Mina_Mehr
27th February 2010, 09:45 PM
يك متخصص تغذيه:
مصرف دانه سويا باعث تقويت حافظه ميشود
استفاده از روغنهاي مايع در تقويت تواناييهاي هوشي موثر است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
مصرف سويا باعث كاهش كلسترول بد خون و افزايش كلسترول خوب خون ميشود. سويا داراي فيتواستروژنهايي است كه در تقويت حافظه ميتواند، مؤثر باشد.
دكتر سيد ضياءالدين مظهري عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا واحد علوم پزشکي ايران، با بيان اين مطلب اظهار داشت: ظرفيت يادگيري، ميزان هوش و انديشه افراد ارثي است، اما عوامل محيطي، شرايط اقليمي، ميزان، نوع و كيفيت غذا نيز تأثير غيرقابل انكاري بر هوش افراد دارد.
وي گفت: استفاده از منابع حاوي روغنهاي مايع كه داراي اسيدهاي چرب امگا 3 هستند، ميتواند باعث افزايش هوش شود. بهترين منبع امگا 3، آبزيان به خصوص ماهيان چرب هستند.
اين متخصص تغذيه افزود: دانههاي روغني مانند بادام، گردو، بادام زميني، كنجد و تخم كتان هم از منابع اسيدهاي چرب امگا 3 هستند. اما اكنون كه آلودگي محيط زيست با جيوه مطرح است، نميتوان به زنان باردار توصيه كرد كه زياد ماهي مصرف كنند اما به جاي آن ميتوانند از منابع گياهي امگا 3 استفاده كنند.
دكتر مظهري يادآور شد: علاوه بر روغنها، ويتامينهاي گروه b نيز باعث افزايش هوش ميشوند و غلات كامل، جوانه گندم، مخمر آب جو و جگر به عنوان منابع تأمين كننده آنها محسوب ميشوند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران خاطرنشان كرد: عدس، ذرت، شير، زرده تخم مرغ، تخمه آفتابگردان، جوانه گندم، بادام زميني، آرد جوي دوسر و جگر گوساله از منابع لسيتين است. ليستين نقش مهمي در ميانجيهاي عصبي دارد. اين ماده با توليد استيل كولين باعث افزايش قدرت حافظه ميشود. تقويت حافظه مخصوصاً در نوزاداني اتفاق ميافتد كه مادرانشان در دوران بارداري مواد حاوي كولين مثل كاهو، كلم و كره بادام زميني در رژيم غذايي هفتگي آنان قرار دارد.
دكتر مظهري تصريح كرد: بهتر است از مغزها و دانهها به جاي چيپس، پفك و سيبزميني سرخ كرده در ميان وعدهها مصرف شود. تخمه، پسته، فندق، بادام، گردو، تخم كتان، شاهدانه، كنجد حاوي مواد مغذي بسيار مفيدي مانند روي، آهن، سلنيوم، پتاسيم، منيزيم، مس، برم، انرژي، پروتئين و اسيدهاي چرب است كه توان جسم، قدرت فكر و انديشه را بالا ميبرد.
شايان ذكر است، سويا و بهتر از آن روغن سويا كلسترول بد خون «ldl » را كاهش ميدهد و هم از اكسيداسيون كلسترول خوب «hdl» جلوگيري كرده و علاوه بر آن راديكالهاي آزاد را خنثي و از تشكيل پلاكهاي عروقي جلوگيري ميكند. سويا همچنين داراي فيتواستروژنهايي است كه در تقويت حافظه موثرند
مصرف دانه سويا باعث تقويت حافظه ميشود
استفاده از روغنهاي مايع در تقويت تواناييهاي هوشي موثر است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
مصرف سويا باعث كاهش كلسترول بد خون و افزايش كلسترول خوب خون ميشود. سويا داراي فيتواستروژنهايي است كه در تقويت حافظه ميتواند، مؤثر باشد.
دكتر سيد ضياءالدين مظهري عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا واحد علوم پزشکي ايران، با بيان اين مطلب اظهار داشت: ظرفيت يادگيري، ميزان هوش و انديشه افراد ارثي است، اما عوامل محيطي، شرايط اقليمي، ميزان، نوع و كيفيت غذا نيز تأثير غيرقابل انكاري بر هوش افراد دارد.
وي گفت: استفاده از منابع حاوي روغنهاي مايع كه داراي اسيدهاي چرب امگا 3 هستند، ميتواند باعث افزايش هوش شود. بهترين منبع امگا 3، آبزيان به خصوص ماهيان چرب هستند.
اين متخصص تغذيه افزود: دانههاي روغني مانند بادام، گردو، بادام زميني، كنجد و تخم كتان هم از منابع اسيدهاي چرب امگا 3 هستند. اما اكنون كه آلودگي محيط زيست با جيوه مطرح است، نميتوان به زنان باردار توصيه كرد كه زياد ماهي مصرف كنند اما به جاي آن ميتوانند از منابع گياهي امگا 3 استفاده كنند.
دكتر مظهري يادآور شد: علاوه بر روغنها، ويتامينهاي گروه b نيز باعث افزايش هوش ميشوند و غلات كامل، جوانه گندم، مخمر آب جو و جگر به عنوان منابع تأمين كننده آنها محسوب ميشوند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران خاطرنشان كرد: عدس، ذرت، شير، زرده تخم مرغ، تخمه آفتابگردان، جوانه گندم، بادام زميني، آرد جوي دوسر و جگر گوساله از منابع لسيتين است. ليستين نقش مهمي در ميانجيهاي عصبي دارد. اين ماده با توليد استيل كولين باعث افزايش قدرت حافظه ميشود. تقويت حافظه مخصوصاً در نوزاداني اتفاق ميافتد كه مادرانشان در دوران بارداري مواد حاوي كولين مثل كاهو، كلم و كره بادام زميني در رژيم غذايي هفتگي آنان قرار دارد.
دكتر مظهري تصريح كرد: بهتر است از مغزها و دانهها به جاي چيپس، پفك و سيبزميني سرخ كرده در ميان وعدهها مصرف شود. تخمه، پسته، فندق، بادام، گردو، تخم كتان، شاهدانه، كنجد حاوي مواد مغذي بسيار مفيدي مانند روي، آهن، سلنيوم، پتاسيم، منيزيم، مس، برم، انرژي، پروتئين و اسيدهاي چرب است كه توان جسم، قدرت فكر و انديشه را بالا ميبرد.
شايان ذكر است، سويا و بهتر از آن روغن سويا كلسترول بد خون «ldl » را كاهش ميدهد و هم از اكسيداسيون كلسترول خوب «hdl» جلوگيري كرده و علاوه بر آن راديكالهاي آزاد را خنثي و از تشكيل پلاكهاي عروقي جلوگيري ميكند. سويا همچنين داراي فيتواستروژنهايي است كه در تقويت حافظه موثرند