آبجی
28th February 2010, 01:42 AM
تحقيقات انجام شده نشان مىدهد، سبزيجات و گياهان مىتوانند از پيشرفت تومورهاى سرطانى جلوگيرى كنند.
كلم بروكلى، كلم، جينگو بيلوبا(درختى كوچك با برگهاى بادبزنى) و سير مىتوانند از بروز انواع سرطانها جلوگيرى كنند يا جلوى پيشرفت تومورها را بگيرند. تحقيقات متعددى كه بر تأثير غذا و فعل و انفعالات درون سلولها و dna انجام شده، نشان مىدهد كه رژيم مناسب غذايى مىتواند تا حد زيادى از بروز يا پيشرفت بيمارىها جلوگيرى كند.
مطالبى كه در زير مىخوانيد برگرفته از تحقيقاتى است كه در سازمان تحقيقات سرطان آمريكا در بالتيمور انجام شده است:
در مرحله اول، دكتر آكينورى ياناكا و همكارانش از دانشگاه تسوكوباى ژاپن دريافتند كه در بيست نفر كه رژيم غنى از كلم بروكلى داشتند، ميزان عفونت هليكوباكتر پيلورى كه باعث بروز ورم ديواره معده، زخم و سرطان معده مىشود، به شدت كاهش يافته است و اين براى بيماران خبر بسيار مسرتبخشى است و جاى اميدوارى دارد.
سولفورافانها و آنتىاكسيدانها
سولفورافان يكى از مواد شيميايى موجود در كلم بروكلى است كه خاصيت بسيار قوى و مؤثر ضد سرطانى دارد. اين ماده قدرت دفاعى سلولها در برابر عوامل سرطانزا را بالا مىبرد.
آنتىاكسيدانها غير فعالكننده مولكولهاى سمى از بين برنده dna و كشنده سلولها و در نتيجه مؤثر در پيشگيرى از سرطان هستند.
در تحقيق ديگرى كه بر روى كلم بروكلى صورت گرفت مشخص شد، وقتى مقدارى از كلم بروكلى روى پوست موش آزمايشگاهى ماليده شد، تأثير خنثىكننده اشعه ماوراء بنفش (uv) كه عامل اصلى سرطان پوست است از خود نشان داد.
اين مىتواند راه حل مناسبى براى كاهش پيشرفت سرطان پوست يا جلوگيرى از بروز آن باشد. اين تيم در حال بررسى ميزان تأثير بروكلى بر سرطان پوست انسان هستند و بسيار اميدوارند كه در مورد سرطان پوست انسان نيز مانند سرطان روده به جوابهاى رضايتبخشى برسند.
در مرحله سوم مطالعات، محققان دريافتند كه كلم و ترشى آن مىتواند عامل مؤثر در جلوگيرى از بروز سرطان سينه در زنان باشد. براساس اطلاعات جمعآورى شده توسط سازمان سلامت زنان آمريكا، خوردن كلم مىتواند تا حد زيادى خطر ابتلا به سرطان سينه را در زنان كاهش دهد. همچنين تحقيقات نشان مىدهد كه زنانى كه در اوايل سنين بلوغ، كلم را به وعدههاى غذايى خود افزودند و روزانه ميزان قابل توجهى از آن را دريافت كرده و اين روند را تا بزرگسالى نيز ادامه دادند، بدن بسيار مقاومترى در برابر سرطان سينه دارند. البته كلم پخته يا نيمپز بسيار مفيدتر از كلم خام يا كلم ترشى است.
اين تحقيقات نشان داد كه گلوكوسينولاتهاى موجود در كلم با مقاومسازى سلول و جلوگيرى از بين رفتن dna و تغيير شكل سلولها، باعث كاهش ماده مولد سرطان مىشود و در مراحل اوليه، پيشرفت سلولهاى سرطانى را بخوبى كنترل مىسازد و در مراحل بعدى با ساكن كردن فرآيند پيشرفت سلولهاى مهاجم سرطانى و از بين بردن اين سلولها، از پيشرفت سرطان و وخيم شدن آن جلوگيرى كرده و همچنين از تغيير شكل يافتن سلولهاى سالم نيز پيشگيرى مىكند.
در بخش ديگرى از تحقيق تأثير گياه جينگو بيلوبا بر جلوگيرى از بروز و پيشرفت سرطان تخمدان در خانمها آزمايش شد.
طى تحقيقات به عمل آمده در بيمارستان زنان بوستون، مشخص شد كه زنانى كه از گياه جينگو بيلوبا استفاده مىكردند، به سرطان تخمدان دچار نشده بودند و بدين ترتيب تحقيق روى زنان مبتلا به سرطان نيز شروع شد. دكتر «بين يه» يكى از محققان اين طرح مىگويد: مطالعات جمعيتى انجام داديم تا از تأثير گياهان و سبزيجات بر سرطان آگاه شويم و در نهايت متوجه شديم كه تنها 6/1 درصد از زنانى كه از گياه جينگو مصرف مىكردند، به سرطان تخمدان مبتلا شده بودند. در اين تحقيقات پى برديم كه اين گياه تأثير بسيار قوى در جلوگيرى از سرطان دارد و تا 80 درصد از پيشرفت سلولهاى سرطانى جلوگيرى مىكند و سلولهاى مهاجم را از بين مىبرد. با تلفيق اطلاعات و آمار تحقيقات جمعيتى و آزمايشگاهى، نقش بازدارنده و از بين برنده اين گياه بر سلولهاى سرطانى ثابت گرديد. در مرحله نهايى اين تحقيق، محققان دريافتند كه، گوشت و تخممرغ پخته شده با حرارت زياد، ماده شيميايى به نام phipتوليد مىكند كه باعث سرطان مىشود و با همراه كردن سير با اين مواد غذايى مىتوان اين ماده را خنثى كرد.
تحقيقات نشان داده است كه زنانى كه بيشتر گوشت مىخورند، بيشتر به سرطان سينه دچار مىشوند و عواملى مانند بالا بردن چربى خون و دريافت زياد چربى در وعدههاى غذايى و نامتعادل بودن هورمونها ابتلا به اين سرطان را افزايش مىدهند.
در اين تحقيقات ثابت شد كه مواد موجود در سير، باعث خنثى شدن phip مىگردد. Phip با از بين بردن dna و ايجاد تغييراتى در بدن باعث بروز سرطان مىشود. اين ماده با ترشح آنزيمى باعث تشديد يا بروز سرطان مىشود و اين خطر در افراد بالاى 40 سال بيشتر است.
گوشتى كه زياد سرخ يا پخته مىشود، اين ماده را ترشح مىكند و با خوردن آن خطر ابتلا به سرطان بسيار افزايش مىيابد. Das موجود در سير عامل پيشگيرى از بروز و پيشرفت تومورهاست و با اضافه كردن آن به گوشت مىتوان اين خطر را خنثى كرد.
«پل برنان» سر محقق مركز تحقيقات سرطان ليون فرانسه مىگويد: ما به روشنى آثار ضد سرطانى گياهان چليپايى را كشف كرديم. تمامى اين تحقيقات مؤيد آثار ضد سرطانى سبزيجات هستند. براى مثال با دريافت روزانه انواع كلم مىتوان تا حد بسيارى زيادى از بروز و پيشرفت سرطان ريه جلوگيرى كرد. بدين ترتيب مىبايست برنامه غذايى روزانه خود را طورى تغيير دهيم و تنظيم كنيم كه ميزان قابل توجهى ميوه و به ويژه سبزيجات دريافت كنيم تا از ابتلا به سرطان به همين سادگى جلوگيرى كنيم.
كلم بروكلى، كلم، جينگو بيلوبا(درختى كوچك با برگهاى بادبزنى) و سير مىتوانند از بروز انواع سرطانها جلوگيرى كنند يا جلوى پيشرفت تومورها را بگيرند. تحقيقات متعددى كه بر تأثير غذا و فعل و انفعالات درون سلولها و dna انجام شده، نشان مىدهد كه رژيم مناسب غذايى مىتواند تا حد زيادى از بروز يا پيشرفت بيمارىها جلوگيرى كند.
مطالبى كه در زير مىخوانيد برگرفته از تحقيقاتى است كه در سازمان تحقيقات سرطان آمريكا در بالتيمور انجام شده است:
در مرحله اول، دكتر آكينورى ياناكا و همكارانش از دانشگاه تسوكوباى ژاپن دريافتند كه در بيست نفر كه رژيم غنى از كلم بروكلى داشتند، ميزان عفونت هليكوباكتر پيلورى كه باعث بروز ورم ديواره معده، زخم و سرطان معده مىشود، به شدت كاهش يافته است و اين براى بيماران خبر بسيار مسرتبخشى است و جاى اميدوارى دارد.
سولفورافانها و آنتىاكسيدانها
سولفورافان يكى از مواد شيميايى موجود در كلم بروكلى است كه خاصيت بسيار قوى و مؤثر ضد سرطانى دارد. اين ماده قدرت دفاعى سلولها در برابر عوامل سرطانزا را بالا مىبرد.
آنتىاكسيدانها غير فعالكننده مولكولهاى سمى از بين برنده dna و كشنده سلولها و در نتيجه مؤثر در پيشگيرى از سرطان هستند.
در تحقيق ديگرى كه بر روى كلم بروكلى صورت گرفت مشخص شد، وقتى مقدارى از كلم بروكلى روى پوست موش آزمايشگاهى ماليده شد، تأثير خنثىكننده اشعه ماوراء بنفش (uv) كه عامل اصلى سرطان پوست است از خود نشان داد.
اين مىتواند راه حل مناسبى براى كاهش پيشرفت سرطان پوست يا جلوگيرى از بروز آن باشد. اين تيم در حال بررسى ميزان تأثير بروكلى بر سرطان پوست انسان هستند و بسيار اميدوارند كه در مورد سرطان پوست انسان نيز مانند سرطان روده به جوابهاى رضايتبخشى برسند.
در مرحله سوم مطالعات، محققان دريافتند كه كلم و ترشى آن مىتواند عامل مؤثر در جلوگيرى از بروز سرطان سينه در زنان باشد. براساس اطلاعات جمعآورى شده توسط سازمان سلامت زنان آمريكا، خوردن كلم مىتواند تا حد زيادى خطر ابتلا به سرطان سينه را در زنان كاهش دهد. همچنين تحقيقات نشان مىدهد كه زنانى كه در اوايل سنين بلوغ، كلم را به وعدههاى غذايى خود افزودند و روزانه ميزان قابل توجهى از آن را دريافت كرده و اين روند را تا بزرگسالى نيز ادامه دادند، بدن بسيار مقاومترى در برابر سرطان سينه دارند. البته كلم پخته يا نيمپز بسيار مفيدتر از كلم خام يا كلم ترشى است.
اين تحقيقات نشان داد كه گلوكوسينولاتهاى موجود در كلم با مقاومسازى سلول و جلوگيرى از بين رفتن dna و تغيير شكل سلولها، باعث كاهش ماده مولد سرطان مىشود و در مراحل اوليه، پيشرفت سلولهاى سرطانى را بخوبى كنترل مىسازد و در مراحل بعدى با ساكن كردن فرآيند پيشرفت سلولهاى مهاجم سرطانى و از بين بردن اين سلولها، از پيشرفت سرطان و وخيم شدن آن جلوگيرى كرده و همچنين از تغيير شكل يافتن سلولهاى سالم نيز پيشگيرى مىكند.
در بخش ديگرى از تحقيق تأثير گياه جينگو بيلوبا بر جلوگيرى از بروز و پيشرفت سرطان تخمدان در خانمها آزمايش شد.
طى تحقيقات به عمل آمده در بيمارستان زنان بوستون، مشخص شد كه زنانى كه از گياه جينگو بيلوبا استفاده مىكردند، به سرطان تخمدان دچار نشده بودند و بدين ترتيب تحقيق روى زنان مبتلا به سرطان نيز شروع شد. دكتر «بين يه» يكى از محققان اين طرح مىگويد: مطالعات جمعيتى انجام داديم تا از تأثير گياهان و سبزيجات بر سرطان آگاه شويم و در نهايت متوجه شديم كه تنها 6/1 درصد از زنانى كه از گياه جينگو مصرف مىكردند، به سرطان تخمدان مبتلا شده بودند. در اين تحقيقات پى برديم كه اين گياه تأثير بسيار قوى در جلوگيرى از سرطان دارد و تا 80 درصد از پيشرفت سلولهاى سرطانى جلوگيرى مىكند و سلولهاى مهاجم را از بين مىبرد. با تلفيق اطلاعات و آمار تحقيقات جمعيتى و آزمايشگاهى، نقش بازدارنده و از بين برنده اين گياه بر سلولهاى سرطانى ثابت گرديد. در مرحله نهايى اين تحقيق، محققان دريافتند كه، گوشت و تخممرغ پخته شده با حرارت زياد، ماده شيميايى به نام phipتوليد مىكند كه باعث سرطان مىشود و با همراه كردن سير با اين مواد غذايى مىتوان اين ماده را خنثى كرد.
تحقيقات نشان داده است كه زنانى كه بيشتر گوشت مىخورند، بيشتر به سرطان سينه دچار مىشوند و عواملى مانند بالا بردن چربى خون و دريافت زياد چربى در وعدههاى غذايى و نامتعادل بودن هورمونها ابتلا به اين سرطان را افزايش مىدهند.
در اين تحقيقات ثابت شد كه مواد موجود در سير، باعث خنثى شدن phip مىگردد. Phip با از بين بردن dna و ايجاد تغييراتى در بدن باعث بروز سرطان مىشود. اين ماده با ترشح آنزيمى باعث تشديد يا بروز سرطان مىشود و اين خطر در افراد بالاى 40 سال بيشتر است.
گوشتى كه زياد سرخ يا پخته مىشود، اين ماده را ترشح مىكند و با خوردن آن خطر ابتلا به سرطان بسيار افزايش مىيابد. Das موجود در سير عامل پيشگيرى از بروز و پيشرفت تومورهاست و با اضافه كردن آن به گوشت مىتوان اين خطر را خنثى كرد.
«پل برنان» سر محقق مركز تحقيقات سرطان ليون فرانسه مىگويد: ما به روشنى آثار ضد سرطانى گياهان چليپايى را كشف كرديم. تمامى اين تحقيقات مؤيد آثار ضد سرطانى سبزيجات هستند. براى مثال با دريافت روزانه انواع كلم مىتوان تا حد بسيارى زيادى از بروز و پيشرفت سرطان ريه جلوگيرى كرد. بدين ترتيب مىبايست برنامه غذايى روزانه خود را طورى تغيير دهيم و تنظيم كنيم كه ميزان قابل توجهى ميوه و به ويژه سبزيجات دريافت كنيم تا از ابتلا به سرطان به همين سادگى جلوگيرى كنيم.