PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : معايب و محاسن ظروف ملامين ملامين



آبجی
22nd March 2010, 09:35 PM
اولين بار در حدود 45 سال پيش در ايتاليا ساخته شد و حدود 30 تا 35 سال پيش به ايران راه يافت.

مهندس اميني‌نيا، مدير يك كارخانه ملامين‌سازي در مورد مزايا و ويژگي‌هاي ملامين مي‌گويد: «اين ظروف سبك و قابل حمل هستند، قيمت ارزاني دارند، ديرتر مي‌شكنند و براي استفاده در مسافرت و پيك ‌نيك بسيار مناسب هستند.» وي تصريح مي‌كند: «اگر فرآيند توليد ظروف ملامين درست و اصولي انجام شود، مقدار لعاب و زمان پخت قطعه كافي باشد، اين ظروف مشكلي براي سلامتي افراد به وجود نمي‌آورند.»

البته در هنگام مصرف اين ظروف هم توجه به چند نكته حائز اهميت است. اميني‌نيا در اين زمينه مي‌گويد: «ظروف ملامين را نبايد با اجسام خشن مانند سيم ظرف‌شويي شست، چون خش برمي‌دارند. همچنين هنگام بريدن ميوه بايد مراقب باشيد تا چاقوي تيز با ظروف برخورد نكند و باعث از بين رفتن لعاب محافظ نشود كه در اين صورت ميكروب‌ها به راحتي در ظرف نفوذ مي‌كنند و در نوبت‌هاي استفاده بعدي موجب آلودگي غذاها مي‌شوند. همچنين مرور زمان ممكن است باعث از بين رفتن كيفيت اين ظروف يا لب‌پر شدن آنها شود. به دليل نفوذ ميكروب‌ها، استفاده از ملامين‌هاي ترك‌دار و كهنه توصيه نمي‌شود.»

به گفته اين توليدكننده ملامين، وجود مواد اسيدي مانند آب ليمو در ظروف ملاميني مرغوب مشكلي به وجود نمي‌آورد، چون در موِسسه استاندارد، ملاميني مي‌تواند مهر قبولي دريافت كند كه در آزمايش‌ها، اسيد توان نفوذ در آن را نداشته باشد، در غير اين صورت مشخص مي‌‌شود كه زمان پخت ملامين كافي نبوده و مولكول‌ها كاملاً در هم نياميخته‌اند و قطعه مذكور از كيفيت مناسبي برخوردار نيست.

در استفاده از ظروف غذاخوري چند نكته مشترك وجود دارد؛ مثلا نداشتن ترك و لب‌پريدگي در مورد كليه ظروف لازم است. همچنين هنگام خريد ظرف دقت كنيد كه حتما استاندارد باشد و با استفاده از مجوز وزارت بهداشت تهيه شده باشد. در پشت اين‌گونه ظروف (خصوصا ملامين و تفلون) شماره پروانه ساخت حك شده است كه تضمين‌كننده كيفيت مواد اوليه ي مورد استفاده در تهيه ظرف و رعايت اصول بهداشتي است.

نظر مخالفين ملامين

دكتر كشاورز نيز معتقد است ملامين‌ها قابليت نگهداري رنگ را ندارند و استفاده از ملامين‌هاي رنگي براي سلامت مضر است، چون به مرور زمان اين رنگ وارد غذاها مي‌شود. در تهيه ملامين ممكن است مقداري از مواد اوليه كه مونومرهاي سمي هستند، باقي بمانند كه اين مواد هم به مرور وارد غذا مي‌شوند و براي سلامت افراد ضرر دارند. از سوي ديگر ماده‌اي كه به عنوان براق‌كننده به ظروف ملامين اضافه‌ مي‌شود هم ممكن است براي سلامت افراد چندان بي‌ضرر نباشد.»

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد