعی، محمد یعقوبی، حسن معجونی، محمد رحمانیان، حمید امجد، آتیلا پسیانی، آروند دشت‌آرای و فرهاد مهندس‌پور سخنانی کوتاه درباره چرم‌شیر و آثارش ایراد کردند.
بخش دیگر مراسم سخنرانی فرهاد مهندس‌پور دربارة ویژگی‌های نمایشنامه‌نویسی چرم‌شیر بود. وی ضمن اشاره به پر کار بودن چرم‌شیر گفت: «چرم‌شیر با همه ما فرق می‌کند، چون خیلی خوب می‌خواند و خیلی خوب می‌نویسد.»
وی افزود: «چرم‌شیر به تعداد ما کارگردان‌ها نمایشنامه قابل اجرا دارد و به اندازه تمام کسانی که در نوشتن تنبلی می‌کنند، کار می‌کند.»
وی در ادامه گفت: «چرم‌شیر جزو معدود آدم‌هایی است که به فکر اهالی تئاتر است و دلسوز همه آن‌ها است. خیلی از پاکی‌هایی که ما با آن آشنا نیستیم در چرم‌شیر وجود دارد.»
مهندس‌پور در پایان تصریح کرد: «ما بسیار خوشبختیم که چرم‌شیر در میان ما زندگی می‌کند.»
به گزارش سایت ایران تئاتر، سپس "مهدی صفاری‌ نژاد" دبیر این بزرگداشت به نمایندگی از دانشجویان دانشگاه سوره یادداشتی را قرائت کرد و سپس "آروند دشت‌آرای" یکی از مونولوگ‌های چرم‌شیر را خواند و از آن به عنوان مونولوگی یاد کرد که همیشه در خاطرش خواهد ماند.
در ادامه "شکوفه ماسوری" به اجرای نمایشنامه‌ای از چرم‌شیر "روایت عاشقانه‌ای از مرگ در ماه اردیبهشت" پرداخت.
اکرم قاسم‌پور مدیر گروه تئاتر دانشگاه سوره نیز ضمن تمجید از حس مسئولیت‌پذیری محمد چرم‌شیر گفت: «امروز در برابر کسی ایستاده‌ایم که سختی و دشواری مسئولیت‌پذیری را انتخاب کرده است.»
در ادامه "محمد رحمانیان" برای سخنرانی دعوت شد. رحمانیان گفت: «به جای خواندن مقاله، خاطره‌ای را برای شما نقل می‌کنم. سال 79 در ایتالیا خاطره‌ای از مردی را برای چرم‌شیر تعریف کردم که جلوی یک مغازه پیتزا فروشی لباس عروسکی بر تن کرده و از سرما می‌لرزید. چرم‌شیر تا روز آخر اقامت ما در ایتالیا آن را تبدیل به یک نمایشنامه کرد و نمایشنامه "شب سرد زمستانی" در پنج قطعه نوشته شد.»
رحمانیان ادامه داد: «نسخه دست‌نویس این نمایشنامه که خود چرم‌شیر هم آن را ندارد نزد من است و می‌خواستم به مناسبتی آن را به وی تقدیم کنم که اکنون این مناسبت ایجاد شده است.»
سپس رحمانیان به همراه اشکان خطیبی و مریلا زارعی به خوانش قطعه چهارم این نمایشنامه با عنوان "ستاره و الماس" پرداخت. در این نمایشنامه‌خوانی و ونداد مساح‌زاده نیز با اجرای موسیقی زنده آنان را همراهی کرد. پس از اجرای این قطعه محمد رضایی‌راد به دعوت رحمانیان نمایشنامه را به چرم‌شیر اهدا کرد.
بخش دیگری از برنامه سخنانی از "خسرو حکیم" رابط درباره آثار چرم‌شیر بود.
به گزارش سایت ایران تئاتر، حکیم رابط با اشاره به تأثیرگذاری آثار چرم‌شیر گفت: «باید بپرسیم دلیل تأثیرگذاری این متون چیست؟ درک محمد چرم‌شیر از روحیات مردم است که از وی چنین نمایشنامه‌نویسی ساخته است.»
حکیم رابط در بخش دیگری از سخنانش گفت: «وای به حال استادی که شاگردش از او جلوتر نباشد و من احساس افتخار و غرور می‌کنم که در حضور بزرگی به نام محمد چرم‌شیر هستم.»
سپس با حضور حکیم رابط، جوایز و تقدیرهایی از سوی مرکز هنرهای نمایشی، بنیاد فردوسی، دبیرخانه دومین جشنواره تئاتر دانشگاه سوره، مجموعه فرهنگی ـ اقامتی احسان کاشان، نمایندگان ورودی‌های مختلف دانشگاه سوره و همچنین فارغ‌التحصیلان این دانشگاه و همچنین دوستان و همکاران وی به او اهدا شد.
در پایان، چرم‌شیر ضمن تشکر از برگزاری این مراسم، گفت: «من به کلمات اعتقاد دارم، کلمات برای من شریف، دوست داشتنی و مقدس هستند، در تمام سال‌ها تلاش کردم پاسدار حرمت کلمه‌ها باشم.»
وی افزود: «دوست دارم کلماتی چون عشق، دوست داشتن، عدالت و آزادی را در نوشته‌هایم به کار ببرم. من انسانی به شدت منزوی هستم و در طول زندگی بیشتر در تاریکی به سر می‌برم؛ اما شما من را زیر نورافکن قرار دادید.»
در حاشیه:
- از هنرمندان حاضر در مراسم می‌توان به حمید امجد، محمد عاقبتی، امیررضا کوهستانی، شهرام زرگر، رضا سرور، بهزاد صدیقی و داود فتحعلی بیگی اشاره کرد.
ـ این برنامه از صبح روز یکشنبه با نمایشنامه‌خوانی 3 نمایشنامه از "محمد چرم‌شیر" آغاز شده بود و برنامه بزرگداشت، ادامه مراسم صبح بود.
ـ این بزرگداشت به عنوان بخشی از دومین جشنواره تئاتر دانشگاه سوره برگزار شد. جشنواره تئاتر دانشگاه سوره قرار است اول خردادماه برگزار شود.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد