PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ارتباط سد سیوند رو با مکان باستانی پاسارگاد چطور شنیدید؟

تاری
25th April 2010, 11:30 PM
یارب

با سلام به همراهان گرامی!
خسته نباشید.

در مورد ارتباط بین سد سیوند و محوطه ی باستانی پاسارگاد چی شنیدین؟
هر مطلب و موضوعی که شنیدید رو اینجا بیارین، می خواییم ببینیم چقدر اطلاع رسانی در این موضوع شده است.(با اینکه در زمان موجودیت سد چقدر سر و صدا کرد.)
در مورد جزئیات و کلیاتش...

ممنون از همراهیتون.
یاعلی

پديده
25th April 2010, 11:43 PM
تاري جان سلام :

حالا هر چي شده ديگه گذشته و از دست كسي هم ديگر كاري بر نمي آيد چندين سال است كه كارشناسان آثار باستاني و محيط زيست چه داخلي و چه خارجي بر روي اين قضيه بحث كردند و اين اقدام را يك اقدام نادرست تشخيص دادند اما هر چه مي خواسته بشه شده / فكر نمي كنم كه ديگه اين مطلب جاي بحث داشته باشه .

مهاجر
26th April 2010, 12:01 AM
یارب

خسته نباشید.

هر مطلب و موضوعی که شنیدید رو اینجا بیارین، می خواییم ببینیم چقدر اطلاع رسانی در این موضوع شده است.(با اینکه در زمان موجودیت سد چقدر سر و صدا کرد.)

ممنون از همراهیتون.
یاعلی

سلام
نمی دونم ولی فکر کنم یک بار توی اخبار ازش گزارشی تهیه شده بود،چون یادمه اسمشو توی اخبار شبکه سه شنیدم

MAHDIAR
26th April 2010, 12:15 AM
منکه چیزی نشنیدم

تاری
26th April 2010, 12:31 AM
تاري جان سلام :

حالا هر چي شده ديگه گذشته و از دست كسي هم ديگر كاري بر نمي آيد چندين سال است كه كارشناسان آثار باستاني و محيط زيست چه داخلي و چه خارجي بر روي اين قضيه بحث كردند و اين اقدام را يك اقدام نادرست تشخيص دادند اما هر چه مي خواسته بشه شده / فكر نمي كنم كه ديگه اين مطلب جاي بحث داشته باشه .

یارب

با سلام و عرض ادب حضور آقای بروجردیان

احساس می کنم سوءتفاهمی پیش اومده، اصلا قرار نیست بحثی صورت بگیره چون اونوقت باید به بخش تالار گفتگوی آزاد این تاپیکو ایجاد می کردم بنده به شخصه علاقمند شدم ببینم همراهان گرامی چقدر از این دو مکمل هستی معاصر اطلاعات دارند. همین.
و قصد به نتیجه رساندن درستی یا نادرستی موضوع نیستیم فقط بعضی اوقات دیدم فردی بدون اینکه اطلاعات درستی از موضوع داشته باشه همراه با سیل معترضان به اونها ملحق می شه.
....
باز هم ممنون از حضور سبزتون.
یاعلی

پديده
26th April 2010, 01:10 AM
تاري جان :

ببخشيد سوء تفاهم نشه بنده قصد جسارت نداشتم / فقط مي خواستم در تاييد مطالب شما كه فرموديد بسياري از اشخاص اطلاعات كامل از اين قضيه ندارند گوشزد كنم كه بله درست مي فرماييد بسياري از افراد جامعه ما از اين قضيه اطلاع صحيحي ندارند و هم اطلاع رساني درستي نشده و اون هايي هم كه مطلع هستند ديگر كاري از دستشان ساخته نيست / كاري كه نبايد مي شد / شد .

با احترام - ارادتمند - بروجرديان

تاری
26th April 2010, 01:30 AM
تاري جان :

ببخشيد سوء تفاهم نشه بنده قصد جسارت نداشتم / فقط مي خواستم در تاييد مطالب شما كه فرموديد بسياري از اشخاص اطلاعات كامل از اين قضيه ندارند گوشزد كنم كه بله درست مي فرماييد بسياري از افراد جامعه ما از اين قضيه اطلاع صحيحي ندارند و هم اطلاع رساني درستي نشده و اون هايي هم كه مطلع هستند ديگر كاري از دستشان ساخته نيست / كاري كه نبايد مي شد / شد .

با احترام - ارادتمند - بروجرديان

نه خواهش می کنم اتفاقا می خواستم مطلب علمی و دلیل علمی براش بنویسم مشتاق شدم ببینم دوستان چه شنیده اند و نظرشان چیست.@};-

...........

باز هم تاکید می کنم ارتباط بین سد سیوند و پاسارگاد ؟؟؟

faridehsarvi
26th April 2010, 08:48 AM
سلام اين رو مي دونم مدتي پيش قرار بود در كنار پاسار گاد سدي ساخته بشه كه عمال موجب آسيب به ميراث فرهنگي ما ميشد
كشمكش هاي زيادي شد اما تا جاييكه يادمه كاري از پيش نرفت و متاسفانه مثل هميشه........يا زير آب خواهد رفت ويا اگر نرفت
در مدت زمان طولاني تر فرو خواهد نشست

محممد
26th April 2010, 12:44 PM
یارب

خسته نباشید.

ممنون از همراهیتون.
یاعلی
در همین حد میدونم که این سد داره باعث تخریب بخشی از پاسارگاد میشه که ناراحت کننده است
البته رییس جمهور در این زمینه دستوراتی دادن و ریی میراث فرهنگی اونا رو ابلاغ کرد ولی سرانجامش معلوم نشد چی شد .
به هر حال یه کار غیر مهندسی دیگه در کشور رخ داده بود که امیدواریم اینبار دقیق تر فکر کنن و بعد برم به سراغ عملش .
که کار سرسری نتیجه ای جز این نمیتونه داشته باشه :-?

shabnamshirin
26th April 2010, 02:43 PM
والا دروغ چرا چیزی نشنیدم :">

AvAstiN
26th April 2010, 04:18 PM
من شنیدم که با بهره برداری از این سد ، پاسارگاد نابود می شه {i dont want to see}
فک نمی کنم یونیسف بذاره

پديده
26th April 2010, 04:58 PM
دوست عزيزم سلام :

مگه اولين باره كه يه جايي از فرهنگ و تاريخ ما رو نابود مي كنن ؟؟!!!

جاهاي ديگه رو كه خيلي خوب نابود كردن يونيسف كجا بود ؟؟!!!

ما خودمان نمي توانيم كاري كنيم يونيسف ميخواد بياد برامون دل بسوزونه ؟؟!!!!

باستان شناس
27th April 2010, 02:48 AM
دوستان عزيز من خودم در زماني كه سد آبگيري شد در محل بودم..

.در حدود 130 آثر باستاني از دوره هخامنشي تا دوران اسلامي

جلوي چشمان خودم زير آب رفت.....

من همه چيز رو ديدم....

زبانم كوتاهه از گفتن اونا...

هر زمان كه تونستم خاطرات خودم رو در اين رابطه براتون ميزارم.

پديده
27th April 2010, 09:58 AM
دوستان عزيز من خودم در زماني كه سد آبگيري شد در محل بودم..

.در حدود 130 آثر باستاني از دوره هخامنشي تا دوران اسلامي

من همه چيز رو ديدم....

زبانم كوتاهه از گفتن اونا...

هر زمان كه تونستم خاطرات خودم رو در اين رابطه براتون ميزارم.

با سلام خدمت همه عزيزان :

آيا شما مي توانيد يك ليوان آب را در يك پارچ آب لبريز و پر از آب جاي دهيد ؟؟؟

خوب براي اينكه پارچ فرهنگي ما با چيزهاي ديگر پر شود / لازم است محتويات پارچ فرهنگي قبلي كه پر از فرهنگ هاي غني بوده است را خالي كرده و هر آنچه خرده ريز چرت و پرت از مش غلام عباس منشعب شده است به عنوان فرهنگ داخل اين پارچ فرهنگ ايراني ريخته شود .

خوب فرهنگ سازي يعني اين ديگه !!!!

در جاده ها ماكت ماشين پليس مي سازند تا مردم بترسند از جريمه و خواباندن ماشين وو.... / اين را مي گويند فرهنگ !!!

مردم ما را كلاغ انگاشته اند كه بر سر جاليز و شاليزارها مترسك مي گذاشتند كه كلاغ ها نروند محصول را بخورند از ترس مترسكه !!!

وقتي ملت ما را كلاغ به حساب بياورند / صاف كردن پاسارگاد و تخت جمشيد و هر آنچه نشان از عظمت و شكوه ملت ما را داشته است / زياد سخت نيست .

خوب براي فرهنگ سازي الگو برداري از چنين قضيه اي اصلا ايرادي ندارد !!

فقط يه كمي يواش ايراد دارد كه مردم را مثل كلاغ ها ديده اند / كه آن هم خيلي اشكال ندارد با فرهنگ كه شدند / درست مي شود !!!

ارادتمند - بروجرديان

تاری
27th April 2010, 01:36 PM

من همه چيز رو ديدم....

یارب
با سلام و تشکر از همراهی عزیزان

شما گفتید زیر آب رفت؟ ولی پاسارگاد که سر جاشه؟!
نکته: بحث علمی است. نه تعصب اینوری نه اونوری. باز هم ممنون.

باستان شناس
29th April 2010, 02:24 PM
یارب

با سلام و تشکر از همراهی عزیزان

شما گفتید زیر آب رفت؟ ولی پاسارگاد که سر جاشه؟!
نکته: بحث علمی است. نه تعصب اینوری نه اونوری. باز هم ممنون.

مريم خانم....دوست خوبم....

خود آرامگاه بله اون سر جايش هست.....

من اطراف آرامگاه...منظورم هست دشت مرغاب و تنگه بلاغي منظورم هست.

كه در حدود 130 آثار باستاني همه طبق مدارك و شماره ثبت در دفاتر ميراث فرهنگي هم شيراز و هم كل كشور وجود دارد در مقابل عده اي از دانشجويان رشته باستان شناسي از جمله خود من....رفت زير اب....

ظاهرا خود آرامگاه نرفت زير آب .....ولي چندين قلعه هخامنشي و محوطه ساسانيان....كوره ذوب فلز...معدن فلزات....گورستان دوره اسلامي....

كه بنده خودم قبر ي از دوره اسلامي رو در مقابل چشمان هيت باز كردم.....هنوز اون خانم با گردن بند مرواريد رو به خاطر دارم.....كه در گردنش بود....

هنوز اون خمره هاي شراب سازي رو تو چشام ميبينم.....

مريم خانم منم بحث علمي گفتم من شاهد عيني هستم......

نه يك متعصب به خرافات اين و يا اون.

من با تمام وجودم به ايران عشق ميورزم تا هميشه.

SaSaMc2
29th April 2010, 02:44 PM
تا جایی که من اطلاع دارم با آبگیری سد و بالا رفتن رطوبت نسبی

سرعت فرسایش حتی به بیش از 1000 برابر معمول هم میرسد . . . {thumbs down}

چامه
30th April 2010, 05:02 PM
من شنیدم یکی از این محل هایی که زیر آب رفته شهری مربوط به عصر هخامنشیان بوده که حتی لوله کشی فاضلاب داشته.... چیزی که الان در عصر اسلامی، با کار و تلاش مضاعفش هنوز در شهر های جمهوری اسلامی وجود نداره ....
چه دردی باستان شناس عزیز کشیده وقتی اون همه شکوه عظمت به زیر آب می رفته.

تاری
2nd May 2010, 04:16 PM
یارب
با سلام به همه ی همراهان گرامی
ممنون از حضورتان و نظرات خوبتان

تا جایی که من اطلاع دارم با آبگیری سد و بالا رفتن رطوبت نسبی

سرعت فرسایش حتی به بیش از 1000 برابر معمول هم میرسد . . . {thumbs down}

آفرین آفرین آفرین

به اونچه علت اصلی بود اشاره کردید.
توضیح بیشترشو کی به دوش می گیره؟

:">:">:">

تاری
2nd May 2010, 04:21 PM
مريم خانم....دوست خوبم....

خود آرامگاه بله اون سر جايش هست.....

من اطراف آرامگاه...منظورم هست دشت مرغاب و تنگه بلاغي منظورم هست.

كه در حدود 130 آثار باستاني همه طبق مدارك و شماره ثبت در دفاتر ميراث فرهنگي هم شيراز و هم كل كشور وجود دارد در مقابل عده اي از دانشجويان رشته باستان شناسي از جمله خود من....رفت زير اب....

ظاهرا خود آرامگاه نرفت زير آب .....ولي چندين قلعه هخامنشي و محوطه ساسانيان....كوره ذوب فلز...معدن فلزات....گورستان دوره اسلامي....

كه بنده خودم قبر ي از دوره اسلامي رو در مقابل چشمان هيت باز كردم.....هنوز اون خانم با گردن بند مرواريد رو به خاطر دارم.....كه در گردنش بود....

هنوز اون خمره هاي شراب سازي رو تو چشام ميبينم.....

مريم خانم منم بحث علمي گفتم من شاهد عيني هستم......

نه يك متعصب به خرافات اين و يا اون.

من با تمام وجودم به ايران عشق ميورزم تا هميشه.

با سلام و خسته نباشید.
برام جالب شد به موضوعات خوبی اشاره داشتین ممنون.

اگر وقتتونو نمی گیره می شه از نظر خود زیر آب رفتن پاسارگاد را توضیح بدین یعنی شما عقیده دارین در آینده پاسارگاد مثل ماهی زیر آب خواهد رفت ببخشید اینجوری تشبیه کردم یعنی سیل آب از کجا خواهد اومد و محوطه رو در خود خواهد گرفت؟!!!

در مورد حذف تعصب برای همه ی همراهان بود اگر سوءتفاهمی شده ببخشید.

AHB
2nd May 2010, 06:37 PM
همه چیز داره نابود میشه . یه ذره خارج بحثه ولی ما مردمای قدر نشناسی هستیم . تنه آثاره مردی که
تمام دنیا جلوش تعظیم میکردن ( کوروش ) هم یادگاری مینویسیم !!.

تاری
3rd May 2010, 08:02 PM
یارب
با تشکر مجدد از همراهان گرامی که صادقانه نظراتشان را بیان فرمودند.

در ابتدا به اندک شناختی از محوطه ی باستانی پاسارگاد اشاره کنیم و بعد به ارتباط بین سد سیوند و محوطه ی باستانی پاسارگاد.

{thumbs down}
http://njavan.com/forum/showthread.php?p=128957#post128957

تاری
21st May 2010, 10:26 PM
شناختی از سد سیوند؛ سد سیوند سدی است که در ۹۵ کیلومتری شمال شیراز، ۵۰ کیلومتری شهر باستانی پارسه (تخت جمشید) و حدود ۱۰ کیلومتری پاسارگاد بر روی رودخانهٔ سیوند ساخته شده است. رودخانهٔ پلوار بین این دو محوطهٔ باستانی ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو (تخت جمشید و پاسارگاد) در کنار آرامگاه کوروش کبیر و در دل تنگه بلاغی جریان دارد. طرح ساخت سد سیوند در سال ۱۳۶۷ تهیه شد، هر چند که گفته می‌شود این طرح متعلق به رژیم پیشین ایران است. عملیات ساخت این سد از سال ۱۳۷۱ توسط شرکت «سکو» آغاز شد: سدی خاکی با هستهٔ رسی و ۵۷ متر ارتفاع با تاجی به طول ۶۰۰ متر که برآورد می‌شود دریاچهٔ پشت آن ۲۵۵ میلیون متر مکعب گنجایش و ۱۱ کیلومتر مربع مساحت(در شرایط معمولی) داشته باشد. با آبگیری سد سیوند، تنگه بلاغی و محوطهٔ باستانی اش به زیر آب خواهد رفت. مسوؤلان هدف از ساخت این سد را کنترل سیلاب‌های رودخانهٔ پلوار و آب رسانی به ۹ هزار هکتار از زمین‌های فرودست سد در دست توابع ارسنجان ذکر کرده‌اند. اکنون ۱۴ سال از آغاز ساخت سد سیوند می‌گذرد، که در فروردین سال جاری(۱۳۸۶)ً آب گیری شد.

.....
آنچه از بررسی باستانشاسان محترم داخلی و خصوصا" خارجی (تیم متشکله از: زمین شناس،شیمیدان، بیولوژی، حفاظت و مرمت سنگ و معمار) مطرح شد آسبهای جبران ناپذیری بر ساختار محوطه ی باستانی پاسارگاد وارد می شود که زمان در اقدام حفاظتی نمی تواند سرعت تخریب را کند سازد بلکه با سرعت تخریب همسو شده است.
آسیبهایی از جمله: رطوبت، رشد گیاهان،تبلور نمک ها و نفوذ آن در سنگ ها ( از عوامل پوسیدگی سنگ و پوسته ای شدن) دیده می شود.
رطوبت عامل اصلی روند تخریب:بناهای پاسارگاد از جنس آهک (سنگهای آهکی) و جذب کنندهٔ رطوبت هستند پس تغییرات آب و هوای منطقه و بالا رفتن میزان رطوبت، آسیب جدی حساب می شود. شیوه ی حرکتی رطوبت موجود در خاک به صورت حرکت بالا رونده (حرکت موئینگی آب) می باشد و در طی این حرکت بر ساختار بناها وارد شده و در درون سنگهای آهکی با نمک موجود در آن، وارد واکنش می شود در این صورت است که روند تخریب سرعت گرفته و خطرات جبران ناپذیری بر کل بنا وارد می شود.

ناگفته نماند که عینا" برخی از آثار موجود در محوطه به صورت آشکار در دریاچه ی سد سیوند پنهان شد.
وظیفه مرمتگر بر این است که حداقل عوامل تخریب بر اثار تاریخی و فرهنگی که نماد اصالت و فرهنگ غنی ایرانی است را در نهایت تلاشش رو به حذف سوق دهد ولی در شرایط حاکم بر منطقه ی پاسارگاد، کارشناسان محترم هر یک نظری بر حفاظت اثر ارائه داده اند که خود جای تامل دارد.

با شرایط حاکمِ رو به رشد تخریب و اقدامات سازنده (!) برای حفظ اثر:
* نظر جالبی که مطرح شده؛ کاشتن گیاهان و درختانی در این منطقه برای احیای دوباره ی باغ آن زمان؛ این درحالیست که باغ، احتیاج به آبیاری مکرر دارد ، یعنی ایجاد دوباره ی رطوبت در فضای محوطه علاوه بر رطوبت حاصل از سد مبارک سیوند. نظر کارشناسان بر این است که درختان عاملی بر کم کردن رطوبت خاک هستند و یا حتی مانند حائل و دیواری، رطوبت محیط را کنترل خواهند کرد.

و اما تامل در گفته های مجری سد سیوند؛
: "ساخت و آبگيري سد «سيوند» از نظر ارتفاعي و مكاني هيچ تاثير و تهديدي بر روي پاسارگاد نخواهد داشت. حتي بالاترين ارتفاع آب سد كه همانا 57 متر مي‌باشد، باز هم 45 متر پايين‌تر از مقبره كوروش است
فاصله سد سيوند با پاسارگاد بيش از 9 كيلومتر است. بنابراين آبگيري سد سيوند به هيچ وجه اين منطقه باستاني را تهديد نمي‌كند.
....

سازمان ميراث فرهنگي در حال حاضر در داخل درياچه سيوند در حال كاوش مي‌باشد و ما نيز به سازمان ميراث فرهنگي اعلام آمادگي كرده‌ايم كه اگر آثار باستاني با ارزشي در داخل درياچه يافت شود، حاضر به ساخت موزه با طرح سازمان در محل سد هستيم.
تبليغات منفي رسانه‌هاي خارجي مبني بر اينكه آب سد سيوند پاسارگاد را زير آب خواهد برد، حاكي از بي‌اطلاعي اين رسانه‌ها از موقعيت سد ياد شده است.
وي همچنين از نمناك شدن مقبره كوروش اظهار بي اطلاعي كرد و گفت: تاكنون كه چنين موضوعي گزارش نشده و اگر هم چنين چيزي صحت داشته باشد، مطمئنا به خاطر سد سيوند نيست و بايد اين را اذعان كرد كه رودخانه سيوند از نزديكي پاسارگاد مي گذرد و به طور طبيعي سطح آب دشت تابع سطح آب رودخانه است."

*** تاملی دوباره در نظر سازندگان سد؛ بی تاثیر بودن سد سیوند بر محوطه، کنکاش میراث فرهنگی در داخل دریاچه (یعنی در خشکی کاری نکردند و کار به غواصی رسیده ...) !!!؟

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد