AvAstiN
28th October 2008, 06:18 AM
كدبانوهاي قديمي در غذاهاي خود هميشه از مواد تازه استفاده ميكردند
به عنوان مثال اگر بنا بود براي ناهار قورمه سبزي بپزند، سبزي آن را تازه ميخريدند و اين تازگي در عطر و طعم غذا تاثير زيادي داشت.
اما امروزه آنقدر سرعت زندگي زياد شده است كه پختن غذاها با سبزيجات تازه بيشتر به موارد استثنا محدود شده و اغلب خانمهاي شاغل از سبزيجات يخزده و يا به اصطلاح فريزشده استفاده ميكنند.
برخي سبزي را خريداري كرده و خودشان آن را پاك و فريز ميكنند و برخي ديگر كه وقت كمتري دارند، سبزيجات فريز شده آماده را از فروشگاهها تهيه ميكنند.
اگر چه یخ زدن یا انجماد ، بهترین شیوه نگهداری سبزیها از جمله سبزیهای فصلی است، ولی این روش نیز دارای معایبی است؛
از جمله تغییر رنگ سبز سبزیها به رنگ قهوه ای و یا تغییرات مزه که شاید ناشی از حل شدن مواد قابل حل در آب در مرحله جوش دادن باشد و یا از بین رفتن ساختمان منظم بافت های زنده گیاهی و غیره.
با اين حال گروهي معتقدند منجمد كردن، یكی از آسان ترین و قابل قبول ترین روشهای نگهداری مواد غذایی است.
یخ زدن باعث از بين رفتن میكروبها در مواد غذایی نمی شود، بلكه سبب كندشدن عمل میكروارگانیسمها شده و با كند كردن تغییرات شیمیایی كه بر كیفیت غذا تأثیر می گذارند، از خراب شدن آنها جلوگیری میكند.
شايد به همين دليل باشد كه اين روزها حتي خلال سيب زميني نيز به صورت فريز شده عرضه ميشود.
از فواید فرآوردههای فریز شده میتوان به مدت ماندگاری بیشتر و طولانیتر این محصولات و در دسترسبودن آنها اشاره کرد، بهطوری که هر وقت بخواهید می توانید آنها را به عنوان افزودنی آماده به غذای اصلیتان اضافه كرده و برای تهیه شام یا نهارتان از آنها استفاده كنيد.
البته بايد توجه داشت كه هيچگاه طعم پخت غذا با سبزيجات تازه با غذايي كه با سبزيجات فريز شده پخته شده است، قابل مقايسه نيست.
اگر شما جزو آن دسته از افراد هستید که بیشتر از میوه ها و سبزیهای منجمد استفاده میکنيد، حتما برچسب روی مواد غذایی آماده را بخوانید تا از تاريخ مصرف آنها آگاه شويد.
به عنوان مثال اگر بنا بود براي ناهار قورمه سبزي بپزند، سبزي آن را تازه ميخريدند و اين تازگي در عطر و طعم غذا تاثير زيادي داشت.
اما امروزه آنقدر سرعت زندگي زياد شده است كه پختن غذاها با سبزيجات تازه بيشتر به موارد استثنا محدود شده و اغلب خانمهاي شاغل از سبزيجات يخزده و يا به اصطلاح فريزشده استفاده ميكنند.
برخي سبزي را خريداري كرده و خودشان آن را پاك و فريز ميكنند و برخي ديگر كه وقت كمتري دارند، سبزيجات فريز شده آماده را از فروشگاهها تهيه ميكنند.
اگر چه یخ زدن یا انجماد ، بهترین شیوه نگهداری سبزیها از جمله سبزیهای فصلی است، ولی این روش نیز دارای معایبی است؛
از جمله تغییر رنگ سبز سبزیها به رنگ قهوه ای و یا تغییرات مزه که شاید ناشی از حل شدن مواد قابل حل در آب در مرحله جوش دادن باشد و یا از بین رفتن ساختمان منظم بافت های زنده گیاهی و غیره.
با اين حال گروهي معتقدند منجمد كردن، یكی از آسان ترین و قابل قبول ترین روشهای نگهداری مواد غذایی است.
یخ زدن باعث از بين رفتن میكروبها در مواد غذایی نمی شود، بلكه سبب كندشدن عمل میكروارگانیسمها شده و با كند كردن تغییرات شیمیایی كه بر كیفیت غذا تأثیر می گذارند، از خراب شدن آنها جلوگیری میكند.
شايد به همين دليل باشد كه اين روزها حتي خلال سيب زميني نيز به صورت فريز شده عرضه ميشود.
از فواید فرآوردههای فریز شده میتوان به مدت ماندگاری بیشتر و طولانیتر این محصولات و در دسترسبودن آنها اشاره کرد، بهطوری که هر وقت بخواهید می توانید آنها را به عنوان افزودنی آماده به غذای اصلیتان اضافه كرده و برای تهیه شام یا نهارتان از آنها استفاده كنيد.
البته بايد توجه داشت كه هيچگاه طعم پخت غذا با سبزيجات تازه با غذايي كه با سبزيجات فريز شده پخته شده است، قابل مقايسه نيست.
اگر شما جزو آن دسته از افراد هستید که بیشتر از میوه ها و سبزیهای منجمد استفاده میکنيد، حتما برچسب روی مواد غذایی آماده را بخوانید تا از تاريخ مصرف آنها آگاه شويد.