PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : مهندسین و علاقه مندان برق حتما نظر بدن!(هم فکری روی یه طرح)

htc
15th March 2010, 09:19 PM
سلام
آیا تاحالا شده که وقتی تو اتاقتون پشت سیستمون نشستینو دارین آهنگی گوش می دین به این فکر بیفتین که ای کاش می تونستین این صدا رو تو یه شعاعی محدود کنین و بدون آزار بقیه با صدای بلند آهنگو گوش بدین؟
شرط می بندم خیلیهاتون بهش فکر نکردین.
به نظرتون راهی هست که بشه چنین کاریو کرد؟ آیا راهی واسش بوجود اومده؟
اگه نظر دارین بگین. توضیح بیشتر هم خواستین در خدمتم.
موفق باشید{happy}

Amir
15th March 2010, 10:23 PM
منظورت اينكه بتونيم فقط تو يه شعاع خاص صوت پخش بشه ؟ ايده جالبيه .. قدرت خروج صوت( برد صوت) رو ميشه از رو انرژي كه به موج ميديم اگه فركانس رو ببريم بال صدا تيز تر و بردش بيشتر ميشه و بدرش بيشتر .. و هر چي دامنه رو بيشتر بكنيم يعني صدار و بم تر بكنيم اونو محدودتر كرديم .. در مورد اين سوال يه فناروي هست كه اولين بار شركت سوني استفاده كرد تو تلويزيونهاي وگا كه با قرارد دادن دو اسپيكر فركانس مياني در 20 درجه نسبت به محمور x ها دايره اي رو در محدوده خود تلويزيون پوشش ميداد كه صدا تو اون محدوده در بهترين كيفيت شنيده ميشد و خارج از اون محدوده صدا وضوحشو از دست ميداد .. حالا ايا ميشه اينو به اين صورت درست كرد كه هيچ صدايي از اين محدوده خارج نشه نياز به فكر داره و محاسبات مخابراتي ... ولي خيلي مشكل به نظر ميرسه كه از پرت امواج به يه محدوده خاص جلوگيري كرد

htc
17th March 2010, 08:57 AM
دیگه کسی نیست نظری داشته باشه؟
بابا اسم سایتو نگاه کنین. علمیه ها

Admin
17th March 2010, 09:05 AM
سلام مهندس ... خوبی ؟
خب عرضم به حظور منور جنابعالی که آره من خیلی دوست داشتم بشه این کار رو کرد که فقط اتاق من رو موسیقی که گوش میدم پوشش بده ... جوری که صدا بلند باشه ولی به بیرون از اتاق نره ...
ولی متاسفانه فکر کنم در حد فکر و خیال باشه این ایده ، شایدم بشه البته اگه کل اتاق رو با عایق صوتی قوی بپوشونیم ... :-?

ICE
17th March 2010, 09:43 AM
اگه بحث آهنگ گوش دادن باشه که دوس دارم صداشو تا ته زیاد کنم طوری که صدای خودمم نشنوم همسایه های محترم نیز میتونن لذت ببرن اگرم نمیبرن این دیگه مشکل خودشونه{big green}

ولی از شوخی گذشته

استفاده از عایق های صوتی راحت ترین و در دسترسترین راهه

اما اگه نقشه دارید اون کاری رو که من گفتم اجرا کنید یه راه حل ساده و در دسترس استفاده از شونه های تخم مرغه که حالت جذب صدا و آگوستیک دارن راه حل موثری یه هم در دسترس عم رایگان به من اعتماد کنید تجربشو دارم(چشمک)

خیلی وقت پیش در باره دستگاهی خوندم که امواج صوتی رو میگره آنالیز میکنه و امواجی درست در فاز مخالف تولید میکنه به طوری که برآیند تخریبیشون باعث میشه صدا تقریبا از بین بره ازاین وسیله برای خذف صدای موتور خودرو استفاده شده بود

متاسفانه در باره سازو کارش بیش از این توضیح نداده بود اگر شما مطلبی دارید خوشحال میشم اون رو به اشتراک بزارید

با سپاس

htc
17th March 2010, 02:43 PM
ممنون از نظراتتون
ااین ایده تازه به ذهنم رسید اما چون وقت کافی رو واسه تحقیقات گسترده و همچنین علم کافی رو تو زمینه ی موج ندارم یه جورایی بیخیالش شدم تا برنامه ریزی کنمو وقتمو واسه تحقیقات و مطالعه بازتر کنم.
حالا در مورد افکارم کمی توضیح می دم.
امواج صوتی با یه سرعتی تو محیط اطرافمون پخش می شن. وقتی از بلنگوی اسپیکر صدایی خارج می شه اولین مورد اینه که توی فرکانسیه که گوش ما می تونه اونو بشنوه یعنی کمتر از 20 هرتز و بیشتر از 20 کیلوهرتز نیست. خب حالا طبق گقته ی امیر جان وقتی فرکانس دستکاری بشه برد هم تغییر می کنه. حالا اگه ما بتونیم دستگاهی بسازیم که قبل از خروجی قرار بگیره و بتونه کنترل موج رو در اختیارش بگیره بالطبع می تونه با فرمانی که ما بهش می دیم طبق نظریه ی من که الان توضیح می دم کنترل موج و فرکانس رو به اختیار ما بزاره. حالا مهم اینه که چطور باید موجی رو که دیگه فرستاده شده کنترل کرد. پس بهترین کار اینه که قبل از اینکه منتشر بشه روش تغییری انجام بشه که سرانجام نتیجش بشه اونچیزی که ما می خوایم.
حالا اون نظریه چیه؟ به فرض ما می خوایم صدامون توی شعاع x متری شنیده شه و بعد از اون دیگه شنیده نشه. حالا اگه سرعت موجمون توی هوا y باشه ما می تونیم حساب کنیم که این موجمون توی چه زمانی بعد از ارسال به شعاع x متری می رسه و ازش عبور می کنه. (مثلا اگه سرعت صوت 340 متر بر ثانیه باشه این صوت توی 8.8 میلی ثانیه از شعاع 3 متری می گذره)
حالا اگه بشه کاری کرد که فرکانس این موج 8.8 میلی ثانیه بعد از ارسال اونقدر کم یا اونقدر زیاد بشه که گوش انسان قادر به شنیدنش نباشه ما موفق می شیم صدامون رو توی شعاع 3 متری محدود کنیم.

Amir
17th March 2010, 10:15 PM
دیگه کسی نیست نظری داشته باشه؟
بابا اسم سایتو نگاه کنین. علمیه ها

بابا تو ديگه كي هستي !!! شما رو كم داريم حاجي كه رديف بشيم

خوب اين بحث فركانس كه اگه جدي تر در موردش بخواهيم بحث كنيم به اين فارسي نوشتن ما تو تاپيك بحثش تموم نميشه .. فقط چند تا نكته رو در مورد بحث حامد خان بگم كه چند تا سوال اينجا مطرحه .. اونم اينكه ايا ما ميخواهيم از يه منبع صوت استفاده كنيم يا دوتا يا چند تا .. ايا ما منظورمون مسير مستقيم صوت هستش؟ ايا منظور از محدوده محدوده خاص بدون مانع يعني فقط در محيطي با توده هوا بحث ميكنيم ؟ اگه منظور يه منبع صوت با مسير مستقيم باشه بحث فركانس و برد صورت رو خيلي دقيق نميتونيم بگيم .. چرا كه به صورت دقيق نميتونيم فركانس صوتمون رو تنظيم كنيم .. كه وقتي به يه نقطه دقيق رسيد اونجا ديگه صد در صد تمومه و انرژي موج اونجا تموم ميشه .. بعضي از امواج صوتي قبل از اون نقطه تموم ميشن و بعضي ها بعدش يعني در واقع صدا در يه نقطه قويتر و در يه نقطه ضعيفتر ميشه و ما ميانگين رو حساب كرديم .. پرت منبع صوتي و خطاي مولد و تقويت كننده صوتي و همچنين مانع هوا كه تراكمش ميتونه به يه اندازه نباشه .. ساير امواج و تداخل صوتي كه باعث تقويت و يا تضعيفصوت رو هم حساب كنيد .. اما ميشه با تغييرات در منبع صوت تركيب اصوات استفاده از بلندگوهاي با فركانس و دامنه مختلف .. فاز دادن به زاويه پخش صوت كه باعث تقويت بعضي امواج و از بين بردن بعضي ميشه اين خطا ها رو به حدااقل برسونيم .. تونمايشگاه سوني من يه همچين فناروي رو ديدم و واقعان جالب بود ..

ICE
18th March 2010, 01:02 AM
ممنون از نظراتتون
ااین ایده تازه به ذهنم رسید اما چون وقت کافی رو واسه تحقیقات گسترده و همچنین علم کافی رو تو زمینه ی موج ندارم یه جورایی بیخیالش شدم تا برنامه ریزی کنمو وقتمو واسه تحقیقات و مطالعه بازتر کنم.
حالا در مورد افکارم کمی توضیح می دم.
امواج صوتی با یه سرعتی تو محیط اطرافمون پخش می شن. وقتی از بلنگوی اسپیکر صدایی خارج می شه اولین مورد اینه که توی فرکانسیه که گوش ما می تونه اونو بشنوه یعنی کمتر از 20 هرتز و بیشتر از 20 کیلوهرتز نیست. خب حالا طبق گقته ی امیر جان وقتی فرکانس دستکاری بشه برد هم تغییر می کنه. حالا اگه ما بتونیم دستگاهی بسازیم که قبل از خروجی قرار بگیره و بتونه کنترل موج رو در اختیارش بگیره بالطبع می تونه با فرمانی که ما بهش می دیم طبق نظریه ی من که الان توضیح می دم کنترل موج و فرکانس رو به اختیار ما بزاره. حالا مهم اینه که چطور باید موجی رو که دیگه فرستاده شده کنترل کرد. پس بهترین کار اینه که قبل از اینکه منتشر بشه روش تغییری انجام بشه که سرانجام نتیجش بشه اونچیزی که ما می خوایم.
حالا اون نظریه چیه؟ به فرض ما می خوایم صدامون توی شعاع x متری شنیده شه و بعد از اون دیگه شنیده نشه. حالا اگه سرعت موجمون توی هوا y باشه ما می تونیم حساب کنیم که این موجمون توی چه زمانی بعد از ارسال به شعاع x متری می رسه و ازش عبور می کنه. (مثلا اگه سرعت صوت 340 متر بر ثانیه باشه این صوت توی 8.8 میلی ثانیه از شعاع 3 متری می گذره)
حالا اگه بشه کاری کرد که فرکانس این موج 8.8 میلی ثانیه بعد از ارسال اونقدر کم یا اونقدر زیاد بشه که گوش انسان قادر به شنیدنش نباشه ما موفق می شیم صدامون رو توی شعاع 3 متری محدود کنیم.

دوست گرامی فرکانس موج چیزیست مربوط به منبع و شما نمی تونید اون رو در میانه راه دستکاری کنید{big green}

اگر فرکانس رو به ناحیه ای ببرید که برای گوش انسان قابل شنیدن نیست در کنار منبع هم قابل شنیدن نخواهد بود در واقع فرکانس یک موج شناسه اون موجه اگه تغییرش بدید دیگه اون قبلی نیست و یه چیز دیگست{big green}

سرعت انتشار موج در هوا چیزی حدود 340 متر بر ثانیست و این سرعت در محیط های مختلف تغییر خواهد کرددر واقع باید به این نکته توجه کنید که صوت از نوع امواج مکانیکیست و برای انتشار نیازمند محیط مادی یعنی برای این که بتونید تضعیفش کنید باید انرژی ای رو که از منبع گرفته ازش بگیرید فکر کنم شما مجبور باشید محیط رو تغییر بدید مثلا اتاقتون رو در یک لایه خلأ قرار بدید مثلا تو دیوار یک لایه خلأ تعبیه کنید اینجوری صدا اصلا نمی تونه از لایه خلأ بگذره و به بیرون نفوذ کنه(گاهی وقتا راه حل سادست {big green})

یه راه دیگه همونطور که گفتم استفاده از امواج مناسب جهت تخریب و تضعیف موج اصلی و یه نکته هم خدمت دوست گرامی

اگه منظور يه منبع صوت با مسير مستقيم باشه بحث فركانس و برد صورت رو خيلي دقيق نميتونيم بگيم .. چرا كه به صورت دقيق نميتونيم فركانس صوتمون رو تنظيم كنيم .. كه وقتي به يه نقطه دقيق رسيد اونجا ديگه صد در صد تمومه و انرژي موج اونجا تموم ميشه ..

صوتی که ما میشنویم از نوع امواج طولیست و همیشه به خط مستقیم سیر می کنه (راستای انتشارش در راستای ارتعاش است) و فرکانس موج در منبع کاملا قابل تنظیمه و در هر فاصله ای از اون با تقریب بالایی قابل اندازه گیری و یه چیز دیگه اواج صوتی تضعیف میشن ولی هرگز از بین نمیرن!{big green}

سربلند و پیروز باشید

SaSaMc2
18th March 2010, 04:10 AM
با سلام.

دوستان همیشه در نظر داشته باشن که

از بیرون گود و در رابطه ی معکوس یه نگاهی همیشه به یک رویداد داشته باشن.

اینجوری زودتر نتیجه میگیرین.

مثال:

وقتی ما میتونیم با عدسی نور رو متمرکز کنین

احتمال اینکه بتونیم با روشی مشابه نور رو باز کنیم خیلی زیاده.

یا وقتی با موتور الکتریکی، الکتریک رو به مکانیک تبدیل میکنیم

با روشی نزدیک به اون مثل دینام میتونیم مکانیک رو به الکتریک تبدیل کنیم.

به نظر من یه روش برای کاهش برد صوت استفاده از دیافراگم بسته و تمرکز موج در کانون مورد استفاده میتونه باشه.

حتماً دوستان میکروفن های فکوس دار در دوربینها رو دیدن.

که صدای نزدیک به فکوس عمق میدان را بیشتر از صدای نزدیک به دوربین خارج از فکوس عمق میدان دریافت میکند.

فکر میکنم با مکانیزمی تقریباً شبیه به اون میتونیم صدا را در شعای مورد نظر متمرکز کنیم.

moji5
18th March 2010, 09:46 AM
چند وقت پیش یه مطلبی خوندم راجع به اینکه وقتی حرف میزنی فقط خودت بشنوی
یعنی بتونی وسط جمع بزنی زیره اواز و فقط خودت بشنوی
چندتا شرکت داشتن روش کار میکردن فکر میکنم نتیجه جفتشون یکی بشه .
متاسفانه منبع رو یادم نیست

hengameh
18th March 2010, 01:49 PM
سلام دوستان
البته یه مهندسه تازه کارم ولی چیزی که به نظرم اومد این بود که گفتم:امیدوارم مفید باشه

خب از بین بردن موج انرژی زیادی می خواد اما میشه مثلا در مورد موسیقی کاری کرد که با چند تا مبدل فرکانسی فرکانس سیگنال خروجی از اسپیکر طوری تضعیف بشه که بعد از برد معینی زیر فرکانس شنیداری انسان برسه و دیگه صدایی شنیده نشه یا مثلا شاید بشه این مبدلا رو تو یه برد معین کار گذاشت که سیگنال های اطراف رو دریافت کنه و فیلتر کنه

hossien
18th March 2010, 02:34 PM
سلام
فكر دكتر ساسا خوبه و فك كنم عملي بشه .
اما به نظر من ميشه از فيلتر كردن امواج جلوي انتشارو گرفت همانطور كه آقا مجتبي گفتن كه بعضي شركت ها در حال ساخت دستگاهي هستند .
همانطور كه مي دونيد اگر ما امواجي معكوس امواج توليدي ، توليد كنيم هم ديگر را خنثي مي كنن يا اگر امواجي با دامنه هاي متغيير ايجاد كنيم قدرت اون امواج شدت پيدا مي كنم و جمع اون دو موج با هم هست حالا با تعريف صداي موسيقي به دستگاه ، امواج قرينه اونو با قدرت بيشتر اگر توليد كند ديگر ما صدايي نمي شنويم حالا اگر اين مبدل را برون اتاق بزاريم هيچ صدايي شنيده نميشه.

hengameh
18th March 2010, 04:49 PM
آخه اول باید موجه ورودی راکامل شناسایی کنیم تا بتونیم عکسه اون موجو تولید کنیم

Amir
18th March 2010, 08:59 PM
دوست گرامی فرکانس موج چیزیست مربوط به منبع و شما نمی تونید اون رو در میانه راه دستکاری کنید{big green}

اگر فرکانس رو به ناحیه ای ببرید که برای گوش انسان قابل شنیدن نیست در کنار منبع هم قابل شنیدن نخواهد بود در واقع فرکانس یک موج شناسه اون موجه اگه تغییرش بدید دیگه اون قبلی نیست و یه چیز دیگست{big green}

سرعت انتشار موج در هوا چیزی حدود 340 متر بر ثانیست و این سرعت در محیط های مختلف تغییر خواهد کرددر واقع باید به این نکته توجه کنید که صوت از نوع امواج مکانیکیست و برای انتشار نیازمند محیط مادی یعنی برای این که بتونید تضعیفش کنید باید انرژی ای رو که از منبع گرفته ازش بگیرید فکر کنم شما مجبور باشید محیط رو تغییر بدید مثلا اتاقتون رو در یک لایه خلأ قرار بدید مثلا تو دیوار یک لایه خلأ تعبیه کنید اینجوری صدا اصلا نمی تونه از لایه خلأ بگذره و به بیرون نفوذ کنه(گاهی وقتا راه حل سادست {big green})

یه راه دیگه همونطور که گفتم استفاده از امواج مناسب جهت تخریب و تضعیف موج اصلی و یه نکته هم خدمت دوست گرامی

صوتی که ما میشنویم از نوع امواج طولیست و همیشه به خط مستقیم سیر می کنه (راستای انتشارش در راستای ارتعاش است) و فرکانس موج در منبع کاملا قابل تنظیمه و در هر فاصله ای از اون با تقریب بالایی قابل اندازه گیری و یه چیز دیگه اواج صوتی تضعیف میشن ولی هرگز از بین نمیرن!{big green}

سربلند و پیروز باشید

با سلام و تشكر از دوستموم به خاطر جوابيه پست ... تو جواب شما اول منظور از تغيير فركانس زيادو كم كردن فركانس تو محدوده شنوايي انسان هستش والا مسلمه كه ما اگه فركانس رو ببرييم مثلا رو 40 كيلو ديگه استانه شنوايي قادر به شنيدنش نيست ...

اينكه امواج به خط مستقيم سير ميكنه صوت خاصيت موجي رو داره و منظور از خط مستقيم يعني اينكه امواج خروجي از منبع در يك بر روي مركزيت يك خط مستقيم پخش ميشند اما خود امواج كه خاصيت موجي دارند يعني شما در هر زاويه اي از منبع قرار بگيرير بالخره چند تا از اين امواج به گوش شما برخورد خواهند كرد و امتحانشم ساده است پشت يك منبع موج قرار بگيريد و تست كنيد كه ايا صدايي ميشنويد يا نه .. ميتونيد جلوي منبع رو هم ازاد بذاريد كه قضيه شكست امواج رو هم قاطي بحث نكنيم .. اينكه شما ميگيد ميتونيد دقيق فركانس يك موج صوتي رو تنظيم كنيد بنده هم مخالفت نكردم همونطور كه ميشه فركانس يك موج رو تنظيم كرد اما مسئله اينكه ايا شما ميتونيد مولفه هاي صوت رو در يك فاصله معين از چشمه صوت دقيقا تنظيم و در اون فاصبه اندازه گيري كنيد .. اگه به اين شكل لطفا توضيح بدين كه شما به چه شكل بسامد موسيقي (صوتي كه با فركانس هاي مختلف پخش ميشه ) پخش شده از يك منبع صوتي مثل يك بلند گو كه فرضا بتواند محدوده بين 5 تا 20 كيلو رو پخش كنه با توان 250 وات خروجي رو با محاسبه همه مولفه هاي امواج و خطا در فاصله سه متري صفر ميكنيد .. (( توضيحا منظور از صفر كردن يعني اينكه با محاسبه در اين فاصله به حدي تضعيف بشود كه از استانه شنوايي انسان خاج بشود))

hossien
19th March 2010, 09:47 AM
آخه اول باید موجه ورودی راکامل شناسایی کنیم تا بتونیم عکسه اون موجو تولید کنیم
درست هست من هم گفتم اول موج را بگيره و خودش موج رو برعكس كنه.

البته فك كنم راه حل آسانتري هم وجود داشته باشه و اين راه ها كاربردي نباشه اما با هم فكري با اعضا به راه مورد نظر برسيم .

htc
19th March 2010, 11:18 AM
دوست گرامی فرکانس موج چیزیست مربوط به منبع و شما نمی تونید اون رو در میانه راه دستکاری کنید
ما هم نخواستیم در میانه ی راه دستکاری کنیم. ما می گیم همون اول کاری روش انجام بدیم که در میانه ی راه تغییر کنه در ضمن نمی تونید بی معنیه هر کاری شدنیه فقط باید روش فکر و تامل بشه.

اگر فرکانس رو به ناحیه ای ببرید که برای گوش انسان قابل شنیدن نیست در کنار منبع هم قابل شنیدن نخواهد بود در واقع فرکانس یک موج شناسه اون موجه اگه تغییرش بدید دیگه اون قبلی نیست و یه چیز دیگست
همهی این چیزهایی که شما می گین دقیقا همون چیزیه که ما آدما اونو تبدیل به قانون کردیم. چه بسا بشه این قانون رو نقض کرد.

آره گاهی وقتا راه حل سادست مثلا واسه جلوگیری از بحث یه راه ساده وجود داره اونم اینه که شما بیخیال این تاپیک بشی که می دونم نمی شی (چشمک).{big green}{big green}

با سلام.

دوستان همیشه در نظر داشته باشن که

از بیرون گود و در رابطه ی معکوس یه نگاهی همیشه به یک رویداد داشته باشن.

اینجوری زودتر نتیجه میگیرین.

مثال:

وقتی ما میتونیم با عدسی نور رو متمرکز کنین

احتمال اینکه بتونیم با روشی مشابه نور رو باز کنیم خیلی زیاده.

یا وقتی با موتور الکتریکی، الکتریک رو به مکانیک تبدیل میکنیم

با روشی نزدیک به اون مثل دینام میتونیم مکانیک رو به الکتریک تبدیل کنیم.

به نظر من یه روش برای کاهش برد صوت استفاده از دیافراگم بسته و تمرکز موج در کانون مورد استفاده میتونه باشه.

حتماً دوستان میکروفن های فکوس دار در دوربینها رو دیدن.

که صدای نزدیک به فکوس عمق میدان را بیشتر از صدای نزدیک به دوربین خارج از فکوس عمق میدان دریافت میکند.

فکر میکنم با مکانیزمی تقریباً شبیه به اون میتونیم صدا را در شعای مورد نظر متمرکز کنیم.
از این تحلیل بسیار ذت بردم. حالا به نظرتون چطور می تونیم از این شیوه واسه به هدف رسیدنمون استفاده کنیم؟

سلام دوستان
البته یه مهندسه تازه کارم ولی چیزی که به نظرم اومد این بود که گفتم:امیدوارم مفید باشه

خب از بین بردن موج انرژی زیادی می خواد اما میشه مثلا در مورد موسیقی کاری کرد که با چند تا مبدل فرکانسی فرکانس سیگنال خروجی از اسپیکر طوری تضعیف بشه که بعد از برد معینی زیر فرکانس شنیداری انسان برسه و دیگه صدایی شنیده نشه یا مثلا شاید بشه این مبدلا رو تو یه برد معین کار گذاشت که سیگنال های اطراف رو دریافت کنه و فیلتر کنه
می شه بیشتر توضیح بدی؟

سلام
فكر دكتر ساسا خوبه و فك كنم عملي بشه .
اما به نظر من ميشه از فيلتر كردن امواج جلوي انتشارو گرفت همانطور كه آقا مجتبي گفتن كه بعضي شركت ها در حال ساخت دستگاهي هستند .
همانطور كه مي دونيد اگر ما امواجي معكوس امواج توليدي ، توليد كنيم هم ديگر را خنثي مي كنن يا اگر امواجي با دامنه هاي متغيير ايجاد كنيم قدرت اون امواج شدت پيدا مي كنم و جمع اون دو موج با هم هست حالا با تعريف صداي موسيقي به دستگاه ، امواج قرينه اونو با قدرت بيشتر اگر توليد كند ديگر ما صدايي نمي شنويم حالا اگر اين مبدل را برون اتاق بزاريم هيچ صدايي شنيده نميشه.
خب آیا اینجوری می شه کاری کرد که صوت تا یه شعاعی شنیده شه و بعدش شنیده نشه؟ من فکر می کنم تا الان فقط تونستن کلا یه موجی رو با این روش مسدود کنن, نه اینکه تا یه جایی شنیده شه و بعدش نشه.

htc
19th March 2010, 11:25 AM
بابا تو ديگه كي هستي !!! شما رو كم داريم حاجي كه رديف بشيم

خوب اين بحث فركانس كه اگه جدي تر در موردش بخواهيم بحث كنيم به اين فارسي نوشتن ما تو تاپيك بحثش تموم نميشه .. فقط چند تا نكته رو در مورد بحث حامد خان بگم كه چند تا سوال اينجا مطرحه .. اونم اينكه ايا ما ميخواهيم از يه منبع صوت استفاده كنيم يا دوتا يا چند تا .. ايا ما منظورمون مسير مستقيم صوت هستش؟ ايا منظور از محدوده محدوده خاص بدون مانع يعني فقط در محيطي با توده هوا بحث ميكنيم ؟ اگه منظور يه منبع صوت با مسير مستقيم باشه بحث فركانس و برد صورت رو خيلي دقيق نميتونيم بگيم .. چرا كه به صورت دقيق نميتونيم فركانس صوتمون رو تنظيم كنيم .. كه وقتي به يه نقطه دقيق رسيد اونجا ديگه صد در صد تمومه و انرژي موج اونجا تموم ميشه .. بعضي از امواج صوتي قبل از اون نقطه تموم ميشن و بعضي ها بعدش يعني در واقع صدا در يه نقطه قويتر و در يه نقطه ضعيفتر ميشه و ما ميانگين رو حساب كرديم .. پرت منبع صوتي و خطاي مولد و تقويت كننده صوتي و همچنين مانع هوا كه تراكمش ميتونه به يه اندازه نباشه .. ساير امواج و تداخل صوتي كه باعث تقويت و يا تضعيفصوت رو هم حساب كنيد .. اما ميشه با تغييرات در منبع صوت تركيب اصوات استفاده از بلندگوهاي با فركانس و دامنه مختلف .. فاز دادن به زاويه پخش صوت كه باعث تقويت بعضي امواج و از بين بردن بعضي ميشه اين خطا ها رو به حدااقل برسونيم .. تونمايشگاه سوني من يه همچين فناروي رو ديدم و واقعان جالب بود ..

خب امیر جان این سوالات تو مرحله ی بعد از مرحله ی اول مطرح می شه. چون تو مرحله ی اول هنوز ما راه حل کلی ای واسه این موضوع پیدا نکردیم. البته بعضی هاشو که دوستان لطف کردن بررسی کردن.

hengameh
19th March 2010, 03:42 PM
می شه بیشتر توضیح بدی؟

بله میشه با یه حسگر دیجیتال موج اول فرکانس موج ورودی که تو فضا پخش شده رو تعیین کرد بعد با کمک یه فیلتر میان نگذر فقط فرکانسایی رو عبور داد که در محدوده ی شنیداری انسان نیستند

hossien
19th March 2010, 05:46 PM
خب آیا اینجوری می شه کاری کرد که صوت تا یه شعاعی شنیده شه و بعدش شنیده نشه؟ من فکر می کنم تا الان فقط تونستن کلا یه موجی رو با این روش مسدود کنن, نه اینکه تا یه جایی شنیده شه و بعدش نشه.
اگر مي شد يك فرستنده امواج در داخل اتاق بزاريم كه امواج رو مي گرفت و رابط بيسيم يا بلوتوث ايم موج ها رو به گيرنده مي فرستاد تا م.ج عكس اونو توليد كنه ميشه همچين كاري كرد البته اين دستگاه در كه دو تيكه باشه در حال حاضر نيست اما دستگكاهي كه م.ج به اون تعريف شده باشه كه عكس اونو توليد كند تا ما صدايي نشنويم وجود دارد و در بعضي از لوازم خانگي در حال حاضر كاربرد داره.

htc
27th March 2010, 04:51 PM
از اونجا که مبحث این تاپیک کمی فراتر از برق بود بحثشو همینجا می بندمو به زودی با یه بحث سادهتر و جذابتر خدمتتون می رسم

m.g.s.t.r
14th November 2013, 07:27 PM
سلام
آیا تاحالا شده که وقتی تو اتاقتون پشت سیستمون نشستینو دارین آهنگی گوش می دین به این فکر بیفتین که ای کاش می تونستین این صدا رو تو یه شعاعی محدود کنین و بدون آزار بقیه با صدای بلند آهنگو گوش بدین؟
شرط می بندم خیلیهاتون بهش فکر نکردین.
به نظرتون راهی هست که بشه چنین کاریو کرد؟ آیا راهی واسش بوجود اومده؟
اگه نظر دارین بگین. توضیح بیشتر هم خواستین در خدمتم.
موفق باشید{happy}

بعد 3 سال این ایده تا حدی عملی شده

تازه‌هایی از دنیای دانش و فناوری (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?195302-%D8%AA%D8%A7%D8%B2%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8 C%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D9%86%DB%8C%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4-%D9%88-%D9%81%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C-2)

مینا3786
27th January 2014, 11:49 PM
من میگم باید فیلتری استفاده که امواجی رو رد کنه که انرژیشون در اون شعاع تمام شه و به انرژی درونی تبدیل شند صدا دیگه در همن محدوده میمونه ایا نظرم درسته؟؟؟؟؟؟/////

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد