s@ba
1st March 2010, 05:19 PM
http://uc-njavan.ir/uploder/files/y88/10-11-12/56081.jpg
یكی از چاشنیهای معطر مورد استفاده در بعضی از غذاها، نانها، شیرینیها و بهخصوص مرباها، هل است. اما هل چه فوایدی دارد؟
شاید جالب باشد بدانید هل، میوه گیاهی از تیره زنجبیلهاست و انواع مختلفی شامل هل سیاه، هل سفید و هل سبز دارد كه نوع سبز آن عطر تندتری دارد.
نكته: برای عطرآگین كردن غذا، شیرینی یا مربا، حتما لازم نیست غلاف آن را باز كرده و دانههای سیاه رنگ هل را مورد استفاده قرار دهید؛ میوه هل با همان غلاف نیز بهاندازه كافی غذاها را خوش طعم میكند؛ مگر آنكه طعم جویدن دانههای هل در دهانتان را دوست داشته باشید.
علاوه بر این، بعضیها هنگام دم كردن چای معمولی چند دانه هل یا یك عدد میوه هل را در چای میریزند و همراه با آن دم میكنند. این چای، هم خوشطعمتر میشود و هم خاصیت درمانی دارد.
- دانه هل تقویتكننده معده، ضدنفخ و بادشكن است؛ در ضمن به هضم غذا هم كمك میكند.
- از هل به عنوان دارو برای معالجه سرفه، سرماخوردگی و تب استفاده میكنند.
- در صورتی كه عرق بدبویی دارید یا دهان شما بوی خوبی نمیدهد، 6گرم هل را- با غلافش- بهصورت چای دم كنید و در طول یك روز به مرور بنوشید.
- برای درمان استفراغ و تهوع نیز توصیه میشود مقداری دم كرده هل مصرف كنید.
- هل تقویتكننده قلب و اعصاب نیز هست ولی میگویند مصرف زیاد آن هم تپش قلب را افزایش میدهد و هم برای بیماریهای روده و ریه مفید نیست.
- مصرف هل برای رفع سردرد و كاهش حملات بیماری صرع نیز توصیه میشود.
یكی از چاشنیهای معطر مورد استفاده در بعضی از غذاها، نانها، شیرینیها و بهخصوص مرباها، هل است. اما هل چه فوایدی دارد؟
شاید جالب باشد بدانید هل، میوه گیاهی از تیره زنجبیلهاست و انواع مختلفی شامل هل سیاه، هل سفید و هل سبز دارد كه نوع سبز آن عطر تندتری دارد.
نكته: برای عطرآگین كردن غذا، شیرینی یا مربا، حتما لازم نیست غلاف آن را باز كرده و دانههای سیاه رنگ هل را مورد استفاده قرار دهید؛ میوه هل با همان غلاف نیز بهاندازه كافی غذاها را خوش طعم میكند؛ مگر آنكه طعم جویدن دانههای هل در دهانتان را دوست داشته باشید.
علاوه بر این، بعضیها هنگام دم كردن چای معمولی چند دانه هل یا یك عدد میوه هل را در چای میریزند و همراه با آن دم میكنند. این چای، هم خوشطعمتر میشود و هم خاصیت درمانی دارد.
- دانه هل تقویتكننده معده، ضدنفخ و بادشكن است؛ در ضمن به هضم غذا هم كمك میكند.
- از هل به عنوان دارو برای معالجه سرفه، سرماخوردگی و تب استفاده میكنند.
- در صورتی كه عرق بدبویی دارید یا دهان شما بوی خوبی نمیدهد، 6گرم هل را- با غلافش- بهصورت چای دم كنید و در طول یك روز به مرور بنوشید.
- برای درمان استفراغ و تهوع نیز توصیه میشود مقداری دم كرده هل مصرف كنید.
- هل تقویتكننده قلب و اعصاب نیز هست ولی میگویند مصرف زیاد آن هم تپش قلب را افزایش میدهد و هم برای بیماریهای روده و ریه مفید نیست.
- مصرف هل برای رفع سردرد و كاهش حملات بیماری صرع نیز توصیه میشود.