AvAstiN
28th October 2008, 06:24 AM
هنگامي كه حرف از كمپوت به ميان ميآيد، بسياري به ياد بيمارستان و بيماري ميافتند. برخي هم كه ديد منفيتري دارند به ياد ملاقات زندانيان ميافتند.
اما كمپوت كه از ميوههاي مختلف درست ميشود يك خوراكي مفيد است كه در صورت كنترل شكر مصرفي در آن، بهتر از بسياري ديگر از تنقلات است.
هرچند مصرف ميوه تازه بر هر نوع ديگر آن اولويت دارد اما گاهي پيش ميآيد كه ميوه تازه در دسترس نيست و در اين زمان كمپوت راه چاره است.
از سوي ديگر طبق توصيه پزشكان در برخي بيماريها مصرف ميوه خام مجاز نيست و براي اينكه بدن از ويتامين هاي موجود در ميوه محروم نشود، به جاي ميوه خام، مصرف كمپوت توصيه ميشود.
از آنجايي كه ميوهها در روند تبديل به كمپوت پخته ميشوند، هضم آنها توسط معده سادهتر است و به همين دليل در بيماريهاي مربوط به معده تجويز ميشود.
البته بايد توجه داشت كه براي تهيه كمپوت از مقدار قابل توجهي شكر استفاده ميشود كه مصرف آن در بيماران ديابتي يا افرادي كه پرهيز غذايي دارند، توصيه نميشود.
البته برخي كارشناسان اين نكته را خاطرنشان ميكنند كه عمده كمپوت هايي كه به صورت صنعتي توليد ميشوند از نظر خواص غذايي و ويتامين چندان غني نيستند.
از سوي ديگر اين دسته از كمپوتها در حرارتهاي بسيار بالا تهيه و برايماندگاري و تازه بودن آنها از مواد نگهدارنده شيميايي استفاده ميشود.
به همين دليل مصرف كمپوتهاي خانگي كه در حرارت پايينتر و بدون مواد نگهدارنده تهيه ميشوند، بر نوع كارخانهاي آن اولويت دارد.
علاوه بر اين، ميتوان از كمپوت براي تزيين انواع غذاها و دسرها هم استفاده كرد زيرا كمپوتها اين امكان را به وجود ميآورند كه در هر زمان از ميوههايي كه فصل آنها سپري شده است، استفاده كنيم.
يكي از نكاتي كه در هنگام خريد كمپوت بايد به آن توجه ويژهاي داشت، تاريخ مصرف آن است چون با سپري شدن تاريخ مصرف، اين مواد به سرعت فاسد ميشوند.
علاوه بر اين بريدگي دست هنگام باز كردن در كمپوتها هم مشكل شايعي است كه با توجه به تيز بودن لبه در كمپوتها اتفاق ميافتد.
اما كمپوت كه از ميوههاي مختلف درست ميشود يك خوراكي مفيد است كه در صورت كنترل شكر مصرفي در آن، بهتر از بسياري ديگر از تنقلات است.
هرچند مصرف ميوه تازه بر هر نوع ديگر آن اولويت دارد اما گاهي پيش ميآيد كه ميوه تازه در دسترس نيست و در اين زمان كمپوت راه چاره است.
از سوي ديگر طبق توصيه پزشكان در برخي بيماريها مصرف ميوه خام مجاز نيست و براي اينكه بدن از ويتامين هاي موجود در ميوه محروم نشود، به جاي ميوه خام، مصرف كمپوت توصيه ميشود.
از آنجايي كه ميوهها در روند تبديل به كمپوت پخته ميشوند، هضم آنها توسط معده سادهتر است و به همين دليل در بيماريهاي مربوط به معده تجويز ميشود.
البته بايد توجه داشت كه براي تهيه كمپوت از مقدار قابل توجهي شكر استفاده ميشود كه مصرف آن در بيماران ديابتي يا افرادي كه پرهيز غذايي دارند، توصيه نميشود.
البته برخي كارشناسان اين نكته را خاطرنشان ميكنند كه عمده كمپوت هايي كه به صورت صنعتي توليد ميشوند از نظر خواص غذايي و ويتامين چندان غني نيستند.
از سوي ديگر اين دسته از كمپوتها در حرارتهاي بسيار بالا تهيه و برايماندگاري و تازه بودن آنها از مواد نگهدارنده شيميايي استفاده ميشود.
به همين دليل مصرف كمپوتهاي خانگي كه در حرارت پايينتر و بدون مواد نگهدارنده تهيه ميشوند، بر نوع كارخانهاي آن اولويت دارد.
علاوه بر اين، ميتوان از كمپوت براي تزيين انواع غذاها و دسرها هم استفاده كرد زيرا كمپوتها اين امكان را به وجود ميآورند كه در هر زمان از ميوههايي كه فصل آنها سپري شده است، استفاده كنيم.
يكي از نكاتي كه در هنگام خريد كمپوت بايد به آن توجه ويژهاي داشت، تاريخ مصرف آن است چون با سپري شدن تاريخ مصرف، اين مواد به سرعت فاسد ميشوند.
علاوه بر اين بريدگي دست هنگام باز كردن در كمپوتها هم مشكل شايعي است كه با توجه به تيز بودن لبه در كمپوتها اتفاق ميافتد.