PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آش ها



آبجی
15th April 2010, 03:05 AM
(http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.persianv.com%2 Fashpaz%2F087065.php)
اش کرفس و کدو
مواد لازم :
كره 50 گرم
آرد سفید گندم نصف پیمانه
شیر یك پنجم پیمانه
پنیر گودا 200 گرم
ماست ترش نصف پیمانه
مغز گردو 6 عدد
نمك و فلفل به مقدار لازم
پیاز 2 عدد
ساقه كرفس 4 عدد
موسیر 4 عدد
طرز تهیه :
ابتدا پیاز، كرفس و موسیر را خرد می کنیم.
سپس كره را داغ كرده و پیاز و كرفس و موسیر و گردوی خرد شده را کمی در آن تفت می دهیم تا نرم شوند.
سپس آرد سفید و شیر سرد را با هم مخلوط می كنیم و به مواد بالا اضافه می كنیم.
به مقدار لازم آب به مواد اضافه می کنیم و ظرف را روی حرارت قرار می دهیم و صبر می كنیم جوش بیاید. حرارت را كم می کنیم و اجازه می دهیم سبزیجات خوب بپزند.
نمك و فلفل را اضافه می کنیم و وقتی آش جا افتاد، پنیر گودا را خرد كرده و همراه با ماست ترش به آن اضافه می كنیم.
بعد از مدتی غذا آماده ی سرو است. برای تزیین می توانید از گردو و برگ های كرفس استفاده كنید.

تبیان

آبجی
15th April 2010, 03:05 AM
آش دندونی

مواد لازم :
گندم پوست كنده 1 لیوان
نخود 1 لیوان
لوبیا سفید 1 لیوان
عدس 1 لیوان
ماش 1 لیوان
پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
آب گوشت به مقدار لازم
نمك به مقدار لازم

طرز تهیه:
تمام حبوبات را چند ساعتی خیس می كنیم تا كمی نرم شوند و نفخ آنها گرفته شود.
سپس تمام حبوبات را به همراه گندم در قابلمه ریخته و می گذاریم بپزد.
پس از اینكه حبوبات کمی نرم شد، آب گوشت را اضافه كرده و می گذاریم تا حبوبات بپزد و خوب لعاب بیاندازد.
باید مرتب هم بزنیم تا آش ته نگیرد و گندم كاملا نرم شود و لعاب بیاندازد.
وقتی آش خوب لعاب دار شد، یك قاشق پیاز داغ و نمك را اضافه می کنیم. باید نیم ساعت دیگر آش بپزد.
در آخر آش را در ظرف می ریزیم و با بقیه پیاز داغ روی آن را تزئین كرده و سرو می كنیم.

آبجی
15th April 2010, 03:06 AM
ترش کباب (غذای محلی)
به این غذا که مخصوص نواحی شمال کشور است ، "کباب ترش" هم می‌گویند.
مواد لازم برای 2 یا 3 نفر:
گوشت راسته گوسفند یا گوساله 350 گرم
گردوی پودر شده 50 گرم
رب انار 1 تا 2 قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
پیاز 1 عدد بزرگ
چوچاق و جعفری 2 قاشق غذاخوری سر خالی
طرز تهیه:
ابتدا گوشت را به قطعات متوسط (به صورت کبابی) خرد کنید.
پیاز را رنده کنید.
چوچاق و جعفری را کاملا خرد کنید.
پیاز ، گردوی چرخ شده، رب انار، چوچاق و جعفری خرد شده را با هم مخلوط کنید.
تکه های گوشت را به مخلوط بالا اضافه کنید، ولی نمک نزنید، چون نمک باعث سفت شدن کباب می شود. نمک را موقع کباب کردن گوشت ها روی آنها بریزید.
گوشت را به همراه مخلوط بالا در ظرفی بریزید و در ظرف را ببندید.
ظرف به مدت 12 تا 24 ساعت در یخچال بگذارید تا همه مواد خوب به خورد گوشت بروند.
بعد گوشت ها را بدون پیاز به سیخ بکشید.
گوشت ها را روی آتش منقل زغالی، كباب کنید. در صورتی كه منقل ندارید، می توانید از كباب پز گازی استفاده نمایید كه البته هیچ گاه خوشمزگی كباب زغالی را نخواهد داشت .
این کباب بسیار خوشمزه را با نان یا پلو می توانید میل کنید.
نکات لازم:
1- اگر رب انارتان سفت بود، 1 قاشق غذاخوری و اگر آبکی بود 2 قاشق غذاخوری لازم است.
2- چوچاق، سبزی محلی مخصوص شمال است. اگر به این سبزی دسترسی نداشتید، می توانید کباب را بدون آن تهیه کنید.

آبجی
15th April 2010, 03:06 AM
آش سماق
(غذای محلی استان اصفهان)
مواد لازم:
آرد برنج یا برنج خرد کرده 200 گرم
سماق خشک نیم کیلو
گوشت چرخ‌کرده 250 گرم
سبزی (شامل تره، جعفری، ترخون، گشنیز و کمی نعناع) یک کیلو
پیاز درشت یک عدد
روغن به مقدار لازم

طرز تهیه:
اگر آش سماق را با آرد بپزیم، زود پخته می‌‌شود، ولی اگر خرده ی برنج باشد، باید اول برنج را بار کنیم.
برنج که پخت، سبزی را که قبلا شسته و خرد کرده‌ایم در آن می‌‌ریزیم. هرچه سبزی ریزتر باشد آش خوشمزه‌تر می‌‌شود.
سپس جداگانه گوشت را نمک و فلفل زده و خوب مخلوط کرده و کوفته هایی به اندازه یک گردو از آن درست می‌‌کنیم و سپس در روغن، سرخ کرده و داخل آش می‌‌ریزیم.
وقتی که کوفته‌ها پخته شد، سماق را تمیز کرده، می‌‌شوییم‌ و در آب خیس می‌‌کنیم. سماق باید یک ساعتی در آب بماند. سپس آن را از صافی پارچه‌ای رد کرده و فشار می‌‌دهیم و آب سماق را که قرمز خوشرنگ است می‌‌گیریم.
آب سماق را در آش ریخته و پیازی را که داشتیم نیز خرد کرده، سرخ می‌‌کنیم و مقداری از آن را در آش ریخته و کمی برای روی آن نگه می‌‌داریم.
آش را در ظرف ریخته و روی آن را با نعناع و پیاز داغ تزیین می‌‌کنیم.
باید توجه داشته باشید که اگر این آش را در ظرف آلومینیومی یا لعابی بپزید، بسیار خوشرنگ می‌‌شود.

آبجی
15th April 2010, 03:06 AM
آش دوغ اردبیل
مواد لازم برای 6 نفر:
نخود 250 گرم
سبزی (تره ، جعفری و شوید) 700 گرم
برنج 1 پیمانه
دوغ تازه ترش 2 لیتر
نمک، فلفل، سیر تازه خرد شده به مقدار لازم

طرز تهیه:
نخودها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید.
برنج را نیز از شب قبل با آب و مقداری نمک خیس کنید.
فردا نخودها را در ظرف مناسبی بریزید تا همراه 6 لیوان آب بپزد.
بعد از اینکه نخودها نرم شدند (تقریبا پختند)، برنج را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود.
دقت کنید که آب آش زیاد نباشد و جا برای اضافه کردن دوغ داشته باشید.
بعد از اینکه برنج کاملا مغز پخت شد، سبزی خرد شده را به آش بیفزایید و در ظرف را نیمه باز بگذارید تا سبزی ها رنگشان تیره نشود.
15 دقیقه قبل از آماده شدن آش، دوغ را به آش بیفزایید و مرتب هم بزنید تا کاملا با آش مخلوط شود.
وقتی دوغ را اضافه کردید، در ظرف باید کاملا باز باشد تا دوغ دچار تغییر شیمیایی نشود (اصطلاحا نبُرد).
بعد از حدود 15 دقیقه، نمک و فلفل غذا را اضافه کنید.
موقع سرو کردن، سیر تازه خرد شده را به آن اضافه کنید.
نکات:
دستور پخت های متفاوتی از این آش در کتب مختلف وجود دارد که در آن از بلغور، آرد ، کلم برگ پخته و بعضی مواد دیگر استفاده می شود. ولی طریقه اصلی و سنتی پخت این غذا همین دستوری است که نوشتم.
این آش بیشتر در آذربایجان غربی پخته می شود و جزو غذاهای اصیل و محلی این منطقه می باشد.
در سرعین و چندین شهرستان اطراف اردبیل، مقدار برنج را خیلی کمتر از این می ریزند تا آش کاملا رقیق باشد. ولی در اردبیل و بخش های دیگری از این استان، مقدار برنج به همین اندازه است.
این آش به دلیل داشتن مقدار زیادی دوغ و سیر باعث افت شدید فشار خون می شود. بنابراین در خوردن آن زیاده روی نکنید.
اگر گذرتان به گردنه حیران افتاد، خوردن آش دوغ های گردنه را فراموش نکنید.

تبیان

آبجی
15th April 2010, 03:06 AM
آش كشك سنندج
مواد لازم براي تهيه آش:
گوشت گوسفند 500 گرم
برنج 3 فنجان
نخود 1 فنجان
شويد يا شبت 100 گرم
جعفري ساطوري شده 100 گرم
گشنيز 100 گرم
مرزه 100 گرم
سبزي كوهي يا كاشمه قدري
كشك 1 فنجان
گردو براي تزئين
پياز داغ 3 قاشق سوپ‌خوري
نعناع داغ 2 قاشق سوپ‌خوري


مواد لازم براي تهيه کوفته ريزه آش:
گوشت چرخ كرده 500 گرم
پياز 1 عدد
نمک و فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
روغن به ميزان لازم
ادويه به ميزان لازم
طرز تهيه:
گوشت بهتر است ران گوسفند باشد، سبزي ها خرد و شسته باشند، پياز سرخ شده باشد، نعناع تفت داده شده يا در اصطلاح نعناع داغ باشد، سبزي كوهي در صورت موجود بودن كاشمه باشد، كشك ساييده باشد، ادويه شامل دارچين، گلپر، گل محمدي، جوز هندي، تخم گشنيز، رازيانه و زيره باشد كه همگي پودر شده اند.
طرز تهيه كوفته ريزه:
گوشت چرخ کرده و پياز و ادويه را با فلفل و نمك و زرد چوبه مخلوط كرده خوب ورز مي‌ دهيم سپس به اندازه فندق بزرگ گرد مي‌ كنيم و در روغن كه داغ شده‌ است، سرخ مي ‌كنيم.
طرز تهيه آش:
نخود را خيس كرده و با گوشت مي ‌پزيم.
بعد برنج و نمك را به آن اضافه كرده تا برنج مثل كته نرم و له شود.
سپس سبزي ها و سبزي كاشمه خشك شده را از قبل خيس و صاف مي ‌كنيم و با برنج و گوشت مخلوط مي‌ كنيم.
كشك ساييده را آرام آرام در چند مرحله اضافه مي ‌كنيم و هم مي ‌زنيم (با حرارت كم) وقتي خوب مخلوط شد نصف كوفته ‌ها را داخل آن مي‌ ريزيم و به هم مي‌ زنيم، حرارت را خاموش مي ‌كنيم.
نكته:
در هنگام پختن، آب آش برچيده مي ‌شود. هربار مقداري آب ‌جوش اضافه كرده و هم مي‌ زنيم. اين آش مثل بقيه آش‌ها بايد مقداري شل و روان باشد.
آش را در ظرف مورد نظر مي ‌كشيم و روي آن را با كشك 4 قسمت مي ‌كنيم و در هر قسمت تعدادي كوفته ريزه، نعناع داغ، پياز داغ و مقداري گردو براي تزئين مي ريزيم.
زيبا کاوه‌‌يي

آبجی
15th April 2010, 03:07 AM
آش کشگینه (ترخینه)
غذای محلی لرستان
مواد لازم برای آش:
نخود و لوبیا یک لیوان
عدس سه چهارم لیوان
کشگینه نیم کیلو
پیاز داغ نصف لیوان
سبزی آش نیم کیلو
نمک و فلفل و زرد چوبه به میزان لازم
نعناع داغ کمی

مواد لازم برای کشگینه:
بلغور گندم یک لیوان
کشک یک لیوان
سبزی کوهی معطر یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه کشگینه:
به جای یک لیوان کشک می توانید از 3 لیوان دوغ استفاده کنید.
بلغور گندم، کشک (یا دوغ) و سبزی کوهی معطر را با هم می جوشانیم تا کشک یا دوغ به خورد بلغور برود و سفت شود.
بعد آن را به شکل کلوچه درآورده و می گذاریم خشک شود.
طرز تهیه آش:
از شب قبل نخود و لوبیا را خیس می کنیم. بعد آب آنها را دور می ریزیم و می پزیم.
عدس و کشگینه را به آن اضافه می کنیم.
وقتی کشگینه ها باز شدند، پیاز داغ و زردچوبه را تفت داده و به همراه نمک و فلفل اضافه می کنیم.
به مدت یک ساعت این پخت باید انجام شود.
سپس سبزی آش را به مواد اضافه کرده و دوباره به مدت یک ساعت می پزیم تا آش جا بیفتد. سپس سطح آن را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می کنیم.

آبجی
15th April 2010, 03:07 AM
آش شولی
آش شولی یکی از آش های یزدی است که در حین سادگی، خوشمزه نیز هست. در اصل چاشنی این آش، سرکه است ولی می توانید آن را با رب انار هم میل کنید.

مواد لازم:
سبزی(نصف آن اسفناج و نصف دیگر شوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله) یک و نیم کیلو
چغندر دو عدد بزرگ
پیاز سه عدد
نعناع خشک دو قاشق غذا خوری
آرد یک و نیم لیوان
عدس یک لیوان
روغن به میزان لازم برای پیاز و نعناع داغ
نمک به میزان لازم
زردچوبه دو قاشق مربا خوری
سرکه به میزان دلخواه

طرز تهیه:
ابتدا چغندر را پوست کنده، سپس آن را به صورت خلالی برش داده و با مقداری آب می گذاریم روی شعله تا نیم پز شود.
بعد از نیم پز شدن چغندر، عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا کاملا بپزد.
در این فاصله نعناع و پیاز داغ را درست کرده و به آن زردچوبه را اضافه می کنیم.
به آرد حدود 4 تا 5 لیوان آب اضافه کرده و سپس با دست، کاملا آن ها را با هم مخلوط می کنیم.
وقتی سبزی و عدس پخته شد نصف پیاز داغ را به قابلمه اضافه کرده ومی گذاریم چند قل بخورد.
بعد از آن، ابتدا حدود 4 لیوان آب جوش به آش اضافه می کنیم و سپس آرد آب گرفته را به آرامی به آش اضافه می کنیم و همزمان هم، خوب به هم می زنیم تا آرد گلوله نشود.
نکته:
اگر آش خیلی غلیظ شد باز هم آب به آن اضافه می کنیم و سپس آن را خوب به هم می زنیم تا غلظت آن چیزی شبیه سوپ شود.
بعد از این که نمک و فلفل آش را اندازه کردیم، به آن نعنا داغ و بقیه ی پیاز داغ و سرکه را اضافه می کنیم (البته کمی از آن را برای تزئین نگه می داریم) و می گذاریم تا چند قل بزند تا بوی تند سرکه کم شود.
اگر سرکه دوست نداشتید می توانید آش را با رب انار میل نمایید.

آبجی
15th April 2010, 03:07 AM
آش غلغل (شوشتر)
این آش محلی خوشمزه را در این روزهای سرد سال بپزید و به همراه خانواده تان از خوردن آن لذت ببرید.

مواد لازم:
سر دست گوساله 500 گرم
باقالای زرد (لپه باقالی) 100 گرم
گندم پوست کنده 150 گرم
برنج 50 گرم
نخود 100 گرم
لوبیا چشم بلبلی 100 گرم
لوبیا قرمز 100 گرم
عدس 100 گرم
نعنا و سیر داغ به میزان دلخواه
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز به میزان لازم
زردچوبه، پودر لیموعمانی 1 قاشق غذا خوری

طرز تهیه:
* برنج و گندم را با مقداری آب روی حرارت قرار می ‏‏‏دهیم تا کاملا پخته و نرم شود.

* گوشت را با 1 عدد پیاز خام و مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا کاملا پخته شود.

* حبوبات را که از شب قبل خیس نموده ‏اید به ترتیب پخت، اول نخود را بپزید کمی که نیم ‏پز شد لوبیا قرمز و لوبیا چشم ‏بلبلی را اضافه کنید و بعد از آن که نیم ‏پز شدند لپه باقالی را به همراه عدس اضافه کنید تا زمانی که کاملا پخته شوند.

* گندم و برنج پخته شده را به حبوبات اضافه نموده و با گوشت کوب برقی یا هر وسیله ی دیگری که می توانید، کمی حبوبات را نرم کنید.

* در این زمان روغن را داغ کنید و زردچوبه و فلفل را تفت داد به آش اضافه نمایید.

* گوشت را از ظرف خارج کنید و آن را بکوبید یا ریش کنید و داخل آش بریزید.

* آب گوشت را نیز به همراه پودر لیموعمانی در آش ریخته و اجازه دهید تا آش شما کاملا جا افتاده و لعاب دار شود.

* در پایان روی آش را با فلفل و پودر لیمو عمانی و کمی نعنا داغ تزیین کنید.
انرژی کل: 3000 کیلو کالری

آبجی
15th April 2010, 03:07 AM
آش اماج (همدان)
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
اماج 1 پیمانه
سبزی آش(تره، پیازچه) 500 گرم
پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
سیر 3 حبه
عدس 150 گرم
لوبیا چشم بلبلی 150 گرم
تخم ‏مرغ 1 عدد
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان دلخواه

طرز تهیه:
* لوبیای چشم‏ بلبلی را که از شب قبل خیس نموده‏اید با 1 لیتر آب و کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا نیم‏‏ پز شود.
* عدس را اضافه نمایید و بعد از آن که عدس کمی نرم شد پیاز داغ را که با زردچوبه تفت داده‏ اید به همراه سبزی و سیر داغ اضافه نمایید.
* بعد از چند جوش 2 پیمانه آب سرد ریخته و اماج را اضافه کنید مرتب هم بزنید تا اماج‏ ها به هم نچسبند.
* بعد از 10 دقیقه نمک و فلفل آش را اندازه کنید، تخم ‏مرغ را بشکنید و کم‏ کم اضافه نموده و هم بزنید تا پخته شود.
* سپس در ظرف کشیده، روی آن را با نعنا داغ تزیین کنید.

طرز تهیه اماج:
یک پیمانه آرد را با یک قاشق چای خوری نمک مخلوط نمایید و الک کنید.
به 2 روش اماج تهیه می ‏شود:
روش اول:
آرد را کف سینی بریزید و با دست ‏تان که در کاسه ‏ی آب فرو برده ‏اید روی آرد بپاشید و کف دست را روی آرد حرکت دهید.
حالا دست ‏های تان را به هم بمالید و از خمیری که به دست تان چسبیده دانه ‏های خمیری ریز و نامنظمی درست کنید به همین صورت ادامه دهید تا به اندازه یک لیوان اماج درست شود.
سپس اماج ‏ها را کف سینی بریزید و داخل فر با در باز به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا خشک شود.
روش دوم:
این روش ساده بدین صورت است که یک پیمانه آرد را با نمک ترکیب نموده در ظرفی بریزید و آب را کم‏ کم اضافه نمایید تا زمانی که خمیر به دست تان نچسبد.
سپس خمیر را با رنده درشت رنده کنید و اماج‏ هایی را که به این روش تهیه می‏ شود با فاصله رنده کنید.
سینی را به‏ مدت 20 دقیقه داخل فر قرار دهید و یا در مقابل آفتاب قرار دهید تا نیم خشک شود و در آش بریزید.
انرژی کل: 1300 کیلو کالری

آبجی
15th April 2010, 03:07 AM
(http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.persianv.com%2 Fashpaz%2F085484.php) آش عدس بلغور (سنندج)

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
عدس 200 گرم
بلغور گندم 200 گرم
پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
سیب ‏زمینی 1 عدد
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
نعنا داغ برای تزیین به میزان لازم

طرز تهیه:
* عدس و بلغور را با 2 لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا پخته شود.

* سپس زردچوبه را با مقداری روغن روی حرارت قرار دهید و فلفل و پیاز داغ را به آن اضافه کرده، به صورت داغ در آش در حال جوش بریزید.

* بعد از چند جوش مقداری نمک اضافه کنید.

* سپس سیب ‏زمینی را به صورت نگینی خرد کنید و در آش بریزید تا پخته شود.

* بعد از آن که آش پخته و لعاب دار شد، آن را در ظرف کشیده روی آن نعنا داغ بریزید و با لیموترش تازه سرو کنید.
انرژی کل: 1700 کیلوکالری

آبجی
15th April 2010, 03:08 AM
(http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.persianv.com%2 Fashpaz%2F085482.php) آش گوشواره (آذربايجان – قفقاز)

مواد لازم براي خمير
تخم مرغ 1 عدد
نمک نصف قاشق چايخوري
آب يک دوم پيمانه
آرد 3 پيمانه

مواد لازم براي مواد مياني (کوفته سرگنجشکي)
گوشت چرخ کرده 200 گرم
پياز رنده شده 1 عدد
زرد چوبه مقداري
نمک و فلفل به‏ ميزان لازم

مواد لازم براي آش
رب‏ گوجه‏فرنگي 2 قاشق‏غذاخوري
کره 50 گرم
آب 4 ليوان
نخود 1 پيمانه
جعفري و گشنيز براي تزيين
نعنا خشک 1 قاشق‏ غذاخوري
سرکه يک چهارم پيمانه
پياز نگيني 1 عدد
طرز تهيه:
طرزتهيه خمير:
تخم‏مرغ، نمک و آب را مخلوط کرده و آرد را کم‏کم به آن بيفزاييد. آرد را تا حدي اضافه کنيد که خمير به دست نچسبد. خمير را به مدت نيم ساعت داخل کيسه به آن استراحت دهيد.

طرز تهيه مواد مياني:
گوشت را با پياز رنده شده، نمک و فلفل مخلوط کنيد و کمي ورز دهيد. از گوشت کوفته ريزه‏هايي به اندازه يک فندق درست کرده و تفت دهيد. در صورت تمايل مي ‏توان به گوشت زردچوبه نيز اضافه کرد.

طرز تهيه گوشواره:
خمير را به چهار قسمت تقسيم کنيد با کمک وردنه آنرا به قطر 2 ميلي‏متر باز کنيد. با چاقو مربع‏هاي 2 در 2 سانتي‏ ببريد روي هر مربع گوشت به اندازه يک نخود قرار دهيد. و هر مربع را جدا جدا ببنديد.

طرز تهيه آش گوشواره:
رب گوجه‏فرنگي، پياز،کره و نعنا خشک را تفت مي ‏دهيم و آب اضافه مي‏ کنيم تا جوش بيايد بعد گوشواره‏ها را ريخته، هم زده و بعد نخود پخته را اضافه مي ‏کنيم بعد از چند جوش سرکه را نيز اضافه نموده و آش را در ظرف مي ‏کشيم روي آنرا با جعفري تزيين مي ‏کنيم. (مدت پخت نيم ساعت)
انرژي کل: 2500 کيلو کالري
ماهنامه دنياي تغذيه

آبجی
15th April 2010, 03:12 AM
اش ذوغ


مواد لازم برای 6 نفر:
گوشت چرخ کرده=300 گرم
پیاز=2 عدد
آرد برنج=نصف لیوان
تخم مرغ=2 عدد
سبزی(تره،گشنیز و سیر)=1 کیلو
نخود و لوبیای پخته=2 لیوان
برنج=نصف لیوان
دوغ=4 کیلو
روغن،نمک و فلفل=بمیزان لازم
پیاز داغ=2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
گوشت را با نمک،فلفل و پیاز مخلوط می کنیم و بشکل قلقلی ریز درمی آوریم. سپس در کمی روغن تفت می دهیم. دوغ را با آرد برنج، برنج و تخم مرغ مخلوط می کنیم و روی اجاق می گذاریم و مرتب هم می زنیم(برای اینکه نبرد).
وقتی مخوط جوش آمد سبزی،پیاز داغ،کوفته ریزه،نخود و لوبیا را (در صورت تمایل)اضافه می کنیم و همراه فلفل فراوان می گذاریم تا آش جا بیفتد. روی آن را با فلفل،روغن و پیاز داغ تزئین می کنیم. این آش را بدون نخود و لوبیا هم می توان پخت ولی در پخت سنتی این غذا بیشتر از نخود به تنهایی استفاده می شود.

آبجی
15th April 2010, 03:12 AM
اش ابغوره


غوره و آب آن، ازجمله موادي هستند كه علاوه بر مصرف آنها به عنوان چاشني غذا در آش‌ها، خورش‌ها و خوراك‌ها، خواص بسياري مانند عطش‌زدايي، صفرابري و كاهنده قند و كلسترول خون دارند.
در ميان اين خواص، خاصيت عطش‌زدايي آن، در ماه رمضان امسال كه بخشي از آن در فصل تابستان واقع شده است، براي روزه‌داران گرمازده و تشنه اهميت زيادي هنگام افطار خواهد داشت.
مواد موردنياز براي 8 نفر:
- 3 عدد پياز متوسط
- يك كيلوگرم سبزي آش
- يك پيمانه بلغور گندم
- يك پيمانه عدس
- يك پيمانه لوبيا چشم‌بلبلي
- يك پيمانه برنج
- 2 پيمانه آب مرغ يا آب‌گوشت
- 4 پيمانه آب جوشيده
- 2 پيمانه آبغوره (باتوجه به ذائقه‌تان آن را كم يا زياد كنيد)
- نصف پيمانه غوره (درصورت تمايل)
- 2 قاشق سوپ‌خوري پودر نعناي خشك‌شده
- نمك و فلفل سياه به ميزان دلخواه
- 4 قاشق سوپ‌خوري روغن مايع سرخ‌كردني
طرز تهيه:
1 – معمولا در روند درست‌كردن آش‌ها پيش از آغاز مراحل آشپزي، اولين كار شستن و خيساندن حبوبات به مدت چند ساعت و دومين كار نيز پاك‌كردن سبزي آش شامل تره، جعفري، گشنيز، برگ چغندر و يا اسفناج (باتوجه به فصل) و همچنين شست‌وشو و خردكردن آن است (توجه داشته باشيد سبزي آش نبايد ريز خرد شود).
نكته: هريك از حبوبات را در ظرف‌هاي جداگانه خيس كنيد، زيرا باتوجه به متفاوت‌بودن سرعت پخت آنها، هركدام را جداگانه و به‌صورت مرحله‌اي به مواد داخل آش اضافه مي‌كنيم.
2 – پس از انجام مراحل اوليه، پيازها را به صورت ريز و يا خلالي خرد كرده و سپس داخل قابلمه بزرگي حاوي مقداري روغن تفت دهيد تا طلايي‌رنگ شود. مقداري از پيازداغ را جدا برداشته و براي تزئين روي آش كنار بگذاريد. سپس 2 قاشق سوپ‌خوري پودر نعنا‌خشك را به پيازداغ اضافه كرده و كمي تفت دهيد.
3 – آب مرغ يا آب گوشت را به مخلوط پيازداغ و نعنا ‌داغ اضافه، سپس شعله اجاق‌گاز را كمي زيادتر كنيد تا آب مرغ يا گوشت به جوش آيد.
4 – باتوجه به اينكه بلغور گندم در مقايسه با ديگر حبوبات موجود ديرتر مي‌پزد، ابتدا بلغور گندم را به مواد داخل قابلمه بيفزاييد و بگذاريد حدود يك ربع بجوشد، بعد از آن لوبيا چشم‌بلبلي و عدسي را به طور همزمان اضافه كرده و شعله اجاق‌گاز را كم كنيد و بگذاريد تا حبوبات نيم‌پز شوند. در مرحله بعد برنج را اضافه كرده و هرازگاهي مواد داخل آش را هم بزنيد تا آش ته نگيرد. درصورت نياز مي‌توانيد مقداري آب جوشيده نيز به مواد بيفزاييد. پس از آنكه مطمئن شديد حبوبات كاملا پخته‌اند، سبزي آش را اضافه كنيد.
5 – در اين مرحله نوبت به اضافه‌كردن سبزي خردشده آش است. پس از اضافه‌كردن سبزي، دوباره در قابلمه را بگذاريد تا سبزي پخته‌شده و آش كاملا جا بيفتد.
نكته: اين آش به خاطر داشتن بلغور گندم و برنج، آشي لعاب‌دار است پس ديگر نيازي به اضافه‌كردن آرد نيست.
6 – در پايان آبغوره و درصورت دلخواه غوره را هم به آش اضافه كنيد و بگذاريد چند دقيقه بجوشد. پس از طي اين مدت، آش را در ظرف مخصوص كشيده و با پيازداغ و نعنا ‌داغ و درصورت دلخواه حبوبات پخته‌شده آش تزئين كنيد.
نكته: در صورت تمايل مي‌توانيد 100 گرم گوشت چرخ‌كرده را به همراه يك عدد پياز كوچك رنده‌شده و كمي نمك، فلفل و زعفران با هم خوب ورز داده و به شكل كوفته‌هاي ريز درآوريد، سپس كوفته‌ها را در مقداري روغن تفت داده و براي تزئين روي آش بريزيد.

آبجی
15th April 2010, 03:13 AM
آش ترش
مواد لازم برای 6 تا 8 نفر:
بلغور گندم 300 گرم
نخود و لوبیا سفید 150 گرم
برگه هلو 150 گرم
برگه زردآلو 150 گرم
آلو خشک 200 گرم
چغندر 1 کیلو
آب قلم گوساله 3 لیتر
پیاز داغ 5 قاشق غذاخوری
نعنا داغ به میزان دلخواه
سرکه به میزان لازم
طرز تهیه:
بلغور گندم، نخود و لوبیا را جداگانه از شب قبل خیس کنید. موقع پختن آب آنها را دور بریزید و بشویید تا ایجاد نفخ نکند.
در یک قابلمه بزرگ، هر سه را ریخته و با کمی آب بگذارید تا بجوشد.
در ظرف را ببندید تا زودتر جوش آید و در ضمن مراقب سررفتن آن باشید.
آب قلم گوساله را که از قبل، تهیه و صاف کرده اید، به آش اضافه کنید تا خوشمزه تر شود.
وقتی مواد بالا بعد از یک ساعت پختن، کمی نرم شد، چغندرهای شسته و خرد شده را به آش اضافه کنید.
یک ساعت بعد می توانید برگه های شسته شده را اضافه کنید تا نرم شوند.
به دلخواه خود، کمی پیاز داغ و نعنا داغ درون آش بریزید تا خوشمزه گردد.
در آخر، نمک آش را ریخته و سرکه را به میزان دلخواه به آن بیفزایید.
آش اکنون آماده است. به سلیقه خود روی آن را تزئین کنید.
نکات تغذیه ای:
انرژی کل این غذا3000 کیلوکالری است.
برگه ی هلو و زردآلو منبع خوبی از آهن هستند. همچنین فیبر غذایی دارند و برای حفظ سلامت دستگاه گوارش مناسبند.
ماهنامه دنیای تغذیه

آبجی
15th April 2010, 03:14 AM
اش جو

مواد لازم:
گوشت ماهيچه سردست :: نيم كيلو
جوي پوست گرفته :: دو و يك دوم فنجان
پياز متوسط :: 4عدد
تره- اسفناج- جعفري و گشنيز خرد شده :: نيم كيلو
كشك سائيده غليظ :: 3 فنجان
سير داغ و نعناع داغ :: به مقدار دلخواه
نمك و فلفل :: به مقدار دلخواه
طرز تهيه:
جو را قبلاً شسته و خيس كنيد. سپس با گوشت و پياز درسته با شعله ملايم بپزيد. پياز را از صافي سيمي رد كرده و با سبزي خرد كرده، به آش اضافه كنيد. سپس كشك را به آش اضافه كرده وبگذاريد كشك در آش كاملاً جوشيده و جا بيفتد. آش را در ظرف كشيده و روي آن را با كمي كشك سائيده، سير داغ و نعناع داغ تزئين كنيد.
نكات تغذيه اي :
جو يكي از قديمي ترين غلات است.
جو داراي مقدار بسيار كمي چربي اشباع ، كلسترول و سديم است. همچنين منبع خوبي از فيبرغذايي و تيامين است. به همين دليل استفاده از آن به عنوان يك ماده غذايي مفيد، قابل توجه است.
فيبر موجود در جو از نوع فيبر محلول است كه باعث كاهش كلسترول خون مي شود. بنابراين مصرف آن براي افراد داراي كلسترول بالا توصيه مي شود.

آبجی
15th April 2010, 03:14 AM
آش ماست
مواد لازم :
برنج 200 گرم
سبزي آش 1000 گرم
سير 2.5 قاشق سوپخوري
پياز داغ عسلي 3.5 قاشق سوپخوري
گوشت چرخ كرده 500 گرم
ماست ساده كم چرب 2000 گرم
گلپر 1.5 قاشق سوپخوري
روغن 2.5 قاشق سوپخوري
فلفل قدري
نمك قدري
طرز تهيه :
لپه و پياز سرخ کرده و 4 تا 5 ليوان آب را در ظرفي ميريزيم روي اتش ملايم مي گذاريم کمي نمک و فلفل ميريزيم تا لپه کمي بپزد ، بعد برنج را بدقت ميشوئيم و داخل لپه ميريزيم ميگذاريم برنج کاملا بپزد و گوشت چرخ کرده را با يکي دو عدد پياز رنده شده و کمي نمک و فلفل مخلوط ميکنيم ، ممکن است باين گوشت يک استکان برنج پخته شده اضافه کنيم و کله و جگر بره را درست نمائيم ، بعد آنها را داخل آش ميريزيم ، سبزي را نيز تميز مي نمائيم و مي شوئيم و خرد مي کنيم به مايه آش اضافه مي کنيم مي گذاريم آهسته بجوشد و آش جا بيافتد و بايد برنج آش کاملا بپزد و لعاب بيندازد . براي چاشني آن يک کيلو ماست کافي است ، ماست را خوب ميزنيم و با آش مخلوط مي کنيم و از روي آتش بر مي داريم . در آخر کار گلپر را باآش اضافه مي کنيم و آش را در ظرف ميريزيم و کمي نعنا داغ روي آن ميدهيم (با 2 تا 3 قاشق سوپخوري روغن و يک قاشق سوپخوري نعناع خشک نرم نعناع داغ درست ميکنيم ).

آبجی
15th April 2010, 03:15 AM
اش شله قلمکار

مواد لازم:
سبزی آش (تره ـ جعفری ـ اسفناج ـ شبت ـ گشنیز) : نیم کیلو
نخود و لوبیا و عدس (مجموعاً به تساوی): نیم کیلو
برنج : 100 گرم
گوشت بدون استخوان : نیم کیلو
پیاز: 5 عدد
نمک و فلفل، زردچوبه : به میزان لازم
طرز تهیه:
نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کرده و صبح آب آن را عوض کرده و حبوبات را بگذارید تا نیم پز شود، بهتر است که در حین پختن چندبار آب آن را عوض کنید تا حبوبات سبک شود، عدس را نیز جدا نمی پز کنید و روی آن را یکبار آب بگردانید تا سیاهی آب عدس از عدسها برود.
گوشت را با یک عدد پیاز و کمی زردچوبه بگذارید تا بپزد، کمی که پخت گوشت را از آب خارج کنید و خوب بکوبید تا کاملا نرم و له شود سپس گوشت را به آب گوشت اضافه کرده و حبوبات و سه عدد پیاز سرخ شده را هم به آن اضافه کرده و بگذارید تا خوب بپزد.
حالا برنج را می شوئیم و به آش اضافه می کنیم تا کاملاً بپزد، سبزیجات را خرد کرده داخل آش می ریزیم و مرتب بهم می زنیم تا آش کاملاً جا بیفتد.
آش شله قلمکار بهتر هست که روی حرارت ملایم و در مدت زیاد، کم کم بپزد تا خوب جا بیفتد.
در انتهای طبخ نمک و فلفل را هم به آش اضافه می کنیم، آش شله قلمکار معمولاً تند مزه هست.

آبجی
15th April 2010, 03:15 AM
آشنايي با طرز پخت کشک و بادمجان، کال‌جوش(کله‌جوش) و آش کشک سنندج - زيبا کاوه‌‌يي
کشکي ترين غذاهاي ايراني

هرچه منطقه جغرافيايي كه در راه طي مي‌كنيم به قسمت‌هاي ايل نشين نزديك‌تر مي‌شود، غذاهاي بومي و سنتي بيشتري را مي‌بينيم كه كشك به عنوان بخشي از مواد اوليه آن استفاده مي‌شود. در تركيب اين غذاها بسته به نوع آن مقادير متفاوتي از كشك را به كار مي‌برند. شايد براي بسياري از ساكنان غرب كشور كله جوش غذاي آشنايي باشد. غذايي كه كشك به عنوان ماده اصلي در تهيه آن استفاده مي‌شود. استفاده از كشك، سبزي كوهي به خصوص نعناع براي رفع سنگيني آن در هنگام هضم و مقداري پياز داغ كه با هم پخته مي‌شوند در مجموع غذاي سريع و آساني را در اختيار شما قرار مي‌دهد كه از نظر محتواي انرژي و كلسيم جزو غذاهاي مغذي به حساب مي‌آيد. دستور تهيه اين غذا را در همين مقاله مي‌توانيد پيدا كنيد...
آش‌ها در همين مناطق غذاهاي سنتي ديگري هستند كه كشك در تركيب آنها به كار مي‌رود. استفاده از كشك در هنگام مصرف انواع آش‌هايي كه به خصوص تركيب اصلي آنها را گندم و بلغور آن تشكيل مي‌دهد زياد ديده مي‌شود.

در واقع در مناطق سردسير كه آش‌ها تقريبا غذاي ثابت زمستاني آنها هستندكشك مصرف فراواني دارد. اين مناطق چنانچه قبلا هم گفته شد از جمله مناطقي است كه عشاير دامدار بخش اصلي جمعيت آنها را تشكيل مي‌دهد.

شايد در بين اين آش‌ها پر مصرف ترين و شناخته شده ترين آنها همان آش رشته است كه در تمام ايران آن را مي‌شناسند و از آن استفاده مي‌كنند. آش‌هايي مانند آش كشك هويج، آش كشك بادمجان، آش كشكك،آش كاچي،.... از جمله اين آش‌ها هستند.

غذاهاي ديگري مثل کشک چغندر که آن را با لبوي قطعه قطعه شده و کشک درست مي‌کنند هم در مناطق خاصي از کشور مصرف مي‌شوند.

به طور قطع مشهورترين غذايي كه با كشك تهيه مي‌شود، كشك بادمجان است. در فرهنگ لغت فارسي كشك بادمجان را چنين تعريف كرده اند:

کشک و بادمجان، کشکه بادمجان، کشک و بادمجان. طعامي است که از بادنجان سرخ کرده در روغن و دوغ کشک كه بر آن ريخته مي‌شود، تهيه مي‌گردد.

روش‌هاي مختلفي براي پخت كشك بادمجان استفاده مي‌شود كه به يكي از آنها اشاره مي‌كنيم.
کشک و بادمجان با کشک اضافه

من هميشه عاشق بادمجان سرخ شده بودم. اما با توجه به اينکه بادمجان سرخ شده سرشار از روغن است، مدت‌هاست خوردنش را به فراموشي سپرده‌ام اما مامان يک کلک خوب براي اينکه با مقدار کمي روغن بتوان کلي بادمجان سرخ کرد يادم داد. امروز اين کلک بسيار کارآمد را پياده کردم و کشک بادمجان مفصلي درست کردم.

کلک خيلي ساده است. يک دانه تخم مرغ را در کاسه اي بشکنيد و حسابي به هم بزنيد. قبل از سرخ کردن، تخم مرغ را با پشت چنگال روي بادمجان‌ها بماليد و داخل تابه بگذاريدشان.
مواد لازم براي دو نفر:

سه تا بادمجان

يک دانه تخم مرغ

دو قاشق سوپ خوري کشک

دوتا پياز

پنج تا حبه سير

يک قاشق سوپ خوري نعناع خشک

نمک و فلفل و زردچوبه

روغن مايع مخصوص سرخ‌کردني
بادمجان‌ها را پوست بگيريد، ورقه ورقه کنيد و بگذاريد ربع ساعتي در آب نمک بمانند. به اين ترتيب تلخي آنها گرفته مي‌شود. بعد با دستمال آب آنها را گرفته به ترتيبي که گفتم مقدار خيلي کمي تخم‌مرغ رويشان بماليد و دانه دانه در تابه بگذاريد. بادمجان‌هاي سرخ شده را داخل قابلمه اي بريزيد. وقتي همه بادمجان‌ها سرخ شد، يک استکان آب و کشک و نمک و فلفل سياه و زردچوبه توي قابلمه بريزيد و بگذاريد کشک و بادمجان با حرارت کم بپزد. به اين ترتيب بادمجان‌ها در کشک له مي شوند و طعم‌ها باهم قاطي مي شود.

پياز‌ها را خرد کرده در تابه سرخ کنيد. همين که پياز سرخ شد، سيرهاي خرد شده را به آن اضافه کنيد. يکي دو دقيقه تفت بدهيد و نمک و فلفل و زردچوبه بزنيد. حالا زير تابه را خاموش کنيد و نعناع را روي پياز و سير بپاشيد. نعناع خيلي سريع مي سوزد و سياه مي شود. اين است که بهتر است به محض اضافه کردنش به سير و پياز، تابه را از روي اجاق برداريد.

اگر گردوي چرخ کرده داريد، مي‌توانيد روي غذا بپاشيد. اين غذا با پياز سفيد و ترشي خيلي خوش‌مزه است.
كله جوش

مواد لازم:

- پياز 1 عدد متوسط

- گردوي خرد شده يک قاشق مرباخوري

- کشک ساييده 3 تا 5 قاشق غذاخوري

- نعناع خشک يک قاشق غذاخوري

- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهيه:

پياز را خلال کرده، با مقدار کمي روغن آن را سرخ کنيد و به آن کمي زردچوبه بزنيد.

به پياز داغ، نعناع خشک را اضافه کنيد و آن را تفت دهيد. (مراقب باشيد نعناع نسوزد)

يک ليوان آب روي نعناع داغ بريزيد و کشک را به آن اضافه کنيد. به آن نمک

و فلفل بزنيد. پس از آنکه چند جوش زد، گردو را اضافه کنيد و آن را از روي

گاز برداريد.
آش كشك سنندج

مواد لازم:

گوشت گوسفند 500 گرم

برنج 3 فنجان

نخود 1 فنجان

پياز داغ عسلي 3 قاشق سوپ‌خوري

نعناع 2 قاشق سوپ‌خوري

گوشت چرخ كرده 500 گرم

پياز 1 عدد

شويد يا شبت 100 گرم

جعفري ساطوري شده 100 گرم

گشنيز 100 گرم

مرزه 100 گرم

سبزي كوهي يا كاشمه قدري

كشك 1 فنجان

دارچين 1 قاشق مرباخوري

گلپر 1 قاشق مرباخوري

گل محمدي 1 قاشق مرباخوري

جوز هندي 1 قاشق مرباخوري

تخم گشنيز 1 قاشق مرباخوري

رازيانه 1 قاشق مرباخوري

زيره 1 قاشق مرباخوري

تخم مرغ 1 عدد

زردچوبه قدري

فلفل قدري

نمك قدري
طرز تهيه:

گوشت ران گوسفند باشد، برنج خرد و شسته باشد، پياز سرخ شده باشد، نعناع تفت داده شده يا در اصطلاح نعناع داغ باشد، سبزي معطر باشد، سبزي كوهي در صورت موجود بودن كاشمه باشد، كشك ساييده باشد، ادويه شامل دارچين، گلپر، گل محمدي، جوز هندي، تخم گشنيز، رازيانه و زيره باشد كه همگي پودر شده اند.
طرز تهيه كوفته ريزه:

گوشت و پياز و ادويه را با نمك و زرد چوبه مخلوط كرده خوب ورز مي‌دهيم سپس به اندازه فندق بزرگ گرد مي‌كنيم و در روغن و مقداري آب كه داغ شده‌اند سرخ مي‌كنيم.
طرز تهيه آش:

نخود را خيس كرده و با گوشت مي‌پزيم، بعد برنج و نمك را به آن اضافه كرده تا برنج مثل كته نرم و له شود. سپس سبزي كاشمه خشك شده را از قبل خيس و صاف مي‌كنيم و با برنج و گوشت مخلوط مي‌كنيم. كشك ساييده را آرام آرام در چند مرحله اضافه مي‌كنيم و هم مي‌زنيم (با حرارت كم) وقتي خوب مخلوط شد نصف كوفته‌ها را داخل آن مي‌ريزيم و به هم مي‌زنيم، حرارت را خاموش مي‌كنيم.

نكته: در هنگام پختن، آب آش برچيده مي‌شود. هربار مقداري آب‌جوش اضافه كرده و هم مي‌زنيم. اين آش مثل بقيه آش‌ها بايد مقداري شل و روان باشد.

آش را در ظرف مورد نظر مي‌كشيم و روي آن را با كشك 4 قسمت مي‌كنيم و در هر قسمت تعدادي كوفته ريزه، نعناع داغ، پياز سرخ شده و مقداري گردو براي تزيين استفاده مي‌كنيم.
سلامت ایران

آبجی
15th April 2010, 03:15 AM
اشکنه کشک


مواد لازم:
- پیاز 1 عدد متوسط
- گردوی خرد شده یک قاشق مرباخوری
- کشک ساییده 3 تا 5 قاشق غذاخوری
- نعناء خشک یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
* طرز تهیه
1- پیاز را خلال کرده، با مقدار کمی روغن آن را سرخ کنید و به آن کمی زردچوبه بزنید.
2- به پیاز داغ، نعناء خشک را اضافه کنید و سر و تفت دهید. (مراقب باشید نعناء نسوزد).
3- یک لیوان آب روی نعناء داغ بریزید و کشک را به آن اضافه کنید به آن نمک و فلفل بزنید. پس از آن که چند جوش زد، گردو را اضافه کنید و آن را از روی گاز بردارید.

آبجی
15th April 2010, 03:16 AM
اشکنه ساده

مواد لازم:
- تخم مرغ 2 عدد
- پیاز 1 عدد
- سیب زمینی 1 عدد متوسط
- شنبلیله خشک و نرم یک قاشق مرباخوری
- رب یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
* طرز تهیه:
1- پیاز را با مقدار کمی روغن سرخ کنید و به آن کمی زردچوبه بزنید.
2- پوست سیب زمینی را بگیرید، آن را بشویید و کاملا خشک کنید و به صورت قطعات نگینی شکل خرد نمایید و به پیاز سرخ کرده اضافه کنید و آن را کمی تفت دهید.
3- رب را به سیب زمینی اضافه کنید و سر و تفت دهید.
4- مقداری آب به مواد فوق اضافه کنید و بگذارید مایه چند جوش بزند. به آن نمک و فلفل و شنبلیله نرم شده را اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم، سیب زمینی کاملا بپزد.
5- تخم مرغها را در ظرفی بشکنید تا از سالم بودن آنها مطمئن شوید. سپس آنها را داخل اشکنه بریزید و مرتب هم بزنید تا تخم مرغها یکجا بسته نشود. بعد از دو تا سه جوش، اشکنه آماده است.

آبجی
15th April 2010, 03:16 AM
اش ماکارونی

مواد لازم:
- لوبیا قرمز (چیتی) نصف پیمانه
- ماکارونی طرح دار سه چهارم پیمانه
- پیاز 1 عدد متوسط
- رب 1 قاشق غذاخوری سر صاف
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- نعناء خشک قاشق غذاخوری
- آبلیمو به مقدار دلخواه
* طرز تهیه:
1- پیاز را خلال کرده با مقدار کمی روغن سرخ کنید و به آن کمی زردچوبه زده، رب را به آن اضافه نمایید و کمی تفت دهید.
2- لوبیا را با مقدار کافی آب به پیاز داغ اضافه کنید و بگذارید کاملا بپزد.
3- پس از پختن لوبیا، ماکارونی را به آن اضافه کنید و بگذارید بپزد و آش لعاب بیندازد. سپس به آن نمک و فلفل زده، در سوپخوری بکشید و روی آن را با نعناء داغ تزیین کنید. به عنوان چاشنی از آبلیمو می توانید استفاده نمایید.

آبجی
15th April 2010, 03:16 AM
آش فوری


مواد لازم:
- رشته آش 100 تا 150 گرم
- پیاز 1 عدد متوسط
- نعناء خشک یک قاشق سوپخوری
- کشک ساییده 3 الی 5 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
* طرز تهیه:
1- پیاز را خلال کرده، با مقدار کمی روغن سرخ کنید. به آن کمی زردچوبه زده، نعناء خشک را اضافه کنید.
2- به مواد فوق مقداری آب اضافه کنید. پس از آن که آب جوش آمد، رشته را در آن بریزید و بگذارید رشته کاملا بپزد. بدون آن که له شود وقتی رشته آش پخت و آش جا افتاد، آن را از روی حرارت بردارید و به آن کشک بزنید.

آبجی
15th April 2010, 03:17 AM
آش شوربا

مواد لازم:
- برنج نصف پیمانه
- سبزی آش 350 گرم
- گوشت چرخ کرده 200 گرم
- پیاز 2 عدد متوسط
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- نعناء خشک یک قاشق سوپخوری
* طرز تهیه:
1- یک عدد از پیازها را خلال کرده، با مقدار کمی روغن آن را سرخ کنید، به آن کمی زردچوبه زده، برنج را به آن اضافه کنید و با مقدار کافی آب بگذارید بپزد تا برنج کاملا لعاب بیندازد.
2- گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده مخلوط کنید و به صورت کوفته ریزه در آورید و همراه با سبزی به آش اضافه نمایید. پس از آن که آش کاملا جا افتاد آن را در ظرف کشیده با نعناء داغ آن را تزیین کنید. به عنوان چاشنی از آبلیمو یا ماست می توان استفاده کرد.

آبجی
15th April 2010, 03:17 AM
آش الو

مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج نصف پیمانه
- لپه یک سوم پیمانه
- سبزی آش 5/0 کیلو
- گوشت چرخ کرده 200 گرم
- آلوی خشک 10 تا 15 عدد
- پیاز 3 عدد متوسط
- نعناء خشک یک قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
* طرز تهیه:
1- پیاز را سرخ کرده، به آن کمی زردچوبه بزنید. سپس لپه را با مقدار کافی آب، به آن اضافه کنید و بگذارید لپه نیم پز شود. پس از آن برنج و آلو خشک (که قبلا به مدت 2 ساعت در آب خیسانده اید) را به آن اضافه کنید.
2- گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده کاملا مخلوط کنید و از آن کوفته ریزه درست کرده وقتی که برنج نیم پز شد آن را به آش اضافه کنید و صبر نمایید تا برنج بپزد و کاملا لعاب بیندازد. نمک و فلفل آش را اندازه کنید.
3- سبزی اش را پاک کرده بدقت بشویید، خرد کنید و به آش اضافه نمایید. پس از آن که سبزی پخت، آش را در ظرف بکشید و روی آن را با نعناء داغ و پیاز سرخ کرده تزیین کنید.
نکته: در تابستان این آش را با آلوی تازه هم می توان تهیه کرد. در این صورت حدود 5/0 کیلو آلو تازه لازم است. بنابراین هسته های آلو را بگیرید و آن را همراه سبزی به آش اضافه کنید.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد