امير آشنا
10th March 2010, 09:08 PM
سلام و عرض ادب {happy}@};-
همه ما حتی اگه میوه ای به نام زیتون رو مصرف نکرده باشیم کمابیش از فواید اون اطلاع داریم . علی رغم نکات ممتازی که در خصوص فواید زیتون وجود داره بسیاری از افراد طعم اون رو دوست ندارن و همین موضوع هم سبب میشه این ماده فوق العاده حیاتی رو به کل از برنامه های غذایی خودشون حذف کنند . در این تاپیک قصد نداریم در خصوص خود زیتون صحبت کنیم بلکه تلاش می کنیم یکی از محصولات بسیار مهمی که از زیتون به دست میاد ( روغن زیتون ) رو به صورت مختصر و مفید خدمتتون معرفی کنیم.
روغن زیتون به سه دسته کلی تقسیم میشه :
1- روغن تفاله زیتون که طبق استاندارد بهداشتی ایران اجازه مصرف خوراکی نداره
2- روغن زیتون تصفیه شده ( روغن زیتون بی بو ) که عمده مردم به واسطه عدم وجود بوی تند روغن های خام ، مایل به استفاده از روغن های بدون بو هستند
3- روغن زیتون طبیعی
چهار نوع روغن زیتون طبیعی وجود داره که بر اساس افزایش ارزش غذایی به ترتیب عبارتند از :
روغن خام (Lampante )
روغن معمولی (Ordinary )
روغن بکر (Virgin )
روغن فوق بکر (Extra Virgin )
در صورتی که بهترین شرایط در تهیه روغن زیتون رعایت بشه ( مثل رسیده بودن زیتون ، فصل برداشت ، کیفیت روغن کشی و مهم تر از همه ، زمان انتقال زیتون به کارخانه تا استحصال روغن که حداکثر 24 ساعت طول بکشه ) با کیفیت ترین روغن زیتون ، یعنی روغن زیتون فوق بکر بدست میاد ...
http://uc-njavan.ir/images/yad3ycr9gr32inaf0b.jpg
روغن زیتون فوق بکر غذایییست که داروست و داروییست که غذاست
حالا موضوع اینه که چجوری روغن زیتون فوق بکر رو از سایر انواع روغن زیتون بشناسیم . برای این منظور می تونیم به 3 استاندارد بین المللی جهت تشخیص ظاهری این ماده غذایی و دارویی اشاره کنیم :
1- رنگ زرد یا سبز مایل به زرد
2- بوی میوه زیتون یا سیب
3- طعم تلخ و تند و تیز به طوری که برای چند ثانیه ناحیه انتهای کام رو بسوزونه
توجه داشته باشید این طعم تلخ و تند مربوط به ترکیبات فوق العاده مفیدی به نام پلی فنل هاست که به خصوص خواص ضد سرطانی روغن زیتون به اونها وابسته است . در صورتی که با حرارت دادن و افزودن مواد خاصی تندی و بوی روغن گرفته بشه ، روغن تصفیه شده ( اصطلاحا بی بو ) به دست میاد که متاسفانه عمده خواص دارویی اون از بین میره تا به مذاق مردم خوش بیاد !!!{i dont want to see}
یه نکته هم تو پرانتز خدمتتون عرض کنم ؛ مصرف سرانه روغن زیتون در ایران 160 گرم و در کشوری مثل یونان 27 کیلوگرمه ! سن سکته های قلبی و مغزی در ایران بعضا به زیر 35 سال هم رسیده در صورتی که در کشور یونان موارد سکته قلبی و مغزی در زیر 80 سالگی معمول نیست !{i dont want to see}
و اما خواص روغن زیتون فوق بکر :
1- کاهش کلسترول نامطلوب (LDL ) و افزایش کلسترول مطلوب ( HDL )
2- تنظیم فشار خون
3- کاهش قند خون و پیشگیری از دیابت شیرین نوع دوم
4- اثر بسیار مناسب در رفع ناراحتی های گوارشی و کبدی
5- کمک به از بین بردن برخی از انواع سنگ های کیسه صفرا
6- تقویت سیستم ایمنی
7- سرشار از ویتامین E و ترکیبات پلی فنلی جهت پیشگیری از انواع سرطان
8- شاداب نگهداشتن پوست و مو
9- جلوگیری از نرمی استخوان در کودکان و پوکی استخوان در بزرگسالان
همه ما حاضریم برای بیمه کردن منزل ،اتومبیل و انواع دارایی هامون هزینه هایی متقبل بشیم ولی چه تعدا از ما حاضریم سلامتی خودمون رو بیمه کنیم ؟ با مصرف روزانه 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر ( به عنوان جایگزین روغن مصرفی ) ، می تونیم بیمه کردن سلامتی رو هم تجربه کنیم ;)
مطالب ذکر شده بر اساس مطالعات انجمن تخصصی تحقیقات روغن زیتون کالیفرنیا در سال 2004 خدمتتون تقدیم شد@};-
خیلی از افراد از جمله خود بنده ( البته قبل ها ! ) به شدت از بو و طعم روغن زیتون طبیعی فراری هستند . اما در صورتی که این ماده غذایی و دارویی با غذا یا سالاد مخلوط بشه ضمن اینکه دیگه بو و طعم ناخوشایند احتمالی وجود نداره ، خودمون رو از چنین ماده ارزشمندی محروم نکردیم .
من مدتیه شروع کردم به شما دوستان عزیزم هم پیشنهاد می کنم شروع کنید;)@};-
همه ما حتی اگه میوه ای به نام زیتون رو مصرف نکرده باشیم کمابیش از فواید اون اطلاع داریم . علی رغم نکات ممتازی که در خصوص فواید زیتون وجود داره بسیاری از افراد طعم اون رو دوست ندارن و همین موضوع هم سبب میشه این ماده فوق العاده حیاتی رو به کل از برنامه های غذایی خودشون حذف کنند . در این تاپیک قصد نداریم در خصوص خود زیتون صحبت کنیم بلکه تلاش می کنیم یکی از محصولات بسیار مهمی که از زیتون به دست میاد ( روغن زیتون ) رو به صورت مختصر و مفید خدمتتون معرفی کنیم.
روغن زیتون به سه دسته کلی تقسیم میشه :
1- روغن تفاله زیتون که طبق استاندارد بهداشتی ایران اجازه مصرف خوراکی نداره
2- روغن زیتون تصفیه شده ( روغن زیتون بی بو ) که عمده مردم به واسطه عدم وجود بوی تند روغن های خام ، مایل به استفاده از روغن های بدون بو هستند
3- روغن زیتون طبیعی
چهار نوع روغن زیتون طبیعی وجود داره که بر اساس افزایش ارزش غذایی به ترتیب عبارتند از :
روغن خام (Lampante )
روغن معمولی (Ordinary )
روغن بکر (Virgin )
روغن فوق بکر (Extra Virgin )
در صورتی که بهترین شرایط در تهیه روغن زیتون رعایت بشه ( مثل رسیده بودن زیتون ، فصل برداشت ، کیفیت روغن کشی و مهم تر از همه ، زمان انتقال زیتون به کارخانه تا استحصال روغن که حداکثر 24 ساعت طول بکشه ) با کیفیت ترین روغن زیتون ، یعنی روغن زیتون فوق بکر بدست میاد ...
http://uc-njavan.ir/images/yad3ycr9gr32inaf0b.jpg
روغن زیتون فوق بکر غذایییست که داروست و داروییست که غذاست
حالا موضوع اینه که چجوری روغن زیتون فوق بکر رو از سایر انواع روغن زیتون بشناسیم . برای این منظور می تونیم به 3 استاندارد بین المللی جهت تشخیص ظاهری این ماده غذایی و دارویی اشاره کنیم :
1- رنگ زرد یا سبز مایل به زرد
2- بوی میوه زیتون یا سیب
3- طعم تلخ و تند و تیز به طوری که برای چند ثانیه ناحیه انتهای کام رو بسوزونه
توجه داشته باشید این طعم تلخ و تند مربوط به ترکیبات فوق العاده مفیدی به نام پلی فنل هاست که به خصوص خواص ضد سرطانی روغن زیتون به اونها وابسته است . در صورتی که با حرارت دادن و افزودن مواد خاصی تندی و بوی روغن گرفته بشه ، روغن تصفیه شده ( اصطلاحا بی بو ) به دست میاد که متاسفانه عمده خواص دارویی اون از بین میره تا به مذاق مردم خوش بیاد !!!{i dont want to see}
یه نکته هم تو پرانتز خدمتتون عرض کنم ؛ مصرف سرانه روغن زیتون در ایران 160 گرم و در کشوری مثل یونان 27 کیلوگرمه ! سن سکته های قلبی و مغزی در ایران بعضا به زیر 35 سال هم رسیده در صورتی که در کشور یونان موارد سکته قلبی و مغزی در زیر 80 سالگی معمول نیست !{i dont want to see}
و اما خواص روغن زیتون فوق بکر :
1- کاهش کلسترول نامطلوب (LDL ) و افزایش کلسترول مطلوب ( HDL )
2- تنظیم فشار خون
3- کاهش قند خون و پیشگیری از دیابت شیرین نوع دوم
4- اثر بسیار مناسب در رفع ناراحتی های گوارشی و کبدی
5- کمک به از بین بردن برخی از انواع سنگ های کیسه صفرا
6- تقویت سیستم ایمنی
7- سرشار از ویتامین E و ترکیبات پلی فنلی جهت پیشگیری از انواع سرطان
8- شاداب نگهداشتن پوست و مو
9- جلوگیری از نرمی استخوان در کودکان و پوکی استخوان در بزرگسالان
همه ما حاضریم برای بیمه کردن منزل ،اتومبیل و انواع دارایی هامون هزینه هایی متقبل بشیم ولی چه تعدا از ما حاضریم سلامتی خودمون رو بیمه کنیم ؟ با مصرف روزانه 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر ( به عنوان جایگزین روغن مصرفی ) ، می تونیم بیمه کردن سلامتی رو هم تجربه کنیم ;)
مطالب ذکر شده بر اساس مطالعات انجمن تخصصی تحقیقات روغن زیتون کالیفرنیا در سال 2004 خدمتتون تقدیم شد@};-
خیلی از افراد از جمله خود بنده ( البته قبل ها ! ) به شدت از بو و طعم روغن زیتون طبیعی فراری هستند . اما در صورتی که این ماده غذایی و دارویی با غذا یا سالاد مخلوط بشه ضمن اینکه دیگه بو و طعم ناخوشایند احتمالی وجود نداره ، خودمون رو از چنین ماده ارزشمندی محروم نکردیم .
من مدتیه شروع کردم به شما دوستان عزیزم هم پیشنهاد می کنم شروع کنید;)@};-