امير آشنا
15th March 2010, 04:28 PM
سلام ;;)@};-
چند روز قبل داشتم به این موضوع فکر می کردم که متاسفانه بسیاری از سنت های قدیمی کشورمون حداقل در شهر های بزرگ کم رنگ شدن و دیگه امروز شب عید نوروز و بسیاری از مولفه های سنتی اون رنگ و بوی گذشته رو ندارن ... یکی از سنت هایی که از قدیم بین ایرانیان مرسوم بوده ، مصرف سبزی پلو با ماهی در شب عید نوروزه . به نظرم می رسید این موضوع هم مثل خیلی از موارد دیگه تدریجا داره فراموش میشه اما با مشاهده صفوف طویلی که این روزها خصوصا در میادین فروش ماهی در تهران تشکیل میشه متوجه شدم خوشبختانه ( ! ) کمی در قضاوت عجله کردم ...:">
با وجود اینکه تهیه و مصرف ماهی در سراسر سال می بایست وارد برنامه غذایی اصلی همه ما بشه اما بار هم فرا رسیدن بهار طبیعت بهونه قشنگی فراهم کرد که یه بار دیگه بر اهمیت استفاده منظم از فرآورده های دریایی در رژیم غذایی خانواده تاکید کنیم:)>-@};-
حالا سوالی که وجود داره اینه که چجوری می تونیم هنگام خرید ،ماهی تازه رو از ماهی های مانده و یا فاسد تشخیص بدیم ...؟
:-?
در صورتی که مایل بودید می تونید برای آگاهی از نکات کاربردی مختصر و در عین حال مهمی که برای تهیه یه ماهی سالم و تازه می بایست مدنظر قرار بگیرن تا آخر تاپیک همراهمون باشید ;)
1. معمولا ماهی هایتازهدهان های بسته تا نیمه بسته ای دارند در صورتی که ماهی مانده یا فاسد دهانی کاملا باز داره
2. ماهی تازهچشمان محدب و شفافی داره در صورتی که هرچه ماهی مانده تر باشه ، چشما ها حالت صاف تر و بعضا حتی حالت مقعر و فرورفته ای پیدا می کنند ... توجه به چشم های ماهی از این نظر هم اهمیت داره که تقریبا تنها راه تشخیص یه ماهی تازه از ماهی منجمد شده هستش ؛ به این مفهوم که فقط ماهی تازه چشمان محدب و شفافی داره
3. آبشش های ماهی تازه رنگ صورتی تا قرمز روشن دارند ولی به تدریج که ماهی تازگی خودش رو از دست میده رنگ آبشش ها قرمز تیره و حتی قهوهای یا سیاه میشه
4. سرپوش آبششی ماهی تازه ، بسته و چسبیده به بدنه ولی در ماهی های فاسد این سرپوش تدریجا باز میشه
5. فلس ماهی تازه ، شفاف و دارای اتصال محکمی به پوست ماهیه در صورتی که در ماهی فاسد فلس ها شفافیت خودشون رو از دست میدن و با مختصر فشاری هم به راحتی از پوست جدا میشن
6. خروج ترشحات خونابه ای از منافذ بدن ماهی می تونه به دلیل خارج شدن ماهی از حالت انجماد و یا حتی فاسد بودن اون باشه ... بنابراین ماهی با چنین ترشحاتی قطعا ماهی تازه نیست {shame on you}
7. شکم و سطح بدن در ماهی تازه حالت سفت و با قوامی داره به صورتی که با فشار انگشت روی سطح شکم ، سریعا فرورفتگی محل انگشت به حالت طبیعی بر می گرده در صورتی که در ماهی های مانده یا فاسد نه تنها فرورفتگی باقی می مونه بلکه کلا شکم ماهی حالت شل و وارفته ای داره و حتی در صورتی که فساد ماهی خیلی شدید باشه ممکنه با فشار مختصری متلاشی بشه {i dont want to see}
8. در صورتی که ماهی تازه باشه و ظرف آبی هم در اختیار داشته باشیم می تونیم ماهی رو داخل اون قرار بدیم ؛ در صورتی که ماهی واقعا تازه باشه در آب فرو میره و در غیر این صورت حالت غوطه ور پیدا می کنه
و ...
موارد متعدد دیگه ای هم هستند ولی از اونجایی که فکر می کنم با توجه به همین نکاتی که عرض شد می تونیم با اطمینان ماهی تازه و سالمی رو تهیه کنیم بیش از این دوستان عزیزم رو خسته نمی کنم @};-
ضمنا بدیهیه که باید توجه داشته باشیم که ماهی صید شده رو در فضای آزاد و بدون استفاده از خنک کننده های طبیعی ( مثل یخچال ) و یا مصنوعی ( مثل قالب های یخ ) نمی بایست نگهداری کرد و طبیعتا از خریداری ماهی هایی که شرایط حداقلی بهداشتی برای عرضه در مورد اونها لحاظ نشده صحیح نیست...
ان شاالله که چه ماهی مصرف بکنید و چه نکنید ( البته مصرف کنید !!!{big green} ) همیشه سالم و بانشاط باشید و از زیبایی های شکوفایی طبیعت در این روزها نهایت لذت رو ببرید {wave}
@};-
چند روز قبل داشتم به این موضوع فکر می کردم که متاسفانه بسیاری از سنت های قدیمی کشورمون حداقل در شهر های بزرگ کم رنگ شدن و دیگه امروز شب عید نوروز و بسیاری از مولفه های سنتی اون رنگ و بوی گذشته رو ندارن ... یکی از سنت هایی که از قدیم بین ایرانیان مرسوم بوده ، مصرف سبزی پلو با ماهی در شب عید نوروزه . به نظرم می رسید این موضوع هم مثل خیلی از موارد دیگه تدریجا داره فراموش میشه اما با مشاهده صفوف طویلی که این روزها خصوصا در میادین فروش ماهی در تهران تشکیل میشه متوجه شدم خوشبختانه ( ! ) کمی در قضاوت عجله کردم ...:">
با وجود اینکه تهیه و مصرف ماهی در سراسر سال می بایست وارد برنامه غذایی اصلی همه ما بشه اما بار هم فرا رسیدن بهار طبیعت بهونه قشنگی فراهم کرد که یه بار دیگه بر اهمیت استفاده منظم از فرآورده های دریایی در رژیم غذایی خانواده تاکید کنیم:)>-@};-
حالا سوالی که وجود داره اینه که چجوری می تونیم هنگام خرید ،ماهی تازه رو از ماهی های مانده و یا فاسد تشخیص بدیم ...؟
:-?
در صورتی که مایل بودید می تونید برای آگاهی از نکات کاربردی مختصر و در عین حال مهمی که برای تهیه یه ماهی سالم و تازه می بایست مدنظر قرار بگیرن تا آخر تاپیک همراهمون باشید ;)
1. معمولا ماهی هایتازهدهان های بسته تا نیمه بسته ای دارند در صورتی که ماهی مانده یا فاسد دهانی کاملا باز داره
2. ماهی تازهچشمان محدب و شفافی داره در صورتی که هرچه ماهی مانده تر باشه ، چشما ها حالت صاف تر و بعضا حتی حالت مقعر و فرورفته ای پیدا می کنند ... توجه به چشم های ماهی از این نظر هم اهمیت داره که تقریبا تنها راه تشخیص یه ماهی تازه از ماهی منجمد شده هستش ؛ به این مفهوم که فقط ماهی تازه چشمان محدب و شفافی داره
3. آبشش های ماهی تازه رنگ صورتی تا قرمز روشن دارند ولی به تدریج که ماهی تازگی خودش رو از دست میده رنگ آبشش ها قرمز تیره و حتی قهوهای یا سیاه میشه
4. سرپوش آبششی ماهی تازه ، بسته و چسبیده به بدنه ولی در ماهی های فاسد این سرپوش تدریجا باز میشه
5. فلس ماهی تازه ، شفاف و دارای اتصال محکمی به پوست ماهیه در صورتی که در ماهی فاسد فلس ها شفافیت خودشون رو از دست میدن و با مختصر فشاری هم به راحتی از پوست جدا میشن
6. خروج ترشحات خونابه ای از منافذ بدن ماهی می تونه به دلیل خارج شدن ماهی از حالت انجماد و یا حتی فاسد بودن اون باشه ... بنابراین ماهی با چنین ترشحاتی قطعا ماهی تازه نیست {shame on you}
7. شکم و سطح بدن در ماهی تازه حالت سفت و با قوامی داره به صورتی که با فشار انگشت روی سطح شکم ، سریعا فرورفتگی محل انگشت به حالت طبیعی بر می گرده در صورتی که در ماهی های مانده یا فاسد نه تنها فرورفتگی باقی می مونه بلکه کلا شکم ماهی حالت شل و وارفته ای داره و حتی در صورتی که فساد ماهی خیلی شدید باشه ممکنه با فشار مختصری متلاشی بشه {i dont want to see}
8. در صورتی که ماهی تازه باشه و ظرف آبی هم در اختیار داشته باشیم می تونیم ماهی رو داخل اون قرار بدیم ؛ در صورتی که ماهی واقعا تازه باشه در آب فرو میره و در غیر این صورت حالت غوطه ور پیدا می کنه
و ...
موارد متعدد دیگه ای هم هستند ولی از اونجایی که فکر می کنم با توجه به همین نکاتی که عرض شد می تونیم با اطمینان ماهی تازه و سالمی رو تهیه کنیم بیش از این دوستان عزیزم رو خسته نمی کنم @};-
ضمنا بدیهیه که باید توجه داشته باشیم که ماهی صید شده رو در فضای آزاد و بدون استفاده از خنک کننده های طبیعی ( مثل یخچال ) و یا مصنوعی ( مثل قالب های یخ ) نمی بایست نگهداری کرد و طبیعتا از خریداری ماهی هایی که شرایط حداقلی بهداشتی برای عرضه در مورد اونها لحاظ نشده صحیح نیست...
ان شاالله که چه ماهی مصرف بکنید و چه نکنید ( البته مصرف کنید !!!{big green} ) همیشه سالم و بانشاط باشید و از زیبایی های شکوفایی طبیعت در این روزها نهایت لذت رو ببرید {wave}
@};-