nafise sadeghi
4th November 2008, 12:42 AM
گاز ازن در ضد عفونی باکتریایی لاشه طیور در کشتارگاهها قابل استفاده است
<DIV class=postbody>براساس یافتههای یک پژوهش، گاز ازن به عنوان یک روش غیر حرارتی مؤثر در ضد عفونی باکتریایی لاشه طیور در کشتارگاهها قابل استفاده است.<SPAN class=content id=BoxNewsDetail003_lblBody innerhtml="html">به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، براساس این بررسی که به وسیلهی «سیاوش مکتبی» از گروه بهداشت مواد غذایی دانشکدهی دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز و «ایان واتسون» از دانشگاه گلاسکو انگلستان انجام شده، گاز ازن به علت اثرات سریع، فوری، ارزانبودن و نیز به عنوان یک روش غیر حرارتی میتواند در صنایع غذایی برای ضد عفونی آب، انواع مواد غذایی، سطوح و یا دیگر تجهیزات و وسایل موجود در کارخانههای غذایی و یا دیگر مکانها به کار گرفته شود.
این گاز یک اکسیدکننده قویست که تاکنون برای ضد عفونی آب آشامیدنی و فاضلابها، مورد استفاده وسیع قرار گرفته است.
هدف از این مطالعه، بررسی امکان کاربرد ازن در کنترل برخی از میکروارگانیسمهای مهم در مواد غذایی از جمله استافیلوکوک ارئوس لیستریا مونوسیتوژتر، سالمونلاتیفی موریوم، ایکلای و کمپیلوباکتر ژژونی کشت شده بر روی محیط کشت و یا سطح پوست مرغ و مقایسه آنها بیان شده است.
در این پژوهش به طور جداگانه سوسپانسیونی از باکتری تهیه و 100 میلی لیتر از آنها بر روی محیط کشت به صورت سطحی کشت شد و یا 10 میلی لیتر روی قطعاتی از پوست جدا شدهی مرغ قرار گرفته درون محفظهای تحت تاثیر گاز ازون با غلظت 6/6 میلی گرم در دقیقه قرار گرفتند.
<FONT size=2><FONT face=Tahoma>در ادامه تعداد باکتریها قبل و بعد از ازن تراپی شمارش شده، نتایج این پژوهش نشان دادند که ازن بر روی تمامی باکتریهای مورد آزمایش مؤثرست.<SPAN lang=FA style="mso-bidi-language: FA">
<DIV class=postbody>براساس یافتههای یک پژوهش، گاز ازن به عنوان یک روش غیر حرارتی مؤثر در ضد عفونی باکتریایی لاشه طیور در کشتارگاهها قابل استفاده است.<SPAN class=content id=BoxNewsDetail003_lblBody innerhtml="html">به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، براساس این بررسی که به وسیلهی «سیاوش مکتبی» از گروه بهداشت مواد غذایی دانشکدهی دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز و «ایان واتسون» از دانشگاه گلاسکو انگلستان انجام شده، گاز ازن به علت اثرات سریع، فوری، ارزانبودن و نیز به عنوان یک روش غیر حرارتی میتواند در صنایع غذایی برای ضد عفونی آب، انواع مواد غذایی، سطوح و یا دیگر تجهیزات و وسایل موجود در کارخانههای غذایی و یا دیگر مکانها به کار گرفته شود.
این گاز یک اکسیدکننده قویست که تاکنون برای ضد عفونی آب آشامیدنی و فاضلابها، مورد استفاده وسیع قرار گرفته است.
هدف از این مطالعه، بررسی امکان کاربرد ازن در کنترل برخی از میکروارگانیسمهای مهم در مواد غذایی از جمله استافیلوکوک ارئوس لیستریا مونوسیتوژتر، سالمونلاتیفی موریوم، ایکلای و کمپیلوباکتر ژژونی کشت شده بر روی محیط کشت و یا سطح پوست مرغ و مقایسه آنها بیان شده است.
در این پژوهش به طور جداگانه سوسپانسیونی از باکتری تهیه و 100 میلی لیتر از آنها بر روی محیط کشت به صورت سطحی کشت شد و یا 10 میلی لیتر روی قطعاتی از پوست جدا شدهی مرغ قرار گرفته درون محفظهای تحت تاثیر گاز ازون با غلظت 6/6 میلی گرم در دقیقه قرار گرفتند.
<FONT size=2><FONT face=Tahoma>در ادامه تعداد باکتریها قبل و بعد از ازن تراپی شمارش شده، نتایج این پژوهش نشان دادند که ازن بر روی تمامی باکتریهای مورد آزمایش مؤثرست.<SPAN lang=FA style="mso-bidi-language: FA">