*میشا*
20th April 2010, 09:00 PM
به جای دارو میوه بخوریم
http://www.aftab.ir/articles/health_therapy/nutrition_health/images/f56afa53c396d4393d7271e391c948f2.jpg
چرا اغلب ما در داروخانه ها و در انواع و اقسام داروها به دنبال اکسیری برای جوان شدن و جوان ماندن هستیم، حال آنکه این اکسیرها در خانه ما موجود است. ما در خانه و یخچال خانه انواع مختلفی از آنتی اکسیدان هایی را داریم که ما را از ابتلا به بسیاری از بیماری های خطرناک و حتی پیری محافظت می کنند. میوه ها و سبزی ها، که شاید کمتر کسی باور کند که این دسته از مواد غذایی سرشار از داروهایی هستند که در هیچ داروخانه ای یافت نمی شود. در این مقاله تنها به چند مورد از آن اشاره می کنیم.
· کشمش
فنولهایی که در میوه ها یافت می شوند، فعالیت هایی آنتی اکسیدانی دارند و از تخریب های سلولی که در بدن رخ می دهند و پایه ای اکسیژنی دارند جلوگیری می نمایند.
فلاونولزی (نوعی از فنول که از خانواده فلاونوئید می باشد) در کشمش وجود دارد و طی فرایند تبدیل انگور به کشمش کمتر می شود. اگرچه خیلی کم از خواص بروم شنیده ایم، اما باید بدانیم که بروم ماده معدنی است که رابطه ای مستقیم با سلامتی دارد و در سلامت استخوان زنان نقش عمده ای ایفا می کند. بروم ماده ای است که برای تبدیل استروژن و ویتامین D به شکل های فعال آنها مورد نیاز است. بعد از یائسگی در زنان، میزان استروژن کاهش می یابد و باعث حساس شدن استخوان ها می گردد تا آنجا که هورمون پاراتیروئید دستور به برداشت کلسیم از استخوان ها را می دهد.
مطالعات نشان داده است که بروم از آرتروز استخوانی و پوکی استخوان ها جلوگیری می کند و تاثیرات مفید استروژن درمانی در زنانی که به سن یائسگی رسیده اند را افزایش می دهد. کشمش بین 50 میوه ایست که حاوی بروم می باشد. کشمش، منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی است. این میوه همچنین منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می باشد. کشمش محتوی مقدار زیادی آهن می باشد. 600 گرم کشمش، 90 درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند. آنتی اکسیدان از پیری و بیماری های حاصله از آن می کاهد. کشمش از سرطان جلوگیری می کند. کشمش میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می کند و باعث کاهش بیماری قلبی می گردد.
· آلو سیاه و آلو بخارا
یکی از مواردی که در آلو سیاه و آلو بخارا یافت می شود نول نام دارد که نوعی آنتی اکسیدان است.این آلوها دارای ویتامین A، ویتامین C، پتاسیم و سرشار از فیبر هستند. یکی از توانایی های آلو سیاه و آلو بخارا، قابلیت جذب بالای آهن می باشد که محققان یافته اند که این قابلیت به دلیل وجود ویتامین C موجود در آن می باشد. از فواید ویتامین C، می توان به سالم ساختن بافت های بدن و همچنین مقاوم ساختن سیستم ایمنی بدن اشاره نمود. مصرف مقدار کمی ویتامین C، به صورت روزانه در فصل سرما برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید می باشد و همچنین موردنیاز افرادی است که به طور مرتب از عفونت گوش رنج می برند. ویتامین C، از اکسید شدن کلسترول توسط رادیکال های آزاد جلوگیری می نماید، زیرا اکسید شدن کلسترول سبب ابتلا به بیماری های قلبی در افراد دیابتی و همچنین گرفتکی رگ ها می گردد. به علاوه ویتامین C، می تواند با خنثی نمودن رادیکال های آزاد از پیشرفت بیماری هایی نظیر آسم، سرطان روده، آرتروز استخوان و روماتیسم جلوگیری می نماید. آلو سیاه بسیار برای بینایی مفید است و از ابتلا به بیماری کم سویی چشم در دوران کهنسالی جلوگیری می نماید.
· توت فرنگی
توت فرنگی منبع خوبی از فیبر، ویتامین C، فولات، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها می باشد که این مواد مغذی باعث می شوند توت فرنگی به عنوان یک جایگزین شیرین، باعث افزایش سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در کل ارتقاء سلامتی بدن شود.
همچنین دارای املاح کلسیم، آهن و فسفر می باشد. از مواد موثر مهم آن می توان تانن، موسیلاژ، قندهای مختلف، سالیسیلات ها و به خصوص اسیدهای میوه را نام برد.
توت فرنگی سرشار از ویتامین و فاقد چربی اشباع است و کالری کمی دارد و مصرف این میوه از تصلب شرائین جلوگیری می نماید.
· پرتقال
از نظر شیمیایی پرتقال را منبع غنی ویتامین C می دانند و جالب آنکه پوست آن در بسیاری موارد حتی مغذی تر از پرتقال است. کارشناسان موسسه ملی سرطان آمریکا معتقدند موارد سرطان معده در آمریکا تقریبا کم است، زیرا در تمام ماههای سال پرتقال و مرکبات در دسترس است همه قرار دارد و بیشتر مردم آنها را مصرف می کنند. ویتامین C یکی از عوامل مهم مهارکننده سرطان است، به طوریکه این ویتامین را دشمن نیرومندی بر علیه یکی از عوامل شناخته شده سرطان زا یعنی نیتروزامین ها می شناسند. پرتقال به علت دارا بودن پروتئین و کلسیم قابل جذب و نیز قند کافی، یک ماده مغذی و مقوی محسوب می شود که می توان به منظور تقویت عمومی بدن از آن استفاده نمود. وجود هورمون های رشد، کلسیم، فسفر، آهن، ویتامین A در پرتقال، شرایط لازم را برای رشد و نمو استخوان ها و عاج سازی به منظور استحکام دندان ها فراهم می کند. برای تقویت و رشد اطفال و نیز تامین مواد لازم بدن، مصرف آن به زنان باردار و شیرده توصیه می شود. مصرف پرتقال به دلیل اینکه حاوی مواد معدنی کافی به ویژه پتاسیم است، منجر به افزایش حجم ادرار در طول شبانه روز می شود و از این طریق سموم بدن دفع می گردد، در نتیجه انسان را با نشاط می سازد.
· انگور
انگور، منبع خیلی خوب ویتامین C و منگنز، A و B است. همچنین دارای مقداری منیزیم، کلسیم، آهن، فسفر و پتاسیم است. انگور مخصوصا نوع قرمز آن از تصلب شرائین و انسداد رگ ها پیشگیری می کند. به گفته پژوهشگران "غلیظ بودن خون، اکسیداسیون سریع کلسترول، سفت و سخت شدن رگ ها دلایل اصلی بروز بیماری های قلبی و تصلب شرائین است". این پژوهشگران دریافته اند که با خوردن انگور قرمز، اکسیداسیون کلسترول، کاهش می یابد و رگ های خونی منبسط می شوند و خون با سرعت بیشتری در بدن جریان می یابد. علاوه بر این، خوردن انگور قرمز موجب بهبود عملکرد قلب می شود. انگور قرمز منبع سرشاری از آنتی اکسیدان موسوم به "کوئرنستین" است. پوست انگور دارای ماده سفید "رزوراتول" است که از تراکم و روی هم انباشته شدن پلاکت های خون جلوگیری می کند و در نتیجه مانع لخته شدن خون در رگ ها می شود. انگور یکی از میوه های ضد سرطان شناخته شده است و این، به خاطر خواص ضدعفونی کنندگی آن است.
· گیلاس
گیلاس در مقایسه با سایر میوه ها دارای آنتی اکسیدهای ضدبیماری بیشتری است. این میوه دارای بتا کاروتن، ویتامین C، پتاسیم، منگنز، آهن، فیبر و فولات است. درون گیلاس موادی وجود دارد که به تسکین درد در بیماری نقرس و آرتروز کمک می کند و خطر بروز بیماری های قلبی عروقی و دیابت و برخی سرطان ها را کاهش می دهد. گیلاس همچنین دارای ملاتونین است که برای تنظیم الگوی خواب و بیماری پای بیقرار لازم است و همچنین گیلاس از بروز مشکلات حافظه جلوگیری کرده و فرایند پیری را به تاخیر می اندازد.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی پزشکی ایران سلامت (www.iransalamat.com (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.iransalamat.co m))
http://www.aftab.ir/articles/health_therapy/nutrition_health/images/f56afa53c396d4393d7271e391c948f2.jpg
چرا اغلب ما در داروخانه ها و در انواع و اقسام داروها به دنبال اکسیری برای جوان شدن و جوان ماندن هستیم، حال آنکه این اکسیرها در خانه ما موجود است. ما در خانه و یخچال خانه انواع مختلفی از آنتی اکسیدان هایی را داریم که ما را از ابتلا به بسیاری از بیماری های خطرناک و حتی پیری محافظت می کنند. میوه ها و سبزی ها، که شاید کمتر کسی باور کند که این دسته از مواد غذایی سرشار از داروهایی هستند که در هیچ داروخانه ای یافت نمی شود. در این مقاله تنها به چند مورد از آن اشاره می کنیم.
· کشمش
فنولهایی که در میوه ها یافت می شوند، فعالیت هایی آنتی اکسیدانی دارند و از تخریب های سلولی که در بدن رخ می دهند و پایه ای اکسیژنی دارند جلوگیری می نمایند.
فلاونولزی (نوعی از فنول که از خانواده فلاونوئید می باشد) در کشمش وجود دارد و طی فرایند تبدیل انگور به کشمش کمتر می شود. اگرچه خیلی کم از خواص بروم شنیده ایم، اما باید بدانیم که بروم ماده معدنی است که رابطه ای مستقیم با سلامتی دارد و در سلامت استخوان زنان نقش عمده ای ایفا می کند. بروم ماده ای است که برای تبدیل استروژن و ویتامین D به شکل های فعال آنها مورد نیاز است. بعد از یائسگی در زنان، میزان استروژن کاهش می یابد و باعث حساس شدن استخوان ها می گردد تا آنجا که هورمون پاراتیروئید دستور به برداشت کلسیم از استخوان ها را می دهد.
مطالعات نشان داده است که بروم از آرتروز استخوانی و پوکی استخوان ها جلوگیری می کند و تاثیرات مفید استروژن درمانی در زنانی که به سن یائسگی رسیده اند را افزایش می دهد. کشمش بین 50 میوه ایست که حاوی بروم می باشد. کشمش، منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی است. این میوه همچنین منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می باشد. کشمش محتوی مقدار زیادی آهن می باشد. 600 گرم کشمش، 90 درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند. آنتی اکسیدان از پیری و بیماری های حاصله از آن می کاهد. کشمش از سرطان جلوگیری می کند. کشمش میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می کند و باعث کاهش بیماری قلبی می گردد.
· آلو سیاه و آلو بخارا
یکی از مواردی که در آلو سیاه و آلو بخارا یافت می شود نول نام دارد که نوعی آنتی اکسیدان است.این آلوها دارای ویتامین A، ویتامین C، پتاسیم و سرشار از فیبر هستند. یکی از توانایی های آلو سیاه و آلو بخارا، قابلیت جذب بالای آهن می باشد که محققان یافته اند که این قابلیت به دلیل وجود ویتامین C موجود در آن می باشد. از فواید ویتامین C، می توان به سالم ساختن بافت های بدن و همچنین مقاوم ساختن سیستم ایمنی بدن اشاره نمود. مصرف مقدار کمی ویتامین C، به صورت روزانه در فصل سرما برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید می باشد و همچنین موردنیاز افرادی است که به طور مرتب از عفونت گوش رنج می برند. ویتامین C، از اکسید شدن کلسترول توسط رادیکال های آزاد جلوگیری می نماید، زیرا اکسید شدن کلسترول سبب ابتلا به بیماری های قلبی در افراد دیابتی و همچنین گرفتکی رگ ها می گردد. به علاوه ویتامین C، می تواند با خنثی نمودن رادیکال های آزاد از پیشرفت بیماری هایی نظیر آسم، سرطان روده، آرتروز استخوان و روماتیسم جلوگیری می نماید. آلو سیاه بسیار برای بینایی مفید است و از ابتلا به بیماری کم سویی چشم در دوران کهنسالی جلوگیری می نماید.
· توت فرنگی
توت فرنگی منبع خوبی از فیبر، ویتامین C، فولات، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها می باشد که این مواد مغذی باعث می شوند توت فرنگی به عنوان یک جایگزین شیرین، باعث افزایش سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در کل ارتقاء سلامتی بدن شود.
همچنین دارای املاح کلسیم، آهن و فسفر می باشد. از مواد موثر مهم آن می توان تانن، موسیلاژ، قندهای مختلف، سالیسیلات ها و به خصوص اسیدهای میوه را نام برد.
توت فرنگی سرشار از ویتامین و فاقد چربی اشباع است و کالری کمی دارد و مصرف این میوه از تصلب شرائین جلوگیری می نماید.
· پرتقال
از نظر شیمیایی پرتقال را منبع غنی ویتامین C می دانند و جالب آنکه پوست آن در بسیاری موارد حتی مغذی تر از پرتقال است. کارشناسان موسسه ملی سرطان آمریکا معتقدند موارد سرطان معده در آمریکا تقریبا کم است، زیرا در تمام ماههای سال پرتقال و مرکبات در دسترس است همه قرار دارد و بیشتر مردم آنها را مصرف می کنند. ویتامین C یکی از عوامل مهم مهارکننده سرطان است، به طوریکه این ویتامین را دشمن نیرومندی بر علیه یکی از عوامل شناخته شده سرطان زا یعنی نیتروزامین ها می شناسند. پرتقال به علت دارا بودن پروتئین و کلسیم قابل جذب و نیز قند کافی، یک ماده مغذی و مقوی محسوب می شود که می توان به منظور تقویت عمومی بدن از آن استفاده نمود. وجود هورمون های رشد، کلسیم، فسفر، آهن، ویتامین A در پرتقال، شرایط لازم را برای رشد و نمو استخوان ها و عاج سازی به منظور استحکام دندان ها فراهم می کند. برای تقویت و رشد اطفال و نیز تامین مواد لازم بدن، مصرف آن به زنان باردار و شیرده توصیه می شود. مصرف پرتقال به دلیل اینکه حاوی مواد معدنی کافی به ویژه پتاسیم است، منجر به افزایش حجم ادرار در طول شبانه روز می شود و از این طریق سموم بدن دفع می گردد، در نتیجه انسان را با نشاط می سازد.
· انگور
انگور، منبع خیلی خوب ویتامین C و منگنز، A و B است. همچنین دارای مقداری منیزیم، کلسیم، آهن، فسفر و پتاسیم است. انگور مخصوصا نوع قرمز آن از تصلب شرائین و انسداد رگ ها پیشگیری می کند. به گفته پژوهشگران "غلیظ بودن خون، اکسیداسیون سریع کلسترول، سفت و سخت شدن رگ ها دلایل اصلی بروز بیماری های قلبی و تصلب شرائین است". این پژوهشگران دریافته اند که با خوردن انگور قرمز، اکسیداسیون کلسترول، کاهش می یابد و رگ های خونی منبسط می شوند و خون با سرعت بیشتری در بدن جریان می یابد. علاوه بر این، خوردن انگور قرمز موجب بهبود عملکرد قلب می شود. انگور قرمز منبع سرشاری از آنتی اکسیدان موسوم به "کوئرنستین" است. پوست انگور دارای ماده سفید "رزوراتول" است که از تراکم و روی هم انباشته شدن پلاکت های خون جلوگیری می کند و در نتیجه مانع لخته شدن خون در رگ ها می شود. انگور یکی از میوه های ضد سرطان شناخته شده است و این، به خاطر خواص ضدعفونی کنندگی آن است.
· گیلاس
گیلاس در مقایسه با سایر میوه ها دارای آنتی اکسیدهای ضدبیماری بیشتری است. این میوه دارای بتا کاروتن، ویتامین C، پتاسیم، منگنز، آهن، فیبر و فولات است. درون گیلاس موادی وجود دارد که به تسکین درد در بیماری نقرس و آرتروز کمک می کند و خطر بروز بیماری های قلبی عروقی و دیابت و برخی سرطان ها را کاهش می دهد. گیلاس همچنین دارای ملاتونین است که برای تنظیم الگوی خواب و بیماری پای بیقرار لازم است و همچنین گیلاس از بروز مشکلات حافظه جلوگیری کرده و فرایند پیری را به تاخیر می اندازد.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی پزشکی ایران سلامت (www.iransalamat.com (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.iransalamat.co m))