*مرتضی
19th March 2010, 09:42 PM
بُر عنصری است که برای ساخت گلوتامین،نمو گره ها ورشد لوله گرده وبسیاری از فرایند های حیاتی گیاه اهمیت دارد.
در صورتی که پیش از گلدهی به مقدار کافی به مصرف لوله گرده نرسد،لوله گرده در درون خامه به سمت پایین رشد نمیکند و قادر به بارور ساختن تخمک نخواهد بود .
این شکست نسبی یا کامل در باروری به وقوع اتفاقاتی مانند ریزش دانه یا میوه ، بدشکلی میوه و پر شدن ناقص غلافها منجر میشود.
برای مثال بررسی انجام شده در رامپور واقع در نپال نشان داده است که کمبود بُر عامل اصلی ریزش گل و غلاف در نخود بوده است.
در یک مطالعه مشاهده شده است که وجود بیش از 3.5میلی گرم بُر در کیلوگرم خاک در خاک لوم شنی و بیش از 4.5میلی گرم در خاک لوم رسی ،باعث ایجاد سمیت در نخود میشود.
بنا بر این حد سلامت و سمیت آن بسته به بافت خاک تغییر میکند و مصرف مقدار مطلوب بُر بسیار ضروری است.
منبع:کتاب حبوبات
دکترمهدی پارسا
دکتر عبدالرضا باقری
در صورتی که پیش از گلدهی به مقدار کافی به مصرف لوله گرده نرسد،لوله گرده در درون خامه به سمت پایین رشد نمیکند و قادر به بارور ساختن تخمک نخواهد بود .
این شکست نسبی یا کامل در باروری به وقوع اتفاقاتی مانند ریزش دانه یا میوه ، بدشکلی میوه و پر شدن ناقص غلافها منجر میشود.
برای مثال بررسی انجام شده در رامپور واقع در نپال نشان داده است که کمبود بُر عامل اصلی ریزش گل و غلاف در نخود بوده است.
در یک مطالعه مشاهده شده است که وجود بیش از 3.5میلی گرم بُر در کیلوگرم خاک در خاک لوم شنی و بیش از 4.5میلی گرم در خاک لوم رسی ،باعث ایجاد سمیت در نخود میشود.
بنا بر این حد سلامت و سمیت آن بسته به بافت خاک تغییر میکند و مصرف مقدار مطلوب بُر بسیار ضروری است.
منبع:کتاب حبوبات
دکترمهدی پارسا
دکتر عبدالرضا باقری